Follotrimmen 5.løp, Sofiemyr

17 juni 2015. Follotrimmen 5.løp på Sofiemyr.

Huff og huff som tiden flyr!!! – for allerede er det klart for det siste vårløpet i Follotrimmen. Og denne gangen på Sofiemyr, det eneste av løpene jeg ikke tidligere har deltatt i. Løypa er jeg imidlertid ikke ukjent med siden Frode og jeg hadde en gjennomløping av denne i forrige uke. Løpet som er den lengste med sine 8 km, er kanskje den hardeste?

Jeg var ute i god tid, ruslet litt rundt, snakket med Sidsel om FT. m.m., før jeg hilste på andre kjente som Marius, Bjørn Einar, Christoffer og Karsten. Det er etter min mening, nettopp dette som er så fint med FT og dens sosiale atmosfære. Her er vi alle “vinnere”.

Været var grått og det regnet litt men, ifølge Yr, så skulle dette gi seg, og jammen fikk de rett denne gangen også!

 

 


God stemning på Sofiemyr

Det nærmet seg start og jeg stilte meg opp som vanlig litt bak i feltet. Jeg hadde fortsatt noe murring i leggen, men dette var ikke like plagsomt som før. Planen var en rolig start og så fikk man heller se an underveis. 

Klar ferdig gå sa starteren og så var vi i gang. Litt kø ble det enkelte steder, men langs Kongeveien gikk det greit. 


Kongeveien


Langs golfbanen, over plenen til Oppegård Idrettsplass

Fra idrettsplassen etter vel 3 km, tar løypa til venstre inn i skogen og følger lysløypa videre. Det er nokså kupert det første stykket, men så flater det ut og når leggen heller ikke lage noen problemer, så var det bare å nyte den videre ferd forbi Grytetjernet.


Forbi Grytetjernet

Etter Grytetjernet kommer flere “kneiker”, men det går greit og vel over Taraldrudveien og etter å ha vinket til Frode som var på oppdrag for Sportsmanden denne ganen, kommer vi ut på Fløisbonnveien. Her går det greit og jeg øker farten den siste biten, før jeg spurter over brua og i mål. 

Godt fornøyd med gjennomført løp, takker jeg for meg før jeg setter kursen hjem.

Ønsker alle Follotrimmere, en riktig god sommer:)

ca 8 km

42:37

For resultater m.m., se Sportsmanden

#mosjon #follotrimmen #trening

flere bilder følger:


 


 


 


 


 

 

  

 

 

 

Østmarka; Fri-Elvåga rundt fra Haraløkka

15 juni 2015. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur i Østmarka. Fra Haraløkka fulgte vi grusvei forbi Ulsrudvann, Sarabråten og Sleppa, før vi fortsatte til Mariholtet. Været var strålende og det var passe varmt.

I og med at vi skulle rundt Fri-Elvåga, fortsatte vi på grusvei ett stykke før vi på fin trebru, krysset Ellingsrudbekken. I neste løypekryss ved Elvågaseter, tar vi till høyre og følger så rød løype videre til grusvei ved Igletjern. En flott løype i fine omgivelser, men best når det er så tørt som nå.

Vi følger deretter Vallerudløypa videre over demningen og tilbake til Mariholtet. Og her fikk vi en kar til å ta et foto før vi forlot Mariholtet.


Fotopause, på trappa til Mariholtet (foto: ukjent)

Vi gikk opp bakken til veikryss ved Haukåsveien og satte så kursen mot Sleppa, Sarabråten og Ulsrudvann. Fra Ulsrud tok vi sti ned til grusbanen og videre til p-plassen på Haraløkka. En flott tur rundt Fri-Elvåga.

Ca 18,6 km 

1:58 

#østmarka #oslomarka #mosjon #trening #løpetur

flere bilder fra samme tur,


Løypekryss ved Igletjern – Vallerudløypa


Nord-Elvåga sett mot sørvest


Mariholtet

 

 

Sørmarka; Sofiemyr – Oppegård golfbane…..

