Landevei; Sandvika – TourDeFinance – Haraløkka….

 

24 april 2015. Trim i arb.tiden. Hadde planlagt å løpe hjem i dag og ca kl 13.30, startet jeg fra Skattens hus i Sandvika. Etter å ha krysset under jernbanen og over bussterminalen, fulgte jeg en turvei på Sørsiden av Engervannet.


Engervannet; tilhører Øverlandsvassdraget og ligger ved Sandvika mellom Løkkeåsen og Sandviksåsen. Se mer om Engervannet

Deretter passerte jeg Blommenholm skole, før jeg fortsatte langs Gml.Drammensvei. Denne følger jeg så videre frem til Høvik hvor jeg kommer innpå Sykkelveien mellom Asker og Oslo. Kanskje bedre kjent som <<Tour De Finance>>.

Det går greit forbi Lysaker og etter å ha krysset Lysakerelva etter vel 8 km, er det nokså flatt. Partiet mellom Vækerø gård – Bestumkilen og Frognerstarnda er flott, og jeg nyter “Touren” videre langs Filipstadveien til Aker Brygge og Rådhuset.


Rådhuset  (gml: foto)


Etter å ha fulgt Rådhusgata til Langkaia i Bjørvika og forbi Operaen, passerte jeg Middelalderparken, før jeg fortsatte opp til Galgeberg langs St.Halvardsgate. Jeg hadde ikke bestemt meg for hvilke vei jeg skulle ta videre, men valgte å fortsette langs Strømsveien forbi Sota-hjørnet til Etterstad og så langs Etterstadsletta til Helsfyr.

 

Her i fra, fulgte jeg Østensjøveien forbi Høyenhall, Bryn-senteret og Østensjø skole, før jeg ved Østensjøvannet tok gangvei opp til Skøyenåsen skole. Gangveien som nylig var blitt asfaltert, er svært bratt og jeg har til “gode” å løpe opp denne men, en gang skal jeg klare det.


 Utsikt mot Østensjø skole og Skøyen/Bryn

Fra toppen av bakken tar jeg en sti på baksiden av Oppsal sykehjem og bort til kiosken, før jeg fortsetter langs Østmarkveien og Generalen til Olav Nygårds veg hvor jeg svinger til venstre. Jeg hilser på Snappern og Keino før jeg på på Haraløkka, avslutter med stigningsløp den siste biten. Og jammen kom det varslede regnet også, men da var jeg hjemme.

 

Ca 24,1 km

2:21

 

#trening #mosjon #løpetur

 

Follotrimmen 1.løp. Ski

22 april 2015. Follotrimmen 1.løp – Ski.

Så har Follotrimmen startet opp igjen, vårens vakreste eventyr i Follo! stod det på Sportsmanden og mer enig kan jeg ikke bli. Herlig!

I og med utdeling av startnummer for sesongen m.m., og stor pågang av etteranmeldte, var jeg ute i god tid. Fikk hentet startnummer og ruslet deretter litt rundt for å nyte atmosfæren. Her snakket jeg med Harald, Marius, Christoffer m.fl., før jeg tok noen runder for oppvarming.

Tiden gikk imidlertid fort og straks var det klart for start. Jeg stilte meg opp midt i feltet og så gikk startskuddet.


Fra starten av FT 1.løp, Ski (foto: Trond T.Hansen/Sportsmanden)

Først en runde på stadion, så ut porten og deretter videre langs Idrettsveien. Det gikk greit fra start og det var bare å henge på. Nedover Glynitveien og videre til Dynamitveien, strakte feltet seg ut og det ble noen luker.


Ved Drømtorp ca 1,5 km (foto: Sportsmanden/Frode Monsen)

Rakk å hilse på Frode som var på jobb med kamera denne gangen, før det kom en kar (Lasse Hov) opp på siden som sa: « kom igjen, så tetter vi luka» jeg la meg bak ham og langs Kjeppestadveien, tettet vi luka. Her ble vi liggende på lang rekke for avskjerming av motvind, men da vi svingte av veien og fortsatte på grusvei mot Drømtorpjordet gikk det bedre.

