Tur langs landevei i passe tempo – langtur….

25 februar 2019. Det var litt kjølig og glatt ettersom det frøys på utover kvelden, men så lenge man ikke fryser osv., er alt ok.

 

Klar for langtur fra Haraløkka

 

Fra Haraløkka fulgte jeg Bølerlia til Nøklevann skole før jeg tok “skolebakken” ned til Rustadsaga og Generealen. Passerer deretter Skullerud skole og Langerud før jeg fra Skullerudveien svinger inn Enebakkveien mot Skulleruddumpa. Underlaget var tørr asfalt, men jeg skjønner at det kan bli glatt enkelte steder ettersom det fryser på utover kvelden.

 

Og siden det er lenge siden jeg har tatt Nordstrandsveien til Sæter var det nettopp det jeg skulle denne gangen. Det stiger jamt, men det er ikke særlig bratt og det går greit videre til Sæterkrysset hvor jeg svinger til høyre. Fra Ekebergveien tar jeg inn Linbäckveien og deretter Freidigveien til Oberst Rodes vei som jeg følger frem til Karlsrud. Herfra tar jeg Cecilie Thoresens vei og Langbølgen et stykke før jeg fra Glimmerveien suser ned Griser`n på glatta til gangbru ved E6.

 

Ned Grisern og ut på gangbru over E6

Vel over tenkte jeg først å ta turvei rett opp bakken til Skullerudveien, men siden jeg var ute på langtur (15 km ++) tok jeg til venstre ned skrenten til Ekebergveien og langs denne til Skullerudveien før retur samme vei som jeg kom. Ved Skullerud ser jeg imidlertid at det kan bli snaut å ta samme vei rett tilbake til Haraløkka jfr. 15 km og tok derfor en ekstra sløyfe rundt Skullerud. Jeg avslutter en fin tur med stigningsløp den siste biten hjem.

 

ca 15,5 km

 

1:35

 

#mosjon #løpetur #trening #running #treningerbestute #turogtrening

 

Se tur på Strava

Løpetur på bar asfalt fra Haraløkka til Ryen – Oppsal….

18 februar 2019. Fra Haraløkka følger jeg Bølerlia til Nøklevann skole og deretter ned “skolebakken” til Rustadsaga og Generalen. Det var litt glatt i skolegården og ned bakken, men langs Generalen og Skullerudveien, var der bar asfalt. Jeg nyter derfor turen videre over Abildsø og Ryen før jeg fra gangvei svinger til høyre inn Plogveien som jeg følger opp til Manglerud T-bane St.

Thoftedals vei og Rognerudveien i front. Harry Fetts vei (ned til venstre) går ut i Østensjøveien. Østensjø skole bak til venstre – 1962 (oslobilder.no)

 

Herfra tar jeg gang- og sykkelvei langs t-banen et stykke før jeg fra gangbru over E6 tar Thoftedals vei til Harry Fetts vei og Østensjøveien. Jeg følger deretter Østensjøveien til rundkjøring hvor jeg svinger til venstre inn Haakon Tveters vei. Hele veien har det vært bar asfalt, noen steder børstet mens det andre steder har vært mye grus, men helt OK.

 

Oppsal gård i front, Oppsal senter med Haakon Tveters vei, Skøyenåsveien til venstre og Vetlandsveien til høyre. Trikkesporet til Østensjøbanen med vendesløyfe som var i bruk da Oppsal var endeholdeplassen fra 1926 til da banen ble forlenget til Bøler i 1958 – foto 1962 (oslobilder.no)

 

Fra Oppsal tar jeg Østmarkveien til Generalen og langs denne et stykke før jeg løper opp Olav Nygårds vei til Haraløkka. Det var herlig å løpe på bar asfalt og enda bedre var det at jeg underveis ikke kjente noe “murring” fra PF-foten. Herlig.

ca 11,8 km

1:10

#løpetur #mosjon #trening #runforfun # running #turogtrening

Se Strava

 

Sandvika – Holmenskjæret – t/retur….

14 februar 2019. Som bevegelse i arbeidstiden (BIA) skulle jeg denne gangen ta en tur/retur til Holmen fra Sandvika. En nokså enkel og grei tur, men noen utfordringer skulle det bli siden jeg ikke skulle løpe med pigger.

