Uvdal – Hardangervidda – Imingfjell – Rjukan…

19 juli 2018 satte Heidi og jeg kursen mot Kongsberg og deretter RV40 innover Numedalen til Lampeland hvor vi skulle møte Grethe og Ragnar. Og ganske samtidig, ankom vi Lampeland. Her spiser vi lunsj før vi fortsetter til Rødberg og deretter Uvdal Resort hvor vi skulle bo de neste 3 dagene.

Hverken Heidi eller jeg hadde vært på denne kanten før. Men siden dette var Grethe og Ragnars hjemmebane, var vi trygge på at vi ikke kom til å bli borte på vidda da vi neste dag skulle på tur dit. Uvdal som er en innfallsport til Hardangervidda ligger i Nore og Uvdal kommune øverst i Numedalen hvor også store deler av Hardangervidda ligger innenfor kommunens grenser.

20 juli 2018. Fra Uvdal Resort er det ca 30 min kjøring til man er på Hardangervidda. Underveis forteller både Grethe og Ragnar om alt vi ser og litt til?.

Vi parkerer på grusvei like ved Solheimstulen Turisthytte og her forteller bilder mer enn ord….

 

Vel tilbake etter en flott tur på Hardangervidda tar vi et bad i Uvdalselva som for anledningen holder minst 20-21 grader.

 

21 juli 2018. En ny varm dag skulle det bli. Fra Uvdal Resort setter vi kursen mot Imingfell og Rjukan. Underveis forteller Ragnar at det er nettopp denne veien over Imingfjell at deltakerne i kanskje verdens tøffeste Triathlon (Norseman Xtreme Triathlon) sykler før de fra Tinnsjøen skal løpe 42,2 km gjennom Rjukan og opp til toppen av Gaustadtoppen. Puh! tenkte jeg og var glad for at vi kjørte bil.

I Rjukan spiser vi lunsj på Rjukan Kinokafè før vi fortsetter opp til Vemork. Heldigvis var det ikke strikkhopping fra brua denne dagen ? ikke det at vi skulle prøve, men en vet jo aldri (hehe).

Før vi forlater Rjukan måtte vi ta Krossobanen som ble bygget i 1928 og gitt som gave til innbyggerne i Rjukan fra Norsk Hydro for at de skulle komme seg opp i sola i vinterhalvåret.

Vi tar deretter samme vei tilbake til Uvdal Resort som vi kom. Også denne dagen bader vi i elva som stadig holder samme temperatur.

 

En herlig start på ferien, men tiden flyr fort, og allerede neste dag, takker vi for oss før vi setter kursen hjemover. Grethe og Ragnar skulle imidlertid bli noen dager ekstra. Vi derimot, reiser til hytta i Spydeberg ved Lyseren, men det får bli en annen historie.

#noreoguvdal #uvdal #uvdalresort #hardangervidda #imingfjell #rjuka #ferie #hollyday #sommer #tur 

flere bilder følger;

 

 

 

Østmarka; Stibefaring over Bestemoråsen – Fjellstadputten…

16 juli 2018. Siden det var meldt om toppbrekk på sti over Bestemoråsen til DNT Oslo og Omegn og at dette er vest for Elvåga som er Einar og Odds ansvarsområde, skulle Einar og jeg på stibefaring.

Fra Haraløkka følger vi grusvei til Ulsrudvann og Østmarksetra før vi fortsetter i lysløypa til Mariholtet via Sarabråten. Det var nokså varmt underveis, men det er man jo blitt vant med. Einar som kommer rett fra en ukes vandring i Jotunheimen kjente tidlig at bena ikke var i løpermodus, men ellers var de helt ok.

Fra veikryss ved Mariholtveien/Haukåsveien tar vi blå sti rett øst mot Nord-Elvåga og deretter langs denne over Bestemoråsen til Finfallåsen og Gullsmeden. Underveis finner vi et grantre som er veltet over sti. Ikke rare greiene, men likefult, bør den kuttes i toppen.

Et grantre over sti. En jobb for Einar og Odd.

Fra Gullsmeden følger vi grusvei forbi Høyås og Ødegården til Kattismyr. Her tar vi venstre opp bakken og deretter til høyre inn på <Pioneren> som vi følger et stykke før vi tar rød løype til Fjellstadmyra.

I Østmarka finnes det ca 40 vann/tjern. Fjellstadputten er blandt de minste.

