Landevei; Haraløkka – Mosseveien – Hauketo…..

Fra Haraløkka til Nøklevann skole, så ned “skolebakken”, til Rustadsaga og Generalen. Denne følger jeg til Skullerud hvor jeg tar til venstre og ned Skullerudbakken. Fortsetter videre langs Nordstrandsveien, over Sæter krysset, og ned mot Mosseveien. Fra veien nedover, er det bare å nyte utsikten mot Bundefjorden og Ulvøya.


Nordstrandveien med utsikt mot Ulvøya

Etter å ha krysset Mosseveien (ingen gangfelt), fortsetter jeg langs denne utover mot Hvervenbukta. Tross trafikk, er det allikevel fint langs Mosseveien med flott utsikt mot Bundefjorden.

I det jeg passerer Katten, tenkte jeg på noe som hendte en gang da fatter`n og jeg hadde syklet hit for å bade. Fra Mosseveien og ned til stranden var veien kronglete og på en merkelig måte klarte jeg å “tryne” slik at jeg landet i Brennesle. Det i seg selv var ikke så ille for jeg slo meg ikke, men værre var det at jeg kun var iført en shorts. Det ble følgelig ingen bading, for vi hastet hjem så fort vi kunne.


Med vind fra sjøen rett i mot, drar jeg glidelåsen helt opp.

Ved Hvervenbukta krysser jeg E18 og Herregårdsveien, før jeg fortsetter på gangvei til Huketo og Klemetsrud. Her i fra, følger jeg gangvei til Dal/Brenna og så Vinterveien til Sagdammen i Skulleruddumpa. Går opp skrenten forbi Sagstua til Skullerudbakken og så tilbake til Haraløkka, samme vei som jeg kom. Avslutter med stigningsløp den siste biten hjem. En flott tur langs landeveien.


på gangvei mot Dal/Brenna – Vinterveien
 

Ca2 0,8  km

2:14

#landevei #mosjon #trening #tur 

 

Østmarka; Bindingsvann rundt

Lenge har jeg hatt lyst til å ta en runde rundt Bindingsvann i Enebakk. Vi kjører jo forbi vannet som ligger langs Enebakkveien når vi skal på hytta og ofte har det slått meg hvor flott dette vannet er. Særlig utpå høsten er det ekstra flott med masser av farger som speiler seg i vannet. Fortsatt er det tidlig høst men, da sola skinner fra en skyfri himmel, var jeg ikke sen med å benytte sjansen.

Jeg parkerte bilen ved Krokhol og løp deretter videre til Fjell og Bindingsvann langs Enebakkveien. Fra Fjell følger jeg Bindingsveien på vestsiden av vannet og sørover til Gran. Det blir flere stopp underveis for motivene er mange.

 
Her ved Gran står denne karen og nyter utsikten?

Ved Gran krysser jeg over vannet på oppbygd grusvei og kommer så over til Andersrud som ligger sørøst i Bindingsvann. Her deler også veien seg og jeg velger å ta til venstre. Til høyre går veien mot Grusbakken og Durud.


Fra Gran til Andersrud. Ved høy vannstand er alternative klopper langt ut i myra

Jeg følger en skogsvei på østsiden og å en grusvei (Svartholveien). Passerer Svarthol og kommer så frem til Raudsjøvegen.


På østsiden av Bindingsvann, like ved Svarthol

Vel ute på Raudsjøvegen og asfalt, tar jeg til venstre tilbake til Fjell, men først stopper jeg ved Egil Huken.


I nordøst ligger Egil Huken med eget ildsted 

Fra Fjell tar jeg så Enebakkveien tilbake til Krokhol. En flott tur rundt Bindingsvann selv om ikke fargene var på plass riktig enda.

Ca  11,8  km

1:20

#østmarka #friluftsliv #mosjon #trening #tur

Flere bilder fra Bindingsvann rundt følger:Oslo Maraton – 2014

18 september 2014. 