På vei opp mot Idrettsveien klarte jeg ikke helt å følge Lasse, men synes allikevel at det gikk greit. Vi passerte stadion før vi svingte inn Gymnasvein og forbi Ski Videregående skole. Straks etter svingte løypa inn i skogen. Her var underlaget bra og det gikk greit videre. Jeg økte farten og vel ute av skogen på gangvei, fikk jeg igjen kontakt med Lasse. Jeg forsøkte å passere og klarte det for et øyeblikk, men han kontret og vi ble dømt likt i mål. En herlig fight!

Godt fornøyd med gjennomført løp, gikk jeg litt rundt for å ta noen bilder osv., for her var stemningen god og det var bare blide ansikter å se.


Tre fornøyde deltakere fra Spydeberg. Tommelen opp fra Marius, selv om det ble en ny andreplass ? «den evige toer»

Etter å ha oppsummert løpet med Marius, Christoffer og Frode, takket jeg for meg og ruslet av sted mot bilen. En herlig dag i Ski der også været var like strålende denne gangen som i fjor.

Mer om Follotrimmen, se Sportsmanden

Ca 5,2 km

24:37

 

#follotrimmen #mosjon #løping 

Flere bilder følger:


 

Fra Haraløkka til Mariholtet via Ellingsrud…

20 april 2015. Fra Haraløkka og ned Olav Nygårds veg til Generalen og Hellerudvein. Denne følger jeg videre til Hellerud. I det flotte vårværet ble det nokså varmt, men behagelig å løpe i kort og det var bare å nyte turen videre. Og siden det er Midnight Sun Maraton i Tromsø som er sommerens mål, prioriterer jeg nå mengedtrening med rolige langturer i variert terreng ispedd fartslek der det passer.

 

Ved Hellerud velger jeg ny gangvei langs Tvetenveien forbi Haugerud og Trosterud til rundkjøring der jeg tar til høyre inn Lindebergåsen. Deretter passerer jeg Lindeberg, før jeg fortsetter langs Gml.Strømsvei til Ellingsrud og Munkebekken. Her tar jeg til høyre og fortsetter så innover i marka mot Mariholtet på grusvei. Det var “mye” kjøligere her i skogen langs Fri-Elvåga, men det var bare behagelig og underveis  hilser jeg på andre som kom i mot.

 


Mariholtet


Fra Mariholtet følger jeg grusvei til Sleppa og videre langs Nøklevann til Rustadsaga. Her møter jeg noen av karene i Rustad IL som kommer motsatt vei. Jeg rekker å ta et foto før de forsvinner i retning Skullerudstua.


Karene i Rustad IL ved Rustadsagabakken


Jeg går opp Rustadsagabakken og etter å ha passert over Skredderløkka, avslutter jeg med stigningsløp den siste biten hjem.

Ca 20,9 km

 2:06

 #løpetur #trening #mosjon

 

Landevei; Kolsås – Kirkerudbakken…

15 april 2015. Trim i arb.tiden. Fra Sandvika tar jeg turvei langs Engervannet og forbi Blommenholm og Sandvika Tennisklubb til Prestveien. Denne følger jeg videre opp til Kirkeveien og Bærumsveien. Været var ok og det var passe varmt. Var litt spent på hvordan leggen ville være, men kjente ingen antydning til murring. Jeg fortsetter så videre på en gangvei langs Bærumsveien og her løper jeg på kanten utenom asfalten for å ikke belaste leggen mer enn nødvendig. Det går greit videre opp bakken forbi Gjettum og frem til neste veikryss hvor jeg tar til høyre inn Brynsveien.


