Follotrimmen 7.løp – Siggerud

27.august 2014. Follotrimmen 7.løp, Siggerud. Så er Follotrimmen tilbake på Siggerud og det var nettopp her jeg debuterte i Follotrimmen for ca ett år siden.

Var ute i god tid også denne gangen og hadde derfor rikelig med tid til oppvarming. Jeg tok en tur langs Vevelstadveien og her var vi mange som løp frem og tilbake.


Oppvarming langs Vevelstadveien

Det nærmet seg start og vi samlet oss på jordet der start og mål var på samme sted. Her snakket jeg med Christoffer som fortalte at han hadde løp til Siggerud som oppvarming. Vi ønsket hverandre god tur og så var det straks klart for start. Jeg erindrer at løypa er nokså kupert og mener vel etter å ha deltatt i Follotrimmen på flere steder, at dette nok er den tøffeste løypa.


Været spilte på lag denne gangen…få minutter til start

Klar ferdig gå sa starteren, og så var vi igang. Fra min posisjon midt i feltet, ble det noe kø der vi gikk på smal sti men, dette løste seg greit da vi kom ut på gangvei. Langs Vevelstadveien strakte feltet seg ut i en lang lang rekke. Jeg holdt min plass i rekka og etter ca 1 km tok løypa av fra veien og så bar det rett inn i Oksrudbakken eller “hestedreperen” som den også blir kaldt. Jeg løp et stykke opp i bakken men, måtte gå den siste biten. Deretter krysset vi Oksrudveien og så videre mot Stallerud og Speiderhytta.

 


Med tommelen opp……. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden)

Løypa fortsetter nå på sti og her var underlaget overraskende bra. Vi fulgte hverandre på rekke og rad og det gikk greit videre. Stedvis var det også vanskelig å passere da det var nokså smalt og det ble noe kø. Ved Oskrud fulgte vi grusvei ett stykke før løypa tok inn på sti igjen. Straks etter var vi så tilbake på samme grusvei som vi hadde kommet. Vi krysset igjen Oksrudveien og her forsøkte jeg å øke farten. Hilste i farten på Frode som var fotograf denne dagen, og så siktet jeg meg inn på en som jeg hadde vært foran sist på Langhus.

Øverst i “hestedreperen” nådde jeg henne igjen og side om side løper vi nedover bakken. Det er ikke enkelt å løpe ned slike bratte bakker, men mot slutten av bakken lot jeg det stå til og i det jeg passerte sier hun “du slår meg på slutten denne gangen også” ja..men, vi er ikke i mål enda svarte jeg. Jeg hadde fått et lite forsprang og langs Vevelstadveien hvor det nå gikk slakt nedover, økte jeg farten ytterligere. I siste kneika passerer jeg flere løpere før løypa tar inn på sti. Her er det nokså smalt og vi tråkker nesten på hverandre, men så kommer vi ut i bakken og her spurter vi mot mål.

Til tross for at tiden 34:42 var noe svakere enn i fjor, var jeg allikevel godt fornøyd med egen innsats. For her i Follotrimmen, er det bare gøy å være med:)


etter løpet er det tid for drikke og oppsummeringer

Jeg hilste igjen på damen jeg passerte og vi takket hverandre for fighten. Snakket også med Stine som ble nr 2 i dag, før jeg takket for meg og ruslet til bilen.

Ca  6  km

34:42

For resultater, bilder m.m.  Sportsmanden

#follotrimmen #mosjon #løp #trening #kondisjon

flere bilder følger:

 

Østmarka; Haraløkka-Grønmo-Trollvann-Slettfjell….

25 august 2014. Fra Haraløkka til Nøklevann skole og ned “Skolebakken” til Rustadsaga. Tar “Generalen” til Skullerud og Plantasjen, så grusvei opp til vannverket. Været skifter stadig fra “blålilla” med og uten regn til sol, og med en flott regnbue over Østmarka, fortsetter jeg på grusvei til Grønmo og videre opp til Trollvann.


