Østmarka; Igletjern øst for Fri-Elvåga

25 juni 2014. Etter noen herlige dager på Strømstad Spa & Resort med familie, var det like herlig med en løpetur i Østmarka. Fra Haraløkka til grusbanen og sti opp til Ulsrud. Følger så grusvei til Mariholtet via Sarabråten og over demningen. Været var bra og ikke for varmt. Det passerte en sykkellist i det jeg startet på bakken opp fra demningen, men så tok jeg blå sti til høyre, og straks var jeg oppe på Elvågaveien. Her passerte så den samme sykkellisten.


Nord-Elvåga  (gml: bilde)

Jeg henger meg på ham et stykke før jeg tar blå sti til venstre. Klyver opp en bratt skråning og så ut på grusvei igjen. Her tar jeg til venstre og i det jeg kommer opp de neste bakkene, kommer jammen den samme sykkellisten igjen. Han så noe overrasket ut og lurte nok på hvilke vei jeg hadde tatt, men han sa ingen ting. Jeg fulgte veien videre og frem til krysset ved Igletjern.


sti- og løypekryss ved Igletjern


Igletjern

Her tar jeg sti til venstre og bort til Igletjernet. Tar så noen bilder av tjernet, før jeg fortsetter på samme sti videre mot Elvågaseter og Bjørndalen. Jeg krysser deretter Ellingsrudbekken på fin trebru og løper så på sti langs veien til Mariholtet.


Ellingsrudbekken

Det hadde begynt å regne litt og det var behagelig, men så ga det seg før det ble vått. Fra Mariholtet tok jeg samme vei som jeg hadde kommet via Sarabråten og Ulsrud. På Haraløkka avslutter jeg med stigningsløp frem til bom.

Ca  16,6  km

1:39

#trening #østmarka #tur #mosjon #løp

 

Landevei; intervalltrening på turvei

19 juni 2014. Trim i arb.tiden. Siden det nå er lenge siden jeg drev intervalltrening, hadde jeg i dag planer for dette. Hadde fått noen gode råd fra nabo Dennis, om gjennomføring av intervaller. NK, som ofte løper sammen med Høvik-joggen, kunne fortelle om et flott sted i nærheten som egnet seg bra for den type trening.


Sandvika – Engervannet

Fra Sandvika fulgte jeg Engervannsveien langs vannet, og  Bekkeveien opp til Kloppa. Her gikk det en flott turvei i fine omgivelser langs bekken til Kirkeveien og så videre til Bærumsveien. Partiet i mellom Kirkeveien – Bærumsveien, var ca 850 m med noe stigning.


fra Kirkeveien 

..fra Bærumseveien

Jeg tok 10 drag med 1,5-2 min pause mellom dragene, og registrerte at det skilte ca 16 sek på dragene opp, mens det skilte 3 sek motsatt vei.

Dragene opp: 4:11,4:01,4:06,3:52,3:55

Dragene ned: 3:45,3:44,3:43,3:45,3:44

Godt fornøyd med egen innsats, satte jeg så kursen mot Sandvika. Jeg fulgte Kirkeveien til Prestveien og Engervannsveien langs vannet til Sandvika og Skattens hus.

Ca 15,2  km

#trening #mosjon #løp #kondisjon

 

Østmarka og Landevei

16 juni 2014. Etter noen flotte dager i Dublin, var tanken i dag å ta en lengre tur på grusvei og asfalt.

Fra Haraløkka til grusbanen, så sti til Ulsrud og grusvei videre til Mariholtet via Sarabråten. Det var mye ungdom i marka og på Sarabråten var det satt opp flere telt, trivelig.


Sarabråten som teltleier


Mariholtet    (gml. bilde)

Fra Mariholtet tok jeg grusvei forbi Nuggerud og videre til Ellingsrud. Her tok jeg til venstre og fulgte Gml.Strømsvei forbi Skansen Terrasse til Jerikoveoien og så langs denne til Lindeberg. Det var nokså varmt, men med vind imot ble det allikevel behagelig og jeg var også nøye med drikke, så det gikk greit.

Fra Lindeberg tar jeg en gangvei (Pilestien) til Dr.Dedichens vei, så langs denne et stykke, før jeg fortsetter på gangvei forbi Haugerud kirke til veikryss på Hellerud. Tar så Hellerudveien videre til Trasopp skole og så grusvei mot Bjartbakken og Unnarennet. Tok så Generalen til Olav Nygards veg og opp til Haraløkka. Avslutter med stigningsløp frem til bom ved p-plassen. Det gikk litt tungt men, en flott langtur allikevel.

