Østmarka; Langvann rundt fra Haraløkka….

25 juni 2018. Etter en uke på Santorini med sol og sommer, god mat og godt drikke, skulle det bli fint med en løpetur i marka. Været var strålende, kanskje litt varmt, men det skulle bli bedre i skogen.

 

Fra Haraløkka følger jeg grusvei til Ødegården via Rustadsaga og Trekanten før jeg i bakken opp til Høyås tar rød løype- og blå sti til skogsvei ved Øgårdsmåsan. Jeg følger skogsveien videre til Langvannsbekken og deretter blå sti over Sotåsen øst for Langvann til Smørhullet. Underlaget er bra og med grønne frodige omgivelser er det bare å nyte.

 

Blå sti over Sotåsen øst for Langvann

 

Fra Smørhullet tar jeg Flyktningeruta (Timian) videre et stykke før jeg tar av fra denne og følger blå sti til løypekryss. Her svinger jeg til høyre mot Langvann, men straks etter, tar jeg stil til venstre. Stien som brukes under <<Terrengsykkelrittet i Østmarka 30 km>> er umerket og kalles gjerne for “Blåbærstien”. En lettløpt sti som følger åskammen langsmed Gudbrandsdalen. En herlig løype i flotte omgivelser og kanskje har jeg funnet enda en favorittløype.

 

Sykkelsti (Blåbærstien) – Østmarka

 

Stien krysser rød løype like ved Cuidrobakken og fortsetter så videre til den kommer innpå Plankeveien mellom Oslo og Enebakk like ved Ødegården.

 

Like ved Ødegården går Plankeveien mellom Oslo og Enebakk

 

Her i fra, tar jeg grusvei til Katismyr hvorfra jeg følger rød løype over myra til Katisa og deretter tilbake til Haraløkka samme vei som jeg kom. En fin tur rundt Langvann med innslag av umerket sti som kan anbefales.

 

Ca 12,9 km

 

1:41

 

Se tur på Strava HER:

 

 #østmarka #oslomarka #sommerimarka #turimarka #mosjon #trening #trailrunning #turogtrening

 

Løypekryss ved Langvann

 

Sykkelsti (Blåbærstien) ved Cuidrobakken

 

 

 

Sportsmandens løpskarusell-sommerkarusell – halvmaraton i Asker og Bærum

14 juni 2018. Mitt 6.løp i Sportsmandens løpskarusell skulle bli den første i Sommerkarusellen og siden jeg har som mål å løpe minst en halvmaraton i måneden, var det nettopp det det skulle bli denne gangen. Ruta jeg skulle følge har jeg en gang løpt tidligere motsatt vei.

 

Fra SBC-bygget fulgte jeg Sandvikselva et stykke før jeg passerte Asker og Bærum Politistasjon tok innpå Sandviksveien. Til en forandring nær sagt så regnet det denne dagen, men litt vann tåler jeg og det er inte problem. Jeg følger Sandviksveien, Billingstadsletta og Fekjan til Holmen og deretter en gangvei langs Slemmestadveien til Leangbukta.

 

Leangbukta i Asker og Bærum

 

Jeg krysser Slemmestadveien og tar Langenga videre mot Asker sentrum. Det går greit den første biten, men ettersom det blir brattere, går jeg et stykke før jeg løper videre mot Askerhallen. Husker jeg var her på 70/80-tallet og så Furuset spille mot Frisk. Mange tøffe tak ble det, men Furuset var best.

 

Fra Askerhallen følger jeg Bleikerveien videre mot Asker sentrum. Sist gang kom jeg mottsatt vei og surret litt med veien da jeg kom ned Kirkeveien, men denne gangen gikk det greit, og straks etter Trekanten, bar det oppover mot Asker kirke og Jansløkka skole. Det har gått jamt oppover fra Asker sentrum til nå, men vel forbi Jansløkka skole, kommer liksom bonusen når det går tilsvarende nedover forbi Asker Museum og Hvalstad skole da jeg følger Hvalstadveien til Skurstadgata.

