24 juni 2013 Østmarka – Bestemoråsen

 

Fra Haraløkka til Ødegården via Rustadsaga. Tar blå sti videre forbi sandtaket, så opp til Øgårdsmåsan og skogsvei. Denne følger jeg mot Langvannsbekken, men tar så blå sti til venstre og etter ca 700 m er jeg ved Gullsmeden. 

 


Gullsmeden

 

Siden jeg skal starte i Nordmarkstraveren senere i høst, prioriterer jeg mest mulig løping på sti. Fra Gullsmeden klyver jeg opp rød/blå løype og så blå sti til høyre som jeg følger over Bestemoråsen og frem til veikryss ved Mariholtet. Terrenget over åsen er flott og man har stedvis utsikt mot Nord-Elvåga.

 


Nord-Elvåga sett fra Bestemoråsen – 269 moh.

 

Fra veikryss ved Mariholtet tar jeg til venstre og etter ca 400 m dukker det opp en blå sti til høyre mot Sarabråten og Hauktjern. Jeg følger denne stien som er nokså bratt i starten, men veldig fin videre over Sarabråtåsen. Etter å ha passert Heftyes vannbaseng som han lot bygge for vann til Sarabråten, kommer man ned på grusvei ved Sarabråten.

 


T.Heftye fikk bygget denne kulpen for vann til Sarabråten

 

Jeg følger grusvei videre og løper hele veien til Haraløkka inkl. Korketrekkeren uten stans. Stedvis mye vann, men stort sett var det ok på stiene.

 

Ca 12,8 km

 

1 t 36 min

Ulsrudvannet rundt (UVR)

 

 

Perser og gode forhold i Ulsrudvannet Rundt

Leif Trøhaugen og Ina Høie, begge fra Bøler IF, var raskest da Ulsrudvannet Rundt ble arrangert for siste gang før sommerferien. Vinnertidene ble 10.08 og 12.18.

Ina Høie var en av flere som perset under de gode forholdene. Det gjorde også Arvid Mathiesen, som har sendt oss denne rapporten.


Starten går for dameklassen i tredje løpet i Ulsrudvannet Rundt, fotografert av Per Inge Østmoen.


20 juni – Ulsrudvannet rundt – 4 løp
, det siste før sommerferie.
Etter flere dager med pent vær hadde løypa tørket opp og det var nå gode forhold. Kanskje var det mulig å sette ny pers???

Jeg møtte tidlig for å bistå Arnfinn med registrering av nye og gamle deltakere samt utdeling av startnummer.

 

Reporter fra UVR,
Arvid Mathiesen.

Under oppvarmingen kjentes det bra. Underlaget var stort sett greit i hele løypa. Snakket med Leif om et mulig løpsopplegg, da jeg hadde tenkt å være bedre med fra start denne gangen. Leif, som selv hadde ambisjoner om rekord, håpet at det kom noen som kunne være med å sette høy fart fra start.

Det nærmet seg start og vi stilte oss opp. Som vanlig med herrer i egen gruppe med start kl 18.00 og damene med start 5 minutter senere. Det var flere som tenkte rekord denne dagen og Ina Høie, som ønsket mer pes underveis, fikk starte med herrene.

Presis klokka 18.00 gikk starten og de yngste deltakerne styrtet av sted. Men foran dem igjen var Leif Trøhaugen og Jan Andreas Edstrøm. Disse to hadde en flott fight hele veien og først i mål kom Leif, med Jan Andreas like bak. Leif Trøhaugen ? Bøler IF Friidrett ble løpsvinner på tiden 10:08 og Ina Høie ? Bøler IF Friidrett, som vant dameklassen, satte også ny personlig rekord med tiden 12:18.


Fra mennenes start i 3.løp. Foto: Per Inge Østmoen. Flere bilder på Bøler IF sin hjemmeside.

For egen del synes jeg at gikk bedre fra start denne gangen og at jeg holdt brukbart følge med feltet. Det gikk greit opp røysa og over bekken. Fikk følge med 2 yngre gutter som jeg hang på som best jeg kunne, men måtte slippe litt før mål. Synes allikevel at jeg fullførte bra og med tiden 15:02, hadde jeg satt ny pers  <!–[if !vml]–>:-)<!–[endif]–>

Godt fornøyd, takket jeg for meg og ønsket alle en god sommer, før jeg avsluttet med en runde i Blindløypa.

Resultater

http://www.sportsmanden.no/archives/5265

 

#ulsrudvannetrundt #uvr #østmarka #oslomarka #mosjon

 

19 juni 2013 Landevei

 

Trim i arb.tiden. Loc og jeg satte kursen mot Sanvikselva og videre langs denne til Kalvøya. Her tok vi en runde og fortsatte så langs veien utover mot Hennie Onstad senteret.


