Kjent i Østmarka?

Kjent i Østmarka?,?.Her følger 4 spørsmål om Østmarka.

 

 
Fra Nilsåsen mot Nodre-Skytten

 

<!–[if !supportLists]–>1.    <!–[endif]–>Vann i Østmarka med fiest kommunegrenser. Hva heter vannet og hvilke kommuner grenser til vannet?

 

 

<!–[if !supportLists]–>2.    <!–[endif]–>Flere vann i Østmarka har samme navn…., hvilke navn er det flest av og hvor mange?

 

 

<!–[if !supportLists]–>3.    <!–[endif]–>Høyeste toppen i Østmarka som ligger i Oslo…, hva heter toppen og hvor høy er denne?

 

 

<!–[if !supportLists]–>4.    <!–[endif]–>Når ble demningen som deler Nord-Elvåga i to (Nord-Elvåga ? Fri-Elvåga) bygget?

 

 

 

 

Ønsker med dette alle en riktig God Sommer:)

18 juli 2013 Dælivann – Kolsås

 

Trim i arb.tiden. Fra Sandvika langs rv 164, over Brynsveien og videre opp til Valler. Det stiger hele veien og det gjelder å finne en passende rytme. Ved rundkjøring tar jeg til høyre og følger Nesveien langs Kolsåsbanen forbi Avløs og frem til Kirkeveien der jeg svinger til venstre. Det fortsetter å stige og ved passering av Haslum kirke flater det ut. Det var nokså varmt og men med vind imot, var det alliekvel behagelig.

 

Haslum kirke

Jeg følger så Gml.Ringeriksvei videre forbi Godt haab og nesten opp til Stein Gård, men tar av til venstre inn Dæliveien hvor jeg passerer noen fine gårder før jeg kommer frem til Dælivannet.

Ved Fleskum gård tar det av en sti som jeg følger ned til Dælivannet. Etter ca 300 er jeg ved vannet, der Christian Skredvig i 1886 malte sitt bilde “gutten med seljefløyten”.


…men hvor er seljefløyten ??

Jeg traff en kar som fortalte at han en gang midt i hver måned siden november 2012, hadde vært å tatt samme fotografi fra samme plass. Ja det må jeg si svarte jeg….., men da kan du jo kansje ta et lignende bilde av meg sa jeg og så knipset han et bilde av meg. Jeg takket for hjelp med bilde, og tok så strake veien tilbake til Skattens hus i Sandvika. En flott tur i flotte omgivelser og spesielt morsomt med Dælivannet.

Ca 11,3 km

1 t 17 min

 

flere bilder samme tur:15 juli 2013 Østmarka – Nuggerud

15 juli

Fra Haraløkka til Mariholtet via Sarabråten. Tar grusvei mot Ellingsrud og følger denne frem til bom ved Nuggerud.


Nuggerud

Blå sti til venstre, så til venstre igjen i stikryss på nedsiden av Svartkulp. Klyver opp over Bjørnåsen, passerer Nuggerudsteinen og er straks oppe på Haukåsen. Slik det nå er blitt på Haukåsen etter hogst,  tenkte jeg på Ulf Lundell og låta “öpna landskap”. Det er blitt fint på Haukåsen og flott når sola skinner slik som i dag.


Radaren på Haukåsen – Branntårnet

Etter å ha hilst på en av karene fra Rustad IL som kom på sykkel, satte jeg kursen nedover Haukåsveien ett stykke og så blå sti videre til Kroktjern og Lutvangen. Det ble endel nedoverløping og jeg kjente det i bena, men bedre ettersom det nå var grusvei tilbake til Haraløkka. Avsluttet med stigningsløp siste 200-250 m.


Kroktjern sett mot nord

Ca 15,3 km

 1 t 48 min


11 juli 2013 Østmarka – Fjellstadputten og Slettfjell

 

Fra Haraløkka til hestehagen ved Rustadsaga. Blå sti til lysløype, over denne og rød vinterløype videre til Fjellstadputten.


rød løype mellom Fjellstadputten og Katisa

Følger rød løype til Katisa og så grusvei forbi Ødegården og opp til Høyås. Her tar jeg blå sti- og trillesti videre til Hestehullet langs østsiden av Slettfjell. Fra Hestehullet følger jeg grusvei forbi Sleppa, Sarabråten, Ulsrud til Haraløkka.


brua over Korketrekkeren

Avslutter med stigningsløp. Det var flotte forhold og underlaget var bra selv i rød løype.

 

Ca10,5 km

 

1 t 12 min

Fjellstadputten. se forsiden

8 juli 2013 Stensrudtjern

 

Fra Haraløkka til Nøklevann skole, ned skolebakken til Rustadsaga og så langs Generalen til Skullerud. Følger gang- og sykkelvei videre fra Skulleruddumpa til Dal/Brenna og Klemetsrud. Krysser Enebakkveien og tar Maurtuveien videre forbi Klemetsrud kirke, Maurtu gård og Holstad.

 
Klemetsrud kirke 

Tar blå sti til venstre mot Elgtjern, og etter ca 300-400 m dukker det opp et stikryss. Jeg tar sti til venstre og straks er jeg ute på Stensrudåsvn som fører ned til Stensrudtjern og Enebakkveien. 


Stensrudåsvn.