Kolsås og Søndre Kolsåstopp

Denne følger jeg forbi Kolsås og Løkenbrua, før jeg ved Bryn svinger til venstre inn på en gangvei langs Gml.Lommedalsvei. Etter å ha krysset Isielva, tar jeg en turvei langs denne og videre til Sandvikselva og Vøyenenga.


Kirkerudbakken ved Vøyenenga

Her i fra, følger jeg Skuiveien forbi Kirkerudbakken og så videre langs Sandvikselva tilbake til Skattens hus i Sandvika. En fin tur langs landeveien der også leggen holdt hele veien.

Ca 14,1 km

1:18 

#trening #løpetur #mosjon 

Østmarka; Langvann – Smørhullet – Petersbråtan…

13 april 2015. Endelig skulle det løpes i Østmarka igjen og da jeg møtte Einar på Haraløkka, var han minst like klar for en tur i marka. Vi stilte begge to i kort men, beholdt jakke da det blåste surt fra nord. Vi hadde tenkt oss en tur rundt Langvann m.m., men det fikk vi heller se an underveis. 

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei forbi Rustadsaga, Ødegården og videre opp til Høyås. Her lå det noe is og snø, men det var inte problem. Vi fulgte skogsveien innover mot Øgårdsmåsan, før vi tok blå sti langsmed Langvann.

Langvann; Vann mellom Østmarkkpl. og Sør-Elvåga. I 1950 ble det vurdert å regulere om vannet slik at det fikk utløp sørover og dermed ikke ble en del av Elvåga-vassdraget som var drikkevann. På den måten ville friluftsfolket få muligheten til å benytte området. Planene ble imidlertid skrinlagt og i 1960 ble vannet demmet opp to meter i nordenden for å holde bedre kontroll med vannstanden i drikkevannet Elvåga. Vannet hadde drikkevannsrestriksjoner fra 1969 til 1981. Fakta: Østmarka fra A til Å

I neste sti-og løypekryss ved Langvann, tar vi til høyre. Her var det sølete, men ellers greit. Fra løypekryss ved Gudbrandsdalen tar vi blå sti videre mot Trollvann, Langvann og Smørhullet.

 

 


Løypekryss ved Langvann. Til venstre mot Smørhullet og til høyre mot Trollvann 

I og med at det lå snø og is i skiløypa, ville vi prøve å følge denne fra Smørhullet til Petersbråtan. Det gikk imidlertid ikke lang tid før vi begge var bløte på bena, men dette til tross så  fortsatte vi over Fingerbølmyrene hvor det ikke var is.

 


Mot Petersbråtan over Fingerbølmyrene

Vel over myra og videre, var det nå for det meste råtten is og flere ganger tråkket vi igjennom, men ellers greit. Fra Petersbråtan fulgte vi skogsveien opp til Høyås, før vi fulgte veien videre forbi Ødegården mot Trekanten og Rustadsaga. Ved Løkka hilser jeg på Erik A., Knut og Torfinn som var på vei mot Skullerud mens vi fortsatt mot Rustadsaga og Haraløkka. Takker Einar for fin tur og avslutter med stigningsløp den siste biten hjem. Det var flott i marka og gode forhold for sti-løping, men fortsatt endel snø og is på skogsveiene.

Ca 15,2 km

1:52 

 

#trening #løpetur #mosjon #østmarka

Landevei; Sandvika – Vetre – Konglungen….

9 april 2015. Trim i arb.tiden og litt til. I strålende vær krysset jeg Sandvikselva og passerte Storsenteret, før jeg fortsatte langs Sandviksveien og utover mot Billingstdsletta. Det pussige er at jeg på samme strekning og akkurat som sist gang, får en vond legg. Vel tenkte jeg og fortsatte videre for å kjenne hvordan det gikk. Langs Slemmestadveien og videre gikk tålelig greit men, vondt når det gikk nedover og tilsvarende bedre når det gikk oppover. Jeg mistenker at skoene nå er modne for utskifting og at disse nok har gjort sitt.