Med startkortet i lomma, dro jeg torsdag ettermiddag rett fra jobb til Expoen på rådhusplassen for å hente startnummer m.m. Det var mange som allerede var på plass, men ingen kø og det gikk stille og rolig for seg. Det var mye å se og mange fine tilbud på klær, ustyr osv. og innen jeg kom ut på den andre siden med startnummer, hadde jeg også fått et Kondis blad i hånda.

På utsiden av Expoen tenkte jeg på hvordan det ville være her om to dager og visste ikke helt om jeg skulle glede meg eller ikke men, med en gryende forkjølelse og sår hals, så var det grunn til bekymring.


Running Expo

Senere samme dag, og siden dette er i nærmiljøet, bestemte jeg meg for å være med på årets siste UVR. Dette også for å kjenne hvordan tilstanden var. Selve løpet gikk greit men pusten var tung. Da er det bare å håpe at dette blir bedre frem mot lørdagen.

Ulsrudvann rundt (UVR) som arrangeres av Bøler IF Friidrett, er en karusell med til sammen 8 løp. Se mer om UVR her; 

20 september 2014

Lørdag morgen og fortsatt litt rusten i halsen, men slett ikke ille, var jeg tidlig oppe. Dagen begynte på samme måte som andre løp-og renndager, med en solid frokost. Havregrøt og grovt brød med juice og kaffe.


Dagens antrekk

Med t-bane kl 08.03 reiste jeg fra Bøler til Oslo sentrum. Underveis kom det på flere med den samme blå posen. Det er ikke fritt for at man er litt spent og kjenner etter hvordan man føler seg, men jeg konstaterer at halsen er ok.

Vel en time før start, ankommer jeg Rådhusplassen og finner raskt ut hvor “bagage-drop” var. Jeg rusler en runde rundt Rådhuset og nyter atmosfæren som foreløpig er nokså rolig. Tar noen bilder m.m., før jeg går tilbake til Borregården.


Stille og rolig ca en time før start

Tar så av yttertøyet og går for å lever sekken til rett  “bagage-drop”. Det var litt småkjølig og jeg løper litt opp og ned Rådhusgaten for å holde varmen. Tiden gikk imidlertid fort og da jeg fikk øye på 3:45 ballongen, fulgte jeg denne fremover i pulje 2. Her hilste jeg på Christoffer i det han snek seg enda lenger frem. Vi ønsket hverandre god tur og lykke til, og så var vi alle klare for start som av forskjellige årsaker, var blitt utsatt med ca 15 min.


Mange ballonger i luften men, jeg skulle følge 3:45 ballongen

0 – 10 km:

Omsider smalt startskuddet og feltet satte seg i bevegelse. Først sakte og så raskere ettersom vi kom ut fra Rådhusplassen. Det var bare å finne sin plass i klynga og med 3:45 ballongen like der foran, var alt såre vel. Målet for dagen var sub 4. Langs Frognerstranda fløyt det bra og jeg hadde god kontroll på ballongen. Tenkte at det var lurt å opparbeide tid i banken,  jfr. 4 t.  Det var et godt løpsvær, men kanskje litt høy luftfuktighet, for jeg ble nokså varm. Vi passerte så Aker Brygge og festningen, og med så mye folk som heiet, var det var moro å løpe.


i Bøler IF`s velkjente blågule drakt, passeres festningen første  gang. 
Foto: Kondis/Bjørn Johannessen

10-18 km:

Ved Operaen passerte vi ca 10 km og det gikk fortsatt greit der vi nå var på vei sørover mot Sjusøya. Fra Sjusøya og tilbake, tok løypa av ved Grønlia og forsatte så langs “dammen” ikke langt fra Middelalderparken. Det var herlig å se at 4:00 -ballongen var på vei ut til Sjusøya for vending. Nokså fornøyd med tingenes tilstad og øyekontakt med 3:45, hang jeg med i en fin gruppe. Ved Barcode svingte løypa inn på brua og så var det rake veien mot Tøyenparken. Løypa forsatte så til høyre og etter en runde rundt Botanisk Hage, var vi igjen tilbake på brua og Barcode.


