7 mai 2012 Østmarka

7 mai

Fra Haraløkka til Nøklevann og videre innover i Lutdalen. Blå sti videre til Kroktjern.

 

 
Kroktjern

 

Passerer Kroktjern, klyver opp noen skrenter der det fortsatt stedvis ligger noe snø, og er straks oppe på Haukåsveien. Denne følger jeg nedover ca 300-400 m. Tar så av til høyre på blå sti mot Hauktjern og Sarabråten.

 


På vei opp mot Lille Haukåsen

 


Flott utsikt fra Lille Haukåsen (330 moh)

 

Etter å ha beundret flott utsikt i nydelig vær, bærer det nedover mot Hauktjern.

 

Hadde tenkt å se kløftene, men ett eller annet sted tok jeg feil sti og havnet isteden ved kulpen som Thomas Heftye fikk bygget den gang han eide Sarabråten og skulle lede vann ditover.

 


Vannforsyninger til Sarabråten ( ca 5 x 5 m)

 

Snaue 100 m nedenfor kom jeg ut på lysløypa rett ved Sarabråten. Tilfreds med kveldens opplevelser, passerte jeg Sarabråten og Korketrekkeren. Tok så natursti videre til Sørli og Haraløkka.

 

Ca 9,5 km, 1 t 37 min.

379,5 km

30 april og 3mai 2012 Østmarka – Landevei

30 april

Møtte Einar på p-plassen da han og jeg skulle ta en tur rundt Nord – Elvåga. Vi passerte Ulsrud, Sarabråten og videre til Mariholtet og over demningen. Fortsatte så på Elvågaveien utover til Deledalen der veien stopper. Var forsiktig ned skrenten og over brua som delvis lå unner vann, men det gikk greit å ta seg over uten å bli bløt på beina. Været var ok og det var fint ute i marka nå. Vi løp over El-pazo (Nilsen brua) og videre opp langbakken til blå sti ,som vi fulgte frem til Ødegården.

 

 
Blå sti fra Øgårdsmaasan

 

Så fulgte vi grusvei tilbake til Haraløkka via Rustadsaga og Skredderløkka.

 

Ca 15,8 km, 1t 43 min

348,5 km

 

3 mai

Trim i arb.tiden. NK og jeg fra Skattens hus, opp Vinjebakken og     videre langs Brynsveien til Bryn skole. I neste veikryss tok vi til høyre og fulgte Gml.Lommedalsvei til Bærums verk. Etter en rask drikkepause fortsatte vi langs en gangvei innover i Lommedalen. På nøyaktig 10 km stanset vi, tok en drikkepause og så returnerte vi delvis samme vei som vi kom. Dvs, at vi ikke tok Brynsveien tilbake men fulgte Gml.Lommedalsvei over Wøyen og frem til Skuiveien ved Kirkerudbakken.

 

 
         NK tøyer ut på brua over Sandviks elva, Kirkerudbakken i bakgrunnen

 

Det var rake veien tilbake langs Sandvikselva til Skattens hus. Svært varmt i starten, men bedre ettersom det skyet over.

 

Ca 21,5 km, 2 t 13 min

370,0 km

Sentrumsløpet 2012

28 april

          Sentrumsløpet 2012

 

Så var det atter klart for vårens vakre eventyr, nemlig Sentrumsløpet. Med kone og eldste datter med til byen, var vi på plass utenfor Universitetet en drøy time før start som var kl 15.00.

 


Stille og rolig en drøy time før start

 

Jeg hadde meldt meg på med en forventet sluttid på 40-50 min og havnet da i pulje 3 som skulle starte ca kl 15.03. Jeg løp opp mot Slottsparken for oppvarming, tok noen stigningsløp og var så klar får dagens løp. Jeg fant min plass i pulje 3 og var klar til start.

 

Fabian Stang sa noen velvalgte ord, så smalt det i startpistolen og løpet var i gang for eliten og 1 pulje. Ca 4-5 min senere var det vår tur og så var vi i gang. Først gikk det sakte så fortere og fortere. Det gikk greit opp mot slottet og videre, til tross for mye folk, ble det ingen kødannelse noe sted og det gikk greit å løpe.

 


Så var drøyt 7000 løper i gang

 

Været var strålende og alt var perfekt. Jeg følte meg pigg og var ivrig, men tenkte at jeg først måtte passere halvveis og så fikk man se hvordan det ble videre. Passerte 3 km på ca 15 min, og alt fungerte bra og jeg hadde funnet en gruppe som jeg holdt følge med. Gjennom Frognerparken var det mye folk og det var trivelig med tilrop fra tilskuere der vi passerte.

