Sandvika – Jansløkka skole – Asker – Leangbukta….

16 november 2017. Trim i arb.tiden og litt til. Siden jeg har som mål å løpe minst en halvmaraton hver måned, skulle jeg denne gangen ta en tur rundt Asker via Jansløkka skole. Og som tenkt så gjort.

I og med at planlagt runde var ca 20 km tok jeg en ekstra sløyfe fra start da jeg fra SBC-bygget fulgte Sandvikselva utover mot sjøen. Deretter tok jeg kyststien langs sjøen til Bjørnsvika før jeg fortsatte langs Sandviksveien. Været var grått og det var litt småsurt, men så lenge man ikke fryser, er alt ok.

Fra Slependkrysset følger jeg Billingstadssletta et stykke før jeg tar til høyre inn Torstadveien. Denne følger jeg videre forbi Torstad gård til Skurstadgata og Hvalstadveien. Jeg går i de bratteste partiene, men løper det neste av veien og fra Kirkeveien svinger jeg til venstre inn Otto Valstads vei. Først bratt nedover på “glatta” og så like bratt oppover forbi Asker Museum til Kirkeveien og Jansløkka skole.

Jeg tar et bilde av Jansløkka skole og tenkte på da jeg kom i mål her etter å ha fullført kanskje verdens tøffeste turrenn – Grenaderløpet i 2013.

Jansløkka skole er en barneskole i Asker beliggende nær Semsvannsområdet og Hvalstaddalen med Asker Museum. Skolen som er Askers første faste skole er også den eldste skolen i kommunen som fortsatt er i bruk.

Kirkeveien ved Jansløkka skole

Jeg følger Kirkeveien videre og straks etter skolen dukker Asker kirke opp. Veien videre var både ny og ukjent og da jeg kom til rundkjøring ved Trekanten, forsøkte jeg å huske kartet, men klarte å ta feil vei. Dermed havnet jeg i Asker sentrum og Strøket. Jeg spurte noen om veien og med god hjelp fra disse, krysset jeg under Asker Jernbanestasjon før jeg var på rett vei.

Vel over E18 og i neste veikryss, ble jeg igjen usikker, men så fikk øye på et skilt det stod Fusdal på og svingte til venstre. Det regnet etter hvert mer og mer og det var nokså ufyselig, men det går greit og straks etter passerte jeg Askerhallen.

Også her dukker det opp minner fra den gang jeg fulgte Furuset rundt om kring på hockeymatcher. Det må ha vært på 70/80-tallet da Furuset med Bjørn (Botta) Skaare og Sven Lien herjet i norsk hockey. Det var gøy den gang da Furuset var et topplag.

Askerhallen er en del av Risenga Idrettspark. I januar 1968 ønsket bonde og ishockeyentusiast Bjørn Mortensen å ta initiativet til å bygge en ishall ved Risenga i Asker.

Jeg fulgte langs veien videre fra Askerhallen og brått opphørte gangveien og jeg måtte løpe ute på veien. Heldigvis var denne nokså oversiktlig og ved dammen som dukket opp på høyre side, var det fin gangvei. Denne følger jeg et stykke før jeg tar Langenga fram til Slemmestadveien. Her svinger jeg til venstre og følger gangvei nedover til leangbukta og videre langs sjøen.

Leangbukta – Bærum

Underveis mens jeg løper flyr tankene sine egne veier og plutselig var jeg ved Holmen. Her i fra, følger jeg Fekjan og Billingstadsletta til Slependkrysset (rundkjøring) før jeg løper opp «favorittbakken» langs Sandviksveien til Thon Hotel. Her krysser jeg veien og fortsetter langs Jongsåsveien tilbake til SBC-bygget. Selv om været ikke var som best så var dette allikevel en flott tur.

Nå venter 14 dager med sol og varme på Tenerife. Jeg gleder meg.

21,6 km

2:20

#løpetur #løpeglede #mosjon #turogtrening #budstikka #trening 

Haraløkka – Klemetsrud – Ljabru – Freidigveien…

13 november 2017. Fra Haraløkka langs Bølerlia til Nøklevann skole og ned <skolebakken> til Rustadsaga. Deretter følger jeg Generalen og Skullerudveien et stykke før jeg tar Enebakkveien (gangvei) til Skulleruddumpa. Her i fra, tar jeg Vinterveien til Dal/Brenna og Klemetsrud. Det er friskt, men ikke kalt.

