Lørenskog Halvmaraton 2013

Så var dagen kommet for min debut på halvmaraton (21,1 km). Været som var nokså ufyselig denne morgenen med regn og blåst, skulle i følge yr.no bli bedre utover ettermiddagen. 

Jeg hadde gjort en avtale om kjøring med løps venn og kollega Nils Kristian (NK) som kom hele veien fra Sætre i Hurum. Litt føre klokken kl 13.00 var han utenfor og jeg tok plass i bilen. Straks etter parkerte vi ved hallen/skolen og gikk for å hente startnummer.


Etteranmelding/henting av startnummer

 

Det var fortsatt over en time til start og litt for tidlig med oppvarming, så vi satte oss i bilen for å spise osv,.

Slik ser det ut en time før start

Jeg kikket ned i startposen og mente å huske at jeg en gang tidligere hadde hatt dette startnummeret 576, men da i Grenaderløpet 2013.

Vi hadde bestemt oss for at vi skulle løpe i kort denne dagen, og det skulle senere vise seg at nettopp dette var lurt da sola kom frem og det ble varmt, men vinden gjorde det nokså surt før start.

I og med at jeg ikke tidligere har løpt halvmaraton, var passering i OM 2012 på 1:58, min eneste referanse. NK og jeg hadde til hensikt å starte forsiktig for så å finne en passende fart.


4 x 5 km + 1,1 km start/mål (21,1 km)

Siden løypa besto av en runde på 5 km, skulle det være mulig å følge med på rundetider underveis og med ca 26-27 min på runden, ville dette gi en ok sluttid på ca 1:52-1:55.

Det nærmet seg start og vi stilte oss opp. Her hilste jeg også på Ole Kristian fra Bøler IF. Med ønske om god tur osv., smalt startskuddet, og så var løpet i gang.


Rune Fenne stakk rett i tet på halvmaraton, og bak han fulgte en lang slangeav ca. 250 løpere. (Foto: Runar Gilberg)

Vi kom oss greit av gårde og med NK foran, fulgte jeg hakk i hel. Været var blitt bra og med ca 12-14 grader, må forholdene sies å være gode. På strekket mellom 1 km2,5 km fikk vi vinden midt i fleisen, men etter vending mot kirken ble det bra. Det ble her faktisk nokså varmt et øyeblikk da sola tittet frem. NK og jeg holdt godt følge og farten var ok. Vi fikk også følge av en jente som hang seg på og sammen fulgte vi hverandre ut på neste runde.

Første runde passerte vi på 25:31 og det gikk greit videre. Trond Inge som var ferdig med sitt løp for dagen, kom med oppmuntrende tilrop. Vi passerte drikkestasjonen og fortsatte i motvind bortover sletta. I enden av sletta tok jeg føringen og vi tok innpå noen foranløpende, som vi også passerte. Jeg synes det gikk greit og ble ivrig da vi stadig tok innpå noen av de foranliggende. Ved vending mot kirken for andre gang, kikket jeg meg bakover. Ble først litt overrasket av at NK ikke var rett der bak, men forsatte så ufortrødent videre da jeg nå hadde fin flyt. Det gikk greit opp sykehusbakken hvor jeg passerte flere løpere og det var behagelig med variasjon i løpesettet. På vei ned fra sykehuset og rett før ny runde, passerer Fenne i full fart. Jeg lurte et øyeblikk på om drev med samme idrett, for maken til fart han hadde. Rune Fenne ble totalvinner med tiden 1:08:37.

På vei ut for den tredje runden, blåser det ikke like mye som før og det føles bra. Jeg fortsetter denne runden delvis alene. Ved kirken får jeg nye tilrop fra Trond Inge som nå er løpende publikum.  I sykehusbakken øker jeg farten og passerer flere løpere som hadde fått det noe tyngre. Gikk greit videre og farten kjentes bra. På vei ned og ut for den siste runde, passerer Marit Haslie. Hun vinner dameklassen med tiden 1:24:12.

Vel i gang med siste runde og etter et beger med drikke, møter jeg igjen Trond Inge. Denne gangen motiverer tilropene og jeg forsøker å holde farten oppe. Av passeringstidene for andre og tredje runde som var på henholdsvis 25:14 og 25:04, øyner jeg en mulighet for å komme i mål på en tid under 1:50. Ved vending og på vei mot kirken for fjerde gang, kjenner jeg at det koster mer å holde farten oppe. Jeg tar igjen to karer som jeg henger meg på. Sammen holder vi følge et stykke, men så øker den ene farten og jeg har ingen sjanse til å holde følge.