Og for variasjonens skyld tar vi lysløypa frem til grusvei hvor vi svinger til venstre. Denne følger vi tilbake til Haraløkka via Rustadsaga. Bestemoråsen er blandt de fineste stiene i Østmarka sa Einar før vi enda en gang, ønsket god sommer.

ca 12,8 km

1:35

#østmarka #oslomarka #mosjon #løpetur #friluftsliv

Østmarka; Halssjøen rundt fra Haraløkka…

En tidlig morgen la jeg i vei fra Haraløkka til Rustadsaga, Ødegården og Høyås med mat og drikke i sekken. Planen var en tur rundt Halssjøen med et innslag av stier som jeg ikke hadde vært på før. Vel har jeg vært rundt Halssjøen tidligere, men det er lenge siden nå. (se link HER😉 Været var ok, litt skyet, men det var bare behagelig.

Fra Høyås tar jeg skogsveien videre til Pettersbråten og El Paso før jeg tar en drikkepause på Nordre-Skytten. Her er det dårlig med skilt for blåmerket sti, men etter en snartur nedom Sør-Elvåga, tar jeg rød løype et stykke før nye skilt dukker opp. Denne gangen er alle skilt for blåmerket sti. Jeg følger blå sti mot Vangen langs Cudrioberget til Skråbakkhullet også kalt 17. mai-plassen. Tempo underveis er rolig og jeg nyter stillheten i flotte omgivelser.

Skråbakkhullet (17. mai-plassen) er et sti- og løypekryss i Valstadløypa som ligger i et søkk mellom Sør-Elvåga og Mortvassåsen, sørvest for Kavlebrumyra. Ved Skråbakkhullet hadde Friluftsklubben i mange år sin tradisjonelle 17. mai-feiring.

Jeg velger blå sti mot Losby og Vangen før jeg i neste stikryss tar til venstre mot Losby – en ny sti for meg. Underlaget er bra og det går greit videre rundt Kavlebrumyra før jeg uventet var på Stokkholtmyr som er et sentralt løypekryss om vinteren. Duverden tenkte jeg – for ikke visste jeg at det gikk blå sti hit, men det er alltid gøy med nye stier. Herlig! Det var grønt og frodig på myra som ikke var særlig våt, men greit å følge klopper/gangbaner som lå flere plasser.

Blå sti og rød løype til Stokkholtmyr

 

Stokkholtmyr som er et løypekryss, ligger sør for Halssjøen

Straks etter Stokkholtmyr kommer jeg til en skogsvei hvor jeg svinger til venstre mot Drettvann og Halssjøen. Ikke så ofte man er her uten ski på bena, men bevares, Halssjøen er like flott alle årstider.

Halssjøen ligger 279 m.o.h. nordvest for Drettvannet i Losbyvassdraget, Lørenskog kommune i Akershus. Vannet er i dag reservevann for Lørenskog og Skedsmo med stadig drikkevannsrestriksjoner. Under krigen var det satt opp ei hytte til bruk av utkommanderte mannskaper som skulle hugge ved i denne delen av Østmarka.

Fra demningen i sydenden tar jeg blå sti langs vannet til Lombardiet der jeg tar en mat- og drikkepause. Sola har kommet frem og det er nokså varmt, men helt ok i skogen.

 

 

Lombardiet, liten slette ved sti- og løypekryss på østsiden av Halssjøen. Navnet er sannsynligvis inspirert av Napoleons bedrifter på slutten av 1700-tallet da han tok Lombardia i Nord-Italia. Slike oppkallingsnavn finnes flere andre steder i Østmarka, som Finnland og St.Helena

Fra Lombardiet følger jeg samme sti langs vannet, over bekken (tørrlagt), under kraftledningene ved Lyberget til Skullerudseter. Terrenget er kuppert, men ok. Herfra følger jeg blå sti videre innover Skilledalen et stykke før jeg tar Valstadløypa eller “påskeløypa” som den opprinnelig het til lysløypa mellom Vallerud og Mariholtet øst for demningen i Elvåga.

