Østmarka; Langvann rundt fra Haraløkka…

24 juni 2019. Siden det er en stund siden det siste løpet i Follotrimmen før den tok ferie og at det nærmer seg <<Lyseren rundt>>, skulle jeg ta en passende tur – Langvann rundt fra Haraløkka.

 

Fra Haraløkka følger jeg grusvei til Rustadsaga, Trekanten, Ødegården og videre opp til Høyås. Kjente underveis at det gikk tungt, men dette skulle bli bedre etter hvert. Fra Høyås tar jeg skogsvei mot Guldsmeden et stykke før jeg tok blå sti videre.

 

 

Underlaget er bra og det er bare nyte flotte omgivelser akkompagnert av fuglekvitter. Herlig hvor grønt det er blitt tenkte jeg mens jeg gikk opp en skogsvei til Ødegårdsmosen hvorfra jeg tar blå sti mot Langvann. Og siden jeg skulle rundt Langvann, tok jeg til venstre i neste stikryss og straks etter var jeg ved Langvannsbekken. Herfra tar jeg blå sti over Sotåsen på østsiden av Langvann til stikryss ved Smørholet.

 

Sotåsen som ligger nordøst for Langvann har trolig fått navn etter en stor skogbrann i 1889. Fakta; Østmarka fra A til Å

 

Sotåsen – Østmarka

 

Sti- og løypekryss mellom Smørholet og Langvann

 

Fra sti- og løypekryss ved Langvann/Smørholet dropper jeg blå sti videre og velger heller en umerket sti langs vannet på vestsiden. Stien var kronglete og ikke så lett å løpe, men veldig flott. At jeg ikke har tatt denne før tenkte jeg mens det ene fotomotivet etter det andre dukket opp.

 

Umerket sti langs Langvann

 

Langvann ligger mellom Østmarkkpl. og Sør-Elvåga. Det var tidlig vurdert å regulere vannet slik at det fikk utløp sørover og at friluftsfolket kunne få muligheten til å benytte området, men planene ble skrinlagt og i 1960 ble vannet demmet opp 2 m i nordenden da vannet ble innlemmet i Elvåga-vassdraget som drikkevann i perioden 1969 til 1981. Fakta; Østmarka fra A til Å

 

Langvann – Østmarka

 

 

Jeg krysser rød løype fra Gudbrandsdalen før jeg fortsetter på blå sti langs vannet til stikryss der jeg nylig hadde tatt ned til Langvannsbekken. Nå følger jeg sti opp til skogsvei ved Ødegårdsmosen før jeg runder denne på blå sti via Bjønnesteinen til grusvei ved Ødegården. Herfra tar jeg samme vei tilbake til Haraløkka som jeg kom. Selv om det gikk litt tungt underveis, kjentes det ok. En tur å anbefale.

 

ca 13,6 km

1:45

Se tur på Strava HER

 

Se flere bilder fra samme tur;

 

 

 

 

 

 

 

Langvann – Østmarka

 

 

 

 

Follotrimmen 5.løp – Sofiemyr stadion….

 

Det var ingen sure miner å se selv om været ikke var som best da Follotrimmens 5.løp – den siste før ferien – skulle starte etter en utsettelse på ca 20 min, tvert i mot, fikk man enda bedre tid til oppvarming eller bare skravle med hverandre. Stemningen var uansett som den pleier å være. Smil, latter og en smittende idrettsglede.

 

 

Stor idrettsglede i Follotrimmen

 

 

Klar for start i FT 5.løp

 

For andre gang stilte vi oss opp for start i det siste løpet før sommerferien. Utrolig hvor tiden blir av tenkte jeg i det Arvid sa 30 sekunder til start. Løypa har noen tøffe partier så en rolig start er nok fornuftig tenkte jeg og stilte meg opp langt bak i feltet. Vi kom oss greit avsted og langs Kongeveien hang jeg med Per og Jon før vi etter 3 km tok lysløypa videre først mot øst og deretter mot nord. Ved passering av Grytetjernet og opp den siste bakken forsøker jeg å øke farten og da Per og Jon sakker etter sikter jeg meg inn på Åge som ligger like foran.

 

Heia heia…. sa Frode, som sto klar med kameraet. Foto; Frode Monsen/Sportsmanden.no

 

Akkurat som vi passerer Frode der han stod langs løypa med kamera svinger løypa til venstre og straks etter er vi på asfalt. Løypa som var blitt lagt om pga gravearbeider, fikk en morsom avslutning langs Kongeveien. Og med meg foran og Åge jagende like bak, løp jeg så fort jeg orket, men Åge brukte meg som opptrekker og avgjorde dette til sin fordel i en spurt. Uansett var det gøy med en fight på slutten.

Det var god stemning etter løpet og alle var fornøyd med avslutningen på løypa som ble omlagt i siste liten. Kudos til Oppegård kommune, Arvid m.fl. for alternativ løype.

 

Follotrimmen 5.løp fullført.

 

Ca 7,7 km

41:55

For resultater m.m., se Sportsmanden

Se flere bilder;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karlstad Stadslopp 2019 – 40-års jubileum…

8 juni 2019. Pinsehelgen på hytta i Spydeberg ved Lyseren ble innledet med en tur til Karlstad og Stadsloppet som hadde 40-års jubileum på selveste pinseaften.

Lenge har jeg sett frem til nettopp dette løpet og da vi kom frem til Sundstadbadet, skinte den berømmelige “Sola i Karlstad” fra en skyfri himmel. Vi ruslet langs Sundstatjärnet et stykke før vi gikk over Tingsvallabroen til Museiparken. Her var det yrende liv og god stemning. Jeg fikk hentet nummerlappan (nr 15) og deretter ruslet vi litt rundt i Karlstad.