Vi kom sammen inn i sykehusbakken og innen vi var oppe, hadde jeg fått et forsprang til han andre. Det gikk deretter greit ned til gangbrua og opp bakken til denne. Vel over brua, og med ca 200-300 m igjen, klarte jeg å øke farten for en slags spurt.

Etter å ha fått igjen pusten og noe å drikke, kikket jeg på klokka som viste 1:48:03. Dette var godt innefor målsetting og jeg var svært tilfreds med gjennomført løp. Med en siste runde på 25:40, hadde jeg en negativ splitt med ett sekund.

NK som nok merket Hytteplanmila fra forrige helg, hadde tatt det rolig og kom inn på tiden 1:53:57.

Ca 21,1 km

1:48:03

Se mer fra Lørenskog Halvmaraton på www.sportsmanden.no og her

#lørenskoghalvmaraton #løp #mosjon #turogtrening #sportsmanden

 

23 oktober 2013 Sandvikselva

 

Trim i arb.tiden. Fra Sandvika langs Sandvikselva til veikryss Skuivn-Bærumsvn. Krysser elva og fortsetter langs denne på fin turvei. Krysser igjen elva ved Kølabrua og så på gangvei opp forbi Wøyen gård ? Vinkelgårne og langs Gml.Lommedalsvei til rundkjøring.


Sandvika – Sandvikselva

Her tar jeg til høyre og følger Brynsveien forbi Kolsås senter og Gjettum brannstasjon. Tar ned Evjebakken forbi Evje skole og så tilbake til Skattens hus i Sandvika. En fin tur i flotte omgivelser og særlig da langs elva med masser av fine høstfarger.

 

Ca 10,5 km

1 t 4 min

 

 

Ca 938,6 km


21 oktober 2013 Landevei

 

Fra Haraløkka langs Bølerlia til Nøklevann skole og ned Skolebakken til Rustadsaga. Følger Generalen-Skullerudv-Enebakkveien til Abildsø og Ryen. Tar Vårveien opp til Ekeberg skole hvor jeg skulle ha tatt gangvei over sletta, men denne var stengt pga gravearbeider, så jeg fulgte derfor Stamhusveien til Ekebergveien. Det var tidvis nokså surt og kaldt, men verre over sletta da vinden kom midt imot samt at det også var noe snø i luften. Jeg følger Ekebergveien frem til Sæter-krysset, så Nordstrandveien til Skulleruddumpa.


Sagstua på Skullerudsaga   (gml bilde)

Her klyver jeg opp skrenten forbi Sagstua og fortsetter langs Generalen til Rustadsaga. Går opp Skolebakken og følger Bølerlia til Haraløkka. Avslutter med stigningsløp den siste biten.


 

Ca 17,5 km

 

1 t 42 min

18 oktober 2013 Landevei/Østmarka

 

Einar og jeg møttes på Haraløkka for felles tur. Planen i dag var en rolig langtur. Fra Haraløkka og ned Olav Nygårdsvei til Generalen, og så langs denne og Hellerudveien til Haugerudveien. Her i fra fulgte vi en gangvei forbi Haugerud kirke, og Pilestien bort til Lindeberg. Fulgte så en gangvei forbi Jeriko skole, Skansen Terrasse og frem til P-plassen på Ellingsrud. Her tok vi grusvei til Mariholtet og videre forbi Sarabråten, Ulsrud og ned til Bøler IF – klubbhuset. Den siste biten fra klubbhuset til bom ved p-plassen, tok vi som stigningsløp.


Haraløkka – Sørli

 

Ca 20,1 km

 

2 t 9 min

Italia – Gardasjøen – Sør-Tyrol og Dolomittene – Venezia…

Da “turogtrening” dvs. kona og jeg, reiste til Nord-Italia og Gardasjøen (it. Lago de Garda) med Nytt&Nyttig høsten 2013.

Det skal nevnes at verken Heidi eller jeg hadde vært i Italia før, men at dette var et land vi svært gjerne ville reise til. Vi har tidligere hørt mye fint om Gardasjøen, så da det en vakker dag dukket opp tur til nettopp Gardasjøen med Nytt&nyttig, var ikke vi sene med å bestille tur.

 


Fra da vi bestilte tur på våren til vi skulle reise på høsten gikk tiden fort, men en flott sommer hadde vi hatt i mellomtiden. Så å forlenge sommeren med en tur til Gardasjøen, var derfor heller ikke å forakte.

