Østmarka; på sti mellom Nøklevann, Elvåga og Langvann

13 sept. 2016. Møtte Einar på Haraløkka for felles trening. Lenge siden sist, men desto mer hyggelig. Og siden forholdene for stiløping er gode, var det nettopp en slik tur vi skulle ta. Turen som jeg selv tok tidligere i sommer (stiløping mellom Nøklevann og Elvåga) skulle vi nå ta motsatt vei. Og som vi pleier, så er vi litt på «jobb» da vi sjekker merking av stier, vindfall m.m.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei forbi Rustadsaga, Løkka og Bremsrud før vi i bunnen av bakken opp til benken, tar rød løype til høyre. Løypa som er ca 1,1 km går like på oversiden av Bremsrud og rett videre til Ødegården. Her i fra, tar vi blå sti langsmed Slettfjell til stikryss. Underlaget er flott og på vei tilbake over Slettfjell, nyter vi turen videre til Høyås.


Blå sti over Slettfjell i Østmarka (gml: foto)

Her svinger vi til venstre og følger veien mot Guldsmeden et stykke før vi tar blå sti (sykkelsti) til høyre. Denne stien som er oppgradert med sykkelbaner er flott og omgivelsene herlig. Vi kommer så frem til skogsvei som vi følger videre nedover til Langvannsbekken.

Her tar vi sti til høyre mot Langvann og blå sti videre til stikryss. Vi tar til høyre igjen og straks etter, er vi tilbake på skogsvei ved Ødegårdsmosen. Denne følger vi kun noen få meter før vi tar blå sti til venstre. Her passerer vi Bjønnesteinen før vi kommer ut på grusvei ved Ødegården. Morsom runde sa Einar mens vi fulgte grusvei over Ødegårdsletta og forbi Kattisa. Ja svarte jeg – før vi fortsatte på gammel rød løype mot Fjellstadputten. Underveis krysset vi Pioneren som gikk mot Salamanderen og Fjellstadbakken. Vi krysser lysløypa mellom Rustadsaga og Fjellstadbakken før vi fortsetter på blå sti til Løkka. Her i fra, tar vi samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom. En herlig tur for stiløping mellom Nøklevann, Elvåga og Langvann.

Ca 14 km

1:51

Se turen på Strava HER

#østmarka #oslomarka #stiløping #trening #mosjon #løpetur

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1053

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top