24 februar 2014 Landevei, Haraløkka-Furuset

Fra Haraløkka og ned Olav Nygårdsvei til Generalen/Hellerudveien. Følger denne forbi Trasop og frem til Hellerud. Krysser Haugerudveien og fortsetter så langs gangvei forbi Haugerud kirke til Lutvannsveien. Her fortsetter jeg på turvei et stykke før jeg tar en gangvei til Lindeberg senter, Jeriko skole og frem til veikryss ved Karihaugveien.


Her krysser jeg E6 på gangbru,og…..……passerer Furuset skole, så ned til 4H-gården.

 Nordre Lindeberg gård, i dag også kjent som 4H-gården. Gården som har vært i drift siden middelalderen fikk trolig sitt hovedhus på 1700-tallet. Gården var i likhet med Tveten gård på Tveita, kirkegods inntil reformasjonen hvor drift ble tatt over av kronen og senere solgt. Fra 1979 til 2002 ble gården drevet av ungdomsorganisasjonen, 4H-klubben og Oslo kommune/bydel Furuset. I dag eies gården av Oslo kommune, drives av Alna, og har status som besøksgård. Se link her:

 På nedsiden av gården, tar jeg til venstre og passerer igjen E6 men denne gang i en tunell. Følger en gangvei til Lindeberg senter og så videre til Tevlingveien hvor jeg tar til venstre opp bakken. Her fortsetter jeg på fortau langs Tvetenveien til Hellerud og så tilbake til Haraløkka samme vei som jeg kom. Det var fine forhold for det meste, men mye vind imot etter vending på Furuset.

 

Ca 16,2 km

 

1:37

#løp #trening #landevei #sport #turogtrening

 


Å trene innendørs, er slett ikke så værst!

Siden høsten 2013, har Heidi og jeg snakket om at vi fra nyttår av skulle begynne å trene på et treningssenter. Mulig dette kan høres ut som et nyttårsforesett, men vi har til hensikt å trene vinteren igjennom og videre utover våren.

Vårt krav til valg av treningssenter, var at vi kunne trene så ofte som vi ville og at det ikke var en “lang” (6 mnd eller mer) bindingstid. Videre skulle det heller ikke være så lang fra Bøler.

At vi valgte Fresh Fitness på Lambertseter, henger sammen med en hyttetur vi hadde høsten 2013. Foruten de som eide hytta Arvid og Anne, var også Mona, Richard, Heidi og jeg med på den årlige pinnekjøttweekenden her på Sjusjøen. Richard som tidligere samme høst hadde hatt et uhell med foten, drev nå opptrening av denne på Fresh Fitness. Ha la ut om hvordan det var der på Lambertseter, og Heidi og jeg ble overbevist om at dette var det rette sted for oss.

Den 3 januar 2014 var vi på Fresh Fitness – Lambertseter og meldte oss inn. Her var det slik at vi kunne trene så ofte vi ville og med kun 1 mnd bindigstid, var dette akkurat slik vi ønsket det.

 


Fresh Fitness – Lambertseter

Våre formål med treningen, er i hovedsak å bedre kondisjonen og at dette blir kombinert med en variert styrketrening.

I utgangspunktet har særlig jeg, vært skeptisk til innendørs trening, men med det været som har vært i Januar og tildels i februar, så må det innrømmes at det er behagelig å være inne når det på utsiden regner, sludder og blåser.

 


Diverse apparater

Vi trener to ganger i uken og har etter hvert, funnet oss til rette med diverse apparater osv,. Vi starter som oftest med å sykle i 10 min, så 10 min Cross trainer (ellipse) før vi tar 10 min rask gange på mølle. I tillegg ror jeg en 2000 m (8,40 – 9,10) mens Heidi gjør diverse øvelser.

Siden vårt fokus er å styrke mage, rygg og armer, har vi funnet 4-5 apparater som vi liker. Her tar vi flere serier som 3 x 10 eller mer av de enkelte øvelser, før vi bytter apparat osv,.

 


God plass i store lyse lokaler

 

Fresh Fitness – Lambertseter har lyse og trivelige lokaler med masse utstyr og god plass. Om du tenker som oss, kan vi anbefale Fresh Fitness.

