Østmarka; Gardfangåsen – Skråbakkåsen – Nilsåsen…

26 september 2016. Møtte Einar på Haraløkka. Denne gangen var planen å ta en tur rundt Nord-Elvåga inkl. Gardfangåsen. En “klassiker” av en tur i Østmarka.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Ulsrud og videre innover til Nøklevann. Og siden vi ikke har tatt “Heftyes vei over Nøklevann“, så gjorde vi det denne gangen. Kanskje senere i høst eller ila. vinteren, er det for sent. Vannet stiger nå sakte men sikkert mot sitt normale nivå. Vel over vannet følger vi grusveien videre forbi Sarabråten, Sleppa til Mariholtet og demningen.


Einar på vei over demningen

Vi krysser demningen og følger deretter Elvågaveien i stigning oppover lia til Løypekryss. Underveis hilser vi på to hyggelige karer som passerte på sykkel. Her i fra, fortsetter Løype 264 til Vallerud mens vi tar veien sørover langs Nord-Elvåga. Vi passerer Skilledalen og Stakanløypa som går til venstre etter Skilledalssvingen. I neste sving, tar vi blå sti til venstre. Denne følger vi over Gardfangåsen, Skråbakkåsen og Nilsåsen før vi kommer ned Tjuvdalen til Nordre-Skytten. Forholdene er bra og særlig fint, er det over Nilsåsen og ned Tjuvdalen.


Sundet mellom Nord og Sør-Elvåga. El-Paso (gml:foto)

Fra Nordre-Skytten setter vi kursen mot El-Paso og Petersbråten. Deretter følger vi Carl Xll`s vei forbi Langvannsbekken og opp til Ødegårdsmåsan og Høyås. Og som sist mandag, treffer vi “Sprudlegruppa” til Rustad IL. Denne gangen er de på Høyås. De er så mange at de må lage en passasje slik at Einar og jeg kan komme forbi. Vi hilser og vinker mens vi fortsetter nedover mot Ødegården og Trekanten. Her i fra, tar vi veien videre til Rustadsaga, Skredderløkka og Haraløkka. Og jammen ble lysene tent innen vi var tilbake.

Ca 17,3 km

2:06

#østmarka #oslomarka #mosjon #trening #turogtrening


Heftyes vei over Nøklevann 


Løypekryss ved demningen


Nord-Elvåga – Østmarka

 

Rykkinn rundt fra Sandvika…

22 sept. 2016. Trim i arb.tiden. Fra Sandvika følger jeg veien langs Sandvikselva forbi Vøyenenga og frem til Nybrua. Været er grått og det har regnet, men det er ikke kalt. Tvert i mot. Med høy luftfuktighet blir jeg drivende våt, men det er ok.

Jeg krysser Isielva og fortsetter så på gangvei langs Økriveien til rundkjøring hvor jeg svinger til venstre inn Rykkinnveien. Det stiger jamt og det gjelder å holde bena i gang. Etter ca 3 km med stigning fra Nybrua, kommer jeg til toppen ved Gommerudbanen. Her bikker det utfor og jeg følger Paal Bergs vei nedover til Bryn kirke.

Rykkinn med Eineåsen til høyre og Skuibakken i bakgrunnen. (foto: Av PaulVIF-Eget verk)

“Oppunder Eineåsen lå i gammel tid en husmannsplass med navnet Rychind som derv vertshus. De gamle oldtidsveiene gikk forbi stedet. I 1966 vedtok kommunestyret i Bærum å bygge et flere tusen leiligheter i Bryn-Rykkinnområdet, som for en stor del av landbrukseiendommer – gårder, jorder og frukthager. Flere av grunneierne ønsket ikke utbyggingen, noe som forsinket prosessen. Men i 1970 ble de første bygningene reist på den sørøstlige delen av feltet. Det siste området som ble bebygget i den første runden, var pyramideblokkene på Belset-feltet. Rykk inn ble et begrep da området ble omvandlet fra kulturlandskap til boligområde med lave boligblokker på 70-tallet.”