Her passerer jeg 18 km. (Foto: fra NRK-TV)

18-21 km:

Jeg kjenner nå at jeg bør slippe ballongen sakte og tar det så litt roligere opp mot Karl Johans gate. I det jeg passerer Stortinget, ser jeg ballongen på motsatt side. Siste biten inn mot passering var også ny i forhold til 2012, og litt lurt ble jeg, men passerer på 1:54:37. På vei ut for siste runde, tenke på Trond Inges anbefalning om en passering like i underkant av 2:00 men, jeg var fornøyd med opptjent tid i banken.

21-26 km:

Jeg merker nå at det begynner å koste mer å holde farten oppe og at det heller ikke er flatt utover mot Skøyen. Pulsen stiger og jeg demper tempoet ytterligere. Jeg har på alle drikkestasjoner vært nøye med drikke og kjenner nå at naturen kaller, så etter vending på Skøyen, blir det en tur ut i buskene for en naturlig pause. Tilbake i løypa klemmer jeg i meg en medbrakt Gel som jeg skulle skylle ned på neste drikkestasjon langs Frognerstranda.


Drikkestasjon ved 26 km, Frognerstranda

Etter to tre begre med sportsdrikke og vann, satte jeg så av sted igjen. Jeg håpet at Gel`en jeg klemte i meg skulle ha en viss effekt, men hva skjer? plutselig som lyn fra klar himmel, sier det pang og jeg møter til de grader veggen. Den berømmelige hammeren var brutal. Tom for næring eller ikke, så er det ikke mer å ta av og jeg begynner å gå. Så det var dette vår “gamletrener” Stein mente, da han sa  “når dere møter HELVETE, så knip igjen øya og løp igjennom, det er garantert bedre på den andre siden”.  Jeg kneip øya igjen og igjen, og lurte på hvor lenge dette helvetet skulle vare. Jeg tenkte at jeg ikke kunne gå resten av løpet heller. Som om dette ikke var nok, så tok krampa også tak i leggene, og jeg både gikk og løp om hverandre.

27 – 33 km

Hodet mitt sa at jeg skulle ta første t-bane hjem, men bena nektet, og så fortsatte jeg videre. Ettersom jeg nærmet meg Aker Brygge hadde jeg innsett at sub 4:00 var umulig og ville derfor konsentrere meg om å komme til mål. Med så mye folk som heiet ved Aker Brygge og festningen, ble det til at jeg løp til jeg rundet festningen. Frem til neste drikkestasjon ved festningsplassen hadde jeg for det meste gått og det tok heller ikke lang tid før 4:00 – ballongen passerte. Jeg fortsatte med å løpe så lenge bena tillot det, og ved ca 30 km fikk jeg noen oppmuntrende tilrop fra Dennis, Tron Inge og en jeg ikke husker ved navn. Det er mulig det hjalp, for nå fungerte bena bedre og jeg kunne løpe noe lengre ad gangen før ny krampe. Slik fortsatte det utover mot Sjusjøya og tilbake til Barcode.


Langs dammen mot Grønland og Barcode.

35 – 39 km:

Fra Barcode og over brua gikk det bedre og jeg løp det meste av veien mot Tøyenparken og så bort til Tøyengata. Her måtte jeg imidlertid gå ett stykke men, fikk så litt fart på bena langs Botanisk Hage og så nedover tilbake til brua. På vei over brua mot Barcode, kom jeg til å tenke på at andre bruker flere uker på å gå over “Grønland” mens jeg, hadde både gått og løpt fire ganger over på samme dag. Jeg flirte litt for meg selv, hehe.

39 – 42,2 km:

Jeg kom meg velberget over brua og nærmet meg Operaen da Trond Inge igjen dukket opp og denne gang med både kamera og nye tilrop.