Sandvikselva

 

Været var ok og det var nokså varmt, men fint langs Kyststien igjennom Veritasparken med litt vind imot.

 

Blommenholml båtforening i Solvikbukta

 

Vi fulgte stien forbi Veritas og videre opp til Høvik kunstgressbane. Her i fra og videre fulgte vi Glassverkveien til Sandviksveien og Høvik kirke. Vi krysset E18 og fulgte Snoveien/Høvikveien til Gml.Drammensvei. Passerte Blommenholm skole og så turvei langs Engervann til Sandvika og Skattens hus.

 

Ca 12,2 km

1 t 23 min

 

 

 

17 juni 2013 Østmarka – Dølerud og Godlia

17 juni

Fra Haraløkka til Rustadsaga og blå sti videre mot Fjellstad via lysløype. Klyver opp langs Fjellstadbakken, blå sti over Skullerudåsen og frem til Rundvann. Passerer på nedsiden av Østmatkkpl og følger veien videre ned til veikryss ved Trollvann. Det var fine forhold og stiene hadde tørket opp. Tok til høyre i krysset og så til venstre på blå sti etter ca 200 m. Denne følger jeg videre til Dølerud og Godlia. 


Dølerud


Gjennom grinda og ut på grusvei ved GodliaGodlia

Etter ca 200 ? 300 m langs Dølerudveien, svinger jeg til høyre opp en bratt bakke mot noen boliger på toppen. Her stopper veien og jeg leter etter sti videre. Etter å ha krysset noe frem og tilbake over Gjersrudleiken, hvor det også er tydelige merker etter elg, finner jeg en umerket sti som går i den retning jeg skulle. Jeg tar denne videre og passerer noen kampesteiner som danner en slags grotte, før jeg ender opp på grusveien ved Langbråtan.


Grotte/hule ved Gjersrudleien 

Her tar jeg til venstre mot Grønmo og videre til Vannverket. Ned brattbakken, over bekken, forbi start bua og så grusvei til Skraperud. Hilser på Gunnar som kommer motsatt vei. Ved Skraperud tar jeg til venstre mot Skullerud skole. Går opp skolebakken, forbi Nøklevann skole og så langs Bølerlia tilbake til Haraløkka.

 

Ca 15,4 km

 

 

1 t 53 min

13 juni 2013 Sandvika – Haraløkka

Skulle løpe hjem fra jobb i dag og ca kl 13.30, var jeg ferdig skiftet og klar for tur. Det regnet noe men ikke ille. Jeg startet fra Skattens hus i Sandvika og etter å ha krysset under jernbanen, fant jeg ny tur sti (grus) som gikk langs Engervann og jernbanen. Etter snaue 2 km passerte jeg Blommenholm skole og fortsatte så langs Gml.Drammensvei. Denne fulgte jeg videre til Høvik, så Markalleen og langs Lysakermyra til Lysaker.

 


Lysaker

 

Frognerstranda

 

 Fra Lysaker følger jeg gang- og sykkelvei videre forbi Bestum, Skøyen, Frognerstranda, Hjortneskaia og ut på sjøsiden av Rådhuset.

 


Mot Aker Brygge


Operaen

 

Velger å ta Rådhusgata videre til Operaen og så over E6/E18 på gangbru. Passerer middelalderparken, Oslo gate og så langs St.Halvardsgate til Galgeberg. Finner en gangvei som jeg følger langs Alna elva og opp til Bryn. Fortsetter så langs Østensjøveien, Harry Fets vei, Granhekkveien til Østensjøvannet.


Vålerenga kirke
 Østensjøvannet

 

Krysser Østensjøveien og går opp bakken til Skøyenåsen skole. Tar en sti på baksiden av Oppsal sykehjem og bort til Oppsal kiosken, så langs Østmarkveien. Gangvei (grus) til Ulsrud t-bane og frem til Generalen, så langs Olav Nygårds vei og opp til Haraløkka. En flott tur der regnet også ga seg underveis.

 
Haakon Tveters vei – Østmarkveien  (gml.foto)

 

Fotos er fra en lignende tur i 2012.