Rykkinnveien 10 – 1967 (Oslobilder.no)

Ved Bryn kirke svinger jeg til venstre og fortsetter så langs Økriveien-Brynsveien forbi Kolsås og Gjettum brannstasjon før jeg tar til høyre inn Evjebakken. Her går de bratt nedover og det kjennes i knærne, men vel nede forsetter langs Brynsveien et stykke. Og innen jeg er tilbake i Sandvika og Skattens hus, har jeg avsluttet turen med en runde i “Bi-parken”.


Rykkinnveien – Økriveien

Ca 15,5 km

1:27

#budstikka #sandvika #løpetur #trening #mosjon #turogtrening #runforfun

Østmarka; Trolldalsåsen – St.Hansåsen….

19 sept. 2016. Møtte Einar på Haraløkka for felles trening. I og med at forholdene for stiløping fortsatt var gode hadde jeg planlagt at vi skulle ta en tur på merket og umerket sti. Og siden Einar ikke har sett Dryppet eller vært på Trolldalsåsen og St.Hansåsen, var det nettopp en slik tur vi skulle ta.

Fra Haraløkka følger vi grusvei til Rustadsaga, Ødegården og Høyås før vi fortsetter på skogsvei til Øgårdsmåsan. Her i fra, tar vi blå sti til Langvann og en rød løype over Smalvannsmåsan, Breidåsen og Trolldalen til Karismyr. Tross rød løype, så er underlaget bra og det går greit.

Ved Karismyr tar vi en umerket sti til høyre og straks er vi ved Dryppet. At det har vært lite nedbør den siste tiden fikk vi bevist da Dryppet var knusktørt. Her var det ikke en dråpe vann.


Dryppet – Østmarka

Vi satte deretter kursen opp skrenten fra Dryppet og videre på umerket sti til varden på Trolldalsåsen. Her har jeg aldri vært sier Einar mens vi nyter den flotte utsikt mot øst. Og mens vi beundrer utsikten, blir vi regelrett angrepet av Hjortelusflua. Disse små ekle blodsugende krypene som flyr rundt på leting etter en hvert. Bra vi ikke har pels sa Einar mens vi børstet dem bort.


Varden på Trolldalsåsen – Østmarka (284 moh)

På vei nedover fra Trolldalsåsen krysser vi sykkelløypa <Pioneren> før vi kommer ned til grusvei (lysløypa). Vi tar så til venstre og følger denne til Fjellstadhytta. På baksiden av hytta tar vi en umerket sti som fører opp til St.Hansåsen. Vel oppe på åsen, nyter vi igjen den flotte utsikten og med kveldssola på plass, kunne dette ikke ha vært bedre.

St.Hansåsen – Østmarka (223 moh)

 


Kveldssol på St.Hansåsen – Østmarka

Fra St.Hansåsen følger vi umerket sti videre og straks er vi på grusvei ved Løkka og Rustadsaga.

Uten å se dem, hører vi på lang avstand at det trenes med staver i Nøklevannsbakken, og ganske riktig, så var det herregruppa (sprudlegruppa) til Rustad IL som var i gang med spretten skigang og elghufs. Jeg hilste på mange kjente og ikke minst Erik som ropte – “det er her du blir god” . Han smilte og vinket i det vi passerte. Alltid hyggelig å møte denne humørfylte gjengen i marka.


Herregruppa til Rustad IL i Nøklevannsbakken

Vi løper over Skredderløkka før vi er tilbake på Haraløkka. Gøy med nye stier sier Einar før vi takket for turen. Jeg avslutter den siste biten hjem med stigningsløp.

