23 desember 2013 Østmarka – Bestemoråsen


Aller helst skulle jeg ha gått på ski, men siden det fortsatt er fritt for snø i Østmarka, ble det også denne gang en tur med joggesko. Fra Haraløkka fulgte jeg grusvei til Mariholtet via Sarabråten. Det var kun et lite stykke på oversiden av Korketrekkeren at det var is, ellers var det greie forhold hele veien.


Nord-Elvåga sett fra nord


Ved demningen tok jeg til høyre mot Bestemorhølet og fant så blå sti som jeg fulgte over Bestemoråsen til Gullsmeden.

 ?Bestemoråsen ligger vest for Nord-Elvåga og nordvest for Bestemorhølet. Bestemorhølet er et søkk i lia der bekken fra Delemyr renner ut i Nord-Elvåga?

Underlaget var tross nedbør veldig bra, og det gikk greit frem til Gullsmeden og Høyås. Fulgte veien videre forbi Ødegården og Katisa til Rustadsaga. Det var nå blitt lys også på dette strekket, slik at det nå er lys rundt hele Nøklevann.


Rustadsaga er pyntet til jul

Gikk opp Rustadsagabakken og avsluttet så med flere stigningsløp over Skredderløkka og fram til Haraløkka.

 

Ca 12 km

 

1 t 25 min

GOD JUL :)

Med følgende bilder, ønsker Turogtrening alle en…..


Dælivannet


Kalvøya


Kattås 


Søndre Kålsås topp


Lauvtjern


blå sti mellom Nordre- og Søndre Skytten


Eriksvann


Rustadsaga – 23.12.2013

 

…riktig God jul

 

Lik gjerne Turogtrening på facebook 

facebook.com/turogtrening


 


16 desember 2013 Landevei, Haraløkka – Hauketo


Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Vi fulgte Bølerlia til Nøklevann skole og ned “skolebakken” til Rustadsaga. Følger Generalen til Skullerud og så Vinterveien videre til Klemetsrud. Det var bart på gangveien og det gikk greit, men noe ufyselig med regn og vind i mot. Fra Klemetsrud og videre fulgte vi gangvei langs Gjersrudbekken som for anledningen var blitt stor og brun etter all nedbøren siste døgn.


Klemetsrud   (gml. foto)

Ved Hauketo krysser vi Nedre Prinsdalsvei på gangbru og etter ca 150 m langs Ljarbruveien, fortsetter vi så opp Ekebergveien. Her passerer vi Ljarbru st. og Nordstrand kirke, før vi når frem til Sæter.


Sæter – Nordstrand   (gml. foto)

Vi tar så til høyre og følger Nordstrandsveien til Skulleruddumpa. Går opp Skullerudbakken og fortsetter så langs Generalen til Rustadsaga. Opp “skolebakken” hvor vi også hilser på karene i Rustad IL før vi fortsetter forbi skolen og langs Bølerlia tilbake til Haraløkka.


“skolebakken” fra Rustadsaga til Nøklevann skole  (gml. foto)

Ca 16 km

 

1 t 42 min

12 desember 2013 Sandvika – Skui

 

Trim i arb.tiden. I og med at jeg var alene i dag, sto jeg derfor fritt til å velge rute. Jeg valgte derfor å ta en litt rolig tur langs Sandvikselva forbi Kirkerudbakken og frem til Skui.


Sandvikselva

Underveis tenkte jeg på Jan`s filosofi om å løpe den andre halvdelen fortere enn den første. Da jeg nådde Skui etter ca 41:30 min (7 km – ca 6 min), var jeg derfor klar for en raskere retur samme vei.


Skuiveien sett fra Skui

Underlaget var ok, men litt is enkelte steder og det gjalt å være forsiktig. Var fornøyd med eget tempo da jeg passerte Kirkerudbakken, og det gikk greit videre. Jeg avsluttet med stigningsløp den siste biten frem til Skattens hus. Fikk så stanset klokka som viste en anvendt tid på 1:17:20. Regnet ut at jeg hadd brukt ca 6 min mindre på returen, og var godt fornøyd med dagens tur.

