Ulsrudvannet rundt (UVR)

UVR – 8 løp. Det siste for sesongen – 2013. Det møtte 56 deltakere for siste runde av årets UVR. Sola dukket også opp, og det ble et løp i flott høstvær.

Jeg møtte frem i god tid og etter å ha hentet startnummer, tok jeg en tur for oppvarming. Her hilste jeg på “gamlekara” fra Oppsal IF håndball (70`tallet) som på rekke og rad løp stiene på kryss og tvers.

Etter å ha skravlet litt med Arnfinn og andre, så var det straks klart for start. Jeg hadde i dag tenkt å fullføre løpet uten å tenke tid og på en grei måte, og stilte meg derfor opp bakerst i feltet. Klokken ble 18 og starten gikk.

UVR – 8 løp, fra start

Nok en gang var det fult kjør fra start der foran i feltet, og nok en gang var Lina Eikenes Hvamstad – Bøler IF Friidrett utilnærmelig blant jentene/damene da hun vant på fin fine 11:47 og det at på til med hold på slutten. Imponerende! Det skulle bli ungdommens dag dette da vinneren av herreklassen Endre Wigård – BUL  i friidrett , 17 år, vant med tiden 10:28 som også er hans pers.

Lina Eikenes Hvamstad – Bøler IF Friidrett 

Jeg tok det rolig fra start og dannet baktroppen frem til bekken var passert. Terrenget videre liker jeg godt og det gikk greit å øke farten. Underlaget var tross nedbør de siste dagene ok, men sleipt enkelte steder. Fra kloppene og videre gikk det greit og jeg passerte flere på vei inn til mål. Med tiden 15:34, var jeg godt fornøyd med dagens løp.

Trond Inge som har innført uttrykket “tjeideng”, fikk nok en gang “deng” fra Lina, men var nærmere denne gangen med tiden 11:50.

Tidtakere, fotograf og videokamera…

Jeg fikk knipset et bilde av tidtakerteamet samt video- og kameramann, takket for meg og tok så en runde i Blindløypa og hjem.

Da er årets UVR vel blåst. Det ble flere rekorder denne sesongen med både perser og deltakerrekorder. Selv har jeg nådd et mål om en tid under 15 min, og med tiden 14:56 er jeg fornøyd med årets UVR.

 Mange takk til Bøler IF Friidrettsgruppe som på en utmerket måte har arrangert UVR – 2013.

Resultater m.m: http://www.bif-friidrett.no/index.php/news/695/58/arets-siste-Ulsrudvann-rundt-i-flott-hostvar

Bilder her: http://www.bif-friidrett.no/index.php?mact=Album,m02ba4,default,1&m02ba4albumid=167&m02ba4returnid=345&page=345

Video: http://www.youtube.com/watch?v=tnytZwzGInc&feature=youtu.be

 #ulsrudvannetrundt #uvr #østmarka #oslomarka #mosjon #løp

    

 

16 september 2013, Østmarka – Bautaen på Spinneren

 

Jeg møtte Einar på Haraløkka ca kl 17.30 for felles tur. Målet i dag var å finne bautaen og varden på Spinneren. Jeg har en gang tidligere forsøkt å finne disse, men uten å lykkes. For å finne beste eller enkleste rute til bautaen med Haraløkka som utgangspunkt, sendte jeg en forespørsel til FB-gruppa “Østmarkabilder”. Det tok ikke lang tid, før jeg hadde både tips og forslag til rute, samt et kart over Spinneren der bautaen var merket. Mange takk for hjelp:)

Bautaen på Spinneren – godt merket på kartet

Vi startet fra Haraløkka og fulgte veien forbi Rustadsaga, Ødegården, Høyås og ned bakken til Langvannsbekken. Her tok vi blå sti over Sotåsen øst for Langvann, til stikryss ved Smørhullet. Det var ikke så vått som fryktet og det gikk greit, men underlaget var sleipt og det gjaldt å være forsiktig.

Fra Smørhullet tok vi sti til høyre mot sørenden av Langvann og så til venstre opp bakken. Omtrent der blå sti krysser rød løype, gikk det en umerket sti opp i skaret og rett sørover. Det var nokså kronklete enkelte steder, men ettersom vi kom opp på åskammen, gikk det lettere. Vi nærmet oss det høyeste på Spinneren og brått stod bautaen der, rank og fin. Litt bortenfor stod også varden, som vi antok var det høyeste punktet på Spinneren med sine 271 m.o.h.


