26 august 2013 Østmarka – Langvann og Smalvann

 

Einar og jeg tok grusvei fra Haraløkka til Rustadsaga og litt forbi info-tavla. Her tok vi blå sti til lysløype, så rød løype videre forbi Fjellstadputten og frem til grusvei ved Kattisa. Underlaget var bra og det gikk greit å følge rød løype. Ved Kattisa hilste jeg på Hermann som kom mottsatt vei før vi satte kursen mot Høyås. Litt ned i bakken mot Gullsmeden, tok vi blå sti videre til skogsvei og så ned til Langvannsbekken. Vi velger sti på østsiden av Langvann, over Sotåsen til Smørhullet, og så til høyre mot Trollvann.


rød løype forbi Fjellstadputten

Fra Trollvann følger vi flyktningeruta (Timmian) mot Østmarkkpl. og Smalvann. I disse områdene er det ikke ofte man møter så mange andre, men i dag hilste vi på flere som kom mottsatt vei og det er fint at mange benytter marka. Vi fikk også følge med en som ikke var helt sikker på hvor hun var, men siden hun skulle til Skullerudstua, fikk hun henge med oss fra Trollvann til Smalvann. Her i fra og videre, er det godt merket til Skullerudstua.


Smalvann mot nord

Einar og jeg derimot, tok til høyre ved Smalvann og på fin sti langs vannet, passerer vi OFA ? hytta (Oslo Fiskeadministrasjon). I nordenden av vannet tar vi til høyre og følger sti frem til rød løype fra Langvann.


OFA hytta  (Oslo Fiskeadministrasjon)


Denne følger vi frem til det neste løypekrysset, og igjen velger vi en rød løype ut til høyre. Det er vanligvis svært blødt her i Trolldalsløypa, men nå var underlaget bra og det gikk greit ned dalen til Aurtjern og grusvei. Vi krysser veien og følger nok en rød løype, over en myr uten å bli bløt på bena, så ned til grusvei ved Kattisa. Her tar vi til venstre og følger grusveien forbi Rustadsaga, over Skredderløkka og frem til p-plassen på Haraløkka.

Siden det ikke er lenge til Nordmarkstraveren, valgte vi denne gangen mest mulig løping på sti.

 

Ca 14 km

 

1 t 47 min


Follotrimmen 7.løp – Siggerud

           Follotrimmen løp 7 – Siggerudhallen.  6 km terreng/vei.

Siden det ikke ble UVR i forrige uke, ( kona og jeg på konsert med  Roger Waters og The Wall i Telenor Arena) og at det ikke er UVR denne uken, bestemte jeg meg for å reise ut til Siggerud for deltagelse i Follotrimmen.

Det var ikke lange kjøreturen fra Haraløkka til Siggerud så jeg var ute i god tid før start kl 18.00. Fikk så regisrert meg med navn osv., og med nr. 396 på brystet, tok jeg meg en runde for oppvarming.

Jeg har ikke tidligere deltatt i Follotrimmen og heller ikke vært i denne delen av Sørmarka før, så dette ville bli en ny opplevelse. Vel har jeg vært i Siggerudhallen før, men da var det loppemarked her. 


Start og mål

 


Siggerudhallen vel 20-25 min før start kl 18.00

Etter litt oppvarming i den første delen av løypa som denne gang var lagt til høyre for skiløypa og så ned til Vevelstadveien, gikk jeg tilbake til hallen og her traff jeg på Frode Monsen. Vi hilste og pratet litt om løpet. Han kunne fortelle at løypa gjorde en sløyfe i terrenget, og at avslutningen var den samme som de første 1,5 – 2 km. Det skulle og være en kraftig stigning etter ca 1,5 km og at denne kunne bli tøff å løpe ned. Vi ønsket hverandre god tur og så gikk vi til start.  

Siden det var fellesstart for alle, stilte jeg meg opp litt bak i feltet for en rolig start. Tenkte at en tid rundt 36 min skulle være mulig. Klokka ble 18.00 og startskuddet gikk. Det gikk greit ut fra start men etter ca 50-60 m, ble det noe kø og vi måtte gå et stykke før det løste seg opp. Vel nede på Vevelstadveien gikk det greit og jeg holdt her følge med to karer som forserte flere løpere før vi svingte av veien. Jeg skimtet den mye omtalte Oksrudbakken eller “hestedreperen” som Frode kalte den, og tok det rolig frem til bakken. Løp opp det meste av bakken men gikk siste biten over toppen. Her i fra og videre var veien grei. Vi krysset Oksrudveien, passerte Stallerud og Speiderhytta før løypa fortsatte på sti. Underlaget var bra og det gikk greit videre. Passerte 3 km og alt såre vel. Jeg passerte flere underveis i terrenget og var godt fornøyd med eget tempo. Fikk heng på en kar som løp fort nok og jeg ble dratt med over ei myr og straks etter var vi på Oksrud. Etter ca 100-200 m på vei, tok så løypa av på en sti som førte frem til veien. Her tok vi til høyre for retur samme vei som vi kom. Det gikk bra ned Oksrudbakken og langs Vevelstadveien kunne jeg øke farten.  