Leangbukta

Jeg fortsetter imidlertid som planlagt og i Leangbukta er det nå så flott at jeg glemmer leggen for en stund. Og her langs sjøen er det også litt vind imot men, det er bare behagelig da det ellers er nokså varmt.

I bakken opp fra Leangbukta til Vetre, blir leggen bedre og det føles ok. Jeg svinger til venstre inn Konglungveien og følger denne videre utover Løkeneshalvøya. Det går greit og jeg nyter turen videre sammen med noen rådyr som står langs veien. Så dukker Spiradammen opp langs veien. Et flott lite vann som ligger idyllisk til mellom veien og Spirabukta.


Spiradammen var i sin tid en av Askers største isdammer.

Se mer om Spiradammen – Konglunken her:  På tur til Konglungen….

Fra Spiradammen bikker nå veien nedover mot sjøen, og straks etter er man ved Konglungen. Her oser det av Sørlandsidyll og det er bare fiskebåtene som mangler, tenkte jeg. Det ble noen bilder, før jeg satte kursen tilbake.

I det jeg kommer til Spiradammen, oppdager jeg at det står flere rådyr langs veien. De er uredde og bryr seg lite om at jeg tar bilder. Jammen er dere flotte! – sier jeg, før jeg fortsatte videre forbi Spiradammen og frem til Vetre.


Rådyr langs veien

Her tar jeg til høyre, ned bakken til Leangbukta og så videre langs sjøen. Den lille vinden jeg hadde hatt imot, kommer nå bakfra, og det blir svært varmt. Det går rimelig greit med leggen, men den murrer litt.

Etter å ha passert Holmen og langs Slemmestadveien, går det tyngre og jeg både går og løper om hverandre. Mulig var turen i lengste laget, men fra Storsenteret til Skattens Hus går det greit og jeg øker farten den siste biten. Tross noen problemer underveis, så var dette en flott tur.

Ca 23,7 km

2:21

#løpetur #trening #mosjon #landeveistur

Landevei; Lofsrud gård – Klemetsrud….

6 april 2015. Fra Haraløkka til Nøklevann skole og Skullerud skole, før jeg fra Skulleruddumpa tar Vinterveien videre forbi Dal/Brenna. Fra Brennaveien følger jeg gangvei ett stykke før jeg i neste kryss, tar til høyre mot Lofsrud gård.


Lofsrud gård – Søndre Nordstrand Rideklubb

Her har jeg ikke vært før og usikker på hvilke vei videre ble det litt frem og tilbake, før jeg fant rett vei. Fulgte Klemetsrudveien mot forbrenningsanlegget, men tok så til høyre inn Lunhvileveien som jeg fulgte videre over Ljarbruveien til gangvei langs Gjersrudbekken.


Klemetsrud

Fra Klemetsrud følger jeg gangvei til Brenna og Dalsåsen, før jeg tar Vinterveien ned til Skulleruddumpa. Går opp skrenten forbi Sagstua og tar så samme vei tilbake til Haraløkka som jeg kom. Avslutter med stigningsløp fra Nøklevann skole og hjem.

Ca 13,7 km

1:19

 

#løpetur #mosjon #trening 

flere bilder fra samme tur:
Nederst i Vinterveien (Enebakkveien) ligger dette huset – historie?


Sagstua ved Sagdammen (Skulleruddumpa)Landevei; Ryen – Ekeberg – Sæter…

2 april 2015. Fra Haraløkka fulgte jeg deler av Favorittrunden til Ryen via Skullerud og Abildsø. Her i fra fortsatte jeg langs Vårveien og Stamhusveien forbi Ekeberg skole til Ekeberg Camping. Været var strålende og det var bare å nyte vårsola mens jeg løp innover Ekebergparken.


