Follotrimmen 1.løp – Ski Idrettspark

23 april 2014. Follotrimmen 1. løp – Ski Idrettspark. Så var endelig ventetiden over, og det var nå dags for det første, av i alt åtte løp i Follotrimmen. Hadde fått tips av Frode om at det nok var best å parkere ved Ski Ishall da det her var en større p-plass. Jeg ankom ca kl 17.30 og hadde forholdsvis god tid.

 
Fra p-plassen,går jeg siste del av løypa forbi ishallen til klubbhuset ved stadion.

Jeg ruslet forbi ishallen og frem til Stadion for å hente posen med tidbrikke og startnummer. Tok noen bilder og så ut på banen for oppvarming. Med sola på plass og at det ikke for varmt, lå alt til rette for at denne kunne bli en flott kveld. Etter to runder på banen, hvorav en runde sammen med Christoffer, var jeg klar for start, men først hilste jeg på andre kjente som Frode, Ole Martin, Stine og noen jeg ikke husker ved navn.


Sekreteriatet med utlevering av startposer m.m.


Det varmes opp ute på banen, Christoffer midt i bildet (hvit trøye)

Det nærmet seg start kl 18.00 og jeg gikk for å finne en plass midt i mengden. Det skulle være fellesstart for alle og feltet var nokså stort, men da startskuddet smalt, løste dette seg ganske greit. Jeg hadde forhåpninger om en sluttid rundt 25-26 min. Etter en runde på banen og ut porten, fulgte vi Idrettsvegen videre.


Arvid Mathiesen i Bøler sin blå-gule drakt følges av Helge Sellevold, superveteran som var tilbake i manesjen etter mange år på sidelinjen.

(Foto: Trond Th.Hansen, Sportsmanden.no)   Se mer fra Follotrimmen i Sporstmanden

Så lang alt vel, og jeg var fornøyd med eget tempo. Feltet hadde nå strekt seg godt ut og det var bare å henge på. Jeg passerte nå flere løpere som nok hadde åpnet i hardeste laget, og inspirert av dette, var jeg fornøyd med tingenes tilstand.

Det gikk greit videre langs Glynitvegen, Dynamitvegen og ned til Kjeppestadvegen. Ved passering 2 km, så jeg at klokka var noe over 9 min og jeg hadde nå en bra rytme. Langs Kjeppestadvegen fikk vi noe motvind (flau vind??), men dette var bare behagelig og ikke sjenerende.

Ved passering 3 km, gikk det fortsatt greit og jeg forserte nå flere på vei opp langs Drømtorpjordet. Siden jeg for anledningen hadde nye joggesko, fryktet jeg gnagsår, men dette ble intet problem. 

Vel tilbake på Idrettsvegen, fulgte vi denne ett stykke, og ved passering 4 km tok vi av inn mot Ski VGS i Gymnasvegen.


Sportsmandens redaktør Frode Monsen og hans nabo og klubbkompis, Christoffer Ladstein i godt driv ved passering 4 km

(foto: Trond Th.Hansen, Sportsmanden.no)

Fra skolen gikk nå løypa inn i skogen og parken. Underlaget her var tørt og fint og det gikk greit videre. Løypa som kom ut på gangveien ved p-plassen, var nå den samme som jeg hadde gått da jeg kom, og forbi ishallen forsøkte jeg å øke farten for så å spurte mot mål.


Flere løpere mot mål

Godt fornøyd med gjennomført løp og en sluttid på 24:28, ruslet jeg litt rundt i målområdet og fikk noe å drikke. Jeg nøyt atmosfæren som både før og etter løpet, var svært bra, skravlet litt med Frode og Steinar, og så takket jeg for meg og satte så kursen hjem.

Kort oppsummert; så var dette en flott kveld, som det var gøy å være med på:)

Det skal også nevnes at man i Follotrimmen IKKE må betale avgift (lisens) for å delta, noe som jeg synes er vesentlig, ikke bare meg selv som er en mosjonist, men også for de klubbløse og andre.

