7 juni 2012 Landevei

7 juni

Trim i arb.tiden. Fra Sandvika fulgte jeg RV 164 til rundkjøring og RV 162 (Lindelia) til ny rundkjøring. Her krysser jeg Bærumsveien i en undergang, Vallerudveien til Valler og så Dæliveien videre mot Dælivannet.

 


Dæliveien, asfalt i starten og så grus hele veien forbi vannet til Gådthåp.

 

Følger Dæliveien videre langs Dælivannet, forbi Hestebråtan til veikryss.

 


Langs Dæliveien ved Hestebråtan står disse skiltene og minner om tidligere tider

 

Her kunne jeg ta rød sti tilbake til Valler på motsatt side av vannet, men jeg tok til venstre og etter ca 500-600 m var jeg oppe ved Gamle Ringeriksvei på oversiden av Gådthåp.

 


Kolsås-massivet og  Dælivann

 

Jeg tar til høyre og passerer Haslum kirke og Haslum. Følger Kirkeveien nedover til Prestveien, så langs Engervannet og tilbake til Sandvika. Tok 3 intervaller der jeg teller 250 på høyre ben, så 50 rolige osv..langs Prestveien og Engervann.

 

Ca 11 km, 1 t 16 min

518,6 km

 

flere bilder fra samme tur

 


Dæliveien, Søndre Kolsås i bakgrunnen

 


Dæliveien mot Gådthåp


 

 

 

 

4 juni 2012 Østmarka

4 juni

Fra Haraløkka til Høyås via Rustadsaga og ned langbakken til Peters. Vi krysset over El-Pazo og fulgte sti opp til Nordre Skytten. Vi skulle ta en runde rundt Nord-Elvåga inkl Gardfangåsen.

 

Fra Nordre Skytten tok vi merket sykkelsti (også rød/blå) videre.  Klyver opp skråningen og så over Gardfangåsen.

 


Einar på vei opp og over Gardfangåsen

 

Vi krysser Valstaløypa der den kom fra Skilledalen mot Halssjøen og så kort innpå Stakanløypa før blå sti tok av til venstre og ned på Elvågaveien. Vi fulgte grusvei videre, over demningen og frem til gamlestua på Mariholtet.

 


Gamlestua på Mariholtet.

 

Fra Mariholtet tok vi lysløypa til Sleppa og så til høyre mot  Sarabråten. I grusbakken fra Sarabråten og ned til Nøklevann, er uhellet ute…jeg snubler og stuper i grusen, men fåt tatt meg for med albuen og velter så ned i grøfta. Huf og huf…dette satte et støkk i meg, men er heldigvis like hel og har kun fått skrubbsår. Vi løper bort til brua og så ned i bekken for å skylle, før vi løper til Haraløkka. En flott tur tross uhell underveis.

 

Ca 17,1 km, 1 t 54 min.

507,6 km

31 mai 2012 Nordmarka – skogsmaraton

31 mai

Nils Kristian (NK) og jeg skulle løpe samme løype som Skogsmaraton og hadde tatt en halv dag fri. Vi reiste tildtlig fra jobb i Sandvika til Sognsvann og ca kl 11.20 satte kursen mot Skjærsjødammen og Bjørnholdt. Det var noe overskyet og passe varmt, så dette ville kunne bli en flott tur.

 

                  
                    Elva fra Skjærsjøen (Skjærsjøelva) til Maridalsvannet

 

 

       

             Mot Skjærsjødammen

 


 NK på Bjørnholt.

 

På Bjørnholdt tar vi en pause med mat og drikke før vi fortsetter langs veien til veikryss ved Fortjern. Vi holder til venstre over brua og fortsetter så til neste veikryss. Vi er nøye med å få i oss nok væske og tar en rask drikkepause.

 

       
     
        Veikryss, rett frem til Hakloa og til venstre mot Kikut

 

Løypa fortsetter videre langs Hakloa og inn til Vestre Hakloa hvor løypa vender. Vi tar oss en god pause med mat og drikke før vi setter kursen tilbake til veikryss og videre til kikut.