3 km til mål. Foto: Trond Inge Carlsen

Jeg fikk presset frem et smil i det jeg passerte, og oppmuntret av ny tilrop, gikk det nå mye bedre frem til neste drikkestasjon snaue 2 km fra mål. Her i fra og videre, gikk det nå slakt oppover mot Karl Johans Gate. Lurte på hvorfor denne bakken ikke var omtalt noe sted, men straks etter, svingte jeg inn Karl Johans Gate.

Ved Stortinget var det mye folk som heiet og jeg glemte for en stund, at jeg hadde vondt i bena. Ble liksom løftet frem og det var moro å løpe. Glemt var all negativ tankevirksomhet, for nå gjaldt det å få til en brukbar avslutning. Da vi svingte inn Rådhusgaten, var det bare å la det stå til, og med armene hevet over hode, passerte jeg målstreken.

Fikk en flott medalje om halsen som bevis på fullført løp og til tross for visse vanskeligheter underveis, var jeg nokså fornøyd med fullført løp. Med tanke på at dette kun var min tredje maraton, så innså jeg at ambisjonene for dagen, nok var litt i overkant.

Stiv og støl, glad og lykkelig, fikk jeg en tilfeldig dame til å ta et foto. Mange takk:)

 


Godt fornøyd  med fullført løp. Foto: ukjent

Ca  42,2  km

4:18:31

Takk til alle som fulgte løpet fra sidelinjen. Uten deres tilstedeværelse, hadde det ikke blitt den folkefesten det var J

Takk også til PWC, som ga to ruter melkesjokolade da arrangøren ikke hadde mat på noen av sine drikkestasjoner rundt om i løypa. Dette reddet dagen J

 RESULTATER

Mer om Oslo Maraton på Sportsmanden

#oslomaraton #landevei #løp #kondisjon #mosjon #trening

Flere foto følger nedenfor men,  først et foto av Heidi Pharo ved Stortinget. 


Gratulerer med seier i Oslo Halvmaraton 
 

 

 

 

 

Ulsrudvann rundt (UVR)

13 september 2014. UVR 8.løp, det siste for denne gang og mitt andre for året. Jeg startet også denne gang med oppvarmingen først. Fra Haraløkka til grusbanen, så sti opp til Ulsrud og vei bort til start og mål for å hente starnummer. Her snakket jeg litt med Arnfinn og noen til, før jeg fortsatte med oppvarming litt frem og tilbake. Her treffer jeg Trond Inge som til tross for sine vondter her og der, bare måtte ha med seg årets siste UVR. Vi snakket litt om det som har vært av løp og det som kommer, samt at jeg fikk noen tips for lørdagens maraton i Oslo.


mange som er litt spente før start…

Det nærmet seg start og vi gjorde oss klare. Jeg stilte meg opp bakerst denne gangen. Klar ferdig gå sa Arnfinn, og så var vi i gang.

Raskest ut var Steffen Sæterhagen Paulsen – Team Oslo Sportslager som også var første mann i mål på tiden 10,15. Blant jentene var det nær sagt som vanlig, Lina Eikenes Hvamstad – Rustad IL, som var den raskeste med tiden 11,52. Gratulerer.

For egen del ble det en litt trøblete start der jeg nær tråkker på to stykker som i sin iver hadde gått overende, men det gikk greit og vi kom oss alle vel av sted. På vei opp mot p-plassen ved Østmarksetra, får jeg øye på ryggen til TI og stusser litt over at han er så langt bak, men det sporer meg til ekstra innsats da jeg forsøker å komme enda litt nærmere. Det gikk greit opp steinrøysa, over brua og opp neste bakke. Jeg forsøkte å øke farten for å nærme meg TI og det synes jeg at jeg gjorde, men i det beste partiet etter kloppene, forsvant han og jeg fikk heller konsentrere meg om å fullføre løpet på en grei måte. Jeg spurtet i mål som best jeg kunne og var fornøyd med egen innsats.


vel i mål  oppsummeres løpet….