Fra SBC-bygget tok jeg Jongsåsveien til Thon Hotel Oslofjord før jeg fortsatte langs Sandviksveien, Billingstadsletta og Fekjan til Holmen. Stort sett var det greie forhold, dvs. lite is og glatte partier. Sola varmet og det var liksom litt vår i luften. Herlig tenkte jeg mens jeg krysset Slemmestadveien på gangbru. Meningen var å returnere delvis samme vei, men så fikk jeg øye på Holmenskjæret som badet i solen og jeg bare måtte ut dit.  Og her forteller bilder mer enn ord…

Holmenskjær Båtforening i Asker og Bærum

 

Holmenskjæret

 

Utsikt fra Holmenskjæret mot Leangbukta og Konglungen

 

Holmenskjæret

 

Fra Holmenskjæret tar jeg gangvei til Neselva hvor jeg krysser denne og tar Elveveien og Årengveien videre. Her var det stedvis nokså glatt, men det går greit. Jeg tar deretter Nesbruveien forbi IKEA på Slependen til Billingstadsletta og tilbake til SBC-bygget samme vei som jeg kom. Mulig var det det vårlige været som hjalp for det gikk nokså lett hele veien.

ca 11,4 km

1:06

#budstikka #bærum #holmenskjær #bevegelseiarbeidstiden #løpetur #runforfun #mosjon #running

Se tur på Strava

Flere bilder fra samme tur;

 

 

 

 

 

Østmarka; Med hodelykt, brådder og joggesko i marka…

11 februar 2019. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur med joggesko, brodder og hodelykt.

Ettersom det har regnet hele helgen hvor jeg bl.a. droppet Hk-marsjen skulle vi ta en tur med joggesko rett og slett for å sjekke forholdene. Og fra Haraløkka tok vi grusvei til Rustadsaga og videre til Ødegården. Denne veien som er brøytet var svært glatt og brodder var et must. Vi går opp bakken til Høyås før vi fortsetter langs samme vei til Gullsmeden.

Gullsmeden (1928) vest for Nord-Elvåga i enden av veien fra Rustadsaga/Ødegården. (oslobilder.no)

Herfra skulle vi følge løype nr 166 (Sleppa-Gullsmeden) til lysløypa ved Hestehullet. Og med påsatt hodelykt klyver vi opp bakken før vi fortsetter i skiløypa innover mot Delemyrene som er et myrdrag som følger rød løype mellom Nord-Elvåga og Slettfjellet. Forholdene er bra og på tørr snø går det greit å løpe mellom sporene, men over Delemyrene, slo brunt vann igjennom, og akkurat som jeg tenkte vi skulle være forsiktige så tro jeg igjennom. Først det ene benet og så det andre – og mens jeg står der med vann til over anklene, plumper Einar med det ene benet. Det var da som bare….. – sa vi og fortsatte så videre med surklende sko til lysløypa ved Hestehullet.

Deretter følger vi lysløypa til Sleppa hvor vi egentlig skulle mot Sarabråten men bråbestemte å ta løypa videre langs Nøklevann til Trekanten. Underveis hilser vi på karene fra Rustad IL som kom på ski motsatt vei. Forholdene i lysløypa var ikke bare bra, men overraskende bra og i morgen skal jeg på ski sa Einar.

Hullet – Østmarka (gml; foto)

 

Fra Trekanten følger vi brøytet vei til Løkka hvor vi svinger til venstre mot Hullet og Skraperudtjern. Deretter tar vi vei- og lysløype forbi Skullerud skole til Rustadsaga. Vi går opp Nøklevannsbakken og løper den siste biten over Skredderløkka tilbake til Haraløkka. Selv om vi plumpet og ble våte på bena underveis, var det allikevel en fin tur.

ca 13 km

1:37

Se tur på Strava HER

#løpetur #trening #østmarka #mosjon #turogtrening #visomlikeråtreneiøstmarka

 

Ødegården – Østmarka

 

Skitur i Østmarka og Blindløypa….

7 februar 2019. Det snør tett og er på grensa til sludd, men jeg tar noen runder i Blindløypa (Handicapløypa) for å teste fellski jeg har lånt av nabo Terje.

At jeg skulle prøve fellski var med tanke på at jeg skulle bruke disse i HK-marsjen lørdag 9. februar, men pga varslet væromslag fra fredag kveld med plussgrader og regn, bestemte jeg meg for å droppe rennet…. 

ikke det at jeg ikke kan gå, men selvsagt ønsker jeg gode forhold for en best mulig opplevelse. Det skal liksom ikke være “tøft” å gå turrenn og særlig ikke på mitt nivå, men respekt til de som går uansett vær.

Jeg staket fra Haraløkka til p-plassen og deretter inn i Blindløypa. Det var litt nysnø i sporene, men det var helt ok. Jeg går 5 runder den ene veien før jeg tar 2-3 runder motsatt vei.

Blindløypa (Handicapløypa) mellom Haraløkka og Nøklevann

 

I og med at det snør tett og at det er overvann på Nøklevann, er Blindløypa helt perfekt. Her er vi flere som går runde på runde og forholdene er bra.

 

Blindløypa ved Skredderløkka (gml: foto)

 

Hva så med skiene som jeg tester? Jeg hadde flyttet bindingene litt bakover for best mulig glid og jammen gled de overraskende bra. At det ble noen glipp på feste var inte problem og totalopplevelsen var så bra at jeg vurderer faktisk å skaffe meg slike. Godt fornøyd med gjennomført test staket jeg den siste biten hjem.