 


Elva fra Store Sandungen til Hakloa. Her ved Vestre Hakloa vender løypa for retur til løypekryss. ( ca 19 km)

 

       
               Hakloa fra vest. Noen på tur med kano.

 

Foreløpig går alt greit, og vi ankommer Kikut etter ca 23-24 km på snaut 3 t. Her treffer vi en kar på sykkel og vi spør ham om han kan ta et bilde av oss. Selvførgelig sier han og vi stiller oss opp for et bilde. 

 

          Kikut


 

 

 

                   
                          Utsikt mot Bjørnsjøen fra Kikut

        Veien videre fortsetter forbi Fyllingen, så over brua mellom Vestre og Østre Fyllingen. Det stiger nå jamt, og vi løper/går til vi  runder toppen. Hele veien har vi en flott utsikt over Bjørnsjøen og Kikut toppen som er 611 m.o.h. Fotografen på sykkel, plinget i bjella og vinket i det han passerte.

         Vi kommer til et veikryss der vi tar rett frem denne gangen(tok til venstre i fjor) og så til venstre i neste kryss mot Kobberhaughytta.

Litt føre Kobberhaughytta tar løypa brått ut til høyre på en sykkel/trille-sti, og fortsetter nå som blå sti ca 2 km til grusvei ved Lørensæter. Vi tar også igjen han på sykkel før vi når grusveien.

 

             
                    Sti og veikryss ved Lørensæter

 

Fra Lørensæter følger vi grusvei videre mot Ullevåseter. Nok en gang hilser han på sykkel i det han passerer. Det er mange og lange nedoverbakker og det merkes godt i knærne, men fortsatt går det greit. På Ullevålseter tar vi siste mat og drikkepause.

 


   
Ullevålseter (ca 35-36km)

 

Noe av maten deler vi med stedets småfugler samt noen ender som var uredde nok til å spise ut av hånden, morsomt.

 


        litt mat til småfuglene også

 

På stive og ømme ben, starter vi på den siste biten mot Sognsvann og p-plassen. I neste veikryss tar vi til venstre og følger denne langs Åklungen før den igjen kommer innpå hovedveien som går på vestsiden av Sognsvann. Vi tar til venstre litt føre bommen, og er straks ved kiosken og p-plassen.

 

Været var bra, noen små regndråper og passe temperatur. En flott tur J.

 

Og til deg NK, lykke til med Skogsmaraton den 16 juni 2012.

 

www.skogsmaraton.no

 

Ca 42 km, 5 t 27 min.

490,5 km

28 mai 2012 Østmarka

28 mai

Fra Haraløkka til Høyås og videre ned langbakken til Langvannsbekken. Blå sti på Østsiden av Langvann over Sotåsen til Smørhullet.

 


På klopper over Sotåsen

 

Tar til høyre mot Trollvann og så høyre igjen og frem til løypekryss ved Langvann.

 


Mot løypekryss ved Langvann

 

Her tar jeg til venstre og klyver opp en bratt skrent, over Breidåsen og så videre nedover Gudbrandsdalen til Ødegårdsletta. Tar grusvei tilbake til Haraløkka via Rustadsaga. En flott tur rundt Langvann i grønne og frodige omgivelser.

 

Ca 13 km, 1 t 29 min

448,5 km

Ulsrudvannet rundt (UVR)

24 mai

UVR – 1. Så var det klart får årets første løp rundt Ulsrudvannet. Jeg møtte i god tid, og fikk tildelt et startnummer (nr 51). Været var flott og det var mange som skulle være med. Forholdene var nok nær perfekte da det hadde tørket godt opp også i de partier der det pleier å være vått.

 


UVR 1, ca 15 min før start

 

Vi var drøyt 80 stk som stilte til start og det ble 2 puljer der gutter/menn skulle starte kl 18 mens jenter/damer startet 5 min senere.