Ca 10,5 km

1:34

Se mer om Hjortelusflua HER:

#østmarka #oslomarka #løpetur #trening #mosjon


Varden på Trolldalsåsen

 

Fra Lysaker til Aker Brygge…

En tur vi lenge har hatt planer om å gå er fra Lysaker til Aker Brygge. En tur som av forskjellige årsaker er blitt utsatt flere ganger, men nå som været er så bra, er det bare å hive seg rundt. Med litt mat og drikke i sekken, tok vi t-banen fra Bøler til Natinaltheateret og deretter tog vestover til Lysaker. Det gikk “forholdsvis” raskt, men NSB fornektet seg ikke, og vi måtte bytte tog på Skøyen pga. problemer med togsettet. Er det ikke det ene så er det det andre, men noe må det være.

 

Vel fremme på Lysaker tok vi gang- og sykkelvei over Lysakerelva. Og her i fra, starter vår tur. Først skulle vi følge kyststien fra Lysaker brygge til Bestumkilen. Og her forteller bilder mer enn ord…

 

Sollerudstranda – Lysakerfjorden

 


På en benk i Vækerøparken – Vækerøstranda

 


Bestumkilen – Sjølyst

 

Vi forlater kyststien og fortsetter langs gang- og sykkelvei langs Bestumkilen til Sjølyst. Her i fra, følger vi Havnepomenaden eller TourDeFinance som den også kalles.

 

“Havnepromenaden starter på Grønlia/Sydhavna nedenfor Ekebergskrenten helt øst i Oslo havn og går langs sjøkanten hele veien til Sjølyst innerst i Frognerkilen. Fra Sjølyst kan man fortsette på kyststien rundt Bygdøy eller gå kyststien på andre siden av Bygdøy mot Lysaker”

 


Frognerkilen med Bygdøy i bakgrunnen

 

Vi passerer Hjortneskaia og straks etter er vi på Aker Brygge og Rådhuset. Her er det for anledningen <Bondens marked> og det er mye folk.

 

Og før vi setter kursen hjem, tar vi en tur innom Alfred ved gamle Vestbanehallen.

 

En herlig tur fra Lysaker til Aker brygge og Rådhuset. Anbefales!!

 

#visitoslo #oslo #mosjon #tur #tourdefinance

 

 

 

Østmarka; på sti mellom Nøklevann, Elvåga og Langvann

13 sept. 2016. Møtte Einar på Haraløkka for felles trening. Lenge siden sist, men desto mer hyggelig. Og siden forholdene for stiløping er gode, var det nettopp en slik tur vi skulle ta. Turen som jeg selv tok tidligere i sommer (stiløping mellom Nøklevann og Elvåga) skulle vi nå ta motsatt vei. Og som vi pleier, så er vi litt på «jobb» da vi sjekker merking av stier, vindfall m.m.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei forbi Rustadsaga, Løkka og Bremsrud før vi i bunnen av bakken opp til benken, tar rød løype til høyre. Løypa som er ca 1,1 km går like på oversiden av Bremsrud og rett videre til Ødegården. Her i fra, tar vi blå sti langsmed Slettfjell til stikryss. Underlaget er flott og på vei tilbake over Slettfjell, nyter vi turen videre til Høyås.


Blå sti over Slettfjell i Østmarka (gml: foto)

Her svinger vi til venstre og følger veien mot Guldsmeden et stykke før vi tar blå sti (sykkelsti) til høyre. Denne stien som er oppgradert med sykkelbaner er flott og omgivelsene herlig. Vi kommer så frem til skogsvei som vi følger videre nedover til Langvannsbekken.