11 juni 2015. Møtte Frode for felles gjennomløping av FT-løypa på Sofiemyr. Løypa er med sine 8 km, den lengste av i alt 8 løp i Follotrimmen. Og kanskje er denne løypa den hardeste?

Vi startet med slutten på løypa da vi krysset Kongeveien på den samme gangbrua hvor målgang var. Deretter fortsatte vi over p-plassen og så var vi i gang med løypa. Frode forteller om alle endringene som har vært fra start, men at løypa nå har funnet sin faste trasse. Langs Kongeveien får vi også følge med en kar ett stykke, før han fortsetter langs Tverrveien mens vi tar av på grusvei mot Golfbanene.


Østre Greverud – Oppegård golfbaner

Fra golfbanene fortsetter løypa videre mot Oppegård idrettsplass før den tar inn i skogen og følger lysløypa videre. Her er løypa nokså kuppert med små og store bakker, men fra ca 5 km flater det ut langs Grytetjern.


På vei mot Grytetjernet

Så langt er alt vel og leggen fungerer greit, men Frode må “vekke” bena og tar noen drag i det vi krysser Taraldrudveien og frem til jordene ved Fløisbonnveien.


Løypekryss ved Fløisbonnveien

Her i fra, følger løypa Fløisbonnveien til Kongeveien hvor målgang er over gangbrua der vi startet. En tøff avsluttning med mål i motbakke.


Langs Fløisbonnveien mot mål (ca 1 km)

Godt fornøyd med gjennomløpt løype, hyggelig prat på terrassen, takket jeg for meg og satte så kursen hjem.

Ca 8,4 km

49:21

#follotrimmen #løpetur #sørmarka #mosjon

Lauvtjern


Lauvtjern; tjern mellom Puttåsen og Haukåsen. Omkring 1930 kjøpte en del karer, alle med tilknytning til Vålerenga idrettsforening, hytta som ligger nærmest vannet. Det ligger to hytter ved nordenden av vannet og den øverste av disse, tilhører Bryn KFUM. Ved hyttene lå det tidligere en hoppbakke.

Fakta; Østmarka fra A til Å

#østmarka #oslomarka

Skyttenbrua – El Paso

Skyttenbrua; bru midt i sundet mellom Nord- og Sør-Elvåga som måtte bygges da vannstanden i Elvåga-vannene ble hevet i 1964, slik at de to vannene ble ett. Brua ble betegnet av friluftsungdommen på 1960- og 70-tallet med det spanske ordet for passasje, overgangssted; << El Paso>>.

fakta: Østmarka fra A til Å

#østmarka #oslomarka

Landevei; Sæter – Ljabru – Lofsrud gård…

8 juni 2015. Felles tur med Einar. Denne gangen hadde vi eller rettere sagt jeg, valgt å legge turen til landeveien. Dette for å teste leggen mot et hardere underlag i rolig tempo.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Skullerudstua via Rustadsaga, Skullerud skole og Skraperudtjern. Været var fint og det var passe varmt. Vi fortsatte på grusvei nedover mot Sagdammen og Skulleruddumpa. Underveis hilste vi på Erik A. som kom motsatt da han skulle møte karene i Rustad IL for felles trening.

Så langt kjentes leggen ok, men jeg var litt spent nå da vi skulle følge Nordstrandsveien videre. Vi tok det svært rolig og det gikk greit, så fra Sæter svingte vi inn Ekebergveien og fortsatte langs denne forbi Ljabru og ned til Hauketo.

 


Ljabru etter oppgradering i 2014Ljabru anno 1943 (foto: Oslo byarkiv)


“Ekebergbanen;som er en forstadsbane tilkoblet trikkenettet, ble åpnet i 1917 med Sæter som endeholdeplass. I 1941 ble banen forlenget til Ljabru. Holdeplassen på Ljabru ble oppgradert i 2014.”

 

Etter å ha krysset Nedre Prinsdalsvei, følger vi en gangvei langs Gjersrudbekken. Det er grønt og frodig langs bekken og omgivelsene fine, så vi nyter turen videre oppover mot Klemetsrud.