Sti og løypekryss ved Trollvann

Her i fra, følger jeg deler av Flyktningeruta mot Smalvann, men tar så blå sti til høyre og frem til løypekryss ved Gudbrandsdalen. Tar høyre igjen mot Langvann og så en blå sti videre til skogsvei ved Ødegårdsmosen. Til tross for dager med kraftig regn, var underlaget overraskende bra. På skogsvei mot Høyås, ser jeg meg godt rundt, siden det i dette området er blitt sett ulv for ikke så altfor lenge siden. Det skulle ha vært morsomt å få et glimt av den en gang.


Høyås    (gml: foto)

Siden underlaget var så bra som det var, valgte jeg å fortsette på blå sti fra Høyås til Hestehullet over Slettfjell. Også her var forholdene for stiløping svært gode.


Stiløping på Slettfjell

Fra Hestehullet følger jeg grusvei til Sleppa og Sarabråten, før jeg ved Ulsrud tar sti ned til grusbanen. Her avslutter jeg med stigningsløp frem til bom ved p-plassen.


Ulsrud

Ca  16  km

1:48

#østmarka #stiløping #trening #mosjon #kondisjon

 

Med bil fra Oslo til Bergen og tilbake….

Del 1 av 2

Siden vår yngste datter Nina har valgt å studere i Bergen, så ga dette oss en gylden anledning til å reise mot vestlandet. Heidi og Nina har ikke tidligere vært i Bergen, så for dem ville dette bli en ny opplevelse. Jeg selv har vært i Bergen ved to anledninger, men det er mange år siden nå.

Det er flere måter å komme seg til Bergen på, men vi valgte bilen denne gangen. Dette fordi Nina tross alt skulle flytte dit og at hun ville ha med seg mest mulig av ting hun trengte.

Vi hadde planlagt å kjøre over Hallingskarvet Nationalpark, så til Aurland og Voss, før Bergen. Og som planlagt så gjort, se bilder fra tur til Bergen.


Første pause ble her ved Krøderen og Gulsvik

 

Deretter stiger det jamt og i neste større veikryss etter Ål, tar vi Rv 50 mot Hol og Aurland. Veien stiger fortsatt og vi er nå like til høyre for HALLINGSKARVET NATIONALPARK,

Vi passerer flere større og mindre sjøer samt flere partier hvor det fortsatt ligger snø.

 

Følgende bilder ble tatt i forbifarten….


 

Så går det nedover der vi nå kjører igjennom flere tuneller, den ene etter den andre, med og uten sauer, men vi kommer oss greit ned og….


 

…..så kommer vi til Aurland hvor vi tar neste pause.


Nina og Heidi ved Aurland

Fra Aurland fortsetter vi på E16 til Flom og videre igjennom Flenjatunellen (5 km), Gudvangentunellen (11 km) til Voss. Det går raskt videre nedover mot Dale og Vaksdal som ligger ved Veafjorden.


Cruiseskip i Veafjorden

Deretter passerer vi Indre og Ytre Arna, Åsane og Eidsvåg, før vi ankommer Bergen.


Her bor Nina  (se tekst på bilde)

Utsikt mot Bergen by sett fra hennes leilighet med panoramautsikt….

 

Da er vi vel fremme og Nina innkvartert i Bergen.


Bergen har mye å by på av opplevelser m.m.

Del 2 med hjemmreise kommer senere….heng med


 

 

Follotrimmen 6. løp – Langhus skole

20 august 2014. Follotrimmen 6.løp – Langhus skole. Med avviklet sommerferie og høst i vente, var det jammen bra at Follotrimmen nå skulle igang igjen. Jeg var også denne gangen tidlig ute og rakk derfor å rusle litt for å ta noen bilder m.m.


Langhus skole 

Av Frode hadde jeg fått opplyst at løypa hadde en noe tøff start første km, men at den deretter skulle være nokså grei. På oppvarming i den første delen av løypa, fikk jeg følge av en kar som mente å kjenne meg igjen fra “bloggen” Turogtrening. Dette var både morsom og hyggelig, og etter å ha hilste på hverandre, fortsatte Jørgen og jeg med oppvarmingen mens vi begge skrøt av hvor trivelig det var å være med i Follotrimmen.

