Østmarka; Nøklevann rundt inkl. Mariholtet….

27 august 2018. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Planen var å løpe stier for befaring osv., men siden det begynte å regne nokså mye, droppet vi stiløping og tok heller en tur rundt Nøklevann. Det er ikke det at vi ikke vil løpe stier, men siden Einar drar på tur om noen dager for å gå Engeland på tvers, ville vi ikke ta noen sjanser med sleipe steiner og røtter.

 

Fra Haraløkka følger vi grusvei/lysløype til Sleppa via Rustadsaga. Det regnet nokså mye i starten, men dette skulle avta etter hvert og fra Sleppa, fortsetter vi videre til Mariholtet. Her tar vi en sving nedom Gamlestua og opp til Mariholtet før vi returnerer.

 

Her fra Gamlestua på Mariholtet går det en gammel skiløype til Gullsmeden via Delemyrene

 

Regnet har gitt seg og det går greit videre bortsett fra et gnagesår som blusser opp igjen pga våte sko. Ved Sleppa svinger vi til høyre – og straks etter Sarabråten kommer vi til Korketrekkeren.

 

Brua over Korketrekkeren – 1941 (oslobilder.no)

 

Her går vi opp det meste av bakken før vi løper den siste biten forbi Ulsrudvann til Haraløkka. God tur og lykke til i England – blir spennende å høre om dette – sa jeg før jeg løp siste biten hjem.

 

ca 12,5 km

 

1:21

 

#østmarka #oslomarka #nøklevannrundt #løpetur #mosjon #trening

 

Sandvika – Vestmarkseter – Billingstad…..

23 august 2018. Trim i arb.tiden. Siden det er lenge siden jeg har vært på Vestmarkseter var det nettopp dit jeg skulle denne gangen.

 

Fra SBC-bygget fulgte jeg Sandvikselva et stykke før jeg fortsatte langs Slependveien. Deretter følger jeg Gamle Tanumvei og Tanumveien forbi Reverud og Tanum skole til veikryss. Det stiger jamt og det gjelder å holde det i gang, men vel over toppen, måtte jeg gå et stykke til jeg fikk pusten igjen. Puh!

 

Sopelimekroken og Ringi gård (gml: foto)

 

Jeg følger gangvei langs Vestmarkveien til veikryss der jeg svinger til høyre inn Sopelimekroken. En fin og morsom vei i flotte omgivelser der den går over Tanumplatået forbi Ringi gård. Jeg nyter landskapet mens jeg følger grusvei til Vestmarkveien. Denne følger jeg videre opp forbi Kattås til Vestmarkseter. Det er nokså bratt enkelte steder og jeg går- og løper om hverandre, men opp kommer jeg.

 

Fra Vestmarkseter er det mange muligheter sommer og vinter – Vestmarka

 

Om det har vært bratt opp hit så er det rene “bonusen” når man skal tilbake. Jeg følger Vestmarkveien nedover et stykke før jeg tar inn Gamle Gupuvei. En fin grus- og gårdsvei som går i en sløyfe før den ender i Vestmarkveien nedenfor Kattås. Jeg følger deretter langs veien frem til veikryss hvor jeg tar til høyre inn Billingstadveien som jeg følger nedover til Billingstad Stasjon. Her svinger jeg til venstre rett opp en skråning til Åsløkkveien og Lilleåsen før jeg fortsetter langs Sandviksveien tilbake til SBC-bygget i Sandvika. En variert tur.

 

Ca 16,5 km

 

1:40

 

#løpetur #trening #mosjon #vestmarka #runforfun

 

 

Østmarka; Cuidrobakken – Flyktningeruta – Trollvann…..

20 august 2018. Med et ønske fra Einar om å rapportere vindfall osv., skulle jeg ta første løpetur i marka etter ferie. Og selvsagt skulle det bli stiløping, men ikke bare på blåmerket sti.

Fra Haraløkka til Ødegården på grusvei via Rustadsaga og deretter inn Gudbrandsdalen i rød løype. Denne følger jeg til løypedele der jeg velger å ta til venstre opp forbi Cuidrobakken og videre et stykke før jeg tar umerket sti ((blåbærstien) til høyre ved stein.

Umerket sti (blåbærstien) sørover – Østmarka

Litt regn til tross så er underlaget bra og med fin sensommertemperatur nyter jeg turen videre rett sørover til stikryss og Flyktningeruta. Her tar jeg til høyre og følger Flyktningeruta videre forbi Milorghula og opp skrenten.