 

Klokken ble 18 og så var vi i gang. Jeg ble tidlig hengende noe etter, men det jamnet seg ut noe etter steinrøysa. Synes det gikk greit men manglet liksom “gnisten”, så jeg fullførte som best jeg kunne og spurtet forbi en på de siste 50-60 m. Ble tatt igjen av 3 jenter men pytt pytt, de løp da veldig bra der de fløy over terrenget. Var fornøyd med egen innsats om med tiden som ble 15 min 35 sek.

 


De heies på alle som fullfører

 

 

                             
                                 Ikke lang igjen nå….

 

Jeg takket for meg og satte kursen tilbake til Haraløkka men løp først en runde i Blindløypa.

 

Ca 6 km

 

1:10 min

 

#østmarka #ulsrudvannetrundt #løp #mosjon #turogtrening

 

21 mai 2012 Østmarka

21 mai

Einar og jeg fulgte grusvei fra Haraløkka til Rustadsaga og blå sti fra hestehagen via gml.lysløype, til Fjellstadbakken. Vi gikk opp Fjellstadbakken, blå sti videre til Rundvann og Østmark.kpl.

 


Einar i Fjellstadbakken

 


Østmark kpl.

 

Fra kapellet fulgte vi grusvei ca 500-600 ned til veikryss, tok til høyre og så til venstre på blå/rød sti til Dølerud. Det var flott i marka med masser av hvitveis, som nok synger på det siste verset nå. I det flotte været var det en fornøyelse å høre skogens ro kun avbrutt av fuglekvitter. Vi passerte Dølerud, tok til høyre i neste sti kryss og kom frem til en somp der trærne nok var preget av sitt område.

 

 
Et litt merkelig landskap, ikke langt fra Godlia

 

Vi klyver opp en skrent, åpner en grind, krysser et beiteområde for sau og er straks på Godlia og grusvei. Vi følger Dølerudveien forbi FOD-gården til Enebakkveien og så langs denne til Klemetsrud. Her tar vi gang- og sykkelvei videre til Brenna/Dal og gml.vintervei til Skulleruddumpa. Opp skrenten til Skullerud, langs Obersten til Rustadsaga, opp Skolebakken forbi Nøklevann skole og så langs Bølerlia tilbake til Haraløkka. En flott tur i marka og langs landevei.

 

Ca 15 km, 1 t 53 min

429,5 km

 

flere bilder fra samme tur

 

østmark kpl

 


Dølerud


bekk fra Godlia?


samme bekk ut i sumpen

 

 

 

 

 

 

 

14 mai 2012 Østmarka

14 mai

Einar og jeg startet fra Haraløkka og fulgte grusveien til Mariholtet via Sarabråten og Sleppa. Tok til venstre mot Nuggerud, så til høyre over Ellinsrudbekken og høyre igjen på blå sti. Følger sti på Østsiden av Nord-Elvåga (Fri-Elvåga) til Toresplassen nede ved vannet.

 


Einar ved Toresplass

 

Vi følger sti frem til grusveien rett ved demningen. Krysser over demningen, forbi Mariholtet og så tilbake til Haraløkka via Sarabråten og natursti fra Korketrekkeren til Sørli.

 


Einar på vei over demningen. Mye vann i Elvåga nå.

 

En flott tur der underlaget ikke var så ille tross nedbør de siste dagene. Vi tok også en tur oppom kulpen på oversiden av fossen ved Sarabråten.

 

Ca 17 km, 1 t 59 min

414,5 km

10 mai 2012 Landevei

 

10 mai

Trim i arb.tiden. NK og jeg krysset Sanvikselva, langs Slependveien til Gml.Tanumvei og langs denne til Tanum skole. Vi fortsatte ca 200-300m i Vestmarkveien og så til venstre i neste veikryss der vi tok Billingstadvn til Rundkjøring etter Billingstad. Krysset E6 og fortsatte så over brua mot Nesøya.

 


Nesøya nord

 

Her tok vi en runde (ca 5 km) før vi satte kursen langs E6 tilbake til Sandvika og Skattens hus.

 

 


Nesøya syd


 

Ca 18 km, 1 t 50 min

397,5 km