Mariholtet – Østmarka

Jeg følger lysløypa til Mariholtet hvor jeg etterfyller drikkeflaske før jeg fortsetter mot Nøklevann. Ved Hestehullet tar jeg blå sti langs Slettfjellet som er en av mine favorittløyper. Underlaget er bra hele veien og det er bare å nyte. Fra Ødegården tar jeg grusvei til Haraløkka via Rustadsaga og Skredderløkka. En herlig tur å anbefale.

ca 23,1 km

3:33

Se turen på Strava HER:

Div. fakta; Østmarka fra A til Å

#østmarka #oslomarka #sommerimarka #friluftsliv #mosjon #tur #turogtrening #trailrunning

Flere bilder følger;

Sør-Elvåga sett fra øst mot vest (Nordre-Skytten)

Stikryss like øst for Nordre-Skytten

Halssjøen sett fra demningen i syd

Halssjøen – Østmarka

Halssjøen – Østmarka

 

Fra Halssjøen og over bekken før blå sti mot Skullerudseter og Skilledalen

 

Skullerudseter, nedlagt seter i Skilledalen øst for Elvåga. Seter under Skulerud gård ved Losbyveien. Setra var i drift fram til 1850.

 

Valstadløypa (påskeløypa) går øst for Elvåga. Løypa ble anlagt i 1971-72 av en dugnadsgjeng fra Oppsal IF med Knut Valstad i spissen. Tanken var at løypa ikke skulle gå på vann, slik at den kunne brukes langt utover våren. Løypa starter opprinnelig på Nuggerud og gikk til Vangen. Den er nå merket og skiltet fra lysløypa øst for demningen i Elvåga, sørover via Dammyr og Skråbakkhullet til Slepptjern ved Sør-Skytten. Løypa ble først kalt Påskeløypa, men etter Knut Valstads død i 1976 fikk den navn etter ham.

Fra Stokkholtmyr til skogsvei mellom Mønevann og Bjønnebete

 

Naturens kunstverk?

 

Kolsås – Søndre Kolsåstopp – KIF-hytta…

En tidlig formiddag satte Lena og jeg kursen til Bærum for en tur til Søndre Kolsåstopp. Kolsås som kanskje er det mest karakteristiske landemerke i Bærum er en ås i Bærum kommune i Akershus. Navnet kolsås kommer av kol og ås. Kolsås har to topper – Nordre (379 moh) eller Varden og Søndre (342 moh). Mellom toppene ligger Setertjern. Kolsås er et turområde med tilrettelagte stier og det var nettopp disse Lena og jeg skulle gå i dag.

Søndre Kolsåstopp med utsikt utover Oslofjorden

Fra før av vet jeg at det kan være problematisk med parkering i Toppåsveien og derfor parkerte vi ved Rosenvilde High School.

Langs Brynsveien til Toppåsveien. Kolsåstoppen i bakgrunn.

Herfra gikk vi langs Brynsveien et stykke før vi tok inn Toppåsveien. At det her går oppover er liksom for “oppvarming” å regne da vi fra bommen øverst i Toppåsveien starter på selve oppstigning. Vi følger grusvei og kjerrevei et stykke før vi fortsetter på blå sti. Og her forteller bilder mer enn ord….

 

 

 

 

 

Vel oppe nyter vi fantastisk utsikt utover Oslofjorden og Drøbaksundet den ene veien og mot Oslo den andre veien. Faktisk skimter vi “kuppelen” på Branntårnet som står på Haukåsen i Østmarka. Vi tar oss en god pause med mat og drikke før vi begynner på nedstigningen.

 

Om oppstigningen var krevende så er det ikke bare å rusle nedover for her er det mange glatte steiner, men det går greit bare man er forsiktig. Underveis tar vi en avstikker til KIF-hytta.

 

 

KIF-hytta eies av Bærum Røde Kors. KIF er forkortelsen for Kristiania Idrætsforening som senere skiftet navn til Oslo idrettslag. KIF kjøpte hytta etter at den var en del av verdensutstillingen på Frogner, Oslo i 1914. Hytta ble fraktet med jernbanen til Sandvika stasjon og fraktet videre stokk for stokk opp dit hvor den står i dag. Hytta var ferdig til bruk i 1916.

Utsikt fra KIF-hytta mot Oslo

Fra KIF-hytta følger vi kjerrevei/grusvei til bommen ved Toppåsveien. Deretter tar vi delvis samme vei tilbake med unntak av at vi tok inn Kløftaveien-Høgåsveien til Hauger t-bane stasjon før skolen ved Brynsveien. En flott tur med mange fine opplevelser. En tur å anbefale.

ca 4,6 km

Se tur på Strava HER

#kolsåstoppen #bærum #budstikka #tur #turogtrening #friluftsliv #mosjon

Flere bilder følger;

 

 

 

 

 

 

Østmarka; Trolldalen – Smalvann – Dølerud…

9 juli 2018. i og med at det er lenge siden jeg har vært på Dølerud var det nettopp dit jeg skulle denne gangen, men først en tur i rød løype opp gjennom Trolldalen.