Honør til arrangøren av Follotrimmen:)

Ca5 km

24:28

Mer på Sportsmanden.no

Resultater Follotrimmen 1 løp

#follotrimmen #mosjon #trim #løp

 

 

Østmarka; Skullerudåsen – Slettfjell

21 april 2014. Etter noen flotte påskedager med flere turer i skog og mark samt en tur langs Akerselva, var det nå allikevel godt å snøre på seg joggesko for en løpetur i Østmarka. Været var flott og det var varmt, så jeg valgte kort denne gangen. Fra Haraløkka fulgte jeg grusvei til Rustadsaga. Tar til høyre forbi Stallerud og så langs grusvei til veikryss ved Skraperud. Her tar jeg til venstre ett stykke og så en sti opp til Hullet.

Hullet, med Oslo`s minste galleri

Fra Hullet følger jeg en umerket sti videre oppover. Det er forholdsvis bratt, men det går greit. Straks etter er jeg på toppen av Fjellstadbakken. Mener å huske å ha tatt denne stien tidligere, da Stein ofte valgte denne som oppvarming, før vi skulle trene intervaller i Fjellstadbakken med karene i Rustad IL.

Jeg tar til høyre og følger sti mot Skullerudåsen og etterhvert, en blå sti som jeg tar frem til neste Sti-kryss. Her tar jeg til venstre, ned en skrent, og så på klopper over større og mindre myrområder som Karismyr og Smalvannsmåsan.

 

På klopper over Smalvannsmåsan

Ved Breidåsen tar jeg sti til venstre som går langs åskammen mellom Lauvdalen og Gudbrandsdalen, til Ødegårdssletta. Tar veien til høyre mot Ødegården og så en blå sti over Slettfjellet til Hestehullet. Underlaget er stort sett bra, men mye gjørme enkelte steder etter sykkel.


på sti over Slettfjellet  (gml foto)

Fra Hestehullet følger jeg grusvei til Sleppa, Sarabråten og Ulsrud. Tar sti ned til grusbanen, og avslutter med stigningsløp frem til bom ved p-plassen. Dette var første tur i kort, herlig.

Ca12,9 km

 

1:29

#mosjon #østmarka #trim #friluftsliv 

 

Påsken 2014, tur langs Akerselva

Påske i Oslo by, og en tur langs Akerselva.

Heidi og jeg benyttet første påskedag til å ta en tur langs Akerselva. Vi reiste med T-banen til Jernbanetorget, og så 54-bussen til Kjelsås. Vi gikk av på Stillatorget, og så var vi i gang. Været var flott og det var bare å nyte turen langs elva som for anledningen var nokså stor, men ingen flom. Det var mange ute denne dagen i samme ærend som oss.


 

Etter å ha gått et stykke og litt forbi Studentboligene i den gamle siloen, krysset vi elva for et besøk i Mathallen som vi ikke tidligere har vært innom. 

Etter å ha sett oss om i hallen, fortsatte vi nedover langs elva til Vaterland. Her på nedsiden av brua, kan jeg huske at min onkel Armand, hadde snekka si liggende.

Vi forlot elva og gikk så til Asylet på Grønnland. Her ble det lunsj m.m., og en flott dag ble avsluttet her.


 

Vi håper at vår tur kan inspirere andre, for en lignende tur.

 

Takk for følget:)

 Hønse-Lovisas hus

 Mathallen

Se turguide her (pdf)

#oslo #akerselva #tur #friluftsliv


Østmarka; Langvann – Spinneren

14 april 2014. Fra Haraløkka til Ødegården via Rustadsaga, og rød/blå sti videre forbi Bjønnesteinen til skogsvei. Denne følger jeg 100 m, og så bærer det videre på blå sti vest for Langvannet. Vannet var blankt og fint, og jeg bare måtte ta noen bilder.

 


Langvann

 Jeg følger sti frem til sti/løype-kryss i Gudbrandsdalen. Her tar jeg til venstre og følger blå sti videre mot Trollvann og Smørhullet. Finner så en umerket sti som fører inn i skaret. Det er noe kronglete, men det går greit, og straks etter kommer man til bautaen på Spinneren. Det er også en flott utsikt mot øst, og nok en gang knipser jeg noen bilder.

 


Bautaen på Spinneren

 


Flott utsikt mot øst fra Spinneren

Jeg tar samme sti tilbake som jeg kom, og fra Trollvann, følger jeg veien videre til veikryss. Her velger jeg å ta til høyre mot Østtmarkkpl. og Rundvann. Bestemte meg for å løpe hele veien opp, i ett drag. Hilste også på to karer fra Rustad IL-turrenngruppa, den ene ved Trollvann og den andre ved Rundvann.