Mot mål (foto: Trond T.Hansen – Sportsmanden.no)  

Synes jeg fikk til en bra avslutning, der jeg stupte ned bakken og i mål. 

Tok en titt på klokka som viste 33.55, jøss tenkte jeg…dette var bra. Godt fornøyd med gjennomført løp, ruslet jeg ned til hallen og fikk noe å drikke fra noen hyggelige damer som serverte. Mange takk.  

Etter en oppsummering av løpet, en prat med Frode og Christoffer samt et foto, takket jeg for meg og satte så kursen hjem.

            Dette var en flott opplevelse og til deg Frode, gratulerer med klasseseier. 


                     FT – Siggerud. Etter vel gjennomført løp     (foto:Christoffer Ladstein)  

Ca 6 km

33 min 55 sek. 

          Se billedrapport fra FT – Siggerud her: http://www.sportsmanden.no/archives/6256

             Resultater her: http://www.sportsmanden.no/archives/6250

             #follotrimmen #løp #mosjon

 

 

19 august 2013 Østmarka – Fri-Elvåga rundt

 

Fra Haraløkka til Mariholtet via Sarabråten og Sleppa. Over demningen og så blå sti på østsiden av Fri-Elvåga.


blå sti øst for Fri-Elvåga

        

Passerer Toresplassen som nå kun er en bålplass nede ved vannet.

Krysser Ellingsrudbekken, velger sti som ligger inntill grusveien, og så tilbake til Mariholtet. Tar grusveien videre til Hestehullet og så sti over Slettfjellet til Ødegården. Passerer en gjeng med yngre terrengsykkelister som er ute og trener. De flytter seg og det går greit å ta seg forbi.


Ødegården sett fra Ødegårdssletta

Ved Ødegården hilser jeg på karene i Rustad IL der de er igang med bakkedrag opp til Høyås. Jeg for min del, fortsetter over Ødegårdssletta og velger veien til venstre mot Fjellstad. Her tar jeg til høyre ca 200 m, så sti til venstre og ned til hestehagen ved Rustadsaga. Jeg går opp bakken og ved Skredderløkka hilser jeg på en gjeng med yngre skiløpere i Rustad IL, før jeg er tilbake ved Haraløkka.

Det var mange “Birkebeinere” på sykkel denne kvelden og særlig i Haukåsveien der de kjører drag opp til Branntårnet. Mange var det også som tok veien over til Vallerud-Skårer i Lørenskog.

 

Ca 18,1 km

 

1 t 59 min

14 august 2013 Landevei – Dælivannet


Trim i arb.tiden. Siden NK skulle være med på SRM (Sognsvann rundt medsols) senere samme dag og at Loc sliter med lei hofte, ble det i dag kun Frank og jeg som stilte for felles tur. Vi fulgte Engervannsveien langs vannet, Prestveien og så Kirkeveien videre forbi Haslum og frem til veikryss etter kirken.


Haslum kirke

Det har gått jamt oppover til nå, men fortsatt stigning da vi følger Gml.Ringerikevei videre opp forbi Godthaap til Skogen gravlund. Her tar vi inn Dæliveien, og straks begynner det å gå nedover.


Dæliveien fra Skogen til Skotta

Vi passerer Skotta, tar til høyre i neste kryss og følger grusvei videre i dette flotte kulturlandskapet rundt Dælivannet. Ved Fleskum gård, tar vi en avstikker ned til vannet på samme sted hvor det kjente maleriet “Gutten med seljefløyten” ble malt.


Dælivannet

            Fra Dælivannet følger vi Dæliveien, Langlia, Brynsveien og RV 164 til Sandvika og Skatten hus. 

 

Ca 13,2 km

 

1 t 15 min

12 august 2013 Østmarka – Deledalen


Følger grusvei fra Haraløkka til Østmarksetra og Ulsrud.  Her hilser jeg hilser på Jan Olav som passerte på sykkel. Følger så veien videre forbi Sarabråten til Mariholtet. Tar veien over demningen hvor jeg igjen hilser på en kar fra Rustad IL på sykkel, og fortsetter så videre langs grus/kjerrevei utover til Deledalen.


Ned skreneten, over bekken og velger sti ved høyvann. Denne stien frem til Nordre Skytten er blitt vesentlig enklere å forsere i og med at det er blitt laget trapper i det bratteste partiet. Krysser El-Paso, forbi Petersbråtan, opp langbakken og så blå sti til venstre og langs denne til Ødegården.


