Grønliåsen – Kloppa og Fløisbonn….

27 november 2014. I dag reiste jeg tidlig fra jobb til Sofiemyr for felles tur med Frode. Vi hadde planlagt en tur på grusvei rundt Grønliåsen og andre steder. Mira som jeg tidligere ikke har hilst på, logret med halen (god vakthund, hehe) og ønsket meg velkommen. Siden hun ikke skulle være med, kravlet hun pent opp i kurven, da vi dro avsted.

Vi fulgte langs en vei ett stykke og så bar det innover i marka på grusvei. Her fulgte vi Kongeveien som for anledningen var dekket av et tynt snølag. Vi passerte Hellerasten og Tårnåsen skole, før vi kom til veikryss.  

Frode på Kongeveien som også går paralellt med Oldtidsveien.

Kongeveien, klikk MER

Vi tar nå til venstre og følger lysløypa videre rundt Prinsdal og Hauketo, før vi kommer ut på idrettsplassen ved Bjørndal. Tempoet er rolig og Frode forteller om det området vi befinner oss i.

Fra idrettsplassen følger vi Meklenborgveien-Meklenborglia, før vi i veikryss rett sør for Bjørndal, tar til venstre mot Myrer. Endelig krysser jeg E6 på en gangbru jeg alltid har kjørt under og lurt på hvor man kommer om man går over. Vel, nå vet jeg det.


Over E 6 ved Åsland Pukkverk – Myrer

Vi holder til høyre mot Kloppa og straks passerer vi Myrentjernet. Frode fortsetter å fortelle om veier, stier og løyper hit og dit, og jeg skjønner at dette er hans område da vi kommer til Kloppa. Her går vi bort til vannet for å ta bilder.


Kloppa – Assuren

Fra Kloppa setter vi så kursen mot Fløisbonn og straks møter vi en “vegg” av en bakke da Frode sier…her pleier jeg å kjøre drag.. vi løp opp hele bakken og vel over toppen, gikk det noen sekunder, før jeg igjen kunne snakke…. Vi fulgte Fløyisbonnveien videre forbi en gård, og så var vi tilbake på Sofiemyr.

En herlig tur rundt Grønliåsen inkl. Kloppa. Alltid gøy med nye områder.

Takk for turen Frode!… neste gang, guider jeg på tur i Østmarka.

 


Sportsmanden “him self” i ny trøye???

Ca 14 km

1:27

#løpetur #sørmarka #mosjon #trening

Flere bilder fra samme tur:

Oldtidsveien; En av landets best bevarte oldtidsveier gikk gjennom det som nå er Oppegård kommune. Oldtidsveien var en ride- og kløvevei som gikk fra Christiania, over Grønliåsen til Fløysbonn, og videre sørover. Knapt 500 meter nord for parkeringsplassen ved HurlumHeiHuset (kort vei fra Fløysbonn) finner vi Kongebordet. Dette er en stor steinhelle, trolig en bauta som har falt om. Sagn knytter både kong Sverre (1100-tallet) og andre konger til Kongebordet. Oppegård historielag har satt opp en informasjonstavle som forteller både om Kongebordet og Oldtidsveien. Det er også satt opp benker her. (fakta. Skiforeningen)

 
Østmarka; tur retur Branntårnet…

24 november 2014. Etter en herlig uke på Tenerife med sol, varme og fine opplevelser, skulle det igjen bli fint med en tur i Østmarka. Og siden jeg også hadde fri fra jobb denne dagen, foreslo Einar en felles tur fra Haraløkka kl. 15.00.

Fra Haraløkka tok vi grusvei forbi Ulsrud og videre innover til Nøklevann og Sarabråten. Jeg hadde også denne gangen med staver for å gå skigang i bakkene. Mellom Sarabråten og Sleppa, hilser jeg på Bent før vi fortsatte mot veikryss ved Mariholtet. Her tar vi til venstre inn Haukåsveien og opp til Branntårent.

 

Etter at skogen er blitt hugget, er utsikten mot sørvest blitt bra.

Vi nyter utsikten ett øyeblikk, før vi returnerer samme vei som vi kom.


Mariholtputten ved Haukåsveien

Ved Sleppa tar vi til venstre mot Bremsrud og Rustadsaga før vi er tilbake på Haraløkka. Takker Einar for fin tur, og etter å ha vært innom postkontoret på Rimi, avslutter jeg siste biten hjem med stigningsløp.

Ca 16,5 km

 

1:53

 

 

#trening #østmarka #mosjon #løpetur

Forsider til turogtrening…

flere forsider til turogtrening følger:


Bjørnholt – Nordmarka skole


Nordøst i Nøklevann

Den Hvide foss (gml.skrivemåte) mellom Sarabråten og Sleppa. 


Frostrim på Haraløkka

En flott vårdag ved Nøklevann

Demningen som deler Nord-Elvåga. Nored-Elvåga på oversiden og Fri-Elvåga på nesiden

 

flere forsider kommer…

#østmarka #friluftsliv

 

 

Landevei; Kolsås rundt fra Sandvika…

13 november 2014. Trim i arb.tiden. Planen var denne gang en runde rundt Kolsås. Fra Sandvika fulgte jeg Engervannsveien og Prestveien til Kirkeveien og så langs denne opp forbi Haslum, Haslum kirke til Gml.Ringeriksvei.