Bautaen på Spinneren….

…og Einar ved varden

Det var flott å se både bautaen og varden på Spinneren. Etter å ha tatt ett bilde eller to, tok vi samme sti tilbake til sørenden av Langvann. Her tok vi blå sti til Trollvann og så sti til høyre i neste kryss. Følger rød løype til venstre og klyver opp bakken til Breidåsen. Fra Breidåsen, følger vi fjellet nedover pararelt med Gudbrandsdalen til Ødegårdssletta. Tar så grusvei videre forbi Rustadsaga og over Skredderløkka hvor vi hilser på Hogne og hans yngre elever i Rustad IL, og så tilbake til Haraløkka. En flott og morsomt tur.

 

sitter godt fast denne..

Ca 13,5 km

 

1 t 48 min


12 september 2013 Sandvika – Dælivann

Trim i arb.tiden. Loc og jeg møttes for felles tur. Fra Sandvika fulgte vi RV 164, Lindelia, Vallerudveien til Valler og så langs Dæliveien. Det var bra med stigninger hit opp og med sola på plass, ble det nokså varmt. Vi passert Fleskum gård og fulgte Dæliveien (grusvei) videre til veikryss.

ved Dælivann, Kolsås

Her valgte vi blå sti og fullførte runden rundt vannet på denne. 


blå sti langs vannet

Kom så frem til Dæliveien igjen omtrent ved Fleskum gård. Vi tok samme vei tilbake til Sandvika og Skattens hus som vi kom.

 

Ca 10 km

 

1 t 5 min

9 september 2013 Østmarka


Fra Haraløkka forbi grusbanen og videre opp til Ulsrud og Østmarksetra. Følger veien videre til Sarabråten, Sleppa, Hestehullet og frem til blå sti ved Igletjern. Har ikke tidligere vært ved dette tjernet, og tok derfor turen dit i dag. Her var det en flott sti på mykt underlag og etter ca 200-300 m dukket tjernet opp. Fra ett utspring høyt over vannet, var utsikten flott og på motsatt side var det et hull i fjellet der vannet renner ned til Nord-Elvåga.


sti på mykt underlag ved Igletjern

Jeg tok sti tilbake til grusvei og fortsatte så frem til krysset ved Haukåsveien. Her tok jeg blå sti til høyre og hadde tenkt meg til Gullsmeden over Bestemoråsen, men ved passering av en bekk tok jeg til høyre og fulgte så en umerket sti. Denne gikk på østsiden av Igletjernet og på vestsiden av Dalbakkåsen.Det var flere stier eller rettere sagt tråkk i flere retninger, men ved Delimyrene krysset jeg Deliløypa og skrånet så ned mot Elvåga. Passerte en Ola dilt?post og så dukket blå sti opp. Denne fulgte jeg frem til Gullsmeden.


Skilt kryss ved Gullsmeden

Her ved Gullsmeden var det nå gjort store utbedringer av skiløypa. Det er nå planert med stein og løypa er blitt bredere. Dette blir nok bra til vinteren for dette er en flott løype mellom Gullsmeden og Hestehullet.

Jeg fulgte grusvei fra Smeden og opp til Høyås, forbi Ødegården og videre til Rustadsaga. Her i Rustadsagabakken, traff jeg herregruppa til Rustad IL som med staver var i fult firsprang opp bakken. Jeg kunne jo ikke være dårligere og løp opp bakken riktignok uten staver, men til applaus fra karene som stod øverst i bakken. Jeg fortsatte så over Skredeerløkka og var straks tilbake på Haraløkka.

 

Ca 12,2 km

 

1 t 36 min


Nordmarkstraveren 2013

Nordmarkstraveren 2013.

Så var endelig dagen kommet og jeg gledet meg til en flott tur i Nordmarka med løp på grus/sti fra Stryken til Sognsvann. Spiste en solid frokost og var så klar for avgang. Klokka 08.15 var jeg på plass ved Rimi for å hente Trond Inge, og så bar det i vei opp til Sognsvann. Vi pratet litt om løpet, været osv., og var enige om at dette måtte bli en fin dag i marka.

Vel fremme på Sognsvann og etter å ha parkert bilen, gikk vi for å hente starnummer. Her hilste jeg på Stine Aarstad – ÅS IL, som jeg tidligere hadde møtt på Follotrimmen – Siggerud. Med dagens utsikter om gode forhold, godt vær, ønsket vi god tur og lykke til. Stine, vant sin klasse K35-39 med tiden 2:33:10, gratulerer.