Jeg takket så for meg og tok deretter en ny runde, men motsatt vei denne gangen, og så ned til grusbanen og Haraløkka. Avslutter med stigningsløp.  

Mange takk til Bøler IF Friidrettsgruppa for årets UVR:)

Ca 7,4 km

 Resultater her:

#østmarka #mosjon #trening #stiløping #uvr

flere bilder før og etter start;


 

Østmarka; Klokkerud og Setertjern…..

15 september 2014. Etter å ha vært på langweekend til Bergen hvor vi denne gang reiste med NSB (se bilder Her ), var det godt å kunne ta seg en tur med joggesko i Østmarka igjen. Siden det nærmer seg Oslo Maraton var planen i dag å ta en lengre tur langs landevei, men med fint vær og lite nedbør den siste tiden, ble det til at jeg valgte Østmarka. Fra Haraløkka på grus og litt forbi Ødegården så rød-blå sti videre opp til skogsvei ved Ødegårdsmosen. Følger denne veien til Langvannsbekken og her tar jeg blå sti videre over Sotåsen. Tar til venstre i neste kryss og så til høyre. Følger så rød løype videre forbi Smørhullet og Klokkerudmyra, til grusvei ved Klokkerud. Underlaget var bra hele veien og jeg ble ikke bløt på bena tross rød løype.

 
Klokkerudmyra, en myr langs løypa mellom Smørhullet og Klokkerud. Klokkerud er et veikryss/løypekryss nordvest for Sandbakken. Tisdligere stall (Klokkerudstallen) og varmestue for skogsarbeidere. En liten brakke står fortsatt igjen, men smuldres med tidens tann….  (Fakta: Østmarka fra A til Å)

Fra Klokkerud følger jeg grusvei ned til p-plassen og bort til Setertjernet. Her tar jeg til høyre inn Antons vei som går langs vannet og bort til Februa.


Antons vei langs Setertjern


Setertjern sett fra Antons vei mot Frambu

Rett føre brua er uhellet ute da jeg snubler i “ingenting”, og stuper i grusen. Litt forvirra og lettet over at det kun ble skrubbsår, fikk Jeg skyllet av det verste både på kne og albuen, før jeg fortsatte over brua og videre langs Hanåveien til Enebakkveien. Her tar jeg så til høyre. På vei ned til Klemetsrud, hilser Jan H. i det han ruller forbi. Jeg følger gangvei videre til Dal/Brenna og så langs Gml.Vintervei til Skulleruddumpa og Sagdammen. Her går jeg opp skråningen til Skullerudbakken og fortsetter så forbi Skullerud st. og langs Genereralen til Rustadsaga.


Skullerud t-bane st.

Går opp “skolebakken” forbi Nøklevann skole til Bølerlia som jeg følger tilbake til Haraløkka. Avslutter med stigningsløp opp siste bakken og så hjem. En flott tur i Østmarka på sti og langs landevei, tross noen skrubbsår.

Ca  20,2  km

2:08

#østmarka #landevei #mosjon #trening #stiløping 

 

Med bil fra Oslo til Bergen og tilbake….

Del 2 av 2


Etter noen flotte solskinnsdager i Bergen, og Nina trygt plassert på kollektiv, var det tid for å sette kursen tilbake til Oslo. Vi tok farvel med Nina og så forlot vi Bergen. Og hva var vel da mer naturlig enn at det begynte å regne da vi dro….

Vi fulgte E16 tilbake samme vei som vi kom, men tok av på Fv 7 (Hardangervegen) ved Trengereid, og fortsatte så langs denne mot Kvamskogen og Nordheimsund. I Eikedalen tar vi en pause ved Fossen Bratte for å strekke litt på bena.

Fossen Bratte; (også kalt Brudesløret) er en foss nederst i Eikedalen. Fossen ligger like ved Fv7 mellom Samnanger og Kvam. Den13 juli 1951, omkom et ektepar som var på bryllupsreise, da de kjørte utfor veien øverst i fossen. Det er en utbredt misforståelse at hendelsen ga fossen tilnavnet “Brudesløret”, men allerede tidlig på 1900-tallet, ble tilnavnet tatt i bruk da turismen skjøt fart.