Ca 23,3 km

 

2 t 17 min

10 juni 2013 Østmarka – Deledalen

 

Fra Haraløkka til Rustadsaga, Ødegården og opp til Høyås. Følger veien videre mot Gullsmeden et stykke, og så blå sti til høyre. En flott sti med bra underlag og det var behagelig å løpe denne de 500-600 m frem til grusvei i Langbakken. Svinger til venstre og følger veien ned til Peters og El-paso. I neste kryss tar jeg til venstre mot Deledalen og velger sti ved høyvann, da vannstanden i Elvåga er nokså høy. Fremkommeligheten i “skrenten” er nå vesentlig bedre da det er blitt laget trapper her. Jeg krysset bekken, gikk opp skråningen og så var jeg i Deledalen.


over bekken i Deledalen

Fra Deledalen følger jeg en nå opptørket Elvågavei videre frem til lysløype, så over demningen og opp til Mariholtet.


Mariholtet

Tar så grusvei til Sleppa, Sarabråten og Ulsrud hvor jeg tar skogs sti ned til grusbanen ved Haraløkka.  Avslutter turen med stigningsløp siste 200-300 m. En flott tur rundt Nord-Elvåga på en fin kveld. Mange sykkellister i marka og særlig på veien mellom Nøklevann og Mariholtet.

 

Ca 16 km

 

1 t 42 min

6 juni 2013 Søndre- og Nordre Kolsås

 

Trim i arb.tiden. Fra Skattens hus satte jeg kursen mot Kolsås. Planen i dag var å bestige både den Søndre- og Nordre Kolsåstopp.

 

Jeg fulgte Vinjebakken opp forbi skolen, passerte brannstasjonen og så over Bærumsveien. Her tok jeg Toppåsveien videre til p-plass i enden.

 


Vinjebakken

 

Fulgte deretter en blå sti videre opp til Søndre Kolsåstopp. Fant rett sti videre mot den Nordre toppen som er noe høyere enn den Søndre. Underlagt var ok og det gikk greit å løpe, men nokså kupert enkelte steder. Midt i mellom Søndre- og Nordre topp, dukket det opp et tjern som lå der så blank og fin.

 


Setertjernet

 

Jeg rundet vannet og kom frem til et kryss med med skilt for blå sti i flere retninger. Jeg valgte sti videre mot den Nordre Kolsåstopp.

 

 


Sti kryss ved Setertjern

 


På Nordre Kolsåstopp (379 moh.)

 

Fra toppen og videre fulgte jeg en blå sti som jeg trodde skulle føre til Kolsås alpinsenter, men stien gjorde en sving mot høyre og etter å ha passert et lite tjern (uten navn) dukket det brått opp en grusvei. Litt usikker på om jeg skulle ta høyre eller venstre valgte jeg å ta til venstre. Passerte Knabberud gård og så videre mot Stein gård og Gml.Ringeriksvei.

 


Mot Stein gård

 

Fulgte gang-og sykkelvei videre forbi Haslum, over Bærumsveien og så langs Engervannet tilbake til Skattens hus.

 

Haslum kirke (gml. bilde)

Ca 15,7 km

 

2 t 15 min

 

flere bilder fra Kolsås:


Søndre Kolsås  (gml. bilde)


midt innpå Kolsås massivet


grusvei mot Knabberud gård

Nordre Kolsås

3 juni 2013 Østmarka – Langvann

       

Einar og jeg møttes på Haraløkka og sammen satte vi kursen mot Rustadsaga og videre forbi hestehagen til Skullerudstua. Her passerte vi startbua og gikk opp brattbakken til vannverket. Vi valgte å ta grusveien (lysløypa) videre til Grønmo. Været var ok og forholdene bra tross mye nedbør dagen før. Vi tok veien videre opp til Trollvann og blå sti til Smørhullet.

 


Trollvann (gml bilde)

 

Følger så en sti over Sotåsen på østsiden av Langvann, til grusvei ved Langvannsbekken.

 

 

 


Einar på vei opp langbakken mot Øgårdsmåsan og Høyås

 

Her tar vi til venstre opp bakken til Høyås og så blå sti videre over Slettfjell til Hestehullet.

 


Ny trillesti ved Hestehullet

 

Tar til venstre her og følger grusvei forbi Sarabråten, opp Korketrekkeren, forbi Ulsrud og så tilbake til Haraløkka. En flott tur og fint å se at det er mange som er ute i marka.

 

Vi hadde også de siste 2 km følge med Hogne og hans elever (junior løpere – Rustad IL) som var ute på trening og som hadde vært rundt Nøklevann.

 

Ca 16,8 km

 

1 t 57 min


Ulsruvannet rundt (UVR)

 

UVR – løp 2. Med nok en ny deltakerrekord (131), passet det jo bra at det også var et jubilem siden dette var løp nr 100. Gratulerer til Bøler IF for UVR.