Med starnummerposen under armen, fant Trond Inge, Ole Martin og jeg en plass på bussen som skulle frakte oss opp til startområdet på Stryken.


Logistikken på Sognsvann var upåklagelig

Vi var fremme i god tid før start som var kl 11.00. Vi nyttet ventetiden med å prate med andre kjente og ettervert ble vi en gjeng fra både Bøler IF Friidrett, Rustad IL og Oppegård IF. 


Trond Osvoll,Ole Martin,Trond Inge og Jon Ilseng


I bakgrunn sees gjengen der dagens opplegg diskuteres

Mitt opplegg for dagen var en tid så nære 3 timer som mulig og aller helst litt bedre enn 3:22:39, som var pers fra 2010.

Det nærmet seg start og etter å ha levert sekken, tok jeg så en tur for oppvarming. Det kjentes bra og jeg så frem til en fin tur. Vi var mange til start da det også denne gangen var ny deltagerrekord med ca 1250 stk. Jeg stilte meg opp ved 3 timers skiltet og hadde som mål å holde følge med denne gruppa så lenge som mulig.

Klokken ble 11 og startskuddet gikk. Først gikk det sakte men så etter å ha passert matta, var vi i gang. Den første biten på skogsvei og frem til grusvei var ok og jeg hadde plassert meg i en gruppe med passende fart. Jeg liker å løpe slake bakker, og forserte flere på vei opp til første drikkestasjon. Her passet jeg på å få i meg rikelig med drikke, og så bar det avsted i terrenget på sti. Underlaget var bra og det var bare å følge på der vi løp etter hverandre på en lang rekke. Det var nokså varmt, men bedre i skogen hvor det var mer skygge. Jeg holdt følge med en gruppe med bl.a to jenter som løp veldig lett i terrenget mens jeg med min tygde, nok måtte nok slite mer. Ved Trehørningen var første matstasjon og her fikk jeg både kjeks og banan samt drikke. Straks etter matstasjonen, kom vi ned på grus igjen og her kunne jeg øke farten. På vei mot Gørja passerte jeg flere fra gruppa.

Etter mer drikke på Gørja, bar det så til skogs igjen. Ikke lenge etter passerte de samme to jentene som straks fikk en luke. Jeg hadde ikke fulgt med på tiden foreløping for det skulle jeg gjøre ved passering halvveis på Gørjahøgda, men jeg så ingen merke og glemte å sjekke tiden. Foreløpig gikk alt greit og fra Gørjahøgda kunne jeg et øyeblikk nyte flott utsikt og fin natur. Sti ned fra høgda var ok denne gangen og vel nede på grusvei, gikk det lett videre. Her passerte jeg de samme to jentene og jeg var godt fornøyd med tingenes tilstand så langt. Ingen krampetendenser ei heller andre problemer. Straks var jeg på neste matstasjon etter ca 18 km.

Løypa fortsatte nå på sti og det gikk jamt oppover. Ikke lett å løpe her, men jammen passerte disse to jentene igjen. Jeg kjente nå at det begynte å røyne på og så frem til å komme ned på grusveien ved Skjærsjøen. Vel over Kamphaugåsen begynte nedstigningen som denne gangen var mye enklere enn sist gang i 2010, da det var mye vann her. Fortsatt var bena ok, men kjente det i knærne etter løping nedover. Det var derfor godt å komme ned på grusvei igjen og med neste drikkestasjon rett rundt hjørnet, gikk det greit frem til Skjærsjøen. Her klemte jeg i meg en gel som jeg skyllet ned med sportsdrikke, og så bar det avsted igjen.


Ankerveien ved Nordseter

Løypa videre gikk nå langs elva nedover til Nordseter. Stiene her var utbedret siden sist (2010) med stein-og pukk, og var ikke det enkleste underlag å løpe på. Noe Harald så smertelig fikk erfare da uhellet var ute. Litt før Nordseter og grusvei, passerer jeg jentene og en kar som løper med VFF-Spyridon (FiveFingers). Jeg så han sleit ned steinrøysa, men tenkte at han nok bare var veldig forsiktig. Har i etteritid fått høre at han ved et uhell før Skjærsjøen, hadde fått brukket en lilletå. Da er det imponerende å fullføre slik han gjorde.