Fra Rundvann tar jeg sti mot Skullerudåsen og Fjellstad, så lysløype ett stykke, før jeg tar blå sti videre til Løkka og Rustadsaga. Går opp Rustadsagabakken og videre over Skredderløkka til Haraløkka. En flott tur i marka der underlaget varierte noe, men stort sett var det greit hele veien.

Ca14,2 km

1:47

#tur #trim #mosjon #østmarka #friluftsliv

Tur fra Bysetermosen til Vangen

Heidi og jeg reiste ut til Bysetra for en tur-retur til Vangen. Vi var nokså tidlig ute, men det var bare så vidt vi fikk en ledig plass. Det blåste og var nokså surt, men ettersom vi kom inn i skogen, ble det bedre. Det var mye folk ute denne dagen og hyggelig å se at det var mange med barn på tur. 

Igletjern; <<igla>> er et av Østmarkas 4 Igletjern som ligger vest for veien mellom Skjeldbreia og Bysetermosan. På tjernets vestside er det en fin leierplass.

På Vangen vanket det kakao og kanelbolle.

Det var mye folk på Vangen skistue i dag

Etter å ha hilst på geitene, sauer, grisen og hestene, tok vi fatt på returen til Bysetra.

 

 

Kjerrmostjerna; tre vann i myr vest for Vangen. Vannene ble demmet  opp til ett vann i fløtningsperiodene. Senere ble vannene demmet opp av beveren, slik at Vangenveien ble satt under vann. Beverdemningen ble senere sprengt i 1985.

Vel tilbake til p-plassen, takker vi for følget:)

 

#tur #mosjon #Østmarka #Vangenskistue #friluftsliv

 

 

 

Landevei; Nesøya rundt

10 april 2014. Trim i arb.tiden. Siden jeg var alene i dag, hadde jeg tenkt meg en tur ut på Nesøya denne gangen. Planen var å ta to runder hvor den andre runden, skulle gå fortere enn den første. En negativ splitt.

Fra Skattens hus og over Sandvikselva til Storsenteret, så videre langs Sandviksveien-Drammensveien. Det var både surt og kaldt, og regnet gjorde det også, men så lenge man ikke fryser er det ok.

Jeg passerte over brua og fulgte Broveien frem til neste veiekryss. Det var fra dette krysset at “runden” som er på ca 5,7 km, startet.


over brua og så ut på Nesøya    (gml: foto)

Jeg tok til venstre og var så i gang med første runde. Det gikk greit i den noe småkuperte runden og vel tilbake til krysset, stanset jeg klokken på 30,52. Tok en kort pause og fortsatte så på den neste runden. Farten var noe høyere jamt over, og i krysset for andre gang, viste klokka 27,49.


veikryss på Nesøya  (gml: foto)

Godt fornøyd med gjennomført, og med en negativ splitt på 3 min., satte jeg så kursen tilbake, samme vei som jeg kom.

 Ca18,6 km

 

1:43

#mosjon #trening #løp #trim

 

Østmarka;Haraløkka-Igletjern-Mariholtet

7 april 2014. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Vi fulgte grusvei mot Ulsrud, og på baksiden av klubbhuset, hilste vi på Erik mfl, som var i gang med trening av de yngre løperne i Bøler IF Friidrett, før vi fortsatte mot Sarabråten og Mariholtet. Været letnet og det ble noe varmt men, det gikk greit. På vei over demningen var det flott å se Nord-Elvåga som nå var innhyllet av et teppe, der varmedisen lå over vannet. Utrolig vakkert og stemningsfullt.

Stemningsbilde av Nord-Elvåga med varmedis

Vi skulle følge grusvei til Igletjern, men etter ca300 m, tok vi blå sti til venstre. Her klyver vi oppover i svært bratt terreng men, vel oppe og på grusvei igjen, fortsetter vi så videre til Igletjern. Her tar vi rød/blå løype til venstre, forbi tjernet og så langs Igletjernbekken til Bjørndalen/Elvågaseter. Det var vått enkelte steder, men ellers greit.