Her tar vi sti til høyre mot Langvann og blå sti videre til stikryss. Vi tar til høyre igjen og straks etter, er vi tilbake på skogsvei ved Ødegårdsmosen. Denne følger vi kun noen få meter før vi tar blå sti til venstre. Her passerer vi Bjønnesteinen før vi kommer ut på grusvei ved Ødegården. Morsom runde sa Einar mens vi fulgte grusvei over Ødegårdsletta og forbi Kattisa. Ja svarte jeg – før vi fortsatte på gammel rød løype mot Fjellstadputten. Underveis krysset vi Pioneren som gikk mot Salamanderen og Fjellstadbakken. Vi krysser lysløypa mellom Rustadsaga og Fjellstadbakken før vi fortsetter på blå sti til Løkka. Her i fra, tar vi samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom. En herlig tur for stiløping mellom Nøklevann, Elvåga og Langvann.

Ca 14 km

1:51

Se turen på Strava HER

#østmarka #oslomarka #stiløping #trening #mosjon #løpetur

Sandvika – Bi-Parken – Wøyen gård….

7 september 2016 Trim i arb.tiden. Fra Sandvika og over elva til Sandvika Vgs. Og siden jeg ikke har vært rundt BI-Parken tidligere, tok jeg denne turen nå. Ikke store parken, men idyllisk nok med Sandvikselva på alle kanter.

 

Bi-Parken – Sandvika

 

Fra parken fortsatte jeg langs Brynsveien forbi Gjettum brannstasjon og Kolsås før jeg ved Bryn kirke tar til venstre inn Gml.Lommedalsvei. Denne følger jeg forbi Wøyen gård ti Vøyenenga.

 

Wøyen gård; en herregård i Bærum i Akershus ved elva Lomma.

 

Her svinger jeg til venstre og fortsetter så videre langs Skuiveien et stykke før jeg igjen krysser elva. Det er nokså varmt, men det går greit og etter å ha fulgt Bærumsveien et stykke, tar jeg inn Rudsveien. Og om det ikke har vært noen stigninger før, så gikk det nå jamt oppover til jeg kom ut ved Brynsveien på oversiden av Gjettum brannstasjon. Deretter tar jeg delvis samme vei tilbake til Skattens hus som jeg kom. Mye bakker og svært varmt, men en flott tur i Sandvika og omhegn.

 

Ca 12,1 km

 

1:10

#trening #mosjon #løpetur #budstikka #turogtrening #runforfun

 

Haraløkka – Wetlesens vei – Høyenhall – Skøyenkneika….

5 september 2016. Siden jeg fortsatt var litt stiv i bena etter Travern, skulle jeg denne gangen bare ta en rolig løpetur litt rundtomkring. Fra Haraløkka fulgte jeg grusvei til Rustadsaga og Løkka før jeg svingte til høyre ned mot Hullet og Skraperudtjern. Selv om bena var litt møre så var det allikevel behagelig med litt restitusjonsløping.

 

Fra Skraperudtjernet forsetter jeg på gangvei forbi Rustad skole til Østensjøvannet og deretter langs Plogveien et stykke, før jeg svinger til høyre inn Wetlesens vei. Denne følger jeg til Bryn senter før jeg ved Høyenhall, krysser Østensjøveien. 

 

Leyland linje 23 til Bryn ved Høyenhall – Østensjøvn. (oslobilder.no)

 

Jeg går opp Skøyenbakken/Skøyenkneika til Thygesons vei som jeg delvis følger videre rundt Nordre Skøyen Hovedgård. Tar så Dalbakkveien ned til Låveveien og en gangvei langs t-banen forbi Skøyenåsen og Skrabben til Oppsal senter. Langs Østmarkveien hilser jeg på Bent for andre gang (møtte ham ved Østensjøvannet) før jeg tar en gangvei til Ulsrud og Generalen. Løper opp Olav Nygårds vei til Haraløkka. Avslutter med stigningsløp den siste biten.

 

Ca 13,5 

1:18

#løpetur #mosjon #trening #runforfun

Nordmarkstravern 2016

3 september 2016. Etter et oppløftende løp i Hvitsten og siste løp i Follotrimmen, gledet jeg meg til årets “høydare” nemlig Nordmarkstraveren. Heltraveren eller kongedistansen som det også kalles, for femte gang – er faktisk et lite jubileum.