Siden jeg fremdeles var mør i bena etter gårsdagens langtur på 37,5 km ble det derfor så som så med oppvarming. Hilste på Ingrid som skulle debutere i UVR og ønsket henne lykke til.


Fra starten i UVR – 2 løp. Foto Per Inge Østmoen

Klokken 18 gikk starten for første pulje og atter ble jeg hengende etter fra start men bedre ettersom vi passerte p-plassen ved Østmarksetra. Overraskende hadde jeg Hermann bak meg, men han tok det også svært så rolig for dagen. Jeg kjente det i bena og tenkte at det i dag var best å holde en jamn fart. Fikk et bra heng på noen der foran. Slutten på løpet, dvs ca 400-500 m liker jeg godt og her synes jeg at det gikk nokså bra. Spurtet i mål som best jeg kunne og med 15.31 var jeg fornøyd.


Mot mål i UVR – 2 løp Foto Per Inge Østmoen

Jeg takket for meg, og avsluttet med en runde i Blindløypa.

Resultater UVR – 2 løp [Mer]

Se video http://www.youtube.com/watch?v=RUbvYz4r7B0 og bilder

http://www.bif-friidrett.no/index.php?mact=Album,mec8c1,default,1&mec8c1albumid=157&mec8c1returnid=242&page=242

Ca 7 km

              1 t

           #uvr #ulsrudvannetrundt #løp #mosjon #østmarka #oslomarka #running

 

mai 2013 Nordmarka

 

Skulle i dag møte NK på Sognsvann og litt føre kl 10.00, dukket han opp. Vi skulle ta oss en langtur i Nordmarka der vi skulle følge deler av NSM (Nordmarka Skogsmaraton). NK som har løp NSM 2-3 ganger tidligere, var også påmeldt for nytt løp 15 juni. Planen i dag var å starte med slutten og etter å ha passert kiosken, fant vi rett vei på vestsiden av Sognsvann. Vi tok ikke til høyre mot Lyn hytta, men fortsatte rett opp bakken og snart var vi på Ullevålseter. Været var flott, trass i at det var meldt om regn men men, enn så lenge var det opphold og det var heller ikke for varmt. Fra Ullevålseter skulle vi nedover mot Skjærsjødammen, men ett sted underveis, må vi ha tatt feil vei, og etter å ha løpt ett stykke og passert kraftledningene var vi ved sti-og løypekryss ved Østre Aurtjern. Vi bestemte oss for å snu her og løp samme vei tilbake til veikrysset på nedsiden av Ullevålseter.

 

 

På vei til Ullevålseter fra Østre Aurtjern og Blankvann

 

Her fant vi rett vei og straks etter var vi ved Skjærsjødammen. Tok en drikkepause og fulgte så veien videre mot Bjørnholt. Her tok vi en ny drikkepause og satte så kursen videre langs veien til veikryss der veien fra Hakadal kommer inn fra høyre.

 


NK foran og jeg etter,,,.her på vei opp en av de mange bakkene mot Bjørnholdt

 


Ned bakken ved Bjørnsjøen og veikryss der veien fra Hakadal kommer inn fra høyre

 

 

Vi krysset over brua og fortsatte videre mot Kikut. Vi hadde bestemt oss for at vi skulle droppe Hakloa og dets vendepunkt og da det dukket opp en skogsvei- og trillesti, tok vi denne videre.  Den gikk liksom tvers igjennom og etter ca 1 km, var vi atter på grusvei og med ett var vi på Kikut.

 


Har nok hengt en stund denne, hehe

 

 

På Kikut tar vi oss en lengre pause med mat og drikke. Har ikke møtt så mange på vår vei men en og annen sykkellist har det vært.

 


NK på Kikut

 


Utsikt mot Bjørnsjøen fra baksiden av Kikut

 

Fra Kikut tar vi delvis samme vei tilbake men tar med oss veikrysset føre Hakloa. Vi fortsetter så videre mot Bjørholdt og Skjæsjødammen igjen. Det blåser noe og det er behagelig med vind imot. Enn så lenge oppholsvær og alt er bare fryd og gammen.

 


Skjærsjødammen

 

Fra dammen tar vi vei til venstre ved bom og følger denne nedover forbi Nordseter langs elva, og så Ankerveien til Svartkulp og Sognsvann. En flott tur der regnet også holdt seg unna helt til vi var tilbake på p-plassen, men da kom det også.

 

Ca 37,5 km

4 t 40 min

 

347,2 km

 

flere bilder samme tur

 


 

Ved Bjørnholdt

Kikut på baksiden mot Bjørnsjøen