Ca  19,9  km

1:58

#løp #mosjon #østmarka #trening

 

Landevei, Skui og Stovivannet

11 juni 2014. Trim i arb.tiden. Var alene denne gangen og planen var å se Stovivannet i Vestmarka. Fra Sandvika fulgte jeg Sandvikselva og Skuiveien til Skui Idrettspark. Anlegget her er flott og det var skoleungdom i aktivitet rundt om på plassen.


Skui Idrettspark


Den lille bakken i Skui

Jeg fant så frem til en lysløype oppe i skrenten bak den lille hoppbakken her i Skui. Den var nokså bratt i starten, men bedre etter å ha krysset Gml. Jarenveien. Her var både terreng og underlag flott, og det var bare å nyte turen videre mot vannet. Etter å ha krysset nok en vei, valgte jeg sti i utkanten av et jorde.


Stovivannet
 


Stovivannet sett fra nordvest

Straks etter var jeg fremme ved Stovivannet. Her gikk jeg så ut på en flytebrygge og fikk tatt noen bilder. Deretter fulgte jeg sti videre langs vannet og frem til en vei som jeg følger forbi en gård, før det igjen bærer videre på sti. Stien som går igjennom et skogholdt på ca 1 km, ender i Butterudveien.  Jeg krysser veien og fortsetter så videre på turvei som jeg kjenner fra en tidligere tur, se Stovivannet og Butterud gård.


forbi en gård og så inn i skogen på sti mot Butterudveien

Følger turveien som sist, ned til Kirkerudbakken og Skuiveien og jammen ligger det fortsatt en flekk med snø midt i bakken. Fra Kirkerud, tar jeg Skuiveien og gangvei langs Sandvikselva, tilbake til Skattens hus. Til tross for at det var svært varmt, ble dette en fin tur og artig var det å se Stovivannet.

 

Ca  15,1  km

1:26

#vestmarka #mosjon #løp #tur #stovivannet

Østmarka; Nøklevann rundt inkl Fjellstadbakken, Rundtjern og Østmarksetra

9 juni 2014. Etter en herlig Pinse på hytta, var det minst like herlig å kunne snøre på seg joggesko for en tur rundt Nøklevann og litt til. I utgangspunktet skulle jeg denne gangen bare holde meg til grusveiene, men det skulle også bli noe sti løping.

Fra Haraløkka fulgte jeg grusvei til Rustadsaga og Løkka. Tok  til høyre mot Hullet og så til venstre opp bakken mot Fjellstad. Det var godt og varmt, men det gikk greit. Hadde bestemt meg for at jeg skulle løpe alle bakker denne gangen, og som tenkt, så gjort.


Fjellstadbakken
 

Vel oppe ved Fjellstad, ble det noen bilder av både bakken og dammen, før jeg fortsatte videre til Katismyr- og Aurtjern (Ørkytetjern). Her skulle jeg også ta et bilde, men fikk utfordret balansekunsten da jeg skulle over en trestamme som lå i myra. Lett var det ikke men, et bilde fikk jeg tatt, selv om det ikke var tjernet som kom i fokus.


Auretjern (Ørkytetjern)
 

Jeg fulgte veien videre forbi Bremsrud, Sleppa og Sarabråten til nord enden av Nøklevann. Her tar jeg til høyre og løper opp Rundtjernbakkene og frem til Rundtjern. Tok et bilde av det speilblanke vannet og fortsatte så videre på samme vei.


Rundtjern

Holdt til venstre i neste veikryss og skulle så videre mot Oppsal/Trasop, men valgte å ta en sti over kollen mellom Skøyenputten og Solbergvannet.


flott utsikt mot vest fra kollen 
 

Utsikten fra denne kollen som går i nord syd retning, er formidabel tross sin lave høyde på ca240 m.o.h. I et sti kryss, der blå sti går både til venstre og høyre, velger jeg å fortsette på kollen rett frem. Stien er nå umerket og etter litt opp og ned, ender denne rett i en murvegg. Hmm, tenkte jeg, og lurte et øyeblikk på hva dette var, men skjønte at jeg var i nærheten av Østmarksetra og de bunkersene som ligger der. Jeg tok meg ned en skrent og her var det rester av flere bunkere, noen var også malt med grafitti. 

Om det var pent eller ikke, kan sikkert diskuteres, men like greit at de ligger der de ligger, uten å være særlig synlig.