Litt før vi kommer til brua og E6 ved Klemetsrud, krysser vi Ljabruveien. Og her i fra, følger vi turvei videre til Klemetsrudveien ved Forbrenningsanlegget.


Idyllisk langs E 6.

Vi følger Klemetsrudveien ett stykke, før vi tar grusvei videre til Lofsrud gård. Her på gården holder Søndre Nordstrand Rideklubb til. Og det var stor aktivitet på rideplassen da vi passerte.


Søndre Nordstrand Rideklubb – Lofsrud gård

Fra gården følger vi turvei ned og under E6, før vi fortsetter på gangvei til Brennaveien. Her møter vi den yngre garde med skiløpere fra Rustad IL som flyr frem og tilbake på rulleski.

 


Full fart på rulleski med Rustad IL 

Vi følger Vinterveien ned til Skulleruddumpa og Sagdammen, før vi klyver opp skrenten til Skullerudbakken hvor vi fortsetter på gangvei til Generalen og Rustadsaga. Vi går opp “skolebakken” til Nøklevann skole og så videre langs Bølerlia tilbake til Haraløkka. En fin tur langs landevei med et innslag av det landlige ved Lofsrud gård, men best av alt, var at leggen holdt hele veien. 

Ca 17,5 km

1:51

#trening #mosjon #løpetur

 

 

 

 

 

Follotrimmen 4.løp. Follo Museum i Drøbak

3 juni 2015. Follotrimmen 4. løp. Follo Museum i Drøbak. Også denne gangen var jeg ute i god tid. Været var strålende, passe varmt og alt lå til rette for at dette skulle bli en fin kveld her på flotte Seiersten. Det var bare en «hake» og det var at leggen fortsatt ikke var helt ok, men grei nok.

Jeg fikk parkert på anvist plass ved siden av Christoffer, og etter å ha pratet med både ham og Karsten, ruslet jeg av sted mot Follo Museum. Underveis hilste jeg på Stine som kom rullende forbi på en sykkel mens andre allerede var i gang med oppvarming der de løp frem og tilbake langs Belsjøveien.


Follo Museum – Drøbak

Siden målområdet for dagens løp var ved Follo Museum, så satte jeg igjen sekken der, før jeg ruslet opp til start og Seiersten festning. Her var det mye folk og det var mange som løp rundt omkring for oppvarming. Selv tok jeg noen runder rundt festningsplassen. Og her hilser jeg på både kjente og ukjente.


Oppvarming på flotte Seiersten Festning

Tiden går fort og det nærmer seg start, så jeg gikk for å gjøre meg klar. Her treffer jeg Frode og mens vi snakker om forholdene til dagens løp, bekrefter starteren vår mistanke da han opplyser at det enkelte steder er både vått og sølete. Bra jeg valgte terreng sko sa Frode, og så ønsket vi hverandre god tur og lykke til.


Spent eller avslappet ?, god stemningen – rett før start

Jeg stilte meg opp bak i feltet og tenkte jeg at det ville være greit med en rolig start og så fikk man heller kjenne hvordan det gikk. Klar-ferdig-gå – sa starteren, og så var løpet i gang. Først sakte og så raskere ettersom feltet strakte seg ut. Det gikk greit helt til løypa svingte inn i skogen, for her ble det bråstopp da vi møtte den første søledammen av etter hvert så mange. Man forsøkte å komme seg rundt dammen rimelig tørrskodd, men etter hvert ga man blaffen og vasset ut i søla.


Her gjelder det å trå forsiktig på det sleipe underlaget (foto: Sportsmanden – Trond T. Hansen)

Etter ca 1,5 km, kommer vi ut på Gylteåsveien og her går det bedre. Underlaget er asfalt og det føles bra. Leggen murrer litt, men det forsøker jeg å glemme og nyter isteden den flotte utsikten mot Drøbaksundet og Hallangspollen 


Langs Gylteåsveien mot Gylteåstoppen

Fra Gylteåstoppen (2,5 km) svinger nå løypa inn i skogen og straks er vi i lysløypa som vi følger videre. Det går greit selv om underlaget enkelte steder er sleipt.