Fra Haraløkka fulgte jeg grusvei til Rustadsaga og Løkka før jeg tok blå sti til Fjellstadmyra. Underlaget var til tross for litt regn bra og fra myra tok jeg rød løype forbi Fjellstadputten til sykkelsti (Pioneren) som jeg følger frem til lysløypa. Her svinger jeg til venstre og straks etter er jeg ved Kattismyra hvorfra jeg tar rød løype inn Trolldalen.

Trolldalen er en trang dal fra Kattismyr og Aurtjern (Ørkyteputten) som går sørover mot Rundvann og Østmarkkapellet.

Det er fint i Trolldalen og jeg nyter omgivelsene. Det er nokså tørt og det går greit. I løypekryss før Rundvann svinger jeg til venstre et stykke før jeg fra Smalvannsmosen tar sti til høyre og straks er jeg ved Smalvann.

Smalvann – Østmarka

Jeg følger sti langs vannet på østsiden til Flyktningeruta i den andre enden. Skulle jeg ta veien videre fra Østmark.kpl. eller følge Flyktningeruta videre, men det ble noe midt i mellom da jeg fulgte umerket sti (sykkelsti) rett sørover. En herlig sti med fint underlag og så lenge det går nedover, er alt ok. Jeg lurte på hvor jeg kom ned, men så dukket det opp en kjent grusvei som jeg fulgte ned til veikryss. Her tar jeg til høyre et stykke før jeg tar blå sti til Dølerud.

Dølerud, tidligere husmannsplass under gården Store Li ved Klemmetsrud. Farmoren til den kjente naturfotografen Sverre M.Fjelstad, Karen, ble født her i 1854, men flyttet senere til Katisa.

Fra Dølerud tar jeg samme sti tilbake til grusvei hvor jeg nå svinger til venstre. Her passerer jeg Sølvdobla og Langbråten før jeg fra Grønmo følger lysløypa videre til Vannverket og Skullerud Idrettsplass. Derifra tar jeg grusvei til Skraperudtjern og Skullerud skole før jeg går opp Skolebakken til Nøklevann skole og avslutter med stigningsløp den siste biten hjem langs Bølerlia.

Ca 14,1 km

1:40

#østmarka #oslomarka #stiløping #trailrunning #runforfun #mosjon #trening #turogtrening  

Dølerud – Østmarka

Sandvika – Lysaker – Bestumkilen tur retur…

5 juli 2018. Fra SBC-bygget i Sandvika var planen å løpe 10 km den ene veien for så å returnere samme vei. To løp av 10 km som jeg tenkte å registrere i “Sommerkarusellen”. I utgangspunktet skulle jeg under timen på hvert løp, men det skulle bli lettere sagt en gjort.

Fra Sandvika fulgte jeg langs Sandviksveien til Høvik og deretter langs Markalleen og Professor Koths vei til Lysakerlokket. Herfra fortsatte jeg i “Tour De Finance” som er sykkelveien vestfra til Oslo sentrum. Jeg følger denne videre over Lysakerelva mens jeg lurer på hvor langt forbi Maxbo jeg måtte før jeg nådde 10 km. Ved Maritimparken durer det i klokka og 10 km er passert. Jeg har jo løpt denne strekningen flere ganger, men aldri har det vært så varmt som nå. Puh!

10 km ble passert ved Maritimparken/Sjølyststranda i Bestumkilen

TourDeFinace oppsto som et kallenavn på tempo-sykling inn til Oslo sentrum om morgenen på arbeidsdager, og har festet seg som et navn på sykkelstrekningen, særlig vestfra inn mot sentrum. Touren regnes særlig å starte på Lysakerlokket i Bærum der ulike veier inn mot hovedstaten fra strøkene lenger vest konvergerer. Herfra finnes en forholdsvis rett og uavbrutt sykkelvei mot Oslo sentrum.

Jeg tar en lengre pause med drikke osv., før jeg starter på returen. Den første biten forbi Maxbo går greit, men så går liksom lufta ut og jeg både går og løper omhverandre eller “Gågging” som Morten kaller det.

