20 august 2012 Østmarka – Kroktjern

20 august

Møtte Kjetil på p-plassen og sammen satte vi kursen mot Nøklevann via Østmarksetra og Korketrekkeren. I løypekrysset tok vi til venstre og så til høyre inn Lutdalen. Tar av på blå sti og klyver opp skrenten, over kållen, ned i et dalsøkk og så er vi ved Kroktjern.

 


Kroktjern

 

Vi fortsetter på blå sti og kommer så ut på Haukåsveien. Denne følger vi ned forbi Mariholtputten til veikryss ved Mariholtet. Hadde trodd at vi skulle ha møtt mange sykkellister her i dag, men det var kun 2-3 stykker som hadde funnet veien hit i kveld.

 

Vi fulgte veien tilbake mot Sleppa, Sarabråten og videre til Korketrekkeren. Her tar vi natursti frem til løypa fra Ulsrud og Østmarksetra. Denne følger vi frem til Sørli, og så grusvei til p-plassen på Haraløkka. En flott tur der det var blødt i terrenget enkelte steder, men ellers var det veldig bra.

 

Ca 14,7 km, 1 t 39 min

727,1 km

 

16 august 2012 Landevei

16 august

Trim i arb.tiden. NK og jeg fulgte langs veien opp til Valler og videre langs Dæliveien (grusvei) forbi Dælivannet, og frem til Gamle Ringeriksvn ved Godthåp. Vi tar til høyre nedover langs veien og så til venstre der vi følger Grinivn videre. Vi passerer Nordhaug- og Haga golfpark, hilser og vinker til Åse Britt og Lars (tante og onkel til kona) som er utpå banen for et slag golf. 

 

 
Ved Nordhaug- og Haga golfpark.

 

Vi tar så til høyre inn Fredheimlia, og på gangvei videre til Nordveien. Denne følger vi videre forbi Øvrevoll Galoppbane, Østerås og frem til Jar.

 


Langs veien mot Jar

 

Fra Jar følger vi Bærumsveien forbi Jarmyra til Bekkestua og Nadderud Stadion.

 

 


Bekkestua t-bane st.

 

Følger Gamle Ringeriksvei et stykke og så langs Gjønnesjordet på gang/grusvei, krysser Kolsåsbanen, passerer Haslumhallen og videre til Bærumsveien. Langs denne til Kirkeveien, Prestveien og Enervannsveien.

 


Engervannsveien ? siste drikkepause

 

Vi følger veien videre langs Engervannet til Sandvika og Skattens Hus. En flott langtur i rolig tempo. Været var ok.

 

Ca 20,8 km, 2 t 27 min

712,4 km

 

13 august 2012 Østmarka – Gardfangåsen

13 august

Fra Haraløkka til Hestehullet via Sarabråten og Sleppa.  Her fra Hestehullet, tar jeg et drag opp bakken og fortsetter så videre til Mariholtet. Tar veien over demningen og et nytt dragg opp neste bakke.

 


Mot Vallerud og Deledalen (Elvågaveien ut til høyre)

 

Det var svært fuktig luft og jeg ble drivende våt. Tar skogsvei til høyre mot Deledalen og frem til krysset der sykkelsti starter. Følger sykkelsti til Stakanløypa og langs denne som er merket Rød/blå forbi Gråbeinsmåsan til Gardfangåsen hvor løype- og sti skiller lag.

 


Gråbeinmåsan ??

 

Jeg følger blå sti videre, krysser Valstadløypa der denne kommer fra Deledalen mot Musehogget og Halssjøen, passerer en myr, over Nilsåsen og så ned til Nordre Skytten.

 


Det var ikke så lett å løpe på sykkelsti som var svært så bløt og sølete,

men greit nok som her ved Nordre Skytten.

 

Fra Nordre Skytten passerte jeg over El-Pazo til Peters og frem til Langvannsbekken.

 


El-Pazo (Skyttenbrua)

 

Tar et nytt drag opp langbakken dvs, løper opp hele bakken og frem til Høyås. Følger grusvei til Rustadsag hvor jeg hilser på Jan R. der han sto og snakket med en kar, gikk opp Rustadsagabakken, over Skredderløkka og tilbake til Haraløkka.

Det nærmer seg nok Birkebeinerrittet, da det var mange sykkelister på veiene. En flott tur i marka.

 


Østmarka

 

Ca 17,1 km, 2 t 8 min.

691,6 km

 

Flere bilder fra samme tur:

 


Mariholtet

 


Demningen


Skiltkryss i Elvågaveien


Sykkelsti over Gardfangåsen


Valstadløypa


mot Nordre Skytten

 


Ødegården

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 juli og 9 august 2012 Landevei

30 juli

Fra hytta langs Kulaveien til Holli og videre til Frøhaugen. Tar Ligotveien videre forbi Mumi-huset hos Henning Solberg og så Stegenveien til Godheim.

 


Mumi-huset

 

         
              Godheim

Haugenveien forbi Vøyen til Haugen gård, tar til høyre mot Lyseren og så til venstre etter Hov-vannverk. Gjennom  skogen og så tilbake til hytta. Været var flott og det var ikke for varmt.

 Ca 12,2 km, 1 t 8 min

665,7 km

 

9 august

Fra hytta, gjennom skogen og på grusvei utover til Hemnestangen. På sti langs vannet til p-plass og grusvei videre forbi fiskedammen til Haugen gård.

 


Fiskedammen

 

Tar til høyre og følger Haugenveien til Holli. Her snur jeg og etter ca 300 m, tar jeg til venstre inn Kulaveien og tilbake til hytta. Det var en kjørlig morgen med fint vær.

 

Ca 8,8 km, 47 min

674,5 km