 

Se vedlagte link,  

Link til Fresh Fitness her:

 #trening #treningssenter #turogtrening

 

 


20 februar 2014 Skitur i Krokskogen


Nils og jeg dro tidlig fra jobb (trim i arb.tiden 2 timer), da vi skulle på skitur i Krokskogen. Planen var å ta en lignende tur som i fjor da vi gikk tur-retur By  Løvlia.

Vi reiste fra Sandvika til Lommedalen og fikk parkert rett ved løypa der den startet i Guriby. Hadde kvelden før varmet inn Rex blå som jeg nå dekket med VR 50. NK som hadde med flere par ski, valgte til slutt skøyteski. 

Terrenget langs Lomma er av det enkle slaget og det gikk greit innover til løypekryss ved Tverrelva. Sporene som ikke var kjørt samme dag, var “blanke” men ellers helt greie. Fra Tverrelva tok vi til høyre og her går løypa på skogsbilvei opp forbi Myrseter og Monsebråtan til Kampevaddammen.

 


Forbi Myrseter og videre til Monsebråtan

Fra Kampevaddammen følger vi en terrengløype i ca 1 km før den går videre på en skogsbilvei. I neste løypekryss velger vi i motsettning til i fjor, og fortsette på skogsbilvei langs Store Lomma til Fjellseterbommen.

 


Løvlia 4 ( skogsbilvei ) og Løvlia 3 ( terrengløype), vi valgte Løvlia 4

“Mattisplassen” er en tidligere finneplass som ligger i Hole kommune ved nordenden av Plassedammen. Plassen som har en tragisk historie, har sitt navn etter Mattis Eriksen, en finne som ryddet denne omkring 1650.

 


På vei mot Fjellseterbommen 

I neste løypekryss ved Fjellseterbommen, tar vi til høyre og følger Grenadertrasseen videre opp til Løvlia som vi ankommer etter drøyt 2 t.

 


På toppen av bakken, Løvlia 

På Løvlia er det bra besøk for dagen (vinterferie) og vi finner oss et ledig bord i peisstua. Her blir det mat og drikke før vi setter kursen tilbake til Lommedalen.

 


Kake, vaffel og cola på Løvlia

 

Fra Løvlia tar vi samme vei tilbake som vi kom. Vi frøs på henda etter mye utforkjøring i starten, men fikk så tilbake varmen ettersom vi tok oss frem i løypa. Det hadde nå også begynt å snø og det gled ikke like godt. NK hadde underveis vist meg hvordan det skulle stakes, og fra Tverrelva til Guriby staket jeg slik han hadde vist. Synes det gikk greit, men slitsomt var det, og noe diagonalgang måtte det bli. 

Vel tilbake i Guriby og bilen, var vi enige om at dette hadde vært en flott tur og at Lommedalen er fint utgangspunkt for skitur.

 

Ca 36,7 km

 #krokskogen #ski #friluftsliv #trening #vinter #tur #turogtrening #sport

flere bilder samme tur:
17 februar 2014 Landevei, Haraløkka – Hauketo – Klemetsrud


Fra Haraløkka til Nøklevann skole og ned skolebakken til Rustadsaga. Gikk greit ned bakken da det nå var nesten fritt for snø og is. Følger Generalen til Skullerud og så ned Skullerudbakken.

Planen i dag var å ta noen bakkedrag dvs., at jeg hadde tenkt ut en rute med noen lange bakker underveis. Første drag ble derfor opp Nordstrandsveien (ca 2 km) til Sæter.


Nordstrandveien mot Sæter

Her tar jeg til venstre og fortsetter så langs Ekebergveien til Ljarbruveien og Hauketo. Krysser veien på gangbru. 


Hauketo-Nedre Prinsdalsvei

Her i fra ble det et drag på gangvei langs Gjersrudbekken (ca 2,3 km) og frem til Klemetsrud. Fra Klemetsrud ble det et nytt drag opp til Brennaveien (ca 1,6 km), og så langs Vinterveien til Skulleruddumpa.


gangvei fra Klemetsrud mot Brenna

Tar sti opp til Skullerudbakken, og løper så forbi Skullerud st. og langs Generalen til Rustadsaga. Går opp skolebakken og så langs Bølerlia til Haraløkka. Avslutter med langspurt (???) siste 300-400 m.

