21 februar 2013 Kroksgogen

21 februar

       

Roger, Nils og jeg dro tidlig fra jobb for trim i arb.tiden (2 timer), og turen i dag skulle gå fra By i Lommedalen. Målet var en tur til Løvlia og ingen av oss hadde tidligere går denne løypa fra Lommedalen før. Vi gledet oss til å prøve ut et nytt område. Været var bra og med minus 4 brukte vi blå ekstra dvs., Roger og jeg, for Nils bruker skøyteski.

 

Vi parkerte langs veien og gikk 200-250 m på vei og så var det på med skia. Løypene så flotte ut der de sto som trikkeskinner. Løypa svingte seg innover i lett terreng langs Lomma, og vi staket oss frem forbi Greinehytta og videre til Tverrelva. Her tok vi til høyre og nå begynte stigningene. Skiene satt godt i bakken og ikke lenge etter var vi oppe.

 


Nils og Roger på vei opp bakkene fra Tverrelva.

 

Vi fulgte en skogsvei forbi Monsebråtan og fram til et løypekryss der veien stoppet. Vi valgte terrengløype videre mot Løvlia. Denne var nokså kupert med mange fiskebeinsbakker, men til slutt var vi opp ved et lite vann med noen hytter.

 


Mot Løvlia til venstre ca 1 km

 

Vi tok til venstre mot Løvlia og etter ca 1 km var vi fremme. Hadde til nå brukt ca 2 t og gått 17,5 km. Går inn på Løvlia og tar oss en god pause med mat og drikke.

 


Mat og drikkepause på Løvlia.

 


siden det var vinterferie, var det bra besøk på Løvlia denne dagen

 

Vi tok en litt annen vei tilbake og i de neste 3-4 km fra Løvlia, satt vi stort sett i hockey og skled av sted så det ble kaldt på både hender og føtter. Temperaturen var nå på ettermiddagen synkende og lå nok på minus 8. Vel tilbake i løypekryss der vi tidligere tok til høyre, skled vi nå rett frem og så over på skogsvei. Det gikk slakt utfor og det gikk fort tilbake forbi Månsebråtan og ned til Tverrelva. Her tok vi samme løype tilbake til By langs Lomma, som vi kom. I en slak utforkjøring enser jeg noe ved siden av løypa, og der stod den…. skogens konge beitet kvister. Jeg stanset, fisket frem kamera og elgen stilte seg opp for et foto.

 


Skogens konge

 

Etter å ha beundret elgen en stund, satte vi kursen igjen mot By. Vel fremme ved bilen, var vi alle enige om at dette hadde vært en flott tur i nytt område. Artig var det også å få oppleve elgen i sitt rette element.

 

Ca 35 km

3 t 45 min

 

flere bilder fra samme tur:

 


fra Tverrelva mot Monsebråtan

 

1 km til Løvlia


en pust i bakken…straks fremme på Løvlia


 

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top