 

Torstadveien ved Torstad gård

 

Jeg hadde ikke helt bestemt meg for hvilke vei videre, men bråbesteme meg for å ta Torstadveien opp og forbi Torstad gård før det bikket nedover Torstadåsen til Billingstadsletta. Her svinger jeg til venstre og tar delvis samme vei tilbake til SBC-bygget som kom. En flott tur langs landeveien i naturskjønne omgivelser.

 

ca 21,9 km

 

2:12

 

#mosjon #løpetur #trening #budstikka #running #runforfun #sportsmandensløpskarusell #turogtrening

 

Flere bilder fra samme tur;

 

Leangbukta – Holmenfjorden

 

Gangbru ved Holmen

 

Asker sentrum – Trekanten

 

Torstadveien og Torstad gård

 

 

 

 

Østmarka – Nord-Elvåga rundt (Deledalsrunden) – Haraløkka

11 juni 2018. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur rundt Nord-Elvåga eller Deledalsrunden som den også kalles – en “MÅ-tur” i Østmarka.

 

Fra Haraløkka følger vi grusveien til Ulsrudvann og Østmarksetra før vi tar lysløypa videre til Mariholtet via Sarabråten og Sleppa. Det var et tungt skydekke og fare for regn, men dette skulle holde seg unna i all den tid vi var ute.

 

Vi løper over demningen og fortsetter videre i lysløypa mot Vallerud et stykke før vi tar inn Elvågaveien. En gammel skogsvei på østsiden av Nord-Elvåga som ender i Deledalen ved Tangen. At det har regnet samme formiddag var knapt synlig, underlaget var bra, og vi nyter turen videre i flotte omgivelser.

 

Kan vi ta sti ved <<Lav vann>> mon tro?

 

Fra Deledalen går vi ned skrenten til Nord-Elvåga og kanskje kunne vi ta sti ved <<lav vann>> etter lang tørkeperiode, men den gang ei, fortsatt var det for mye vann, og vi måtte ta sti ved <<høy vann>>. Vi kom oss greit over knausen og ned trappene før vi kunne løpe siste biten frem til Skyttenbrua eller Elpaso som friluftsungdommen på 60-tallet kalte denne.

 

Skyttenbrua (Elpaso) som går over sundet mellom Sør-Elvåga og Nord-Elvåga

 

Straks etter kommer vi til Pettersbråten hvorfra vi tar skogsvei til Langvannsbekken, Ødegårdsmåsan og Høyås før vi følger grusvei nedover til Ødegårdssletta. Kanskje vi skulle ta rød løype over Katismyra sa jeg og som sagt, så gjort. Det var litt fuktig enkelte steder, men ellers greie forhold. Fra Katisa tar vi grusvei til Rustadsaga og opp Nøklevannsbakken til Skredderløkka. Her hilser jeg på Jørgen med sønn som kommer motsatt vei før vi er tilbake på Haraløkka. Takk for turen, god ferie, og god sommer, sa vi begge to – siden det er stund til neste tur.

 

ca 16,4

 

1:49

 

#østmarka #oslomarka #sommerimarka #friluftsliv #mosjon #turogtrening #natur #løpetur

Flere bilder fra samme tur:

 

Einar på vei over Elpaso

Sandvika – Stabekk – Høvik – Sandvika..

7 juni 2018. Trim i arb.tiden. Fra SBC-bygget til Engervannet og langs denne på vestsiden til Blommenholm skole. Her i fra, tar jeg Gamle.Drammensvei til Stabekk. Det er nokså varmt underveis, men det går greit, og jeg tar noen slurker vann i farten. Fra Stabekk fortsetter jeg langs Nyveien til Marstrandveien før jeg krysser jernbanen og tar Nordraaks vei på mottsatt side til Lysaker skole.

 

Kyststien langs E 18 til Rådhustorget i Sandvika

 

Jeg runder skolen og følger Gamle Drammensvei et stykke før jeg tar til høyre inn Professor Koths vei og Markalleen. Fra Høvik tar jeg Sandviksveien til Solvika og kyststien videre langs Lakseberget til Rådhustorget i Sandvika. Her avslutter jeg den siste biten langs Elias Smiths vei til SBC-bygget med stigningsløp.