 


Haslum kirke

Det regner og været er nokså ufyselig, men så lenge man ikke blir kald, så går det greit. Jeg fortsetter på en gangvei langs Gml.Ringeriksvei. Det stiger nå jamt, og det gjelder å holde bena i gang. Passerer Godt Haab, Stein gård og Steinstjernet, innen jeg er oppe ved Kolsås alpinbakke.

Stein gård. ” Tradisjonsrik gård beliggende like ovenfor Øverland gård, på vei mot Bærums Verk. Fra Stein fører sti og skiløype nordover i Bærumsmarka, f.eks. til Nygård og Brunkollen. Til gården hører ca. 2000 dekar, hvorav det meste er skog. Noe husdyrdrift og maisproduksjon”. (fakta: Skiforeningen)

Mer om Stein gård her: 

Her i fra, følger jeg en gangvei frem til den deler seg. Tidligere har jeg tatt til venstre opp Øvre Toppenhaug, men velger høyre denne gang. Dette også fordi jeg ikke har tatt denne veien tidligere. Jeg krysser Gml.Ringeriksvei i en undergang og fortsetter så på samme gangvei som nå går bratt nedover til den ender ut i Helsetveien. Her tar jeg til venstre og ikke lenge etter, er jeg på Bærums Verk.

 


Bærums Verk

Fra Bærums Verk følger jeg Lommedalsveien til Bryn kirke, så langs Gml.Lommedalsvei ett stykke, før jeg tar gangvei til venstre. Denne krysser Sandvikselva og fortsetter så videre frem til Bærumsveien hvor jeg tar til høyre. Over elva igjen og så langs denne tilbake til Sandvika og Skattens hus.


Sandvikselva   (gml. foto)

Ca 18,4 km

1:46

#landevei #trening #mosjon #kondisjon

 

 

 

 

Østmarka; Nøklevann rundt inkl Branntårnet…

10 november 2014. Med hodelykt, staver og kaldt vann fra oven, satte jeg avsted fra Haraløkka. Jeg fulgte grusvei til Rustadsaga og så videre innover mot Mariholtet siden planen var en tur til Branntårnet på Haukåsen. Ved Katisa hilser jeg på Dennis som kom motsatt, før jeg fortsatte opp bakken mot Trekanten. Jeg bruker stavene ved at jeg går ski-gang inn i bakken for så å øke til elghufs over toppen.

Ved Mariholtet tar jeg til venstre inn Haukåseveien og med lykta påsatt, går jeg rask ski-gang hele veien opp til tårnet. Før jeg returnerer til Mariholtet, tar jeg et foto av tårnet som i mørket, minner mest om et uidentifisert objekt.    

 
UFO observert i Østmarka, hehe

Tross sludd og regn er sikten god, og det går greit nedover langs veien til Mariholtet. Her skrur jeg av lykten og fortsetter så i lysløypa til Sleppa hvor jeg tar til høyre. Passerer Sarabråten, går opp Korketrekkeren, forbi Ulsrud og så tilbake til Haraløkka hvor jeg avslutter med stigningsløp den siste biten hjem. Været til tross, så var dette en fin tur.

Ca 16,1 km

1:46

#østmarka #mosjon #trening #trim #kondisjon

Turogtrening med ny kategori…

Nå er Bloggen “Turogtrening” oppgradert med en ny kategori. Se denne i høyre marg. Alle tidligere forsidebilder blir nå samlet i egen kategori – Forsider til turogtrening.

 

Bildene som blir lagt inn litt nå og da, er også tilgjengelige på FB-siden til turogtrening. Se Bilder – Album – turogtrening-forsider til blogg.

Rundtjern ligger ved lysløypa på toppen av Rundtjernbakkene nord for Nøklevann

Denne karen vokter blå løype på østsiden av Sør-Elvåga mellom den Nordre og Søndre – Skytten

med sol og tåkedis over Haraløkka

Rustadsaga sporststue

Skyttenbrua (Elpaso) som går over sundet mellom Nord og Sør-Elvåga

Bjønnåsen er med sine 296 m.o.h, den nest høyeste toppen i Østmarka.


flere forsider kommer senere

 

 

 

 

 

 

Østmarka; Bindingsvann rundt fra Krokhol via Durud..

4 november 2014. Reiste tidlig fra jobb for å møte Einar da vi hadde planlagt en felles tur i Østmarka. Vi reiste med bil utover Enebakkveien til Krokhol hvor vi parkerte. Planen i dag var en tur rundt Bindingsvann og ca kl 13.00 satte vi avsted.

Vi fulgte Enebakkveien ett stykke før vi tok Bindingsveien videre til Fjell som ligger i nordenden av Bindingsvann. Været var ok, lett overskyet men, ikke regn. Fra Fjell fortsetter vi langs Bindinsveien sørover til Gran og så langs Enebakkveien/Osloveien til Durud. Her tar vi grusvei forbi Durud gård til p-plass ved bom.