 På OSL sjekket vi inn, fikk handlet det vi trengte og så var vi klare for avgang. Vi var nok litt spent på hvordan reisefølget var, for vi hadde med en munter tone fått høre at “vi var da så altfor unge”.

 Vel ombord på flyet og klar for avgang var det fortsatt ikke lett å sortere ut reisefølget, men dette ordnet seg raskt da vi landet i Milano og traff vår guide, Ingvild. Her noterte vi at reisefølget som var stort, varierte i alder og at vi slettes ikke var de yngste:).

 Etter en busstur på ca 2,5-3 timer, ankom vi hotel Pace ved Gardasjøen. Innkvarteringen gikk greit og tildelt rom var ok.

 


Hotel Pace

 Senere samme kveld, skulle vi være med på en italiensk aften som også var en anledning til å bli bedre kjent både med hverandre, og med lokal mat og vin. Det ble en hyggelig kveld med mange nye navn og like mange fortellinger fra andre lignende turer. Til sammenligning med flere av de andre rundt bordet, så var Heidi og jeg “førstereis” i denne sammenheng og således ferske.


Praten gikk lett og ledig rundt bordet

 

24.09.2013,

Neste dag startet med en solid frokost og så bar det i vei med buss for første utflukt. Vi skulle innom flere steder og først skulle vi til Sirmione. Sirmione ligger i den sørlige delen av Gardasjøen og på dens eneste halvøy.

 
Sirmione


 

Etter å ha vært innom en av de mange gelateria`ene og kjøpt is, reiste vi fra Sirmione. Vi kjørte tilbake samme vei som vi kom, men fortsatte så videre langs sjøen og neste stopp ble Malcesine. Byen ligger ved foten av Monte Baldo, og i et område der sjøen er dekket av bratte skrenter og høye fjell.

 
Malcesine

Etter lunsj, gikk vi ombord i en lokal båt som tok oss over til Limone. Selve båtturen tok ikke så lang tid, men fantastisk flott var det å se det steile klippelandskapet fra sjøsiden. Limone ligger som “meislet” ut av fjellet og ett av de eldste byggverkene, er en kirke som ble bygget på 1500 tallet.

 
fra Malcesine


Limone

Etter å ha sett oss omkring i denne flotte byen, tok vi samme båt tilbake til Malcesine og så buss til Torri del Benaca der hotellet lå.

En flott dag ved Gardasjøen og mange fine opplevelser. Været var bra og det var passe varmt.

  

25-26.09.13

For de to neste dagene hadde vi ikke meldt oss på noen utflukt, og vi disponerte derfor disse dagene for oss selv. Vi ruslet rundt i Torri del Benaca, besøkte stedets slott, og så tur til Garda by som ikke ligger så langt unna. Vi nyttet også anledningen begge dager til å være på stranda. Badet i Gardasjøen gjorde vi også. To flotte dager med mange inntrykk og fine opplevelser.

 


Torri del Benaca


Garda by


 


Gardasjøen (it. Lago de Garda)

 

27.09.13

Så var det dags for tur igjen, og denne gangen skulle vi være med til Sør-Tyrol og Dolomittfjellene. Vi reiste nordover i Adige-dalen og videre til byen Bolzano hvor vi har første stopp.


Belzano
 

Vi besøker arkeologisk museum hvor vi får et glimt av Ötzi, den 5300 år gamle mumien av en steialdermann som ble funnet godt bevart i en alpinsk isbre i 1991.


Ötzi (arkeologisk museum – Bolzano)
 

Fra Bolzano fortsatte vi opp mot Brennerpasset, Sør-Tyrol og Ritten. Bussen snirkler seg opp på krokete veier og vi får en fantastisk utsikt mot Dolomittfjellene. Dette er en fjellgruppe på ca. 30 ulike fjellmassiver som strekker seg fra Gardasjøen og helt opp til den østeriske grensen. Vi fortsetter oppover mot 1154 m.o.h, og nå åpenbarer landskapet seg som er omgitt av skog, blomstrende alpeenger og små sjarmerende landsbyer som klamrer seg fast i den bratte fjellsiden.

 
Sør-Tyrol – Dolomittene

 

Etter en velsmakende lunsj på en tyrolsk “Gasthof”, går vi til et utsiktspunkt og ser de mektige fjellene Rosengarden (2981 m.o.h) og Kessekogel (3004 m.o.h) samt jordpyramidene i Renon.


