Landevei; Sæter – Ljabru – Lofsrud gård…

8 juni 2015. Felles tur med Einar. Denne gangen hadde vi eller rettere sagt jeg, valgt å legge turen til landeveien. Dette for å teste leggen mot et hardere underlag i rolig tempo.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Skullerudstua via Rustadsaga, Skullerud skole og Skraperudtjern. Været var fint og det var passe varmt. Vi fortsatte på grusvei nedover mot Sagdammen og Skulleruddumpa. Underveis hilste vi på Erik A. som kom motsatt da han skulle møte karene i Rustad IL for felles trening.

Så langt kjentes leggen ok, men jeg var litt spent nå da vi skulle følge Nordstrandsveien videre. Vi tok det svært rolig og det gikk greit, så fra Sæter svingte vi inn Ekebergveien og fortsatte langs denne forbi Ljabru og ned til Hauketo.

 


Ljabru etter oppgradering i 2014Ljabru anno 1943 (foto: Oslo byarkiv)


“Ekebergbanen;som er en forstadsbane tilkoblet trikkenettet, ble åpnet i 1917 med Sæter som endeholdeplass. I 1941 ble banen forlenget til Ljabru. Holdeplassen på Ljabru ble oppgradert i 2014.”

 

Etter å ha krysset Nedre Prinsdalsvei, følger vi en gangvei langs Gjersrudbekken. Det er grønt og frodig langs bekken og omgivelsene fine, så vi nyter turen videre oppover mot Klemetsrud.

Litt før vi kommer til brua og E6 ved Klemetsrud, krysser vi Ljabruveien. Og her i fra, følger vi turvei videre til Klemetsrudveien ved Forbrenningsanlegget.


Idyllisk langs E 6.

Vi følger Klemetsrudveien ett stykke, før vi tar grusvei videre til Lofsrud gård. Her på gården holder Søndre Nordstrand Rideklubb til. Og det var stor aktivitet på rideplassen da vi passerte.


Søndre Nordstrand Rideklubb – Lofsrud gård

Fra gården følger vi turvei ned og under E6, før vi fortsetter på gangvei til Brennaveien. Her møter vi den yngre garde med skiløpere fra Rustad IL som flyr frem og tilbake på rulleski.

 


Full fart på rulleski med Rustad IL 

Vi følger Vinterveien ned til Skulleruddumpa og Sagdammen, før vi klyver opp skrenten til Skullerudbakken hvor vi fortsetter på gangvei til Generalen og Rustadsaga. Vi går opp “skolebakken” til Nøklevann skole og så videre langs Bølerlia tilbake til Haraløkka. En fin tur langs landevei med et innslag av det landlige ved Lofsrud gård, men best av alt, var at leggen holdt hele veien. 

Ca 17,5 km

1:51

#trening #mosjon #løpetur

 

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top