 
                   Oppvarming før start er viktig. Legg også merke til været som er i raskt endring….

Det nærmet seg start og siden jeg skulle ned i bilen med yttertøy, tok jeg like godt med Follotrimmen-glasset som man får etter fire fullførte løp. Straks etter var jeg på plass og klar for start.


kun få minutter til start, og så åpnet alle himmelens sluser seg…

Værgudene var ikke nådige denne gangen, for like før start begynte det å lyne, tordne, regne og hagle. Det var faktisk så ille at starteren spurte om “starten” skulle utsettes, men da kom det fra alle et stort….NEI, og like etter startet løpet. Jeg hadde stilt meg opp lenger fremme denne gangen og var bra med fra start. Jeg ble liggende omtrent midt i feltet som strakte seg raskt ut. Passet på å ikke bli for ivrig den første km. Deretter flatet det ut og det gikk nå greit å øke farten.

Løypa fortsatte så på grusvei og sti. Jeg hadde en god flyt og synes det gikk greit. Det regnet fortsatt og stiene var blitt til bekker, men det gikk greit bare man var forsiktig. Jeg følte at jeg hadde en god progresjon i løpet og passerte flere underveis. I den siste bakken ut av skogen og ned på gangveien, var all forsiktighet lagt til side, og jeg formelig stupte ned bakken. Vel nede på gangvei og mot mål, var det bare å fullføre som best man kunne. Med tiden 27:11, var jeg godt fornøyd med gjennomført løp.

Etter å ha snakket litt med Frode og andre om løpet osv., takket jeg for meg, og gikk så mot bilen. Her hilser jeg igjen på Jørgen, som stod parkert rett bak min bil. 

Jeg registrerte også at det hadde sluttet å regne…typisk nok, og innen jeg reiste fra Langhus, så kom jammen sola også.

Til tross for lyn, torden, regn og hagl, så var det bare blide ansikter å se etter løpet, herlig:)

Etter fire fullførte løp i FT, får man Follotrimmen – glasset

Ca 5,4 km

27:11

 Mer om FT 6.løp på Sportsmanden.no

#follotrimmen #løp #mosjon #kondisjon

flere bilder fra FT 6 løp følger:

 

 

Landevei; Haraløkka – Ekeberg – Hellerud….

18 august 2014. Fra Haraløkka til Nøklevann skole og ned skolebakken. Følger “Generalen” forbi Langerud og så gangvei over E6 og opp Grisebakken til Glimmerveien. Jeg hadde tatt på jakke siden det regnet og var småsurt, men så kom sola frem og da ble det veldig varmt…puh. Ved Munkelia st. tok jeg til høyre ned bakken, over “Obersten” og så videre langs Freidigveien til Ekebergveien. Denne følger jeg så over sletta til Ekeberg camping.


over sletta mot Ekeberg camping

Tar til høyre inn Stamhusveien forbi Ekeberg skole og Vårveien videre til Ryen. Her fortsetter jeg på gangvei til Manglerud og Høyenhallveien. Denne tar jeg så til Høyenhall hvor jeg krysser Østensjøveien. Går opp Skøyenbakken til Thygesons vei.


Thygesons vei 

I Thygesons vei finner jeg i skråningen ned mot t-banen at det er kastet ting som kjøleskap, TV, osv., dette er uhørt. Synd det ikke kan spores tilbake til eier.

Fra Hellerud st. tar jeg Tvetenveien opp mot Tveita. I og med at jeg skulle innom Hermann for å hente noe på vei hjem, var jeg litt tidlig ute, så jeg fortsatte derfor langs Tvetenveien over brua til Hellerud. Tok til høyre inn mot Hellerudveien og så langs denne forbi Trasop og frem til Tyristubbveien. Hentet jeg det jeg skulle, og satte så avsted mot Olav Nygårdsvei og Haraløkka. Jeg avsluttet med stigningsløp den siste biten.