 


Østmarksetra

Jeg fulgte ett tråkk som førte forbi Østmarksetra og ut på vei. Denne tar jeg videre over p-plassen til grusvei som jeg følger ned til Ulsrud. Tar så en sti videre til grusbanen og avslutter med stigningsløp frem til bom ved p-plassen på Haraløkka. En flott tur rundt Nøklevann og noen nye opplevelser ved Østmarksetra.

Ca 11,7 km

1:21

#mosjon #løp #østmarka #tur

flere bilder fra samme tur:


Dammen ved Fjellstad


vet ikke om jeg hadde tatt sjansen, men fin utsikt er det helt sikkert


over kollen mellom Skøyenputten og Solbergvannet


Follotrimmen 4.løp – Follo Museun, Drøbak

4 juni 2014. Follotrimmen 4.løp – Follo Museum, Drøbak. Reiste i god tid denne gangen, og etter å ha parkert på anvist p-plass ute på sletta, gikk jeg mot start- og målområdet. Omgivelsene var flotte og jeg tror jeg en gang tidligere har vært her, men da som liten gutt. Ikke stort jeg husker fra den gang, men Seierstens festningsmurer husker jeg.


parkering ved golf banen

Jeg satte i fra meg sekken ved sekreteriatet som for anledningen var ved Follo Museum og gikk så litt rundt for å ta noen bilder m.m. Deretter var det tid for oppvarming. Jeg løp litt frem og tilbake samt  rundt deler av Seiersten festning. Det kjentes bra og jeg gledet meg til start. Traff så mine venner fra Sætre samt Frode som villig vekk fortalte om løypa. Synd han selv ikke kunne løpe, men med kamera ble det heller en jobb for Sportsmanden.no som fotograf.


mange spente rett før start

Det nærmet seg start og vi stilte oss opp. NK og jeg stilte oss opp nokså beskjedent , da vi tok oppstilling nesten bakerst i feltet. Været var overskyet og noen regndråper kom det, men det var helt ok. Det ble opplyst at det til tross for regn tidligere på dagen, var fortsatt tørt  i skogen, og at forholdene var gode.


straks klart for start

Vi ønsket hverandre god tur og så gikk startskuddet. I og med at vi stod langt bak, ble det noe trengsel og kø enkelte steder, men det gikk greit. Med meg foran og NK bak kom vi ut av skogen og på Gylteåsveien som var asfaltert, forserte vi flere løpere. Det var langs veien en flott utsikt mot Oscarsborg, Håøya og innover fjorden. Fra Gyltåstoppen svingte nå løypa inn i skogen og her var det noe småkupert, men for en som er vant med Østmarka, var dette intet problem.

Vi passerte 3 km og nå var det NK som lå foran. Jeg hang på som best jeg kunne, men det ble en liten luke. Farten økte og vi passerte flere løpere. Underlaget i lysløypa og ikke minst terrenget, var herlig, og det var gøy å løpe. Jeg slet med å tette luka fram til NK og hver gang jeg var nære, så rykket han igjen. Vel 1 km igjen til mål, passerte vi Frode der han stod med kamera, og så bar det videre ut på Belsjøveien. Fortsatt var NK noe foran og jeg forsøkte å øke farten ytterligere, men nådde ikke helt frem i spurten mot mål. Uansett var dette morsomt og med tiden 32:21, var jeg godt fornøyd med gjennomført løp.


flere løpere mot mål…


…og mange er ferdige med sitt løp

Vi fikk oss noe å drikke, oppsummerte løpet og så ruslet vi opp til Museumet , der jeg hadde sekken. Gutta fra Sætre sa så takk for seg, og gikk.

Etter å ha skiftet trøye, hilste jeg på “Spydebergekspressen”, Marius. Han kunne fortelle at han nok en gang tok andre plassen, men at han var fornøyd lell.  Vi var enige om at dagens løype var fin, variert og morsom. Så kom Frode som hadde vært på jobb med kamera, og vi skravlet litt alle mann. Jeg takket så for meg og satte kursen mot bilen. Her traff jeg Marcus Mauricio som jeg husket fra Bøler. Vi vekslet noen ord om løpet osv., før vi satte oss i bilen og reiste hvert til vårt.

En herlig kveld i skogen omkring Seiersten festning i Drøbak.