 

Sundstatjärn

 

 

Museiparken – Karlstad

 

Klar for Karlstad Stadslopp 2019

 

Rustad IL på treningsleir i Karlstad

 

Det ble så som så med oppvarming, men etter å ha skravlet med Morten og Hogne fra Rustad IL som var på treningsleir i Karlstad, tok jeg farvel med Heidi og ruslet avsteds til Tingvallabron der løpet skulle starte. Her treffer jeg klubbkompis Christoffer og sammen med ham, løper vi litt frem og tilbake mens vi skravler. Det nærmer seg raskt start (kl 14:00) og med et ønske om God tur og Lykke til osv., snek han seg lenger fremover i feltet mens jeg fant en plass midt i. Kanskje burde jeg ha stått lenger frem men, målet var førts og fremst å ha en fin rundtur i Karlstad og omegn.

 

løpsdeltakere strømmer til Tingvallabron og start

 

 

Ved start på Tingvallabron

 

 

 

 

Felles oppvarming før start

 

Det var mye folk og god stemning under oppvarmingen men, straks etter, var det klart for start. Det var nokså varmt i sola og jeg tenkte et øyeblikk på at jeg burde ha hatt på en caps men, da starten gikk, var dette glemt. Det var en stor folkemasse som satte seg i bevegelse og vi både gikk og løp om hverandre den første kilometeren, men deretter fant jeg et passende tempo. Vi løp Karlstad på kryss og tvers før vi etter 5 km krysset elven og fortsatte langs denne.

 

Langs Klarälven ved ca 6-6,5 km

 

Jeg nyter ferden videre og lite ante vi om hva vi hadde i vente, men straks etter passering av 7 km på vei mot Borgmästerbron, blåste det opp og vi fikk noen kraftige vindkast midt i mot. Sand og støv virvlet opp i luften og det var ikke greit å puste uten å få dette både i nese og munn, men da vi kom over broen, åpnet himmelens sluser seg og skyllet bort alt støvet. Store iskalde dråper pisket mot ansiktet og blaute som “katter” fortsatte vi nedover langs Klarälven til vi krysset denne ved Wermland Opera. Og like brått som det begynte sluttet det å regne da vi passerte Stadshotellet. Her får jeg øye på Heidi og til hennes heiarop, spurter jeg den siste biten mot mål.

 

Karlstad Stadslopp 10 km fullført

 

 

Søkk våt, men fornøyd allikevel, og med en flott medalje for fullført løp, ruslet jeg gjennom parken til avtalt sted hvor jeg skulle møte Heidi. Det ble tatt et bilde eller flere før vi satte kursen mot Tingvallabron og Sundstabadet der bilen stod parker. Underveis fikk vi følge med Morten som sammen med resten av gjengen fra Rustad IL skulle videre på treningsleir.

 

Og akkurat som vi kom til Karlstad med sol fra skyfri himmel dukket atter sola opp, dog ikke som før regnet, men allikevel, den var der 🙂

 

 

Vel tilbake på hytta og vært i boblebadet, hengt trøya til tørk, kan roen senke seg – “Livet er best på Hytta”. God pinse!

 

ca 10 km

54:53

Flere bilder følger;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lauvtjern rundt via Kroktjern – en Klassiker i Østmarka

03 juni 2019. Møtte Einar og Nikki på Haraløkka for felles tur til Lauvtjern – en tur som er blitt en klassiker da vi tar denne hvert år i april/mai. Riktignok er vi senere ute denne gangen men, det får så være. Uansett er dette en flott tur.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Ulsrudvann og Østmarksetra før vi fortsatte i lysløypa innover til Nøklevann. Været var bra og det var bare å nyte. Faktisk skulle forholdene underveis vise seg å være langt bedre enn fryktet i og med mye regn siste tiden.

Ved Nøklevann svinger vi til venstre inn Lutdalen et stykke før vi tar blåsti opp skrenten til Kroktjern. Deretter fortsetter vi på gammel blåsti- og rød løype til Lauvtjernsmyra like sørvest for Lauvtjern. Det er grønt og frodig på myra og molteplantene står i full blomst. Herlig!

 

Lauvtjernsmyra – Østmarka

 

På en gangbane passerer vi deler av Lauvtjersmyra

 

 

I neste stikryss holder vi til høyre og straks etter er vi ved Lauvtjern. Her tar jeg det obligatoriske bilde før vi setter kursen videre mot Ulvenseter og Branntårnet på Haukåsen.

 

Lauvtjern ligger mellom Puttåsen og Haukåsen i Østmarka.

 

Vi passerer Branntårnet uten stans og siden forholdene for stiløping er bedre enn forventet, tar vi blåsti videre nedover til vi kommer innpå Haukåsveien like ovenfor Mariholtputten. Jeg er forsiktig med nedoverløping på sti, men det går greit og kneet er inte problem.

I veikryss ved Mariholtet tar vi til høyre mot Sleppa og deretter Sarabråten før vi går opp Korketrekkeren. Underveis hilser vi på folk som vi møter. Men pusssig nok og akkurat som vi hadde snakket om at det er lenge siden vi har sett Pål Bye – treffer vi ham med fler ved Ulsrudvann – hyggelig å se at “gamlekara” fortsatt er ute på tur.

Fra Ulsrudvannet tar vi samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom. Nikki som har “diltet” med hele veien uten en lyd, er flink. Vi takker for fin tur før jeg avslutter den siste biten hjem med stigningsløp.

ca 13,9 km

1:47

Se tur på Strava HER:

 

 

Ved Lauvtjern

 

Gangbaner på Lauvtjernsmyra