Ca  19  km

1:52

#løp #trening #mosjon #landevei #kondisjon

Ulsrudvannet rundt (UVR)

14 august 2014. UVR – 5. løp, det første denne høsten og mitt første for året. Jeg var tidlig ute og startet derfor med oppvarmingen først. Fra Haraløkka tok jeg sti ved Sørli og innover mot Nøklevann. Kom deretter innpå den siste delen (ca 1 km) av UVR-løypa mot mål. Til tross for nedbør de siste dagene var underlaget bra og ikke så ille som jeg fryktet.


Det varmes opp før start med tøy og bøy osv,.

Etter å ha snakket litt med Arnfinn som er primus motor for UVR og noen til av karene i Bøler IF, fikk jeg satt på meg starnummer og ruslet så litt rundt. Her hilste jeg på andre kjente som Trond Inge, Igrid og noen til, før vi stilte oss opp for start. Været var grått og med en overhengende fare for regn, for nok dette ta noe av skylden for at vi ikke var flere enn 37 stk til start denne gangen.


Kun få minutter til start….

Klokken 18.00 gikk starten og de i fremste rekke styrtet avsted. Raskest var Inge Hasund – Bøler IF Friidrett med  tiden 10:08 og blandt jentene/damene, Xeni Dimakos med tiden 14:33.

For egen del ble det en rolig start og jeg var nesten sist i feltet da vi passerte over p-plassen ved Østmarksetra. I steinrøysa tok jeg imidlertid igjen noen før jeg hang meg på noen av de yngre løperne. Over bekken og opp skrenten gikk det greit videre, og etter at kloppene var passert, økte jeg farten. Siste kilometeren er det beste partiet og her passerte jeg flere løpere, før jeg spurtet i mål.


Tidtakerteamet,  Arnfinn med flere

Godt fornøyd med gjennomført løp på tiden 16:14, takket jeg for meg, og avsluttet så dagen med en runde i Blindløypa før jeg var hjemme.

Ca 7,4 km

Mer om UVR her: http://www.bif-friidrett.no/

og på Sportsmanden.no

#uvr #løp #mosjon #østmarka #oslomarka #ulsrudvannetrundt

flere bilder her: 

Landevei; Østensjøvannet rundt m.m.

11 august 2014. Var ferdig skiftet og klar for tur da alle himmelens porter åpnet seg og jeg fikk vente til det verste hadde gitt seg. Litt etter dro jeg ut og det regnet fortsatt men, det var greit og kaldt var det heller ikke. Jeg fulgte Bølerlia til Nøklevann skole, så ned Skolebakken hvor all grus/småpukk nå var blitt skyllet bort, til Rustadsaga. Hadde egentlig tenkt meg en tur i marka i dag, men droppet dette pga mye vann. Jeg fulgte så Generalen til Skullerud skole og turvei videre nedover forbi Rustad skole til grusbanen.


Mot Bogerudmyra og Østensjøvannet

Planen var nå endret til to runder rundt Østensjøvannet inklusive  Bogerudmyra – grusbanen, og som tenkt, så gjort. På den første runden ble det mye hopp og sprett da det var store dammer som skulle passeres, men på den neste runden som gikk motsatt vei, var mye av vannet borte og det gikk greit. Den såkalte “blodbakken” ved Manglerud ishall, ble løpt begge veier. Fra grusbanen tok jeg samme vei tilbake til Haraløkka som jeg kom. Avsluttet med stigningsløp opp siste bakken og hjem.


i nordenden av Østensjøvannet   (gml  foto)

Ca17,6 km

1:41

#trening #mosjon #løp #kondisjon #landevei

Østmarka; Haraløkka – Dølerud

8 august 2014. Etter å ha vært noen dager i Bergen og andre steder, var det nå fint med en tur i Østmarka igjen. Fra Haraløkka på grusvei til Rustadsaga og videre forbi Ødegården og opp til Høyås. Her passerte jeg en stålorm så lå og varmet seg på grusen i det fine været. Jeg tar så til høyre og følger skogsvei innover mot Ødegårdsmåsan og litt forbi denne.


Skogsvei mellom Høyås og Ødegårdsmåsan.