 

Før vi skulle returnere, kjørte vi også en trikk som gikk innom noen av småbyene i området. Ved trikkens endestasjon, ventet bussen som skulle frakte oss tilbake samme vei som vi hadde kommet. Været hadde vært bra, men så skyet det over og da vi satte oss på bussen begynte det å regne litt. Dette medførte at en flott regnbue la seg over Dolomittfjellene og det ble et utrolig flott skue. Vakkert.

 


 

28.09.13

Ny dag og ny tur. Det ble tidlig frokost da bussen forlot hotellet kl 08.00. I dag gikk turen til Venezia. La Serenissima – den vakre stad – er gondolenes hjemby, hvor man er avhengig av båttransport for å komme seg frem. Vi gledet oss til en gondoltur i “byen i havet” som består av en stor øy gjennomskåret av tallrike kanaler.

Bussturen tok ca 2 timer og fra fastlandet ble vi fraktet ut til øya i nærheten av Markuskirken og dens ruvende klokketårn som er 99 m høyt. Kirken som det tok fire hundre år å fullføre, er også verdensberømt for sine kupler og vakre utsmykkninger.  til tross for usikker værmelding, var været ok og det var ikke for varmt. Dette kom godt med da vi slettes ikke var alene her. Vi ble guidet over Markusplassen som er selve hjertet i Venezia og frem til ventende gondoler.


Markusplassen – Venezia

Heidi og jeg fikk plass i en gondol sammen med 2 andre par, og så fløt vi av sted. Det ble helt stille og vi var nok litt betatt av hvor vakkert det var å se Venezia fra en gondol som smøg seg rundt i de utallige kanaler og i et mylder av båter i alle retninger. Vi kom så ut i Canal Grande, den største av kanalene. Her så vi også den berømte Rialtobroen før vi fant veien tilbake til utgangspunktet. 

 

Etter å ha ruslet rundt på egenhånd og etter en velsmakende lunsj på en av Venezias rustikke restauranter, gikk vi om bord i båten igjen og så var vi på vei ut til Murano. Murano er en øy og et sentrum for byens mange glassblåsere. Her på øya som er verdenskjent for sine førsteklasses glassarbeider, har det vært produsert glass i om lag 700 år. Vi satt ringside en glassblåser og fikk se ham lage brukskunst som en vase og en flott hest stående oppreist på to ben. Hesten ble laget med 24 bevegelser, fantastisk.

 
Murano  (glassblåserøya)

 

Vi gikk så rundt i en butikk med glass i alle varianter og her sikret vi oss et minne fra øya Murano. Deretter ble vi fraktet med båt tilbake til fastlandet og vår buss for dagen. En fantastisk flott dag i Venezia.

 

mot fastlandet

 

29.09.13

Nok en dag til egen disposisjon. Vi oppholder oss i Torri det meste av dagen. Her fikk vi også se gamle biler (Fiat) <<Topolino Autoclub Italia>> “Giro Del Lago De Garda”. Senere samme dag fant vi også et sted hvor vi kunne se VM-landeveisritt nettopp fra Italia.

 

<<Topolino Autoclub Italia>> “Giro Del Lago De Garda”.


kirken i Torri del Benaca


 

30.09.13

Dags for avreise. Tiden flyr fort og en uke har passert. Vi har hatt mange fine opplevelser og er godt fornøyd med vårt opphold sammen med de andre i vårt reisefølge. All ære til vår kunskapsrike guide Ingvild, som sørget for at alle hadde det bra hele tiden.


Heidi og Arvid i Sør-Tyrol       (foto: Einar Julsrud)

 

 

Mange takk til Nytt&Nyttig,

og takk for følget til dere andreJ

#turogtrening #reise #ferie #italia #gardasjøen #holiday #lagodegarda

 

Sognsvann rundt (SRM)

Sognsvann Rundt Medsols (SRM). NK og jeg reiste rett fra jobb til Sognsvann for å starte i SRM. NK har deltatt flere ganger tidligere i år, men jeg skulle være med for min aller første gang. Vi var ute i god tid og etter å ha fått registrert det nødvendige fikk jeg en tidbrikke, og så tok vi en runde for oppvarming.


SRM 16.10.2013
 

Vi var enige om at vi skulle løpe 2 runder og at den andre runden skulle gå fortere enn den første. En runde er på 3,25 km og det er en rimelig flat løype, men mange svinger. 