Ved Lysakerlokket med Lysakerelva i bakgrunn

Jeg innser straks at det ikke blir under timen og finner derfor en annen rute tilbake for variasjonens skyld. Etter ca 4 km samme vei som jeg kom tar jeg av fra Professor Koths vei og fortsetter så langs Gamle Drammensvei forbi Lysaker skole til Stabekk. Her krysser jeg jernbanen før jeg fortsetter langs Jernbaneveien og en turvei langs et jorde. Det var fortsatt varmt, men en svalende vind i mot, var behagelig.

Med jernbanen på den ene siden og sti/turvei på den andre siden passerer jeg et jorde mellom Stabekk og Høvik

Tempo er det så som så med, men det går rimelig greit og før jeg kommer til Høvik, tar jeg inn Peter Loranges vei og deretter Gamle Drammensvei. Underveis har jeg fått etterfylt drikkeflaske hos en barnehage – Takk for hjelpen! Fra Høvik skole svinger jeg til høyre inn Kirkeveien hvor jeg går i bakkene og løper der det er mulig. Det er nokså varmt, men bedre da jeg fra Kirkeveien tar turvei langs Øverlandselva hvor det er en del skyggepartier.

Engervannet sett mot nord (gml: foto)

Ved Engevannet velger jeg turvei langs jernbanen og jammen durer klokka for 10 km da jeg kommer til enden av denne. Herlig tenkte jeg, nå blir den siste biten frem til SBC-Bygget for nedjogg og regne. Og selv om det ble svært varmt underveis så var det allikevel en flott tur. To løp til “Sommerkarusellen” på samme dag – fullført.

ca 21 km

2:12

#sportsmandensløpskarusell #sommerkarusell #løpetur #trening #mosjon #turogtrening

Østmarka; Lutvann rundt medsols….

2 juli 2018. Lutvann rundt med joggesko fra Haraløkka.

Fra Haraløkka fulgte jeg grusvei til Sørli før jeg fortsatte på en umerket sti i deler av løypa til “Ulsrudvannet rundt (UVR)” motsatt vei et stykke og natursti til Korketrekkeren. Her svinger jeg til høyre og passerer først over brua og deretter under den samme brua som Thomas Heftye fikk laget i sin tid som en attraksjon på vei til Sarabråten.

Fra veikryss i nordenden av Nøklevann setter jeg kursen inn Lutdalen til Lutvann. Planen var å ta en tur rundt vannet medsols og som tenkt så gjort. Jeg krysser bekken fra Lutvann og straks etter klyver jeg opp skråningen. Puh!

Deretter følger jeg blå sti over Fagerholtåsen til Fagerholt og Lut i den andre enden av vannet. Underveis nyter jeg utsikten som stedvis er bra.

Det er noen år mellom dette bilde og det fra 1928, men vannet er det samme selv om Ammerud nå synes i bakgrunnen.

 

Lutvann – 1928 (oslobilder.no)

Lutvann som er det nordligste vannet av østmarkas mange vann ligger 205 moh. Vannet er det dypeste i Østmarka som er målt med ekkolodd til 55 m senest i 2017. I vannet finnes ørret, abbor og norsk røye samt at det også er satt ut kanadarøye og bekkerøye. Vannet har to øyer, Nordholmen og Sydholmen.

Ved Lut som ligger helt nord i vannet er det mange som bader og det så fristende ut, men jeg fortsetter videre oppover og drøyt 80 høydemetere senere, er jeg på Lutåsen. Også her er det enkelte utsiktspunkter som jeg passerer før det bikker bratt nedover til jeg er tilbake der jeg startet i sørenden av vannet. Selve runden som er nokså krevende er ca 5 km.

Blå sti over bekken fra Lutvann

Fra Lutdalen tar jeg grusvei til Korketrekkeren og Østmarksetra før jeg fra Ulsrudvannet tar turvei til Haraløkka hvor jeg avslutter med stigningsløp. En fin tur i krevende terreng.

Ca 11,7 km

1:34

#østmarka #oslomarka #natur #friluftsliv #trailløping #mosjon #lutvann

Blå sti på vestsiden av Lutvann

Uhu denne så skummel ut, men var jo snill da

Kuppelen på branntårnet stikker opp av skogen

 

Lyseren rundt – Skimtefjell – Bærmerud – Nosa – Hallerud…

28 juni 2018. Lyseren rundt med Team Sportsmanen. 

I og med at dette er tredje gangen vi tar <Lyseren rundt> med joggesko må det vel kunne betraktes som en “tradisjon”. Og i tradisjonens tro osv., blir det nok flere turer rundt Lyseren. Kanskje allerede i høst?