Flott utsikt fra Ekeberg

Etter å ha beundret utsikten og tatt et bilde eller to, fortsatte jeg nedover en grusvei til Jomfrubråtveien. Og med sola midt imot, fulgte jeg denne til Sportsplassen hvor jeg krysset trikkesporene. Fortsetter så langs Kongsveien/Ekebergveien til Sæter.


Sæter ved krysset Nordstrandveien – Ekebergveien

Her ved Sæter tar jeg til venstre inn Nordstrandveien og straks etter, er jeg i Skulleruddumpa.

Skulleruddumpa med Leirskallen skisenter i bakgrunn

Jeg går opp Skullerudbakken, passerer Skullerud T-bane st., og videre langs Generelen til Rustadsaga. Her tar jeg skolebakken opp til Nøklevann skole og avslutter langs Bølerlia med stigningsløp siste km. Selv om sola varmet, så var det allikevel litt surt med nordavind.

Ca 17,9 km

1:44

 #løpetur #mosjon #trening #turogtrening

 

Landevei; Leirskallen – Brenna….

 

30 mars 2015. Fra Haraløkka med Einar til Skulleruddumpa via Nøklevann skole og Skullerud. Vi krysser Ljanselva og fortsetter på turvei langs denne til Leirskallen. Her ligger også Leirskallen skisenter som har følgende historie:

 

 


Hopprenn i Fredigbakken 1933

Den kjente skiløperen, hoppdommeren og administratoren Axel Huitfeldt spilte en viktig rolle ? han hadde nylig flyttet til Nordstrand. I løpet av de seks første årene fikk Freidig 270 medlemmer av begge kjønn fra Nordstrand og Ljan, dvs. en femtedel av beboerene, og den var allerede fra starten en av de største skiklubbene i landet. Sin første hoppbakke anla de ved Leirskallen. Klubben anså som sin største oppgave å legge forholdene til rette, og motivere for skiturer i Østmarka. Og det ble særlig lagt stor vekt på rydding av løyper. I 1892 leide Nordstrandklubben to skihytter, en ved Øvre Leirskallen og Bremsrud ved Nøklevann.I likhet med andre klubber på den tiden hadde også Freidig som et av sine hovedmål å bygge hoppbakker, og å arrangere renn. I Freidigbakken som ble anlagt ved Øvre Leirskallen, holdt klubben sitt første renn allerede i 1892. Denne første Freidigbakken var for øvrig den mest betydelige hoppbakken på østsiden av byen, inntil Sarabråtbakken ble anlagt omkring 1900. Grane hadde også sin hoppbakke ved Øvre Leirskallen. I 1902 bygget Grane en ny og imponerende hoppbakke, denne gang ved Vestre Leirskallen. Etter at klubbene slo seg sammen ble denne bakken hetende Freidigbakken. Dette var en av landets aller første med oppbygd stillas. Her ble det holdt flere gode landsrenn på begynnelsen av 1900-tallet.

 

Vi løper flere veier opp og ned samt frem og tilbake, før vi finner en stikkvei fra Leirskallbakken  til ny turvei.


Leirskallsvingen/Leirskallbakken

Denne følger vi så frem til Stenbråtveien og deretter Mortensrudveien hvor vi tar til høyre. Her passerer vi Kantarellen innen vi er nede ved Ljabruveien.


Her i fra, følger vi gangvei langs Gjersrudbekken til Klemetsrud og videre til Brenna.

 
Gml.Brennavei

Her tar vi flere veier gjennom bebyggelsen før vi fortsetter langs Vinterveien ned til Skulleruddumpa og Sagdammen. Går opp skrenten forbi Sagstua til Skullerudbakken og så tilbake til Haraløkka samme vei som vi kom. Med ønske God påske osv., avsluttet jeg med stigningsløp den siste biten hjem. En fin tur i nytt område.

Ca 16,4 km

1:44

#løpetur #trening #mosjon #turogtrening