Klemetsrud

Fra Klemetsrud tar jeg gangvei langs Gjersrudbekken og Ljabruveien til Hauketo hvor jeg krysser Nedre Prinsdals vei. Straks etter går jeg opp Ljabrubakken over Ljabru før jeg løper videre langs Ekebergveien over Sæter-krysset. I neste veikryss svinger jeg til høyre inn Lindbäckveien og deretter Freidigveien.

Krysset Oberst Rodes vei – Freidigveien og Kaptei Oppegaards vei – 1962 (oslobilder.no)

Freidgveien er en vei på Nordstrand i Oslo. Veien som fikk sitt navn etter Sportsklubben Freidig i 1939 går fra Lidbäckveien til Kaptein Oppegaards vei.

Jeg går opp Mikrobølgen før jeg løper videre langs Langbølgen og Glimmerveien. Ved “grisern” er det litt glatt, men det går greit og straks etter brua over E6, tar jeg samme vei tilbake til Haraløkka som jeg kom. Underlaget var stort sett bra hele veien, men litt glatt enkelte steder.

Fint med litt lys som her i Bølerlia

Ca 16,9 km

1:47

#løpeglede #treningsglede #mosjon #trening #løpetur

Sandvika – Nesøya rundt – Fekjan – Billinstadsletta….

9 november 2017. Trim i arb.tiden. Været hadde hele formiddagen vært et typisk november vær, men akkurat som jeg skulle ut, letnet det litt og sola dukket opp. Herlig tenkte jeg som hadde planer om en rundtur på Nesøya.

 

Fra SBC-bygget til Thon Hotel og videre langs Sandvikaveien til Rundkjøring ved Slependveien. Her tar jeg til venstre under E18 og deretter kyststien videre langs Grønsund til Nesøybrua. Det gikk litt trått og bena føltes tunge, men allikevel var det herlig å løpe langs sjøen. Litt vind i mot, men ikke sur og kald.

 

Kyststien fra Gyssestad langs Grønsund til Nesøybrua (gml:foto)

 

Jeg krysser over brua og følger Broveien ca 1 km til veikryss ved Kiwi. Her starter liksom runden som er på 4,5 km. Denne gangen tar jeg til venstre inn Otto Blehrs vei før jeg følger Østre vei, Vendla, Søndre vei og Vestre vei tilbake til Kiwi. Underveis nyter jeg turen med god utsikt mot Oslofjorden.

 

 

Om bena var tunge i starten kjentes de bedre nå og straks etter å ha passert Nesøybrua, bestemmer jeg meg for å ta en ekstra sløyfe. Jeg svinger til venstre og følger Nesbruveien forbi Ikea, over E18 og frem til Fekjan. Her svinger jeg til høyre og følger Billingstadsletta til rundkjøring ved Slependveien. Med sola i mot blir det nokså varmt, men det går greit og straks etter rundkjøringen, løper jeg opp “favorittbakken” langs Sandviksveien til Thon Hotel og deretter tilbake til SBC-bygget som jeg kom. Underveis noterer jeg at jeg har krysset E18 hele syv ganger, 6 ganger under og en gang over.

 

Ca 15,4

 

1:30

 

#mosjon #trening #løpetur #treningerbestute #budstikka #runforfun

Østmarka; Haraløkka – Branntårnet tur/retur..

6 nov. 2017. Møtte Einar og Nikki på Haraløkka for felles tur. Planen var en tur/retur til Branntårnet med hodelykt.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Ulsrudvann og Østmarksetra før vi fortsatte i lysløypa til Mariholtet via Sarabråten. Underveis og særlig etter Hestehullet registrerer vi at det fryser på men, at det ikke blir glatt.

I veikryss ved Mariholtet tenner vi hodelyktene før vi setter oppover langs Haukåsveien til Branntårnet på Haukåsen. Nikki som er både flink og lydig tripper lett avsted uten en lyd tett på oss. Det er ikke mange vi har møtt så langt før det brått dukker opp et kraftig lys midt i mot, og det var vanskelig å se. Var det en bil her inne på veien? Neida, det kom en kar løpende med en 1000m i panna. Og det er sikkert gøy med slikt lys, men mindre gøy for oss som ble blendet.

 “Det hadde jo vært kjekt om man kunne ha en uskreven regel om å se ned- og eller ut til siden ved passering slik at man ikke blender hverandre”.