Fra siste matstasjon og videre gikk nå løypa på Ankerveien. Denne veien frem til Sognsvann kjenner jeg god, og etter min mening er den ikke i samsvar med løypeprofilen der det kan se ut som at det er en grei avslutning. På dette tidspunktet i løpet etter ca 26-28 km, oppleves den “greie” avslutningen imidlertid som nokså kupert. Jeg forsøkte å holde bena i gang og da jentene passerte for ente gang, prøvde jeg å henge med. De fikk et forsprang i siste kneika ved demningen, som de hadde resten av veien inn til mål.

Jeg forsøkte å spurte siste biten og tross stive ben, synes jeg at det gikk brukbart. Vel i mål og for første gang, kikket jeg på klokka og kunne konstatere at det ble en ny pers med ca 14 min. Takk for følget, sa jeg til jentene. Med tiden 3:08:22, var jeg svært fornøyd med egen innsats.

Etter å ha fått noe å drikke samt en flott trøye for fullført løp, fant jeg sekken og skiftet til noe tørt. Var på vei opp til p-plassen da jeg traff Trond Inge som sa, “er du her allerede?” ja, svarte jeg, i dag gikk det veldig bra!

en flott trøye med løypekart på ryggen

Mens Trond Inge hentet Haralds premie for andre plassen i klasse M50-54, gikk jeg for å hente bilen. På vei hjem var vi begge enige om at dette hadde vært en flott dag i Nordmarka.

Mange takk til Koll-IL for et flott arrangement og for en super dag:)

Ca 30 km

3.08,22

Resultater, se link:

http://www.emit.biz/races/2013.09.07/Nordmarkstraveren/resultat/index.htm

#nordmarkstraveren #nordmarka #løp #mosjon

 

 

Ulsrudvannet rundt (UVR)

UVR – 7 løp. Var tidlig ute denne gangen også, men startet med oppvarming først denne gangen. Tok derfor en runde i Blindløypa, langs vannet på nedsiden av Sørli og så på diverse stier. Jeg kom innpå løypa omtrent der kloppene ligger. Her traff jeg Trond Olav som var ute og merket løypa. Sammen fulgte vi løypa tilbake mot start/mål, mens vi pratet om Østmarka før-og nå.

Fikk på meg et startnummer og etter å ha pratet med Ingrid og Trond Inge, var det straks klart for start. Med 73 deltakere til start bled det også denne gangen felles start for alle. Forholdene var også denne gangen gode, litt overskyet, men ellers ok.


Fra start, UVR 7 løp   (foto: Per Inge Østmoen)

Kl 18 gikk starten og som vanlig ble jeg hengende noe etter da feltet raskt strakk seg ut. Helt der fremme imidlertid, var Lina Eikenes Hvamstad – Bøler IF Friidrett, som nok engang satte ny pers med tiden 11:30 da hun var raskeste jente/kvinne i mål. Av herrene var det denne gangen Steffen Sæterhagen Paulsen – Bøler IF Friidrett, som var raskest med tiden 10:07.

Jeg selv ble liggende litt i “ingenmannsland” da jeg ikke hadde noen rygg eller noen rundt meg, men etter å ha krysset bekken og med oppmuntrende tillrop fra gamle Oppsal veteraner (Pål Bye, Roger Hverven, Geir Røse og noen jeg ikke husker ved navn) gikk det bedre. Jeg tok innpå noen av de foranliggende, og på vei inn til mål passerte jeg også noen av disse. Fornøyd med gjennomført løp og til tross for at jeg var nedpå en gang (ingen skade), var tiden 15:25 ok.

Etter løpet snakket jeg med flere og der i blant en fornøyd Trond Inge, som kunne fortelle at det gikk fortere enn sist, selv etter en rolig start.  

Jeg takket for meg, tok en runde i Blindløypa og så hjem.

Se resultater m.m. her: http://www.bif-friidrett.no/

#ulsrudvannetrundt #uvr #østmarka #oslomarka #mosjon #løp 

 

2 september 2013 Østmarka – Fri-Elvåga rundt inkl Igletjern

 

Fra Haraløkka til Mariholtet og over demningen. Her tar jeg blå sti opp til Elvågaveien og så langs denne ca 100-150 m. Tar så sti til venstre som går rett opp skrenten til grusvei på oversiden dvs., lysløypa mellom Vallerud og Mariholtet. Følger denne videre frem til løypekryss ved Igletjern. Her tar jeg løype til venstre mot Elvågaseter. En flott løype jeg kun har gått på ski. Underlaget var bra og straks var jeg fremme i løypekrysset ved Elvågaseter/Bjørndalen. Tar grusvei til venstre, krysser Ellingsrudbekken på trebru ,og så langs veien til Mariholtet. Her i fra til Haraløkka, følger jeg grusvei (lysløype) via Sleppa,Sarabråten og Ulsrud. 