 

ca 14,3 km

 

1:24

 

#trening #løpetur #mosjon #running #treningsglede

Østmarka; Gudbrandsdalen – Langvann – Smalvann……

4 juni 2018. Siden forholdene i marka er bra og at flere rødmerkede løyper er tørket opp, er det nå en anledning til å prøve noen av disse. Og siden hverken Einar eller Jeg hadde tatt turen gjennom Gudbrandsdalen til Langvann med joggesko, var det nettopp denne vi skulle ta nå.

 

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Rustadsaga og Løkka før vi tok blå sti til Fjellstadmyra. Vi krysser lysløypa og fortsetter i rød løype forbi Fjellstadputten til grusvei ved Katisa. Det er artig å kunne ta løyper som man vanligvis ikke tar. Vi følger lysløypa forbi Trekanten til Ødegårdsletta hvorfra vi tar til høyre inn løype 695 (Øgården-Langvann-Smørhullet) og straks etter er vi ved et løypedele der vi velger å ta til venstre.

 

Rød løype gjennom Gudbrandsdalen i Østmarka

 

Rød løype over Krugmyra i Gudbrandsdalen

 

Løypa som regnes for en av “perlene” i Østmarka går gjennom Gudbrandsdalen forbi Cuidrobakken og over Krugmyra til Langvann. Det var herlig hvor grønt og frodig det var og vi nyter turen frem til løypekryss ved Langvann.

 

 

Her i fra, tar vi løype mot Breidåsen et stykke før vi fortsetter mot Flyktningeruta på blå sti.

 

Smalvann sett mot nord – Østmarka

 

Denne følger vi videre forbi Smalvann, Østmarkkpl. og Rundvann til stikryss ved Olavsmyr. Her velger vi rød løype nr. 171 (Skullerudstua-Olavsmyr) videre mot Vannverket på Skullerud – også her var forholdene fine. Straks etter vannverket tar vi flyltningeruta ned til Ljanselva som vi følger over Skullerud Idrettsplass til Skraperudtjern. Vi velger grusvei på vestsiden av vannet før vi fra bom på Stallerud tar “skolebakken” opp til Nøklevann skole. Derifra følger vi langs Bølerlia og Nøklevannsveien tilbake til Haraløkka.

 

ca 11,8 km

1:34

 

#østmarka #oslomarka #runforfun #mosjon #trening

Sandvika – Hvalstrand Bad – Kyststien….

31 mai 2018. Trim i arb.tiden. Egentlig hadde jeg tenkt å løpe en 10 kilometer til Sportsmandens løpskarusell på Vårkarusellens siste dag, men droppet dette da jeg bestemte meg for en rolig langtur i varmen.

Fra SBC-bygget i Sandvika tok jeg Jongsåsveien til Thon Hotel Oslofjord før jeg fortsatte langs Sandviksveien, Billingstadsletta og Fekjan til Holmen. Underveis forsøker jeg å løpe i skyggen der det er mulig, men selv om det er varmt, går det greit. Jeg er nøye med drikke og tar noen slurker vann mens jeg løper.

Fra Holmen følger jeg gangvei langs Slemmestadveien til Leangbukta. Her svinger jeg til venstre inn Hvalstrand og frem til Hvalstrand Bad. Har ikke hvert her før, men jammen er dette et flott sted.

Hvalstrand Bad som ligger ved Holmenfjorden har helt siden 1934 lokket badegjester til stranda.

Jeg finner en vannkran og etterfyller drikkeflaske, kikker litt rundt, tar noen bilder før jeg fortsetter langs Kyststien.

Det er behagelig å løpe på sti i skogen hvor det er skygge og jeg nyter turen videre, men før jeg visste ordet av det, endte sti på ei brygge. Hem.. tenkte jeg og gikk litt tilbake før jeg fra stikryss tok en sti i den retning jeg ville. Hvor ble det av Kyststien? lurte jeg på mens jeg fulgte en gul-merket sti litt rundomkring. Det var mange stier og lett å ta feil, men omsider kom jeg frem til Hvalsodden og Syverstadkollen. Og straks etter var jeg tilbake på gangvei ved Slemmestadveien som jeg nylig hadde kommet motsatt vei.