 

Været har blitt bedre og sammen med sola ankommer vi Norheimsund. Her tar vi en lengre pause hvor vi rusler litt rundt for å se oss om.

 

Fra Nordheimsund fortsetter vi å følge Fv 7 som nå går langs Hardangerfjorden.


Brua over Fyksefjorden

 

Stedvis er nå veien nokså smal og det er spennende med møtende trafikk, men det går greit. Vi passerer Ålvik før vi kommer frem til fergeleiet ved Kvanndal.

 


Kvanndal, ingen ferge i sikte….

Vi vurderte å ta ferge over fjorden til Kinsarvik, men det var lenge til neste ferge, så vi fortsatte derfor på samme vei videre til Granvin.

 

Fra Granvin går nå Fv 7 og E13 sammen der den nå forsvinner inn i Vallaviktunnelen (7,5 km) og så over Hardangerbrua. E 13 fortsetter nå utover langs fjorden til Kinsarvik mens Fv 7 går motsatt vei, innover til Eidfjord. Her i Eidfjord som ligger nesten helt innerst i Hardangerfjorden, tar vi en ny stopp med mat og drikke.


Eidfjord, innerst i Hardangerfjorden

Fra Eidfjord stiger nå veien der den slynger seg oppover Måbø dalen fra de grønne områdene av Hardanger, til høyfjellsplatået. Veien er ikke like spektakulær som jeg husker den fra 70-tallet med flere tuneller nå enn før men, det er fortsatt en stor naturopplevelse. Det er også flere fine rasteplasser for fotostopp og ikke minst av Vøringsfossen.


selve fossen ligger til høyre for bildetHotell på oversiden av fossen

Vøringsfossen som er selve “dronningen” av alle norske fosser, og som med sitt fall på 182 m (145 i fritt fall), også er den mest spektakulære fossen. Fossen ligger langs Fv 7, en national turistvei, og som er en naturattraksjon som er tilgjengelig for de fleste.

Vel oppe bærer det så videre inn Sysendalen til Sysendammen hvor vi tar en ny stopp. Her er utsikten fantastisk og når vi så skuer ut over Sysendammen, skimter vi også deler av Hardangerjøkulen.


Sysendammen

Tilbake på  Fv 7 fortsetter vi så videre. Vi unngår så vidt å kjøre på noen lemen som løper over veien, men så plutselig stanser trafikken, og der i veibanen står det noen større dyr som ikke flytter seg uten videre?.


det tok sin tid….

Ved Haugastøl ender eller starter Rallarvegen, alt ettersom hvilke vei man tar. Rallarvegen er et yndet mål for syklister og andre som enten går eller løper denne vegen.

 

Se vedlagte linker fra SportsBloggen med billedserie m.m. fra Rallarvegsløpet (2012), Haugastøl/rallarvegen (flåm-finse-haugastøl) 

http://frodemonsen.blogspot.no/2012/07/billedserie-fra-rallarvegslpet.html

http://frodemonsen.blogspot.no/2012/07/rallarvegslpet-2012_24.html

 

Vi ankommer så Geilo og her blir vi natten over på Ro Kro hotell. 

på Ro Kro ble det dagens Kumle, herlig


Geilo

Vi er tidlig oppe neste dag, spiser en god frokost, og så forlater vi Geilo. Vi kjører nå direkte til Oslo og Bøler uten stans.

Vi har hatt en flott opplevelse ved å kjøre tur-retur Bergen over Hardangervidda og Voss. En tur vi ønsker å dele med andre….takk for følget:)


Takk også til Frode Monsen for lån av linker til SportsBloggen.