Jeg tar turvei langsmed vannet frem til Enebakkveien, og så langs denne til Klemetsrud. Her i fra, følger jeg samme vei tilbake til Haraløkka som jeg kom. Turen ble nok i lengste laget uten vann i denne varmen, men flott allikevel.

 
Stensrudtjern

Ca 18,2 km

1 t 50 min

 flere bilder samme tur:

 


Stensrudtjern


Sti kryss på Stensrudåsen,…ble det for varmt mon tro??

Sagstua på Skullerudsaga


 

 

4 juli 2013 Oslo S. – Sandvika

 

Trim i arb.tiden. Tenkte i dag å ta turen fra Oslo S. til Skattens hus i Sandvika, og som tenkt så gjort. Loc og jeg reiste til Oslo S ferdig skiftet for tur. Fra Oslo S. fant vi rett vei til Operaen og her startet vår tur.

Vi fulgte veien mot Vippetangen og videre rundt festningen. Det lå et stort cruiseskip ved kai som pussig nok het  MSC Opera. Det var nokså varmt og klamt, og det var derfor ok at det regnet lett.

 MSC Opera

 

Vi passerte Rådhuset på sjøsiden og ved Aker Brygge tok vi merket gang- og sykkelvei videre utover mot Hjortneskaia og Frognerstranda. Det gikk greit med oss begge der vi passerte Skøyen, Bestum kilen og så over Lysaker.


over Lysakerelva  (gml bilde)

Her fulgte vi gangvei et stykke og så langs Lysakermyra. Det hadde sluttet å regne og det var stille da vi ikke lenger hørte støy fra E18. Vi fulgte Markalleen til Høvik st. og opp på brua.


Høvik stasjon…eller det som er igjen av stasjonen

Her tar vi til høyre og fortsetter så langs Snoveien-Høvikveien til Gml.Drammensvei. Denne følger vi videre til Blommenholm skole og så grus langs Engervannet tilbake til Sandvika og Skattens hus.

 

Ca 15,9 km

 

1 t 40 min


1 juli 2013 Østmarka – Lauvtjern


Fra Haraløkka-grusbanen på sti til Ulsrud og grusvei videre til Nøklevann og Lutvangen. Blå sti til Kroktjern og frem til Haukåsveien. Tar så denne opp til Haukåsen (Branntårnet). Går rundt tårnet og finner blå sti videre mot speiderhytta på Ulvenseter og Lauvtjern. Underlaget er forholdsvis greit, men vått enkelte steder.


Lauvtjern sett fra nord 
 

Etter å ha tatt noen bilder av dette flotte vannet, fortsetter jeg på sti igjennom en liten urskog før det bærer nedover mot Lut og Lutvann.

Følger så en sti over Fageråsen langs Lutvann på vest siden til stikryss. Tar til høyre her og er straks ute på grusveien fra Haugerud. Jeg tar til venstre og ved Appelsinhaugen tar jeg et drag over toppen og litt videre. I neste kryss holder jeg til høyre og følger veien videre mot Trasop men tar til venstre etter bom mot Bjartbakken og Unnarennet. Her krysser jeg Generalen, finner så frem til rett postkasse der Hermann etter avtale har lagt igjen en trøye jeg skulle hente. Han var nok selv ute og “diltet”, da det nå var lagt ut poster for ny perriode i Østmarka.

Jeg fulgte Generalen ned til rundkjøring og tok et langt drag opp langs Østmarkveien til bom ved Ulsrud. Tar så til høyre og følger sti ned til grusbanen og Haraløkka. Avslutter med stigningsløp siste 200-250 m.

En flott tur i marka der jeg hadde vært innom flere vann som, Ulsrud – Nøklevann – Kroktjern – Lauvtjern og Lutvann.

 

Ca 13 km

1 t 40 min

 

 

Ca 505,4 km

flere bilder fra samme tur:


Kroktjern


Spederhytta på Ulvenseter


Lauvtjern sett fra sør


27 juni 2013 Kolsås rundt

27 juni

Trim i arb.tiden. NK, Frank og jeg hadde til hensikt å løpe Kolsås rundt som en rolig langtur.

 


Kolsås rundt inkl Vøyenenga/Kirkerud, 19 km

 

Fra Sandvika tok vi en gruset gangvei langs Engervannet, så langs Prestveien og Kirkeveien videre opp mot Haslum. Det stiger jamt og farten var nok i overkant, men dette fikk vi justere etter hvert. Rolig skal være rolig, men lett å bli ivrig da det føles greit.

 

Vi passerte kirken på Haslum og i neste veikryss tok vi til venstre. Følger Gml.Ringeriksvei opp forbi Godt Håp, Stein gård og videre opp til Toppåsen idrettsbane. Her i fra og videre, gikk det nå nedover og straks var vi ved Bærums Verk.

 


NK og Frank ved Bærums Verk

 

Vi tok så Lommedalsveien og en gang- og sykkelvei, videre til Vøyenenga ? Kirkerud.

 


Vøyenenga – Kirkerudbakken

Følger Skuiveien langs Sandvikselva tilbake til Sandvika og Skattens hus. Elva var stor etter mye nedbør, og ved Franzefoss passerte vi noen ivrige laksefiskere som hadde tatt seg en pause.

 

En flott runde ble det rundt Kolsås massivet der også varslet nedbør m.m., holdt seg unna den tiden vi var ute.

 

Ca 19 km

 1 t 55 min