20 februar 2014 Skitur i Krokskogen


Nils og jeg dro tidlig fra jobb (trim i arb.tiden 2 timer), da vi skulle på skitur i Krokskogen. Planen var å ta en lignende tur som i fjor da vi gikk tur-retur By  Løvlia.

Vi reiste fra Sandvika til Lommedalen og fikk parkert rett ved løypa der den startet i Guriby. Hadde kvelden før varmet inn Rex blå som jeg nå dekket med VR 50. NK som hadde med flere par ski, valgte til slutt skøyteski. 

Terrenget langs Lomma er av det enkle slaget og det gikk greit innover til løypekryss ved Tverrelva. Sporene som ikke var kjørt samme dag, var “blanke” men ellers helt greie. Fra Tverrelva tok vi til høyre og her går løypa på skogsbilvei opp forbi Myrseter og Monsebråtan til Kampevaddammen.

 


Forbi Myrseter og videre til Monsebråtan

Fra Kampevaddammen følger vi en terrengløype i ca 1 km før den går videre på en skogsbilvei. I neste løypekryss velger vi i motsettning til i fjor, og fortsette på skogsbilvei langs Store Lomma til Fjellseterbommen.

 


Løvlia 4 ( skogsbilvei ) og Løvlia 3 ( terrengløype), vi valgte Løvlia 4

“Mattisplassen” er en tidligere finneplass som ligger i Hole kommune ved nordenden av Plassedammen. Plassen som har en tragisk historie, har sitt navn etter Mattis Eriksen, en finne som ryddet denne omkring 1650.

 


På vei mot Fjellseterbommen 

I neste løypekryss ved Fjellseterbommen, tar vi til høyre og følger Grenadertrasseen videre opp til Løvlia som vi ankommer etter drøyt 2 t.

 


På toppen av bakken, Løvlia 

På Løvlia er det bra besøk for dagen (vinterferie) og vi finner oss et ledig bord i peisstua. Her blir det mat og drikke før vi setter kursen tilbake til Lommedalen.

 


Kake, vaffel og cola på Løvlia

 

Fra Løvlia tar vi samme vei tilbake som vi kom. Vi frøs på henda etter mye utforkjøring i starten, men fikk så tilbake varmen ettersom vi tok oss frem i løypa. Det hadde nå også begynt å snø og det gled ikke like godt. NK hadde underveis vist meg hvordan det skulle stakes, og fra Tverrelva til Guriby staket jeg slik han hadde vist. Synes det gikk greit, men slitsomt var det, og noe diagonalgang måtte det bli. 

Vel tilbake i Guriby og bilen, var vi enige om at dette hadde vært en flott tur og at Lommedalen er fint utgangspunkt for skitur.

 

Ca 36,7 km

 #krokskogen #ski #friluftsliv #trening #vinter #tur #turogtrening #sport

flere bilder samme tur:
Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top