 

Ca 15,5 km

 

1:35 min

#løp

#vinter

#landevei

#trening10 februar 2014 – Landevei


Fra Haraløkka til Nøklevann skole og ned skolebakken til Rustadsaga. Det var glatt i bakken, men det gikk greit. Følger så Generalen, Skullerudveien, og Enebakkveien til Ryen. Det var greie forhold da det nå var fritt for snø og is. Fra Ryenkrysset fulgte jeg gangvei langs Svartdalsveien til Furuveien og videre til Høyenhall t-bane st. Krysser Østensjøveien på gangbru, løper så opp Skøyenbakken til Promenaden og Låveveien videre til Godlia.


Skøyen hovedgård-Promenaden   (gml:foto)
 

Fra Godlia, velger jeg å følge Godliaveien og Solbergliveien opp til Hellerudveien. Her tar jeg til høyre langs Generalen, og så opp Olav Nygårdsvei til Haraløkka. Løper hele runden i ett ikl Skøyenbakken og Solbergliveien.

 

Ca 12,9 km

 

1:17

6 februar 2014 – Landevei


Trim i arb.tiden.


Skuivn. ved Franzefoss  – Kalke mølle

Fra Sandvika i lett snøvær til Sandvikselva, så forbi Franzefoss Bruk og Kalkmølla Kulturpark.Fulgte Skuivn videre frem til veikryss. Her tar jeg til høyre og fortsetter så langs Bærumsveien på fortau og gangvei.

Underlaget som nå var 1-2 cm nysnø, var behagelig dempende, og det var heller ikke glatt noen steder. Jeg passerte Løkeberg skole og i neste veikryss tar jeg til høyre inn Kirkeveien. Etter ca 200 m tar jeg høyre igjen og følger Prestveien nedover til Engervannet. Her velger jeg en turvei som mellom vannet og jernbanen tilbake til Sandvika og Skattens hus.


turvei mellom jernbanen og Engervannet
 

Ca 11 km

 

1:03


3 februar 2014 – Landevei


Etter mildvær de siste dagene og skirenn på Gåsbu (Stenfjellrunden), var det derfor godt å snøre på seg joggesko igjen. Fra Haraløkka fulgte jeg Bølerlia til Nøklevann skole og så ned Skolebakken til Rustadsaga.

utsikt fra Skolebakken mot Bogerud-Skullerud   (gml: foto)

Det var noe is i bakken, men intet problem. Fulgte så langs Generalen-Skullerudveien-Enebakkveien til Abildsø og videre til Plogveien. Fortauet som var fri for snø og is, var nå fine å løpe på. Jeg tok Plogveien opp forbi Manglerud skole til Manglerud t-bane st., og så en gangvei til Ryen. Her i fra, fulgte jeg Enebakkveien til Abildsø og videre tilbake til Haraløkka samme vei som jeg kom.

Ca 12,7 km

 

1:18


Stenfjellrunden 2014

           Stenfjellrunden 2014 – den 37 og mitt nr 7 

Jeg reiste tidlig ca kl 07.40 og underveis til Gåsbu, var jeg fornøyd med at temperaturen holdt seg stabil på minus 4-6 grader. Jeg ankom Gåsbu stadion ca 09.30 og ble anvist til en p-plass rett i nærheten av stadion. Gikk for å hente startnummer (918), ruslet så lit rundt før jeg returnerte tilbake til bilen. Det var fortsatt tidlig og lenge til start, så jeg nyttet tiden med å spise og drikke.


En drøy time før start var det fortsatt stille og rolig

Så var det skienes tur. Jeg hadde kvelden før gjort ferdig det meste, og nå var det bare å legge dagens festevoks. Med minus 8-10 på stadion, la jeg på blå ekstra (V40) og V30 lagvis. Gikk så for å teste skiene og synes at de virket ok, men var det trått. Hadde jeg benyttet en for myk glider (HF +1-5)? vel vel, det var lite å gjøre med dette nå.


Her testes ski m.m.

På vei tilbake til bilen, traff jeg Dennis og Kåre. Vi pratet litt om løpet osv., før vi ønsket hverandre god tur og lykke til.

Tiden gikk fort og det nærmet seg start. Første start var kl 11.00 for de som skulle gå 23 km, og kl 11.05 var det start for pulje 1 for hovedløpet 42,5 km. I og med at jeg skulle starte i pulje 5, den nest siste, tok jeg på skiene og gikk litt frem og tilbake. Hilste på Torfinn, Knut og noen til fra Rustad IL.

