Østmarka; Sør-Elvåga rundt

31 mars 2014. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Planen i dag var en tur rundt Sør-Elvåga. I og med at klokka var justert for sommertid, stod sola fortsatt høyt da vi satte avsted langs grusvei til Rustadsaga. I bakken opp til Løkka, hilste vi på Odd som kom motsatt vei og straks etter hilste vi på herr og fru Bjørnerud som nok hadde vært rundt vannet. Vi passerte hestehagen, tok til venstre, og så langs samme vei til Ødegården og Høyås. Fra Høyås tok vi skogsvei til Langvannsbekken og blå sti over Sotåsen til Smørhullet.

Her krysset vi skiløypa og fortsatte på blå sti til Svartdalen. Det er noe kronglete her, men det går greit videre og straks er vi ute på skogsveien mellom Sør-Elvåga – Klokkerud. Vi tar nok en blå sti som fører oss mot Tretjerna og Svanefossen ved Sør-Elvåga.


Tretjerna

Her krysser vi Eriksvannsbekken på fin bru, og så sti nede langs vannet et stykke, før det bærer oppover til Søndre-Skytten og videre til Nordre-Skytten.


Sti langs Sør-Elvåga

Underlaget har så langt vært tørt og fint, og det er fine forhold for sti-løping. Vi krysser over El-paso, så skogsvei til Petersbråtan, Langvannsbekken og opp langbakken til Ødegårdsmosen. Her tar vi blå sti ned til Ødegården og så grusvei til Haraløkka via Rustadsaga. En flott tur rundt Sør-Elvåga der forholdene nå er bedre enn om høsten.

Ca16,8 km

2:12

#tur #turogtrening #mosjon #østmarka #løp #trim #friluftsliv

flere bilder fra samme tur:


over Eriksvannbekken på fin bro


Eriksvannbekken renner ut i Sør-Elvåga


Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top