Klar for tredje utgave av Lyseren rundt. Fra venstre mot høyre; Svein, Marius, Stian, Frode, Roar T., Roar A., Lill og Steinar. Ragnar ikke med på bilde da han kom noe senere. Foto: Arvid Mathiesen / turogtrening

Vi var 9 stk som stilte til start ved Skihytta til Spydeberg IL mens siste mann Ragnar, som satt fast i trafikken, skulle komme etter. Det var god stemning før start – noen var med for første gang mens andre har vært med flere ganger. Uansett gledet vi oss til en fin tur rundt vakre Lyseren.

Det var nokså varmt da vi startet (ca 28 grader), men varmen til tross, var det en god tone. Underveis skravler vi med den som var nærmest. Det stiger lett i skogsterreng til Langtjernet før vi kommer ut av skogen og følger svaberg videre opp til Skimtefjellet og Skimtefjellhytta. Her skriver vi oss inn i gjesteboka til Stegen turlag som drifter hytta.

Drikkepause på Skimtefjellhytta

 

Fra Skimtefjellet som er den høyeste toppen helt nord i Spydeberg kommune tar vi blå sti- og rød løype over deler av Gulltjernmosen Naturreservat til løypekryss hvor vi tar til venstre. Underlaget er bra og det går greit. Vi følger rød løype videre til Brevigveien. Underveis har Marius og Roar T. snudd for å møte Ragnar som startet noe etter oss andre.

som perler på snor fra Skimtefjell til Brevigveien

tommelen opp fra en alltid smilende Frode….

…..og ikke minst Roar T.

Og med Marius, Roar T. og Ragnar et stykke bak fortsetter vi andre langs Brevigveien til Bermerud. Her tar vi en lang drikkepause før vi etter avtale med Marius småløper i forveien. Vi tar av fra Brevigveien og krysser et jorde før vi enda en gang “knoter” med veien videre omtrent på samme sted som sist gang og gangen før der – at vi aldri lærer tenker jeg, men etter å ha spurt oss for, er vi på rett vei. Kanskje kunne vi ha merket ruta med noen turkise bånd til glede for oss selv og andre som vil rundt vannet med joggesko.

Vi kommer etter vert frem til en bakke som vi drar kjensel på og med melding fra Marius om at de var like i nærheten, venter vi på dem her. Straks etter dukker de opp og vi hilser på Ragnar som er nyeste medlem av Team Sportsmanden før vi fortsetter videre. Og alle mann alle – følger vi etter Marius som tar føringen.

 Roar T., Marius og Ragnar på plass sammen med Frode og resten av gjengen

på vei mot Nosa og Lyseren Strandpark

Etter ca 13 km krysser vi gangbrua ved Nosa som gynget godt før vi ved Lyseren Strandpark tar en lengre drikkepause.

Her ved Lyseren Strandpark etterfylles drikkeflasker 

Her i fra, tar vi grusvei forbi noen av hyttene som var med i TV2`s program “Sommerhytta” før vi fortsetter på sti et stykke og deretter grusvei forbi Vatn til Hallerud. For egen del og til tross for at jeg er nøye med drikke, kjenner jeg at det røyner på, og jeg går noen bakker. Men på Hallerud er vi alle samlet.

Vi følger Lyserenveien videre et stykke før vi tar grusvei mot Ruudstranda og Lyseren. Underveis har Marius takket for følge og stukket i forveien da han hadde dårlig tid mens vi andre tok turen opp til vår hytte. Her tar vi en lengere pause med saft is og drikke.

Hele gjengen på “pallen” med saft is som aldri har smakt bedre 

Fra hytta tar vi sti til grusvei som vi følger videre til Haugen gård og deretter langs Haugenveien tilbake til Skihytta hvor vi startet.

After-run med en hyggelig gjeng fra Team Sportsmanden. Tusen takk til Marius (som ikke er med på bilde grunnet dårlig tid) for lånet av Skihytta.

En herlig tur rundt vakre Lyseren ble avsluttet med after-run på Skihytta med mat og drikke. Stemningen var god og alle var vi enige om at dette hadde vært en flott tur. God sommer!

Ca 23,8 km

2:58

#lyserenrundt #løpetur #mosjon #lyseren #spydeberg #turogtrening #teamsportsmanden #runforfun #stegenturlag

flerebilder fra samme tur følger;