Pulje 1 gjorde seg klare for start og med ca 1 minutt igjen, stilte jeg meg opp for å ta bilder. Så gikk startskuddet og pulje 1 var i gang.


Fra starten i pulje 1


Pulje 1 på full fart ut fra stadion


Anders Mølmen Høst (foto: Stein Arne Negård) 

Anders Mølmen Høst, Lyn Ski/Team Centric, med start nummer 1, var første løper i mål og vinner av Stenfjellrunden 2014. Han kom i mål på 2.03.42,05.Astrid Ruud fra Hufserypene var beste dame med tiden 2:28:05

Ikke lenge etter var det klart for pulje 5 som skulle starte kl 11.25. Jeg hadde lagt skiene godt fremme, og var så klar for start.


Skiene på plass i pulje 5

Jeg var litt spent på hvordan dette ville gå og om grunnlaget var godt nok osv., men ville være fornøyd med en tid rundt 4 t + -. Om jeg hadde noen plan, så var det å holde følge med puljen så lenge som mulig.

Startskuddet gikk og vi var i gang. Noe kø i de første bakkene ut fra stadion ble det, men så løste det seg opp og det gikk greit videre.


Ut fra stadion og inn i den første bakken

Synes selv at jeg kom godt i gang, men i de lettere partiene fikk jeg klare indikasjoner på at skiene ikke gled like godt som for de rundt meg, og jeg fikk slite mer for å holde følge.


Dennis passerer 6 km

Etter ca 7,5 km når vi første drikkestasjon, og her tar jeg et beger med drikke, før det bærer videre. Jeg holder fortsatt delvis følge med puljen, men etter ca 9-10 km kommer det noen lange slake utforkjøringer. Her må jeg se at puljen forsvinner ut av syne og med det forsvant også noe av motivasjonen. Humøret var heller ikke på topp, men jeg gledet meg allikevel over at jeg var på skitur, så da løpets lengste sammenhengende bakke på 2,5 km var gått, steg humøret noe. Det gikk så greit videre frem til neste drikkestasjon og 18 km var nå unnagjort.

Det var litt vind i mot og det ble nokså slitsomt frem til den neste drikke/matstasjon som var på ca 24 km. Jeg tenkte på hva Stein en gang sa, om at det skulle være så fint på den andre siden av helvetet….osv.

Etter å ha spist både kjeks og banan samt to begre med drikke, føltes det bedre, og det gikk nå greit videre. Det hjalp å vite at det var halvgått og at det nå gikk mot slutten. Passerte et skilt om at det var 15 km igjen til mål.

Av de tre sporene som var hele veien, hadde jeg stort sett holdt meg til det høyre sporet, men ettersom andre passerte i midten, byttet jeg også spor. Wow tenkte jeg, plutselig gled skiene og jeg lurte et øyeblikk på hva som foregikk. At det kunne være så stor forskjell hadde jeg ikke trodd, humøret steg og det var bare en fryd å stake videre frem til neste drikkestasjon og 32 km. Her klemte jeg i meg en Gel som jeg skyllet ned med drikke.

Satte så avsted igjen, og glemt var nå alle de negative tankene. Jeg hadde ikke fulgt med på tiden underveis, men etter å ha tatt en rask titt på klokka, skjønte jeg at en tid i underkant av 4 timer var mulig.

Ved siste drikkestasjon etter 37 km, ble det nok et beger med drikke. Med friskt mot, gøyv jeg så løs på de siste bakkene i løypa, og med navnet mitt rungende over høytaleranlegget, staket jeg som best jeg kunne i mål. Ved målpassering hørte jeg at tiden ble 3:55:15, og jeg var fornøyd.

Tross problemer underveis, så er Stenfjellrunden et flott løpJ og hit kommer jeg helt sikkert igjen.


Stenfjellrunden 2014, takk for denne gang

Ca 42,5 km

  

            Alle resultater her:

            www.stenfjellrunden.no

            Se rapporter på Sportsmanden.no her

               flere bilder fra samme renn:

               #stenfjellrunden #mosjon #turrenn

              

              

              

              

               svaksynte Knut Vala fikk starte i pulje