I lysløypa ca 1 km til mål

Jeg blir litt ivrig og forsøker å øke farten, men straks protesterer leggen og jeg må dempe farten. Den siste biten langs golfbanen og Belsjøveien går greit, og leggen til tross, så spurter jeg i mål. Tross vanskelige forhold og vond legg, er jeg fornøyd med gjennomført løp.

Atmosfæren i målområdet bærer tydelig preg av god stemning selv om forholdene denne gangen var vanskelige med mye søle og gjørme. Herlig!


Målområdet ved Follo Museum. God stemning!

Jeg får meg noe å drikke, tar noen bilder og skravler litt med Frode, før jeg takket for meg og satte kursen mot bilen.


Tommelen opp fra Sportsmandens redaktør, Frode Monsen

Vel tilbake ved bilen, treffer jeg igjen Christoffer. Nå med hele familien (unntatt en), der to blad Ladstein og to blad Semb har deltatt i løpet. Og alle var vi fornøyd. Vi sees på Sofiemyr sa jeg, og satte meg i bilen.

For resultater m.m., se Sportsmanden

Ca 6 km

36:16

 #follotrimmen #drøbak #mosjon #løp

Flere bilder følger:


Christoffer og Karsten Ladstein

Østmarka; Ødegården – Bestemoråsen – Slettfjell….

1 juni 2015. Skulle møte Einar på Haraløkka for felles tur, og siden jeg var tidlig ute, rakk jeg 4 runder a`250 m innen han dukket opp. Fire svært rolige runder på mykt underlag. Leggen kjentes ok, men greit å være forsiktig.

 

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei forbi Rustadsaga, Øgården og Høyås, før vi fortsatte til Gullsmeden.

 


Øgården, også kalt Ødegården, var opprinnelig en husmannsplassunder Rustad. Plassen ligger mellom Gullsmeden og Rustadsaga og hadde fastboende til midt på 1970-tallet. Plassen eies nå av Oslo kommune (Friluftsetaten).

Her i fra, tok vi blå sti nordover langs Nord-Elvåga over Bestemoråsen. Et flott parti og med så gode forhold som nå, nyter vi turen videre mot Mariholtet. Underveis noterer vi (bak øret) om det er behov for oppfrisking av merker osv.


Sti på vestsiden av Nord-Elvåga – Bestemoråsen

I veikrysset ved Mariholtet, tar vi til venstre og følger veien videre til Hestehullet. Her tar vi av fra veien og følger rød løype ett stykke, før vi fortsetter på blå sti over Slettfjellet til Øgården.  Fra Øgården tar vi samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom. Tross mye nedbør de siste dagene, var det alikevel, gode forhold. Leggen har “murret” litt, men ellers vært ok.

Ca 14,3 km

1:52

#løpetur #stiløping #mosjon #trening

 

Flere bilder fra samme tur:

 

 


Veikryss ved Mariholtet. Haukåsveien – Mariholtveien


Rustadsaga sportsstue

 

Bekken fra Nøklevann ved RustadsagaSandvika – Solvikbukta – Veritasparken…

 

29 mai 2015. Trim i arb.tiden. Av hensyn til at leggen fortsatt ikke var helt ok, valgte jeg denne gangen å ikke ta noen sjanser. Og sammen med NK, ble det til at vi skulle gå en tur med rask gange. Fra Skattens hus fulgte vi en grusvei langs Engervannet til Blommenholm skole.

Grusvei mellom Engervannet og jernbanen

Deretter fulgte vi veien videre til Solvikbukta, før vi fortsatte på kyststien rundt Henie Onstad kunstsenter og Veritasparken. En flott tur i fine omgivelser. Her forteller bilder mer enn ord….

 

 

Solvikbukta


Sandvika sett fra Kyststien ved Henie Onstad kunsenter


kyststien i Veritasparken
Kommunehuset i Sandvika (rådhuset)

…og jammen rakk vi tilbake før det begynte å regne. Takk for følget.

7,6 km

#friluftsliv #mosjon #tur #sandvika