 


Østmarka; Nord-Elvåga rundt

8 september 2014. Fra Haraløkka i styrtregn, satte Einar og jeg kursen innover i Østmarka for en tur rundt Nord-Elvåga. Vi fulgte grusvei til Mariholtet via Sarabråten og så over demningen. Det var ikke til å unngå at vi var søkk våte, men kaldt var det ikke. Vi fulgte Elvågaveien videre utover til Deledalen. Det var mye vann enkelte steder men ellers greie forhold. I og med at vannstanden i Nord-Elvåga fortsatt er lav, valgte vi sti ved “lavvann”.


ved lavvann går det greit å gå nede langs vannet  (gml: foto)

Vi krysset El-Paso, passerte Petersbråtan, Langvannsbekken og gikk så opp “langbakken” til Ødegårdsmosen. Her fulgte vi grusvei videre forbi Høyås, Ødegården og Rustadsaga, før vi var tilbake på Haraløkka. Selv om det regnet hele tiden, så var dette allikevel en flott tur.

Ca  16,2  km

1:48

 #østmarka #mosjon #trening #kondisjon

 

Follotrimmen 8.løp – Hvitsten

3 september 2014. Så var tiden inne for å avslutte Follotrimmen for denne gang. Løp 8 som er det siste for året, går i flotte Hvitsten og omegn. Jeg har ikke tidligere vært her, så jeg gledet meg nå til å se Hvitsten. Og allerede på vei ned fra p-plassen, dukker det opp flere kulturminner som jeg overlater til Hvitsten-Vel å si noe mer om.


se link til Hvitsten – Vel her:   Hvitsten 

Jeg var ute i god tid også denne gangen, knipset bilder osv., før jeg beveget meg bort til sjøhuset og brygga. Her satte jeg igjen sekken og tok meg så en runde for oppvarming. Med sola på plass fra en skyfri himmel, så kunne ikke dette bli bedre.


start fra brygga ved sjøhuset

Det nærmet seg start og vi samlet oss ved sjøhuset. Her snakket jeg med Christoffer og da jeg spurte ham om han med få ord kunne si noe om løypa, tok det noen sekunder før han sa….den første km vil du huske…. og så gliste han. Vel vel tenkte jeg, det var jo litt av en advarsel. Vi sa så lykke til og var klare for start. Christoffer stilte seg opp foran mens jeg tok plass lengre bak.


Klar for start

Klokken 18.00 gikk starten og så var vi i gang. Godt advart som jeg var, tok jeg det svært rolig fra start. Det gikk imidlertid ikke lang tid før pulsen suste i været, og Christoffer hadde sine ord i behold. Vel over den første bakken og med en puls på vei ned, passerte vi på nedsiden av kirken og forbi en diger figur.


på nedsiden av kirken står denne karen og passer på…

Løypa tok så til høyre og rett opp en ny skrent før vi fortsatte inn i skogen på sti. Her var det både bratt og smalt og vi fulgte hverandre på en lang rekke. Deretter krysset vi Hvitstenveien ved Knutehull før vi fortsatte på grusvei og sti. Det gikk greit videre i et terreng som til forveksling ikke var så ulikt Østmarka, for her var det minst like kupert.

Ved  Ramme gaard kommer løypa ut av skogen og det går fint å øke farten. Med tanke på at det skulle være 6 km og at vi nylig hadde passert 4 km, var jeg forberedt på at det ville bli en ny sløyfe i skogen men, løypa fortsatte langs Ramme vei og straks etter stupte vi ned bakken og i mål.


ned bakke og i mål

Kikket raskt på klokka som viste 29:30 og5,3 km. Godt fornøyd med gjennomført løp ruslet jeg tilbake til sjøhuset og brygga. Her nyter jeg den god atmosfæren blant alle fornøyde Follotrmmere. Hilser også på Marcus som jeg slår av en prat med, før jeg pakker sammen. Jeg takker for meg og setter så kursen mot Hvirstenveien og p-plassen.


Marcus med sønn, henter premie  for sin deltakelse i Follotrimmen

Det var nesten litt vemodig at det nå var slutt for denne gang, men det kommer flere løp m.m., og før vi vet ord av det, så er vi i gang igjen. Jeg gleder meg:)

Stor takk til arrangør av Follotrimmen, og takk for i år.