Ca 6 km

32:21

#follotrimmen #løp #mosjon

Resultater m.m., se Sportsmanden.no


Se mer om Seiersten festning HER:

 

 
Follo Museum – HER:

 

Østmarka; Svartputt og Nuggerud

26 mai 2014. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. I og med at vi denne gangen var senere ute (kl 18.00), var det “flust” med folk på p-plassen der også Frøy (sykkelklubb) hadde oppmøte på samme tid. Vi fikk bare håpe at de ikke skulle samme vei som oss. Sykkellistene så vi imidlertid intet til senere. 


Frøy, mange med sykkel på p-plassen ved Haraløkka

Vi tok grusvei til p-plassen ved Østmarksetra, så en sti som vi fulgte forbi Katteputtene og Skøyenputten til ny grusvei. Denne fulgte vi i ca 200  m. Tok en sti til høyre over en kolle med flott utsikt, så forbi Solbergvannet til grusvei ved Rundtjern.


Rundtjern

I enden av Rundtjern, tar vi sti til venstre og klyver opp skråningen til sti kryss. Her tar vi til høyre og så bærer det utfor og nedover i “bratta”, men vi kommer oss ned uten uhell og krysser bekken fra Lutvann på ny fin bro. Så tar vi til høyre og følger bekken et stykke nedover i Lutdalen.

I neste sti kryss, tar vi til venstre og klyver opp skrentene til Krokjernet og etter hvert Haukåsveien. Følger veien videre mot Branntårnet, men tar så blå sti til venstre rett før tårnet. Vi holder oss til denne stien som fører oss delvis rundt Lauvtjern. Det var noen folk på hytta som vi hilste på, før vi fortsatte til neste sti kryss. Her valgte vi å ta sti rett frem siden hverken Einar eller jeg hadde tatt denne før.

Ikke lenge etter, var vi ved Svartputt. Fikk tatt noen bilder av putten, og ble noe overrasket, da det flere ganger vaket fisk. Vel vel tenkte jeg, flott at OFA har satt ut fisk her også.


Svartputt
 

I neste sti kryss, tok vi til venstre og fulgte så denne videre til grusvei ved Nuggerud. Underlaget i skogen har vært bra stort sett hele veien.


Nuggerud, ligger langs veien mellom Ellingsrud og Mariholtet

Fra Nuggerud fulgte vi grusvei til Mariholtet, Sleppa og Sarabråten, før vi ved Ulsrud tok av skoene og hoppet ut i vannet. Vannet var herlig og avkjølende, men ikke kaldt. 


Ulsrud

På med skoene igjen og så tilbake til Haraløkka. Dette var vår siste felles tur for denne gangen, men flere turer venter utover høsten.

Takk for turene så langt Einar, og God sommer:)

Ca 19  km

 2:18

 #østmarka #tur #mosjon #løp #trening

 

Landevei; Dælivann og Kolsås

28 mai 2014. Trim i arb.tiden. Fulgte veien langs Engervannet og videre opp forbi Haslum, Haslum kirke til Gml. Ringerikesvei hvor jeg tar til venstre. Det var godt og varmt og det ble ikke mindre varmt da det fortsatt gikk oppover. Passerte et nyere boligfelt, så Godt Håp, før veikryss.


Nytt boligfelt i Gml Ringeriksvei

Her tok jeg Dæliveien til venstre og etter å ha løpt ca 4-5 km med sammenhengende stigning, var det nå godt at det gikk noe nedover. Fulgte så en grusvei og passerte en flott plass ved navn Skotta, før nytt veikryss.


Skotta

Her velger jeg blå sti videre mot Dælivannet. Langs vannet var underlaget denne gangen bra, og det gikk greit videre forbi vannet og frem til Dæliveien ved Fleskum gård. Tenkte å følge Dæliveien videre mot Sandvika, men fikk så øye på en blå sti  jeg ikke tidligere hadde prøvet , og så bar det av sted på sti mot Kolsås.


stikryss, velger sti mot Kolsås

Etter ca 2,5 km på sti fra Skotta, kom jeg ut på vei og her  var det en flott utsikt mot Søndre Kolsåstopp.


utsikt fra Heggelia mot Søndre Kolsåstopp

Etter noen fotos, fulgte jeg Heggelia til Toppåsveien og Brynsveien. I veikryss tar jeg til høyre og følger langs  Bærumsveien til Skuiveien-Franzefossveien og så langs Sandvikselva tilbake til Sandvika og Skattens hus. En flott runde og særlig fint var det på sti fra Skotta til Kolsås via Dælivannet.

Ca 15,3 km

1:29

#løp #mosjon #tur #trening

flere bilder samme tur:


Engervannet


Dælivannet med Kolsås i bakgrunnen


ved Dælivannet