Startnummer m.m. på Sognsvann

Som vanlig var logistikken upåklagelig og jeg var med på første buss til Stryken. Det var stille og rolig og noen var nok preget av stundens alvor for «heltraveren» er uansett en tøff utfordring for de fleste. Vel fremme på Stryken letnet tåka og Harestuvannet har sjeldent vært et finere skue enn nå.


Harestuvannet – Normarka

Det var altfor tidlig med oppvarming så jeg installerte meg i hagen til en hytte like ved. Det tok heller ikke mange minuttene før det var fult av folk. Jeg spiste noen skiver mens jeg skravlet med sidemann om alt og ingenting, men vi var enige om at både vær og forhold, neppe kunne bli bedre.


stille og rolig ca 1 time før start

Jeg gikk deretter et stykke ut i løypa for å se på dobbeltraverne som kom motsatt vei for vending her på stryken. Jeg misset førstemann til vending, men de neste fikk jeg tatt noen bilder av.


Eirik Sagvolden, nr 2 på Stryken og nr 2 i mål


Marius Jørgensen, nr 4 på Stryken og nr 3 i mål
 


Vilde Støle Melsom, nr 1 på Stryken nr 1 i mål


Benita Lundgren, nr 2 på stryken nr 2 i mål

Tiden gikk imidlertid fort og straks var det klart for start for pulje 1. Jeg stilte meg på siden og fikk tatt noen bilder idet de kom farende forbi. Det var løpets vinner Eirik Gramstad, som tok føringen ut fra start.    


Teten fra pulje 1. Eirik Gramstad med start nummer 822 vinner Travern på ny bestetid.

Straks etter var det klart for pulje 2 og deretter pulje 3. Jeg stilte meg opp og var klar for start. Målet var å fullføre på en tid mellom 3 t og 3,5 t siden det er der jeg pleier å havne, men aller helst så nære sub 3 som mulig.

Straks klart for start i pulje 3

Klar, ferdig, gå sa starteren og så var løpet i gang. Det gikk greit ut fra start og jeg hang bra med de andre, men allerede fra 4-5 km kjentes bena som bly. Det ble tungt å løpe oppover til Bakken og enda tyngre ble det på sti. Det tok heller ikke lang tid før jeg flere ganger måtte gå ut av stien for å slippe frem de bak. Heia Sportsmanden sa klubbkompis Hege i det hun passerte. Ja heia Sportsmanden rakk jeg å si og så hang jeg meg på halen av rekka. Jeg trodde allikevel at jeg lå brukbart an rent tidsmesig, jfr. Travern i fjor, som var et gjørmeløp, og var derfor ikke så bekymret med tanke på sluttiden.


På vei mot Store Gørjavann og Gørja hytta


Drikkestasjon på Gørja hytta

Stipartiene etter Gørja ble mer krevende enn før og da jeg også måtte gå noen bakker på vei, sank motet flere hakk?.her i fra tenkte jeg ikke lenger tid, men om å fullføre. Jeg forsøkte å oppmuntre meg selv med å nyte omgivelsene og for en stakket stund tror jeg det hjalp.


Kamphaugåsen. (390 moh)

Fra Kamphaugåsen og videre gikk det nokså greit og straks etter var jeg nede på veien. Fra Skjærsjødammen følger løypa skitraseen langs Skjærsjøelva og så lenge det går nedover, er alt greit. Men fra Nordseter og videre langs Ankerveien, måtte jeg «sloss» med meg selv, og det gikk på et vis. Ved Sognsvann fikk jeg noe oppmuntrende heiarop fra Stine (vinner K40-44), før jeg gyver løs på den siste biten forbi Idrettshøyskolen og Kringsjå student by til mål ved Nordberg skole.Glad for å komme i mål, fikk det ikke hjelpe at jeg bikket 3,5 t med noe over 4 min.