 

Ca 14 km

 

1 t 18 min


9 desember 2013 Landevei

Einar og jeg fra Haraløkka til Nøklevann skole og så ned skolebakken til Rustadsaga.

 
Nøklevann skole    (gml. foto)

Følger Generalen forbi Skullerud og Enebakkveien videre til Abildsø og Ryen. Med dårlig feste på løs snø, var det stedvis nokså tungt å løpe, men greit allikevel. Fra Ryen tok vi gangvei til Manglerud, over brua, første vei til venstre og så til høyre.


Gangvei mellom Ryen og Manglerud   (gml. foto)
 

Følger Otto Sogns vei til Rognerudveien og Harry Fetts vei. Granhekkveien til Østensjøvannet og langs denne til Bogerudmyra. Vi hilste på de yngre løperne i Rustad IL som driver med kortintervaller langs vannet. Vi velger å ta sti-gangvei opp fra Bogerudmyra til Bogerud t-bane, og så langs Generalen til Rustadsaga. Vi går opp skolebakken og fortsetter så langs Bølerlia tilbake til Haraløkka.

 

Ca 13,2 km

 

1 t 27 min


5 desember 2013 Nøklevann rundt (NVR)


Nøklevann rundt (NVR). Startet med slutten først, da tanken var å få en slags oppvarming før bakken bak klubbhuset. I øst pøs regn og med kraftige vindkast, ble det en kald tur denne kvelden. Det gikk svært tungt og bena kjentes ikke gode, men bestemte meg allikevel for å løpe hele runden.


Nøklevann nord

Innen jeg kom opp på Sarabråten, var lårene så kalde at jeg knapt hadde følelser i bena ei heller på hendene da hanskene var våte. Jeg fortsatt imidlertid videre og møtte noen til som var ute i dette ufyselige været. Jeg passerte Bremsrud og holdt til venstre ved Trekanten og så til høyre. Løper opp Lille Fjellstad og ned til Holet.


Hestehagen – Løkka

Her vender løypa mot nord, forbi hestehagen ved Løkka og videre til Rustadsaga. Innen jeg startet på Rustadsagabakken, så sluttet det å regne og det føltes bedre. Løper opp bakken og vel over siste kneika, gikk det greit videre over Skredderløkka til p-plass. Avslutter med stigningsløp frem til bom. Det var vått og kaldt, men allikevel en ok tur.


Nøklevann syd

Ca 9,7 km

 

58 min

2 desember 2013 Landevei – Østmarka


Møtte Einar på Haraløkka p-plass for felles tur. Vi fulgte Bølerlia til Nøklevann skole og så ned Skolebakken til Rustadsaga. Tok så Generalen videre til Skullerud og en grusvei opp til Vannverket. 


Skullerud Vannverk   (gml. foto)

Her valgte vi å ta lysløypa til Grønmo og så langs Sørliveien ned til Klemetsrud. Gang og sykkelvei til Dal/Brenna og så Vinterveien til Sagdammen ved Skulleruddumpa. lysløype langs bekken opp til Skullerudstua og videre til Rustadsaga.


Holet, kunstutstilling i utehuset

Ved Holet, hilste vi på karene i turrenngruppa til Rustad IL. Vi gikk opp Rustadsagabakken og fortsatte så videre over Skredderløkka hvor vi også hilste på damegruppa, før vi var tilbake på Haraløkka.

 

Ca 13,8 km

 

1 t 28 min

28 november 2013 – Østmarka – Slettfjell


Var tidligere hjemme fra jobb i dag og med sola på plass, ble det til at jeg tok en runde rundt Nøklevannet inkl Lille Fjellstad og Slettfjellet.

Ødegården  (gml. foto)

Det er ingen snø i marka og det er fine forhold for sti-løping. Flott var det også å høre vinden som suste i trekronene kun avbrutt av pusten fra egen puls som hoppet opp og ned. Avsluttet med stigningsløp fra p-plass til bom.


Slettfjell
 

 Ca 10,4 km

 

1 t 9 min