 

 

ca 15,6 km

Se Strava

#haraløkka #østmarka #skitur #fellski #crosscountry #rossignol #mosjon

 

Skitur i Østmarka fra Haraløkka til Branntårnet – t/retur….

4 februar 2019. Skitur fra Haraløkka til Branntårnet – en tung tur der jeg brøytet spor det meste av veien, men allikevel, en flott tur.

I tett snøvær staket jeg forbi p-plassen på Haraløkka og inn i Blindløypa. Her var det flotte spor, men med 2-3 cm nysnø, ble det litt brøyting underveis. Ved Bråten tenner jeg hodelykta før jeg sklir ut på Nøklevann. Det både blåser og føyker snø på kryss og tvers og sporene viskes bort, men det går greit og straks etter Kattisa er jeg i lysløypa ved Kattismyr. Herfra følger jeg lysløypa videre til løypekryss ved Mariholtet.

Med påsatt hodelykt tar jeg fatt på oppstigningen til Branntårnet der jeg følger Haukåseveien videre. Også her er sporene visket bort med nysnø som kommer fykende. Og mens jeg labber og går, tenker jeg at dette uansett er fin trening og ikke minst – er det en flott opplevelse når Branntårnet dukker opp på Haukåsen. Herlig!

 

Branntårnet på Haukåsen i Østmarka

  

Fra Branntårnet returnerer jeg samme vei som jeg kom. Underveis var forholdene blitt noe bedre ettersom det var flere i løypene, men over Nøklevann, var sporene delvis borte. Slitsomt, men fin tur.

ca 17,3 km

Se Strava HER

#østmarka #oslomarka #winter #skitur #crosscountry #turogtrening #skiforeningen #mosjon #visitøstmarka #visitoslo

 

Med joggesko og brodder over Tanumvidda….

Det er blitt en stund siden siste løpetur da ski har vært prioritert, men denne gangen, hadde jeg med joggesko for bevegelse i arbeidstiden (BIA).

Fra SBC-bygget fulgte jeg Sandvikselva et stykke før jeg fortsatte langs Slependveien. Det er løs snø på is og helt ok med brodder. Jeg tar Gamle Tanumsvei og deretter Tanumsveien forbi Reverud og opp mot Tanum skole. Jeg løper det meste av veien, men går litt enkelte steder. Men vel oppe den siste kneika fra Tanum skole, flater det ut.

Langs Vestmarkveien mot Sopelimekroken (gml: foto)

 

I neste veikryss tar jeg til høyre inn Sopelimekroken som jeg følger forbi Øvre og Nedre Ringi gård. Deretter krysser jeg over <<Tanumvidda>> mot Butterud gård og her forteller bilder mer enn ord….

 

Ringi gård

 

 

Tanumvidda mot Butterud går og Stovivann

 

 

Fra Butterudveien tar jeg turvei/sti gjennom bebyggelsen nedover mot Kirkerudbakken som jeg følger langsmed ned den siste biten til vei. Her svinger jeg til høyre og følger vei langs Sandvikselva tilbake til SBC-bygget.

 

Reodor Felgen ved Sandvikselva? (Gml: foto)

 

Jeg var i utgangspunktet litt skeptisk til å løpe med brodder jfr. PF i den ene foten, men kjente lite til dette underveis og kanskje, er dette blitt bedre.

ca 11,5 km

1:15

#løpetur #trening #running #vinter #tanumvidda #mosjon #bærum #turogtrening

 

Østmarka; skitur i lysløypa fra Haraløkka til Nuggerud – t/r…

28 januar 2019. Fra Haraløkka tok jeg Blindløypa til Bråten og videre over Nøklevann til lysløypa ved Kattismyr. Herfra følger jeg lysløypa til Sleppa og Mariholtet da planen var en t/r til Branntårnet, men i mangel av både spor og løype på Haukåsveien, ble det til at jeg tok lysløypa videre mot Ellingsrud. Denne går jeg tur retur Nuggerud. Forholdene underveis er bra, litt løse spor, men ellers helt ok.

Lysløypa mellom Ellingsrud og Mariholtet. Her ved Bråtan

 

I løypa mellom Ellingsrud og Nuggerud

 

Vel tilbake på Mariholtet tar jeg løypa til Sleppa hvorfra jeg tar en t/r Sarabråten før jeg følger lysløypa videre mot Bremsrud. I “Paulsendalen” hilser jeg på karene i veterangruppa til Rustad IL som har trent intervaller og veksler noen ord med Jan H. før jeg fra benken sklir ned bakken til Bremsrud. Ved Kattismyr svinger jeg til høre og tar så samme vei tilbake til Haraløkka som jeg kom.

ca 21 km

#østmarka #oslomarka #skitur #crosscountry #visitøstmarka #visitoslo #turogtrening #mosjon

Se Strava HER

Bråtan ligger langs veien mellom Nuggerud og Fri-Elvåga