31 mai 2012 Nordmarka – skogsmaraton

31 mai

Nils Kristian (NK) og jeg skulle løpe samme løype som Skogsmaraton og hadde tatt en halv dag fri. Vi reiste tildtlig fra jobb i Sandvika til Sognsvann og ca kl 11.20 satte kursen mot Skjærsjødammen og Bjørnholdt. Det var noe overskyet og passe varmt, så dette ville kunne bli en flott tur.

 

                  
                    Elva fra Skjærsjøen (Skjærsjøelva) til Maridalsvannet

 

 

       

             Mot Skjærsjødammen

 


 NK på Bjørnholt.

 

På Bjørnholdt tar vi en pause med mat og drikke før vi fortsetter langs veien til veikryss ved Fortjern. Vi holder til venstre over brua og fortsetter så til neste veikryss. Vi er nøye med å få i oss nok væske og tar en rask drikkepause.

 

       
     
        Veikryss, rett frem til Hakloa og til venstre mot Kikut

 

Løypa fortsetter videre langs Hakloa og inn til Vestre Hakloa hvor løypa vender. Vi tar oss en god pause med mat og drikke før vi setter kursen tilbake til veikryss og videre til kikut.

 


Elva fra Store Sandungen til Hakloa. Her ved Vestre Hakloa vender løypa for retur til løypekryss. ( ca 19 km)

 

       
               Hakloa fra vest. Noen på tur med kano.

 

Foreløpig går alt greit, og vi ankommer Kikut etter ca 23-24 km på snaut 3 t. Her treffer vi en kar på sykkel og vi spør ham om han kan ta et bilde av oss. Selvførgelig sier han og vi stiller oss opp for et bilde. 

 

          Kikut


 

 

 

                   
                          Utsikt mot Bjørnsjøen fra Kikut

        Veien videre fortsetter forbi Fyllingen, så over brua mellom Vestre og Østre Fyllingen. Det stiger nå jamt, og vi løper/går til vi  runder toppen. Hele veien har vi en flott utsikt over Bjørnsjøen og Kikut toppen som er 611 m.o.h. Fotografen på sykkel, plinget i bjella og vinket i det han passerte.

         Vi kommer til et veikryss der vi tar rett frem denne gangen(tok til venstre i fjor) og så til venstre i neste kryss mot Kobberhaughytta.

Litt føre Kobberhaughytta tar løypa brått ut til høyre på en sykkel/trille-sti, og fortsetter nå som blå sti ca 2 km til grusvei ved Lørensæter. Vi tar også igjen han på sykkel før vi når grusveien.

 

             
                    Sti og veikryss ved Lørensæter

 

Fra Lørensæter følger vi grusvei videre mot Ullevåseter. Nok en gang hilser han på sykkel i det han passerer. Det er mange og lange nedoverbakker og det merkes godt i knærne, men fortsatt går det greit. På Ullevålseter tar vi siste mat og drikkepause.

 


   
Ullevålseter (ca 35-36km)

 

Noe av maten deler vi med stedets småfugler samt noen ender som var uredde nok til å spise ut av hånden, morsomt.

 


        litt mat til småfuglene også

 

På stive og ømme ben, starter vi på den siste biten mot Sognsvann og p-plassen. I neste veikryss tar vi til venstre og følger denne langs Åklungen før den igjen kommer innpå hovedveien som går på vestsiden av Sognsvann. Vi tar til venstre litt føre bommen, og er straks ved kiosken og p-plassen.

 

Været var bra, noen små regndråper og passe temperatur. En flott tur J.

 

Og til deg NK, lykke til med Skogsmaraton den 16 juni 2012.

 

www.skogsmaraton.no

 

Ca 42 km, 5 t 27 min.

490,5 km

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 983

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top