 

Vi rundet et gatehjørne og så gikk det slakt oppover Bygdøy Alle. Passerte 5 km på 24.34 og alt vel. Siden jeg hadde med drikke, passerte jeg drikkestasjonen og fortsatt så videre nedover mot sjøsiden av Rådhuset.

 


I bakken fra drikkestasjonen og ned mot Rådhusplassen

 

I det jeg kommer ned mot Rådhuset, hører jeg noen velkjente rop fra kone og datter og det gikk nokså lett videre. Svingte inn Rosenkrantz gate, rundet Peppes og så tilbake til Rådhusgata. Her fikk vi også se alle de tusener løpere som passerte forbi Rådhuset på sjøsiden og det var et imponerende syn.

 

Nytt i år var at traseen var blitt omlagt, og vi løp forbi Akershus festning på sjøsiden og så tilbake til Karl Johans gate via Festningsplassen. Fra Festningsplassen var det ca 1 km igjen og jeg kjente at det begynte å gå noe tyngre, men synes allikevel at jeg klarte å holde farten oppe og i det vi passerte Stortinget der målseglet vinket i den andre enden, var det bare å gi på det man orket.

 

Med tiden 49,05 hadde jeg perset og var godt fornøyd med gjennom løp. Den nye traseen de siste 2-3 km var flott og det var behagelig med vind fra sjøen i varmen, der vi passerte festingen på sjøsiden.

 


Med medalje for fullført løp

 

Ca 10 km

 

49:05

 

#sentrumsløpet #løp #mosjon #turogrening

19 – 26 april 2012 Landevei og østmarka

19 april

Trim i arb.tiden. NK, Espen og jeg tok veien langs Engervannet, forbi Haslum kirke og langs Gml Rikerikevei frem til veikryss. Her tar til venstre og følger veien opp forbi Godt Haab, Stein Gård og nedover til Bærums verk. Gml Lommedalsvei til Vøyen og langs Sandvikselva forbi Kirkerud, Franzefoss til Skattens Hus i Sandvika.

En flott tur der vi løp hele runden uten pause.

 

 
Stein gård   (februar 2012)


 

Ca 18,8 km, 1 t 53 min

297,2 km

 

23 april

Møtte Einar på p-plassen kl 17.30 og sammen løp vi innover forbi Rustadsaga, Ødegården og Høyås. Tok til høyre mot Ødegårdsmåsan og blå sti langsmed Langvann. I neste løypekryss tok vi til venstre og venstre igjen mot Smørhullet og Trollvann.

 


Einar i løypa fra Langvann mot Smørhullet/Trollvann

 

 

 


Trollvann fra syd mot nord

 

Fra Trollvann fulgte vi skogsvei videre og passerte Sølvdobla, Grønmo p-plass og på grusvei videre mot renseanlegget. Her tok vi anleggsveien ned over brua, ned en skrent til løype fra Skulleruddumpa, så langs denne forbi startbua til Skraperud. Tar til høyre og fortsetter forbi Rustadsaga, Skredderløkka og frem til Haraløkka p-plass. En flott tur i marka der underlaget var ok men nokså blødt enkelte steder.

 

Ca 15 km, 1 t 39 min

312,2 km

 

26 april

Trim i arb.tiden. Langs Sandviks elva til Slependveien og langs denne ca 300-400 m. Tar så grusvei til høyre, Jongsalleen til Tokerud og Emma Hjort. Tar så en sti over Tanumåsen og kommer så frem til Tanum skole på den andre siden. Tar til høyre og følger Tanumvn. videre forbi Tanum kirke, Borkenveien til Skuivn og Kirkerudbakken. Her ifra og videre til Skattens hus i Sandvika, tar jeg 5 intervaller der jeg teller 250 på høyre ben i rask fart, så rolig 50 og nye 250 i rask fart osv. Det regnet og var nokså ufyselig men så lenge man ikke blir kald eller fryser, er det ok.

 


Sandviks elva (feb 2012), Sandvika

Ca 10,5 km, 1 t 9 min

322,7 km12 – 19 april 2012 Landevei og Østmarka

12 april

Trim i arb.tiden. NK og jeg følger Sandvikselva forbi Kirkerud og så videre til Wøyen. Her finner vi Gml.Lommedalsvei og denne følger vi til Bærums verk. På gangvei videre og etter å ha forsert noen kneiker, gått opp 60-65 trappetrinn, kommer vi opp til Franzefoss og Kolsås alpinbakke. Vi passerer Stein gård og så bærer det nedover mot Gml.Ringeriksvei som vi følger et stykke. I neste veikryss tar vi til høyre mot Haslum. Følger Kirkeveien videre forbi Haslum kirke, krysser Bærumsveien og tar så til høyre inn Prestveien. Straks etter er vi nede ved Engervann og så tilbake i Sandvika ved Skattens Hus. En flott runde i godt vær.