El-Paso (skyttenbrua)

Hilser på Bernt som kom motsatt vei og ytterligere flere fra Rustad IL ved Ødegårdssletta. Følger grusvei til Haraløkka via Rustadsaga.Tross mye nedbør tidlig ettermiddag, var det gode forhold i skogen.

 

Ca 16 km

 

1 t 43 min

Uke 31-32 Spydeberg – Lyseren

Uke 31-32

Ferie på hytta ved Lyseren i Spydeberg. I flotte landlige omgivelser ble det flere fine turer med joggesko langs Lyseren, de mange grønne jordene og på sti i skog. I blandt hentet jeg avisen som ble lagt i felles kasse.

Turenes lengde varierte fra en runde på 11 km, til en kortere “avisrunde” på 5,1 km. Været var stort sett bra og det var godt med et bad i Lyseren eller med en oppfriskende dusj fra hageslange etter turene.


Lyseren, Fiskedammen, Godheim og Skihytta i Spydeberg

Runden a`11 km ble løpt fra hytta på sti til grusvei langs Lyseren, forbi fiskedammen og fram til Haugen gård. Tar til venstre og følger Haugenveien videre forbi “Skihytta”, til Godheim. Følger Stegenveien videre til neste veikryss, og så inn Ligotveien. Her passerer jeg “Mumihuset” hos Henning Solberg og de mange grønne jorder, før jeg når frem til Frøhaugen. Tar til høyre mot Holli, så Haugenveien ca 200-300 m til Kulaveien og langs denne tilbake til hytta. En flott runde i naturskjønne omgivelser.


Haugen gård


langs Stegenveien 


Mumihuset hos Henning Solberg


Langs Ligotveien

 

Avisrunden som er kortere følger delvis samme vei, men ved Haugen gård tar jeg til høyre. Fortsetter så langs Haugenveien til Kulaveien. Plukker med meg avisen fra felles kasse, og med denne under armen forsetter jeg langs Kulaveien tilbake til hytta. En flott morgentur.


en tidlig morgen ved Holli

 

2 turer a`11 km ( 22 km

3 turer a`5,1 km ( 15,3 km

 

 

Ca 37,3km

flere bilder:


                     Fiskedammen


                           Skihytta i Spydeberg


                       Lyseren


                          ved Skihytta


26 juli 2013 Østmarka, Katteputten-Skøyenputten og Slettfjell

 

Etter noen svært så varme dager i Budapest, passet det bra en kveldstur i Østmarka.

 

Fra Haraløkka, forbi grusbanen og opp til p-plassen ved Østmarksetra. Her tar jeg en rød/blå løype videre til Katteputten og Skøyenputten.

 


Katteputten

 


Skøyenputten sett mot nord

 

“her ved bredden av Skøyenputten, kommer minnene fra guttedagene da jeg nær hadde druknet i myra. Per Harald, Morten og jeg skulle fange rumpetroll som vi skulle ha i et aquvarium på skolen. Ved et uhell falt jeg ut i myra og sank til hakespissen. Fikk tak i et blåbærris og holdt meg fast. Morten som var nærmest fikk tak i håret mitt og sammen med Per Harald, ble jeg så dratt opp av myra. Huf og huf, det var nære på.”

 

Følger sti videre forbi demningen (gammel demning som i dag er en steinhaug) og kommer så ut på grusveien omtrent ved Kjerringhulen. Tar til høyre og følger grusveien videre til Sarabråten og Sleppa. Svinger til venstre og går opp bakken og fortsetter så videre til Hestehullet. Her tar jeg blå sti-trillesti over Slettfjell.


sti over Slettfjell

Passerer Ødegårdssletta, tar så til venstre mot Fjellstad og til høyre i neste kryss mot Rustadsaga. Blå sti til venstre etter myra og ut på grusvei ved hestehagen og Rustadsaga. Løper opp Rustadsagabakken, og over Skredderløkka til Haraløkka. Det var flott i marka og alle stier var nå tørket opp.

 

Ca 12 km

 

1 t 20 min


Svar på sommernøtter…..

Se spørsmål i tidligere innlegg av 25.07.2013

 

1, Eriksvann grenser til Olso, Lørenskog, Enebakk og Ski kommune


Eriksvann

2, Svarttjern(et) og Igletjern er det 4 stk av. Mulig Setertjern(a) er like mange men det er jeg usikker på.


Setertjernstua

3, Puttåsen 363 moh.


fra Lauvtjern over puttåsen og ned til Grønlihytta

4, demningen ble ferdig bygget i 1964/1965


Demningen som deler Nord-Elvåga i to