Ca  5,3  km

29:30

For resultater m.m., Sportsmanden.no

Se tidligere løp her #follotrimmen

 

Flere bilder følger:


Fred Olsen

Aller mest er kanskje Hvitsten kjent for familien Olsen, skipsrederfamilien, som har bodd på stedet gjennom generasjoner. I dag er det Fred. Olsen som bor på familiestedet Nedre Lysedahl like opp for torget og badestranden.Kunstnerstedet Hvitsten har vært bosted og ferieparadis for Nicolai Wergeland, Edvard Munch, Th. Kittelsen, Christian Krogh, Hans Jæger og Lasson-døtrene Oda og Bokken. Theodor Kittelsen kjøpte seg hus i Hvitsten 1892 og hadde en meget produktiv periode mens han bodde her. Edvard Munch kjøpte eiendommen Ramme, nord for Hvitsten i 1911. Sigrid Undset har bodd i Hvitsten. Hun tok Emmerstadbukta noe lengere sør som modell for Hestviken i hennes roman “Olav Audunsøn i Hestviken”.

Fakta: Skiforeningen


mange takk for flott servering i alle løp

#follotrimmen #mosjon #løp #trening #kondisjon

 

Østmarka; Lutvann rundt og litt til…

1 september 2014. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Planen var å ta en runde rundt Lutvann, men først ville jeg vise Einar rester av bunkerne ved Østmarksetra. Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Østmarksetra og så en umerket sti bra bom. Vi kom rundt Østmarksetra på nordsiden og her finner vi rester av bunkere m.m. Vi klyver så opp på åsen og her ca150 mnord for Østmarksetra, ligger det en gammel vanntank ? såkalt høydebasseng. Vi går rundt vanntanken og fortsetter så nordover på samme ås kam, til stikryss. Her velger vi blå sti og straks etter er vi ved Skøyenputten. Vi passerer vannet på vestsiden og følger så sti frem til grusvei hvor vi tar til høyre.


Skøyenputten  (gml: foto)

Ved Rundtjern, tar vi blå sti til venstre og klyver opp skrenten. Tar blå sti til venstre igjen og følger denne så videre på vestsiden av Lutvann. Vi passerer flere fine utsiktspunkter før vi kommer ned Fageråsen til grusvei ved Lutvann.


utsikt over Lutvann mot Romsås

“Lutvann; ligger 205 m.o.h i Østmarka i Oslo. Vannet er det dypeste i Østmarka, mer enn 50 m på det dypeste, og med en gjennomsnittsdybde på 22,3 meter. I vannet finnes foruten ørret, abbor og norsk røye også kanadarøye og bekkerøye som er blitt utsatt. Lutvann har badeplass på nordsiden av vannet. Vannet skiller seg merkbart ut fra de aller fleste innsjøer på Østlandet med sitt usedvanlige klare og rene vann.

De to øyene i vannet (Sørholmen og Nordholmen), blir kalt Ingeborg og Kristine etter døtrene til Thomas J.Heftyes, DNTs  første formann.”

(fakta: DNT Oslo og Omegn)

 

Fra Badeplassen tar vi sti sørover på østsiden av Lutvann. Det er nokså bratt enkelte steder men det går greit. Passerer en  “urskog”  før vi i neste stikryss, holder til høyre. Nå går det jamt nedover og det gjelder å være forsiktig. Vel nede i sydenden av Lutvann, tar vi så til venstre og følger rød løype ned Lutdalen til Nøklevann. Her tar vi til høyre, hilser så på Olav som kommer motsatt vei, før vi går opp Korketrekkeren. Følger så grusvei tilbake til Haraløkka hvor vi avslutter med stigningsløp den siste biten. En flott tur i marka der forholdene for stiløping nå er gode.


Haraløkka  (gml: foto)

Ca  12,5  km

1:42

 #østmarka #mosjon #løp #trening #kondisjon