Well done! sa jeg til meg selv. For i ettertid, tenker jeg at når man er for tung til å bli en bra terrengløper, så er det slettes ikke så gæli, og alt i alt, så er jeg fornøyd med fullført Traver.

Ca 30 km

3:34:24

#nordmarkstravern #runforfun #løp #nordmarka #mosjon #turogtrening

Flere bilder følger;

 

Follotrimmen 8. Løp – Hvitsten

31 august 2016. Som tiden flyr…for allerede er det klart for siste løp i årets Follotrim her i vakre Hvitsten. Og i motsetning til i fjor da vannet rant i strie strømmer, var det nå en fin sensommerkveld med litt vind.


Hvitsten kirke; er en langkirke fra 1903 i Vestby kommune, Søndre Follo Prosti i Akershus fylke. Byggverket er i tre og har 172 plasser. Se mer om Hvitsten HER:

På vei ned til stranden og sjøhuset traff jeg Lasse som allerede hadde vært rundt løypa. Da jeg spør om hvordan denne var, bekrefter han at den var tør og fin hele veien.

Ved sjøhuset treffer jeg flere kjente som jeg snakker med, før jeg tar en tur for oppvarming. Det er vakkert her i Hvitsten og mens jeg løper litt rundt omkring, tar jeg flere bilder.


Oppvarming må til


Kjent fra TVNs Neste Sommer
 

Det tok imidlertid ikke lang tid før Arvid ropte ut at det nå var fem minutter til start. Jeg stilte meg opp på veien ved sjøhuset og mens jeg ventet på start, tenkte jeg på hva Christoffer svarte da jeg som “førstereis” her i Hvitsten for 3 år siden hadde spurt om hvordan løypa var osv., og at han etter en kort tenkepause svarte med et smil – den første kilometeren vil du huske.


Avslappet stemning rett før start

Klar, ferdig, gå sa Arvid og så var vi i gang. Jeg kom meg greit avsted og passerte kirken uten altfor høy puls. Deretter fortsatte løypa på sti og siden det her var både bratt og smalt, ble det til at vi gikk litt i kø. Men det var helt greit og passet meg bra.


først forbi kirken og så rett til skogs (foto: Trond T.Hansen/Sportsmanden)

Fra ca 1,5 – 2 km, økte jeg farten og hadde en bra progresjon. Jeg passerte flere løpere underveis og vel ute på grusvei ved Ramme gård økte jeg farten ytterligere. Siste kilometeren gikk bra og aldri har jeg vel løpt fortere “nedover” før jeg stupte i mål. Ny pers med 23 sek. – Well done! sa jeg til meg selv og ruslet deretter litt rundt i målområdet.


Stadig flere løpere mot mål

Stemningen var god og jeg snakker med Stein, Christoffer, Jon og andre mens jeg nyter atmosfæren. Og mens noen var tøffe nok til å bade, nøyde jeg meg med å ta bilder.


Stein, min gamletrener og debutant i FT, er godt fornøyd med årets karusell, en god oppkjøring til OM senere i høst.


Etter løpet var det bare smil og latter. Her ved Christoffer, Ruby og Ida Marie

Jeg snakket litt med Arvid om Follotrimmen og dens betydning, både for meg og andre, før jeg takket for meg.

Tusen takk til alle som har bidratt med Follotrimmen – 2016. Takk for i år!!

«Og hvordan gikk det med målsettingen om å være på øvre halvdel av resultatlista for min klasse? Vel, jeg var nokså nære ved flere anledninger før en trøblete legg stakk kjepper i hjulene. Men uansett, er jeg fornøyd med årets Follotrim og til tross for en trøblete legg, har jeg satt ny pers i 3 løp (løyper)».

Ca 5,1 km

29,07

Resultater m.m., se SPORTSMANDEN

#follotrimmen #mosjon #løp #runforfun #turogtrening #hvitsten 

Flere bilder følger;