Innfallsport rett syd for sydenden av Bindingsvann i Østmarka. Løyper og sykkelveier er skiltet fra parkeringsplassen ved krysset mellom Durudveien og Bjerklandsveien.

Fra p-plassen fortsetter vi på grusvei innover mot Grusbakkken ett stykke men, tar så til venstre inn Bindingsvegen. Veien som er ca 1,5 km og forholdsvis flat, ender på østsiden av Bindingsvann. Her var det en flott gapahauk med eget ildsted. Idyllisk og flott plassert nær vannet.


Gapahauken sørøst for Bindingsvannet


idyllisk ved Gapahuken – sørøst

Her i fra, fulgte vi en trilesti som gikk rett opp en steinete skråning, før den gikk tilsvarende ned på den andre siden mot Andersrud. Ved Andersrud, tok vi til høyre og fortsatte så videre på en skogsvei til Svarthol. Det var stedvis nokså gjørmete, men ellers greie forhold. Vi fulgte deretter Svarholveien til Rausjøveien og så langs denne til Fjell.


Egil huken, Bindingsvann nordøst

mye vann nord for Bindingsvann

Fra Fjell tar vi samme vei tilbake til Krokhol som vi kom. En flott tur rundt Bindingsvann fra Krokhol via Durud.

Ca 16,2 km

1:45

#østmarka #løpetur #mosjon #friluftsliv

flere bilder fra samme tur:


Osloveien – Durud


Gapahuken sørøst for Bindingsvann – ilsted
Trillesti eller bekk i steinrøysa?


Sandvikselva – Søndre Kolsåstopp og KIF-hytta…

29 oktober 2014. Trim i arb.tiden. Siden jeg ikke har vært på Kolsåstoppen i år og at sola skinner fra en skyfri himmel, ble dagens tur lagt til Søndre Kolsåstopp.

Fra Sandvika fulgte jeg Sandvikselva som nå hadde normalisert seg og litt forbi Franzefoss Kalkemølle til veikryss. Her krysset jeg både veien og elva, før jeg fortsatte på gangvei langs Bærumsveien og frem til neste veikryss. Her i fra, tar jeg så Toppåsveien videre oppover til bom.

 


Toppåsveien 

Fra bom, er det godt merket med stier i flere retninger. Jeg følger først en kjerrevei ett stykke før blå sti til toppen. Underlaget var stort sett bra men stedvis sølete og litt glatt, og det gjaldt å være forsiktig. Vel oppe på Søndre Kolsåstopp var det bare å nyte den flotte utsikten både innover og utover Oslofjorden. Det var nokså mange som i det fine høstværet hadde tatt turen til toppen i dag.


Utsikt fra Søndre Kolsåstopp

Etter å ha knipset noen bilder, returnerte jeg samme vei, men i et stikryss tok jeg så til venstre mot KIF-hytta.


KIF-hytta, mer om hytta HER: og HER:

Fra hytta fulgte jeg en kjerrevei ned til bom og så Toppåsveien videre nedover til veikryss. Her tar jeg til venstre og følger Brynsveien forbi brannstasjonen og sykehuset, ned Evjebakken og så tilbake til Sandvika og Skattens hus. En flott tur og spesielt morsomt var det å se KIF-hytta som ofte hadde besøk av nærliggende barnehager.

Ca 10,6 km

1:29

#tur #mosjon #trening #friluftsliv

flere bilder fra samme tur:


Sandvikselva

Søndre Kolsåstopp


KIF-hytta

utsikt fra KIF-hytta

Fra KIF-hytta går det stier i flere retninger

 

 

 

 

 

 

Østmarka; Nøklevann rundt ikl Varmesentralen….

27 oktober 2014. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Vi fulgte Bølerlia til Nøklevann skole og ned Skolebakken til Rustadsaga. Fra Skullerud skole tok vi grusvei til Skraperud og videre over Fjellstad til Ødegårssletta. Her tar vi til venstre og følger grusvei/lysløype forbi Sleppa og Sarabråten til løypekryss ved Nøklevann.


Den Hvite (hvide) foss mellom Sleppa og Sarabråten (gml  foto)

Her tar vi til høyre opp Rundtjernbakkene og forbi Rundtjern. Det var mye vann i området og veien lå delvis under vann men, vi kom oss over uten å bli våt på bena. I neste veikryss holder vi til høyre mot Appelsinhaugen. Vi følger så lysløypa ned til Varmesentralen på Haugerud. Her i fra, tar vi skogsvei (uten lys) opp og tilbake til lysløypa ved Appelsinhaugen. Denne følger vi så videre til Nøklevann, opp Korketrekkeren, og forbi Ulsrud, før vi er tilbake på p-plassen ved Haraløkka. Den siste biten hjem, avslutter jeg med stigningsløp.

Ca 16,5 km

1:52

#østmarka #trening #mosjon #løpetur