NK i oppvarmingsrunden

For meg selv, tenkte jeg at 2 x 16 min ville gi en ok sluttid. Det nærmet seg start og Klokken 18.00 gikk starten for første pulje. De neste tre puljene startet fortløpende men med ca 8-10 sek mellom hver pulje.  NK og jeg startet i pulje 3. Her var det ikke så mange og det gikk greit fra start. Vi fant et passende tempo og med NK foran som fartsholder, var det bare å henge på. Vi passerte noen løpere underveis og det føltes bra.


Sognsvann i høstfarger

Jeg visste jo at NK kunne finne på å øke farten betydelig og da fikk jeg heller henge på som best jeg kunne. Ved passering første runde viste tiden 15:56 og ut på den siste runden, gikk det å øke farten noe. Vi passerte en som hadde ligget noe foran på første runden og det gikk fortsatt greit. NK økte farten ytterligere og fikk en liten luke men jeg var straks etter og tettet denne. Slik fortsatte vi delvis rundt vannet. I siste bakke om man kan kalle den for det, forsøkte jeg å ta meg forbi, men da svarte han enkelt opp og i mål skilte det 2 sekunder. 

Med tidene 30:44 og 30:46 var spesielt jeg, godt fornøyd med gjennomført løp og med NK`s jobb som hare,hehe.

Siste runden gikk på 14:50 og med en neg. splitt på 1:06, var vi fornøyd begge to.

Dette var moro og jeg kommer helt sikkert tilbake neste år.

           Ca 9,8 km

#srm #sognsvannrundt #nordmarka #løp #mosjon

 

10 oktober 2013 Sandvika – Haraløkka


Trim i arb.tiden. Fra Skattens hus i Sandvika og langs Engervannet til Engertunet. Det har regnet i hele formiddag men opphold nå fra ca kl 13.30. Det var fortsatt surt og kaldt, men greit. Jeg passerer Blommenholm skole og tar så Gml.Drammensvei videre til Stabekk og så Nyveien til Marstrandveien. Det var nokså kuppert på denne siden av jernbanesporene men ok med variasjon. Finner frem til Nordraaksvei som jeg følger videre til Lysaker.


lysakerelva (gml foto)

Her i fra og videre tar jeg gang-og sykkelvei langs Drammensveien, forbi Skøyen og Frognestranda frem til Rådhusplassen. Det var nokså surt på dette strekke langs Frognerstranda da vinden kom midt i mot. Jeg valgte å fortsette opp Rådhusgata og viderere forbi Operaen, Minneparken og Gamle Oslo.


St.Halvardsgate (gml foto)

Tar Enebakkveien ned til Kværner, så turvei inn Svartdalsparken, langs Alna-elva som nå var stor, og opp til Bryn og Høyenhall.Alna-Elva (gml. foto)

Passerer Brynsenteret, så Granhekkveien videre til Østensjøvannet og Østensjøveien. Går opp bakken til Skøyenåsen skole. Tar en turvei på baksiden av Oppsal sykehjem til Oppsal, så Østmarkveien Velger Olav Nygårdvei opp til Haraløkka hvor jeg også avslutter med et stigningsløp. Det var litt surt og kaldt, men det regnet ikke. En fin tur.

 

Ca 23,6 km

 

2 t 18 min


Bøler IF Friidrett – klubbmesterskap

Bøler IF Friidrett – Klubbmesterskap 2013.

Så var det klart for årets klubbmesterskap i terrengløp som skulle gå i Blindløypa mellom Haraløkka og Nøklevann. Løypa som er 1700 m skulle for alle som var født 1998 og tidligere løpes 2 ganger og 1 gang for de yngste.

Jeg møtte frem i god tid og etter å ha fått snartnummer av Arnfinn, tok Jon og jeg en runde for oppvarming. Forholdene var gode og temperaturen helt grei, men med en høy luftfoktigehet ble det nokså klamt.

Det nærmet seg start kl 18.30 og jeg stilte meg opp bak i feltet sammen med Erik. Planen min var å løpe en jevn første runde og så prøve å øke farten den neste. Vi var i alt 19 stk til start og 3 stk skulle løpe en runde.


straks klart for start (foto: Per I.Østmoen)

Så gikk startskuddet og vi var igang. Erik og jeg tok det rolig og ble liggende sist i feltet. Farten var for høy til å prate og med Katarina og Stine 20-30 m foran, passerte vi første runde. Ut på den neste runden merket jeg at Erik slet mer enn meg, og jeg satte farten noe opp og nærmet meg jentene som lå litt foran. Omtrendt midtveis var vi samlet og før nest siste bakke, passerte jeg Stine. Katarina og jeg kom sammen inn i den siste bakken ved Sørli og vi forsøkte begge å rykke. Vi fulgte hverandre nesten helt opp, men litt føre bommen klarte jeg å øke ytterligere og fikk det nødvendige forspranget som jeg holdt inn til mål. Godt fornøyd med egen avslutning , registrete registrte jeg at tiden i mål ble 17.14.