Rød løype fra Igletjern til Elvågaseter

 

Ca 17,3 km

 

1 t 51 min

Ulsrudvannet rundt (UVR)

UVR  – 6 løp. Jeg var ute i god tid med å hente startnummer og etter en prat med Arnfinn og andre, ble jeg med Trond Inge og to andre karer for en runde i løypa. Etter mye flott vær den siste tiden var nå løypa tørket godt opp, og jeg tenkte at det i dag kunne det være mulig og forbedre egen pers som er 15:02.

 

Fra det røffe partiet av løypa, opp steinrøysa…..

 

..og fra det enklere litt før mål

God stemning før start, innbytterbenken var det en som sa

Med 59 stk til start, ble det fellesstart for alle. Jeg stilte meg opp bak ryggen til Ole Kristian og var klar for start. Planen min var å holde denne ryggen lengst mulig da han som regel er under 15 min på runden.

Klart for start UVR – 6 løp (foto: Per Inge Østmoen)

Kl 18.00 gikk starten og de i fremste rekke styrtet avsted. Det gjorde også Lina Eikenes Hvamstad, som lenge holdt følge med de raskeste herrene og som til slutt ble vinner av dameklassen på ny pers. med tiden 11:42. Jeg imidlertid, konsontrerte meg om ryggen til Ole Kristian og passet på at luka fram ikke ble for stor. 

Det gikk greit opp steinrøysa og over bekken. I bakken tok jeg innpå og innen vi var oppe, var jeg hakk i hæl. I det lettere partiet som fulgte bet jeg meg fast, og fulgte greit med selv om farten var høy. Vel over “kloppene” forsøkte jeg å øke farten ytterligere, men da svarte ham ved å rykke og han fikk straks en luke jeg ikke klarte å tette. 

Jeg hadde nå mer enn nok med å holde egen fart oppe og med Ole Kristian ca 10-15 sek foran, spurtet jeg mot mål som best jeg kunne. En rask titt på klokka, viste at jeg at jeg hadde sneket meg under 15 min med noen små sekunder, og at ny pers var et faktum med tiden 14:56.

Mange takk til deg Ole Kristian for drahjelp underveis. Jeg takket for meg, og godt fornøyd med at et mål var nådd og en barriere brudt, avsluttet jeg med en runde i Blindløypa.

For resultater m.m. Se link:

http://www.bif-friidrett.n o/index.php/news/681/58/Ulsrud vann-Rundt-6-lop-29-august

#ulsrudvannetrundt #uvr #østmarka #oslomarka #mosjon #løp

 

28 august 2013 Vestmarka

 

Trim i arb.tiden. Av forskjellige årsaker, var det kun jeg som stilte for tur i dag. Jeg fulgte gangvei langs Sanvikselva og Skuiveien videre forbi Kirkerud og frem til Skui Idrettspark. Jeg tar et foto av idrettsplassen og finner så en lysløype som jeg følger videre. Det var svært bratt i starten, men etter å ha krysset Gml.Jarenvei ble terrenget mye lettere og med flott utsikt mot Stovivannet, var det bare å nyte turen.


Skui Idrettspark

Løypa krysser så Jordbruveien og går parrarelt med denne opp til Jordbru. Svært bratt var det også, så det ble rask gange det meste av veien. Vel oppe og etter å ha snakket med en kar om videre vei, fortsetter jeg i lysløypa langs skytebanen og rett mot fjellet.


Jordbru. Skytebanen til høyre for lysløypa

Løypa svinger så til venstre og i lett terreng og på mykt underlag, følger jeg løypa fram til vei på oversiden av Asker og Bærum Vannverk. Her tar jeg til venstre og er starks nede på Kattås. Følger så Vestmarkveien, Gml.Tanumvei, Slependveien og langs Sandvikselva til Sandvika og skattens hus. En flott tur i flott løype mellom Skui og Vestmarkseter/Kattås.


Ved Kattås   (gnl bilde)

Ca 18 km

 

1 t 46 min.