Mariholtet (gml: foto)

Vi krysser Ellingsrudelva på trebru, så grusvei til Mariholtet og videre tilbake til Haraløkka via Sarabråten. Ved Ulsrud hilste vi på Arild som nok var på vei rundt Nøklevann. På Haraløkka avsluttet vi med stigningsløp frem til bom ved p-plassen.

Ca17,1 km

 

1:56

#mosjon #tur #trening #østmarka #løp

 

Landevei; Sandvika – Høvik – Veritasparken

3 april 2014. Trim i arb.tiden. NK som noen ganger løper sammen med Høvik joggen, insisterte denne gangen, at vi skulle løpe deler av en runde som de ofte tok. Dette innebar at vi fra Skattens hus fulgte Malmskriverveien 150-200 m, før det bar rett opp Anthon Walle`s vei. Her var det bratt og innen vi nådde det høyeste punkt, måtte jeg gå den siste biten opp. En tøff start på turen denne gangen, puh.

NK var imidlertid ikke helt fornøyd da han mente at vi ikke var på rett høyde, og så snudde vi for retur ned bakken. I veikryss nede i bakken, tok vi til høyre inn Sverrestien, og så bar det oppover igjen. Heldigvis husket NK feil, for det var ikke like bratt denne veien og det gikk greit videre. Vi fortsatte så langs Homans vei, Stasjonsveien og langs denne forbi Blommenholm st. til Kirkeveien. Denne fulgte vi videre til Høvik. Tempoet var i perioder høyere enn vanlig, men det var helt ok.


Høvik kirke

Vi krysset E18 og fulgte så Fjordveien til Høvik stadion. Fant en sti ned til sjøen og Kyststien. Det var nokså varmt denne dagen og med jakke ble det i varmeste laget, men her på stien langs sjøen, var det noe bedre.


her går kyststien på utsiden av Heie Onstad Kunstsenter

Vi passerte Veritasparken der blåveisen stod tett i tett, så forbi Henie Onstad Kunstsenter før vi kom frem til Solvikbukta og Blommenholm båtforening. Vi krysset nok en gang E18, så Sandviksveien og Gml Drammensvei, før vi avsluttet med stigningsløp opp siste bakken til Malmskriverveien og Skattens hus. En flott tur med variert tempo underveis.

Ca10,3 km

 

1:01

#tur #mosjon #trim #trening #løp

flere bilder samme tur;

Østmarka; Sør-Elvåga rundt

31 mars 2014. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Planen i dag var en tur rundt Sør-Elvåga. I og med at klokka var justert for sommertid, stod sola fortsatt høyt da vi satte avsted langs grusvei til Rustadsaga. I bakken opp til Løkka, hilste vi på Odd som kom motsatt vei og straks etter hilste vi på herr og fru Bjørnerud som nok hadde vært rundt vannet. Vi passerte hestehagen, tok til venstre, og så langs samme vei til Ødegården og Høyås. Fra Høyås tok vi skogsvei til Langvannsbekken og blå sti over Sotåsen til Smørhullet.

Her krysset vi skiløypa og fortsatte på blå sti til Svartdalen. Det er noe kronglete her, men det går greit videre og straks er vi ute på skogsveien mellom Sør-Elvåga – Klokkerud. Vi tar nok en blå sti som fører oss mot Tretjerna og Svanefossen ved Sør-Elvåga.


Tretjerna

Her krysser vi Eriksvannsbekken på fin bru, og så sti nede langs vannet et stykke, før det bærer oppover til Søndre-Skytten og videre til Nordre-Skytten.


Sti langs Sør-Elvåga

Underlaget har så langt vært tørt og fint, og det er fine forhold for sti-løping. Vi krysser over El-paso, så skogsvei til Petersbråtan, Langvannsbekken og opp langbakken til Ødegårdsmosen. Her tar vi blå sti ned til Ødegården og så grusvei til Haraløkka via Rustadsaga. En flott tur rundt Sør-Elvåga der forholdene nå er bedre enn om høsten.

Ca16,8 km

2:12

#tur #turogtrening #mosjon #østmarka #løp #trim #friluftsliv

flere bilder fra samme tur:


over Eriksvannbekken på fin bro


Eriksvannbekken renner ut i Sør-Elvåga