Flyktningeruta (Timian) mot Smalvann – Østmarka

Straks etter tar jeg umerket sti ut til venstre. Har ikke tatt denne før, men stien bærer tydelig preg av å være en sykkelsti. Uansett er det gøy med nye stier. Jeg visste jo omtrent hvor jeg ville komme – og ganske riktig, så kom jeg ned på grusvei i svingen rett ved Trollvann.  

Trollvann – Østmarka

Jeg tar et bilde eller to av vannet før jeg fortsetter på skogsvei forbi Sølvdobla (svært lite vann her nå) til Grønmo. Tenkte jeg skulle følge lysløypa til Vannverket, men bråbestemte meg for å ta blå sti mot Østmarkkpl. like etter bommen. Også dette var en sti jeg ikke før hadde tatt. Det gikk slakt oppover i lett stigende terreng til jeg igjen kom innpå Flyktningeruta som jeg følger videre frem til Rundvann.

Rundvann – Østmarka

Her i fra, tar jeg blå sti over Skullerudåsen og ned steinrøysa langs Fjelstabakken til Fjelstamyra hvorfra jeg tar blå sti videre til grusvei ved Løkka (hestehagen) og Rustadsaga. Jeg går opp Nøklevannsbakken før jeg løper over Skredderløkka og hjem. En flott tur på sti- og grus i variert terreng. Underveis noterte jeg 3 tilfeller av vindfall med trær over sti.

Ca 13,9 km

1:43

#østmarka #oslomarka #trening #runforfun #mosjon #turogtrening

Flere bilder fra samme tur:

Cudriobakken – Østmarka

Blåbærstien

Rotvelt over sti

Trollvann – Østmarka

Sandvika – Vækerøparken tur retur….

16 august 2018. Mitt 9 løp til “karusellen” skulle bli enda en halvmaraton og greit skulle det gå til 17-18 km, men deretter ble det mye “gågging”.

 

Fra SBC-bygget i Sandvika fulgte jeg langs Engervannsveien (Engervannet) et stykke før jeg fra Blommenholm skole fortsetter langs Gamle Drammensvei. Været var grått med litt sur vind og noe regn, derav hadde jeg jakke denne gangen.

 

 

Fra Høvik velger jeg å holde meg til veier på vestsiden av jernbanen til jeg passerer Lysaker stasjon. Her krysser jeg Lysakerelva før jeg fortsetter på gangvei til Maxbo Vækerø. Været underveis har vært ok, men da jeg skulle jeg ta kyststien rundt Vækerøparken til Sollerudstranda, fikk jeg vinden midt i mot. Jeg tok et ekstra godt tak i capsen som nesten fløy sin egen vei. Vinden var imidlertid ikke kald og jeg nyter synet av sjøen som pisker inn mot fjæra mens jeg løper langs stien. Straks etter er jeg tilbake på Lysaker.

 

Kyststien rundt Vækerøparken til Sollerudstranda og Lysaker

 

Her i fra, følger jeg “Tour De Finance – vestfra” tilbake til Høvik og Sandvika. Det gikk nokså greit de første 17-18 km, men deretter ble det nok mer “gågging” enn jogging. Likefult ble det en fin tur til tross for at jeg måtte ta en ekstra runde rundt Storsenteret for at det skulle bli 21,2 km slik at jeg kunne loggføre/registrere dette som et løp til Sportsmandens Løpskarusell.

 

21,2 km 

 

2:09 

#sportsmandensløpskarusell #løp #race #runforfun #mosjon #trening

Flere bilder fra samme tur;

Kyststien fra Maxbo starter her

 

Det er kupert på vestsiden av jernbanen mot Lysaker.

 

Stomperudkarusellen – Løp 3

14 august 2018. For andre gang i år satte jeg kursen mot Lørenfallet i Sørum for å delta i Stomperudkarusellen. Denne gangen var det løp 3 som stod på programmet. Og som sist gang var jeg ute i god tid.

 

Løpet som i utgangspunktet er på 6 km – Lysløypa/Stomperudløypa (terreng/vei, grus og asfalt) var nå pga vindfall kuttet ned til 5,1 km. Dette innebar at vi fikk en “lang” bakke mindre enn i opprinnelig løype.

Jeg hilser på noen som allerede er på plass før jeg selv tar en runde for oppvarming. Med behagelig sensommertemperatur og fine forhold i løypa ville dette bli en fin tur, men jeg kjente tidlig, at skoene (slitt hull i helkappa) kunne by på problemer. Og ganske så riktig skulle det etter hvert bli gnagsår.