Jeg følger gangveien et stykke før jeg tar en skogsvei til Devikrabben og Devikveien. Jeg ser noen blå merker for Kyststien og følger disse nedover mot sjøen samtidig som jeg nyter lukten av denne. Herlig med frisk sjøluft.

Jeg svinger til venstre og følger kyststien langs sjøen forbi Presteskjær til Holmenskjæret. En flott badeplass ved Holmen i Asker og Bærum.

Holmenskjæret eller Holmen badeplass er et flott barnevennlig område med store gressletter, sandstrand og badeflåte. På utsiden av skjæret ser man rett ut i Oslofjorden mellom Konglungen og Langåra noe som også gjør at stedet antagelig har Vestfjordens beste badevann.

Jeg følger kyststien videre rundt Holmenskjæret til Fekjan hvorfra jeg krysser Neselva. Deretter tar jeg inn Elveveien, Årengveien og Nesbruveien til IKEA på Slependen før jeg fra Billingstadsletta tar samme vei tilbake til SBC-bygget. Tross varmen underveis, ble dette en flott tur der jeg har fulgt deler av Kyststiene i Asker og Bærum.

ca 15,1 km

1:35

#løpetur #mosjon #runforfun #budstikka #kyststien #hvalstrand #holmenskjæret #bærum #turogtrening

Fler bilder fra samme tur;

 

Østmarka; Skullerudåsen – Gullsmeden – Hestehullet…

28 mai 2018. Stibesiktigelse i Østmarka med Einar og Dnt Oslo og Omegn.

 

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Rustadsaga og Løkka før vi tok blå sti til Fjellstadmyra og Fjellstadbakken. Vi går opp “steinrøysa” langs bakken et stykke og deretter blå sti videre over Skullerudåsen til stikryss. Underveis registerer vi om det er noe å notere/bemerke som toppbrekk, merking osv.

 

Gangbaner over Karismyr – Østmarka

 

Fra stikryss tar vi til venstre og straks etter passerer vi Karismyr og Smalvannsmåsan på fine gangbaner. Foreløpig er alt vel og inte å bemerke. Vi følger sti- og løype videre over Breidåsen til Langvann hvorfra vi tar blå sti til Øgårdsmåsan. Underlaget er bra og det går greit.

 

Vi tar så skogsvei til høyre et stykke før vi svinger inn på blå sti mot Gullsmeden. Her er forholdene fine og det er bare å nyte. Faktisk er det stedvis så tørt i marka at det støver fra stien.

 

Einar og Nikki i løypa mellom Gullsmeden og Hestehuller

 

Fra Gullsmeden tar vi imidlertid Løype 166 (Sleppa-Gullsmeden) over Delemyrene til Hestehullet. Løypa som oftest er våt, var stort sett ok, men det var allikevel ikke til å unnga at vi ble våte på bena. Uansett er dette en fin løype både sommer og vinter.

 

Sti- og løypekryss ved Hestehullet

 

Ved Hestehullet ser vi at man allerede er i gang med å fikse ny merking da treet med skilt er brukket. Dette har vi fått melding om sier Einar før vi setter kursen mot Sleppa, Sarabråten og Ulsrudvann. Ved Ulsrudvann tar vi blå sti rett nordover ca 150-200 m da jeg sist gang registrerte en rotvelt over sti som jeg nå skulle vise Einar. Men da vi kom frem til stedet var dette allerede ryddet og alt ok. Dette var bra sa jeg og så returnerte vi tilbake til Ulsrudvann og deretter Haraløkka via ny turvei fra vannet.

 

En fin og variert tur. Det skal nevnes at det underveis kom noen små regnskurer, men at dette bare var behagelig. Marka trenger vann.

 

ca 14,1 km

1:52

 

#østmarka #oslomarka #friluftsliv #treningerbestute #mosjon

 

Guldsmeden (oslobilder.no)