Det går to blå stier ut til høyre og jeg velger den som går mot Langvann. Ved Langvann går sti sammen med rød løype og denne følger jeg videre til forbi Gudbrandsdalen til Breidåsen. Tar så blå sti til venstre. Passerer over en multemyr før jeg kommer frem til Smalvann. Følger så sti langs østsiden av vannet forbi OFA-hytta til stikryss i enden av vannet. Fortsetter på blå sti rett opp skrenten (flyktningeruta) til Østmark kpl.

 


Østmark kapellet

Her i fra fortsetter jeg langs grusvei nedover til veikryss hvor jeg svinger til høyre. Tar så første blå sti til venstre og langs den til Dølerud. Stiene er tørre og fine, og jeg nyter stillheten i Skogen.


Velkommen til Dølerud

Fra Dølerud returnerer jeg på samme sti tilbake til grusvei. Tar til venstre og følger denne forbi Sølvdobla til Grønmo og grusvei videre til Vannverket på Skullerud. Her tar jeg brattbakken ned og over bekken. Passerer startbua og fortsetter så over sletta til Skraperudtjernet hvor jeg tar til venstre. Følger Generalen til Rustadsaga og så opp “skolebakken” til Nøklevann skole. Langs Bølerlia til Haraløkka hvor jeg avslutter med stigningsløp opp siste bakken og hjem. En flott tur i flotte Østmarka.

 

Ca  15,8  km

1:45

#utno #trening #stiløping #mosjon #østmarka #friluftsliv

flere bilder fra samme tur:
Landevei; Haraløkka – Hvervenbukta tur retur

1 august 2014. Fra Haraløkka til Nøklevann skole og så ned Skolebakken til Rustadsaga. Følger Generalen videre forbi Skullerud-Langerud og krysser deretter E6 på gangbrua. Tar så grusvei opp Grisebakken og Glimmerveien til Langbølgen.


Grisebakken – Lambertseter stadion

Denne følger jeg til Munkelia st. hvor jeg tar til høyre og ned til “Obersten”, som jeg følger forbi Nordstrandshallen. Tar så Munkelia og Tysleveien til Sæter/Nordstrand. Fortsetter så langs Ekebergveien ett stykke, før jeg svinger inn Knud Øyens vei. Krysser deretter Ljarbruveien og så bærer det nedover langs Herregårdsveien. Krysser E18 på gangbru. Deretter tar jeg turvei rundt Hvervenbukta. Det var nokså varmt og klamt, men bedre her ved sjøen da det var litt vind.


Hvervenbukta

Tar så samme vei tilbake som jeg kom, men valgte å følge Nordstrandsveien fra Sæter, til Skulleruddumpa. Går opp skråningen til Skullerudbakken og videre forbi Skullerud. Følger Generalen til Rustadsaga hvor jeg går opp Skolebakken til Nøklevann skole. Følger så Bølerlia tilbake til Haraløkka. Avslutter med stigningsløp opp siste bakken og hjem. En flott langtur der jeg også fikk testet de nye skoene.

Ca 19,2 km

1:53

 #løpetur #mosjon #trening #kondisjon #tur

Ferie på hytta i Spydeberg

30 juli 2014. En tidlig morgentur. Fra hytta tar jeg sti ned til p-plassen og videre i gjennom skogen til grusvei. Denne følger jeg videre til Haugen gård.


Haugen gård

Her tar jeg til venstre og fortsetter så langs Haugenveien forbi Skihytta til veikryss ved Godheim. Været er bra og med litt vind, blir det ikke for varmt. Jeg følger Stegenveien ett stykke og hilser på noen kuer, før jeg i neste veikryss tar til høyre inn Ligotveien.


Mumihuset i Logotveien


Frøhaugen, i veikrysset Ligotveien-Lyserenveien

Denne følger jeg så videre forbi Mumihuset og frem til Frøhaugen. Tar Lyserenveien til Holli, så Haugenveien ett stykke før jeg fortsetter langs Kulaveien til p-plassen på Kula. Avslutter så med stigningsløp fra p-plassen og opp til hytta. En flott tur langs landeveien i flotte omgivelser.

Ca 11,3 km

1:03

#løpetur #mosjon #trening #utno #østfold