 

Haslum kirke

 

Ca 18,8 km, 2 t 2 min.  

258,2 km

 

16 april

Felles trening med Team Paulsen. Løper til og fra Skullerudstua og får følge av Kåre den siste biten frem til stua. Vi var ca 35-40 stk som la i vei og etter å ha løpt litt rundt om kring samt tatt noen stigningsløp, endte vi i krysset ved Skredderløkka etter ca 30 min.

 

 

 

I Blindløypa ved Skredderløkka

Her skulle vi ta 6 drag i Blindløypa som ble inndelt i en stor runde a`800 m, og en liten runde av ca 650 m. Dragene skulle gå i passende tempo, men ikke over 6 min før neste drag. Mine drag ble 1 x stor, 2 x liten, 1 x stor og 2 x liten. I samlet flokk returnerte vi til Skraperud der det ble 3 stigningsløp, og så videre til Skullerudstua. Etter å ha mottatt bladet Løype, sa jeg takk for meg og løp tilbake til Haraløkka.

 

Ca 20,2 km, 2 t 5 min

278,4 km

 

19 april

Trim i arb.tiden. NK, Espen og jeg tok veien langs Engervannet, forbi Haslum kirke og langs Gml Rikerikevei frem til veikryss. Her tar til venstre og følger veien opp forbi Godt Haab, Stein Gård og nedover til Bærums verk. Gml Lommedalsvei til Wøyen og langs Sandvikselva forbi Kirkerud, Franzefoss til Skattens Hus i Sandvika.

En flott tur der vi løp hele runden uten pause.

 

Ca 18,8 km, 1 t 53 min

297,2 km

9 april 2012 Østmarka

9 april

Fra Haraløkka til Rustadsaga og videre i lysløype til Fjellstad. Det sludder og regner og er nokså surt, men har tatt på en sykkeljakke for anledningen og blir ikke så våt og kald. Følger sti opp langs Fjellstadbakken der jeg også passerer Fjellstadbakkens treningsarena som Rustad IL fikk satt opp i fjor høst.

 

                
                       Fjellstadbakkens treningsarena ? Rustad IL

 

Jeg tar blå stil ti venstre og følger denne over Skullerudåsen og frem til løypekryss der jeg tar til venstre. Passerer på klopper over Karismyra og kommer frem til nytt løypekryss der Trolldalsløypa kommer inn fra venstre.

 

 
På klopper over Karismyra

 

Jeg tar til høyre og følger Trolldalsløypa videre mot Østmarkkpl. I neste kryss tar jeg til venstre og følger en umerket løype videre til jeg kommer frem til et vann jeg ikke kjente igjen. Det er nok Smalvann og jeg er i nord enden av denne.

 


Smalvann

 

Jeg tar til venstre ved vannet og så til venstre igjen og krysser Smalvassmåsan på klopper, tar til venstre igjen og er straks tilbake i samme kryss ved Trolldalsløypa. Jeg tar løype tilbake over Karismyra og frem til blå sti. Denne krysser jeg og fortsetter så videre mot Skullerudstua. Ned brattbakken fra Vannverket, over Rustadmyra og så på de siste rester av snø og is til Skraperudtjern.

 


 
Her ved startbua ligger de siste rester av snø og is

 

Jeg følger grusveien opp forbi Holet, Hetsehagen, Rustadsaga og Rustadsagabakken som jeg løper opp. Passerer Skredderløkka og er tilbake på Haraløkka. En flott tur i marka til tross for dårlig vær.

 

Ca 12,5 km, 1 t 30 min  

 239,4 km

 

flere bilder samme tur

 

Løypekryss


mot Østmark kpl

 

 

 

 

2 april 2012 Østmarka – Nord-Elvåga

2 april

Fra Haraløkka til Høyås via Rustadsaga. Ned langbakken til Peters og så videre til El-pazo.

 


Skyttenbrua (El-Pazo)

 

Følger blå sti videre mot Deledalen. Det var mye vann i Elvåga og brua lå delvis under vann.

 


Over bekken ved Deledalen

 

Her i Deledalen var det en del is og snø på veien, men ellers var det bart og fint. Følger veien til lysløypa, og videre over demningen til Mariholtet. Følger grusvei til Sleppa hvor jeg tar til høyre og passerer Sarabråten, Østmarksetra og Ulsrud. Tar sti videre ned til Haraløkka og avslutter med stigningsløp fra grusbanen til bom. Været var flott, men kaldt på hendene.

 

Ca 16 km, 1 t 45 min  

226,9 km