Etter løpet takket vi hverandre og stilte oss opp for et lagbilde som ble knipset av Per Inge 

Da Erik kunne fortelle at vi passerte 1`ste runde på 8.45, innebar dette at jeg med 17.14 i mål, hadde en negativ splitt på 16 sek. Jeg gratulerte meg selv og var godt fornøyd med gjennomført løp.

Gratulerer til alle som vant sine klasser.

Se resultater:

http://www.bif-friidrett.no/index.php/news/704/58/Klubbmesterskap-terrenglop 

Ca 5,1 km

#løp #mosjon #østmarka #oslomarka #blindløypa

 

5 oktober 2013 – Langtur med Rustad IL


Langtur med herregruppa i Rustad IL. Fra Haraløkka i øs pøs regnevær, fulgte jeg Bølerlia til Nøklevann skole og ned “skolebakken”. Her hørte jeg at det kom noen med raske skritt, og så var plutselig Dennis der. Sammen løp vi bort til Skullerudstua hvor vi skulle møte de andre. Klokka passerte 09.00 og så satte vi avsted. Først over bekken og så opp bakken til Vannverket. Vi var 13 stk (12 herrer og en dame) som hadde trosset været for felles tur denne lørdags morgen.
Vi fulgte blå sti og rød løype til Rundvann hvor vi tok første drikkepause. Fulgte dertetter veien videre ned til Trollvann og blå sti videre til Smørhullet og neste drikkepause.


Trollvann   (gml bilde)

Det ble korte pauser slik at vi ikke skulle bli kalde. Vi krysset rød løype og fulgte denne parrarelt på blå sti langs åskammen og frem til grusvei ved Klokkerud. Følger så grusvei ca 300-400 m til løypekryss. Her velger vi rød løype i retning Tømmerholtjern og frem til blå sti på tvers av løypa. Med meg foran, følger vi blå sti videre og passerer Torsmåsan og Tretjerna, før vi krysser bekken mellom Eriksvann og Sør-Elvåga.


Mot Tretjerna (gml bilde)

Ny pause og jeg passer på å få i meg en New Energi og nok drikke, før vi setter avsted mot Søndre-og Nordre-Skytten. Vi passerer over El-Paso, forbi Petersbråtan til Langvannsbekken og så opp langbakken.

Nord-Elvåga sett fra El-Paso (gml bilde)

Tar blå sti videre forbi Bjørnesteinen (blandt de tre største i ØM), før vi kommer ut på grusveien ved Ødegården. Her i fra og videre over Ødegårdsletta til Aurtjern, tar vi noen drag med fartsøkning. Ved Fjellstad, takker Dennis og jeg for følget.

Vi tar lysløype ca 200-300 m, så sti til venstre og frem til hestehagen. Følger grusveien videre til Haraløkka via Rustadsaga og Skredderløkka. Omtrent som varslet, avtok regnet, og det sluttet helt da turen var ferdig ca kl 11.45 typisk nok.  Uansett vær, var dette en flott tur allikevel.

 

Ca 20,8 km

 

2 t 41 min

3 oktober 2013 – Østmarka – Igletjern


Etter noe flotte dager med kona i Italia og Gardasjøen(1 uke), samt noen dager på hytta, var det godt å kunne snøre på joggesko for en tur i Østmarka. Egen reportasje fra Gardasjøen med mange bilder kommer senere, men se noen bilder i høyre marg.

 

Fra Haraløkka til Høyås og Gullsmeden via Rustadsaga og Ødegården. Fra Gullsmeden tok jeg ny rød løype et stykke og så blå sti videre over Bestemoråsen til rød løype fra Delimyrene.


Deliløypa fra Delimyrene til Mariholtet

Fulgte Deliløypa 200-300 m til blå sti på tvers. Tok til venstre og var straks etter på grusvei ved krysset Haukåsveien-Mariholtet. Tok grusveien mot Sleppa og Sarabråten, men var også en tur nedom Igletjernet. Går opp korketrekkeren og så sti fra Ulsrud og ned på Haraløkka ved grusbanen og så hjem. Avslutter med stigningsløp.

 
Igletjernet (vest for Nord-Elvåga og Bestemoråsen)

Ca 12 km

 

1 t 24 min