Haukåsen – Østmarka. (gml:foto) Mer om Branntårnet HER:

Etter en rask pause på Haukåsen returnerer vi tilbake til veikryss før vi der i fra, tar samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom. Mulig ble Nikki litt sliten på slutten, men ellers holdt hun greit følge hele veien. Vi takket for fin tur før jeg løp den siste biten hjem.

16 km

1:50

#østmarka #oslomarka #mosjon #trening #løpetur #runforfun

Kolsås-Dælivann Landskapsverneområde – Øverlandselva…

2 nov. 2017. Trim i arb.tiden. Fra SBC-bygget til Sandvikaselva og BI-parken før jeg følger Brynsveien, Lindelia og Dæliveien opp til Fleskum gård. Det har så langt gått jamt oppover, men så bikker det nedover til “Kolsås-Dælivann Landskapsverneområde”. Her er omgivelsene fine og jeg nyter turen videre.

Langs Dæliveien forbi Dælivann mot Skotta

Dæliveien mot Gamle Ringeriksvei 

Jeg følger Dæliveien forbi Skotta og frem til Gamle Ringeriksvei hvor jeg svinger til høyre. Det går greit videre og tanken var å følge Kirkeveien fra Haslum, men på vei nedover straks etter Gådhaab, fikk jeg øye på et turskilt 6 km til Sandvika langs Øverlandselva, og dermed svingte jeg inn denne veien. Første biten 400-500 m var på asfalt, men deretter, ble det en herlig tursti som følger langs elva forbi Haslum og videre til Engervannet.

Øverlandselva er ei elv i Bærum kommune i Akershus. Elva som er 16,8 km lang, starter i Østernvann ved Fossum, og renner ut i Engervannet ved Sandvika.

Etter å ha fulgt elva et stykke nedover, forlater jeg denne og fortsetter så videre langs Presveien og Engervannsveien. Den siste biten tilbake til SBC-bygget avslutter jeg med stigningsløp.  

Engervannet sett mot nord (gml: foto)

Ca 12,3 km

1:18

#trening #løpetur #mosjon #bærum #budstikka #turogtrening

Ljanselva – Mortensrud – Brennarunden…

30 oktober 2017. Tidlig samme dag fikk jeg følgende mld fra Einar –  “Hva med ned Ljanselva til Engersbråten ved Hauketo og sti rundt og opp til Mortensrud og Brennaløypa til Grønmo og hjem? Husk hodelykt! E 🙂 Den er grei – du viser vei, svarte jeg.

Fra Haraløkka tok vi veien om Nøklevann skole og ned Skolebakken før vi fulgte Generalen videre til Plantasjen på Skullerud. Her går vi ned skrenten til lysløypa som vi følger videre langs Ljanselva til Sagdammen og Skulleruddumpa. Her i fra, skulle vi følge turvei- og sti langs Ljanselva.

Ljanselva er ei lita elv som renner fra Lutvann, Nkølevann og Skraperudtjernet i Østmarka, gjennom tettbebyggelse og verneverdig urskog, ned til Bunnefjorden. Elva er fiskeførende og det finnes ørret i hele elvas lengde.

Og med hodelykta på satte vi avsted med Einar foran og meg bak. Alltid spennende med noe nytt. Det var både morsomt og variert der vi krysset elva flere ganger. At det stedvis var både sølete og glatt tok ikke luven fra oss. Ikke tale om at jeg hadde funnet frem her sa jeg til Einar for dette er jo rene “Villmannsløypa”, men vi må ta denne en gang i dagslys også. Vi kom oss imidlertid greit i gjennom uten uhell. Den siste biten opp Ljansdalen til Mortensrudveien var bratt, men opp kom vi.

Fra Mortensrud tok vi ta “Brennarunden” motsatt vei til løypekryss ved Raumyr. Her svinger vi til venstre og straks etter er vi ved Vannverket på Skullerud. Vi tar veien ned og over Ljanselva før vi tar samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom.

Underveis i “skolebakken” treffer vi Stein og resten av karene i herregruppa/sprudlegruppa til Rustad IL. Det er alltid hyggelig å møte denne trivelige gjengen hvor muntre kommentarer sitter løst. At Einar og jeg ble brukt som “harer” i bakken der de “hufset” forbi, var bare gøy.

  

Ca 13,4 km

1:36

#runforfun #mosjon #trening #løpetur #turogtrening