Tiden går raskt og vi stiller oss opp for start som er på samme sted som sist i Egnerveien. Her snakker jeg med noen karer som er godt kjent i løypa da Øivind opplyser at det er ett minutt til start.

Klar for start i Stomperudkarusellen 3. Løp

Startskuddet smalt og så var vi i gang. Jeg hadde stilt meg opp langt bak i feltet og fikk en rolig start. Vi fulgte Egnerveien et stykke før det bar rett inn i lysløypa.

I lysløypa (foto: fra oppvarming)

Her var underlaget bra og det gikk greit. Jeg fulgte greit med på halen av en rekke de første 2 km, men måtte slippe denne da jeg med gryende gnagsår måtte gå i den “eneste” bakken i løpet. Vel oppe fortsetter løypa på sti over et hogstfelt før den delvis snur helt om tilbake til lysløypa. Jeg klarer å øke farten noe, men gnagsår på helen er plagsomt. Skitt au – tenker jeg og vel tilbake på Egnerveien passerer jeg en før jeg spurter den siste biten i mål.

Alt i alt, er jeg brukbart fornøyd med gjennomført løp. Jeg rusler litt rundt på stadioen hvor stemningen er god, skravler litt med Øivind som er primus motor for Stomperudkarusellen om dagens løype osv. før jeg takker for meg.

ca 5,2 km

29:42

Resultater m.m., se Sportsmanden

#stomperudkarusellen #runforfun #race #running #mosjon #turogtrening #sørum

Flere bilder følger;

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinterveien – Klemetsrud – Gjersrudbekken – Sæter….

10 august 2018. På feriens siste dag tester jeg nye joggesko. Nye i den forstand at jeg har både berke og modell fra før, men nye sko er nye sko.

 

Fra Haraløkka til Skulleruddumpa går det greit, men det blåser kraftig i mot og stedvis var det litt skummelt med ting som kom fra et stillas. Lettere ble det heller ikke langs gamle Vintervei til Dal/Brenna med vind i mot, men jeg løper hele veien. Følger gangvei videre til Klemetsrud og deretter langs Gjersrudbekken til Hauketo. Det var mye nedfall underveis og det knaket godt i trærne, men ingen falt ned.

 

Gangbru over Nedre Prinsdals vei ved Hauketo

 

Fra Hauketo tenkte jeg å gå opp Ljabrubakken, men valgte heller å løpe opp langs Ekebergveien forbi Ljabru til Sæter på Nordstrand. Her i fra følger jeg Nordstrandveien til Skulleruddumpa og selv om det går nedover, er det fortsatt kraftig vind i mot. Faktisk så jeg underveis et tre som falt utover veien, men som ikke lå helt nedpå slik at mindre biler kunne passere under treet. Dette gikk bra helt til det kom en bil med skiboks på taket som satte seg fast. Er det mulig tenkte jeg i det jeg passerte ? helt utrolig.

 

Fra Skulleruddumpa tar jeg samme vei tilbake til Haraløkka som jeg kom og avslutter siste biten med stigningløp godt hjulpet av kraftig medvind. Skoene besto testen med glans.

 

Nike Air Zoom Vomero 13

 

15,8 km

 

1:33

 

#mosjon #trening #running #nike #runforfun

 

Sommerferie ved Lyseren i Spydeberg – Skimtefjell…

Fra varmt i Uvdal og Hardangervidda til enda varmere på hytta ved Lyseren i Spydeberg. Puh! Med varmerekord på 37 grader ble det så som så med malearbeid på hytta. Da ble det mer fristene med bading i Lyseren som i dagevis holdt 20-24 grader.

 

 

 

 

 

 

Foruten bading ble det flere turer i lokalområdet samt noen turer til Skimtefjellhytta og Skimtefjell som er den høyeste toppen nord i Spydeberg kommune.

 

 

 

 

Selv om det er lite vann i Lyseren har vi allikevel fått båten utpå og vi har nærmest trålet Lyseren for gjedde, men denne må ha tatt ferie. Derimot var det mer liv i abboren som var nokså bitevillig. Ikke de helt store, men passe for en liten stekepanne og god som middag og frokost.

 

 

 

Askim brygge ved Solbergfossen og Øyeren var et nytt bekjentskap. En herlig badeplass med alt du måtte behøve og egen slipp for sjøsetting av båt.

 

 

 

Enkelte løpeturer både til Skimtefjell og langs landeveien før frokost pga varmen ble det også tid til.

 

 

 

Tiden går imidlertid fort og en sommer er over – tidenes sommer!!

#spydeberg #lyseren #ferie #hollyday #tur #friluftsliv #skimtefjell #summer

flere bilder følger;