22 oktober 2012 Østmarka

22 oktober

Møtte Einar kl 17.30 på Haraløkka og sammen satte vi av sted mot Rustadsaga. Ved hestehagen tok vi til høyre og så til venstre i Hullet. Opp bakken forbi Fjellstad og lysløypa videre langs Nøklevann. Møtte Dennis som var ute og gikk (trener opp ryggen) og vi vekslet noen ord, før vi la i vei mot Sarabråten og Nøklevann.

 

Vi tok til høyre opp Rundtjernbakkene og her møtte vi Bjørn Ole som med staver drev egentrening. Vi hilste og fortsatte så til neste kryss.

 

Lysløypa forbi Rundtjern

Her tok vi til høyre, passerte Appelsinhaugen, så til høyre igjen og videre ned til Varmesentralen på Haugerud. Vi passerte bommen og gikk opp bakken i mørket til vi igjen var oppe i lysløypa og denne fulgte vi til Oppsal. Vi fortsatte så langs Generalen, opp Olav Nygaardsvei og tilbake til Haraløkka.

 


Haraløkka

 

Ca 16,5 km, 1 t 38 min

Ca 984,8 km

 

 

 

18 oktober 2012 Landevei

18 oktober

Trim i arb.tiden. Nok en gang var vi 4 stk som møttes for felles tur. Denne gangen var planen å ta en runde på Nesøya. Vi fulgte Sandvikselva et stykke til bommen og så Slependveien videre. Denne fulgte vi hele veien til rundkjøringen, krysset E18 og så over brua til Nesøya.

 


NK, Frank og Loc på vei over brua til Nesøya

 

På Nesøya tar vi en runde (ca 5 km), og så er vi tilbake på brua. Krysser E18 før vi fortsetter mot Sandvika.

 


Mot Sandvika

 

Vi økte farten opp mot Sandvika Storsenter som vi passerte, krysset elva og så var vi tilbake til Skattens Hus. En flott tur der regnet holdt seg delvis unna, men mot slutten måtte det komme noen dråper.

 

Ca 14,7 km, 1 t 32 min

Ca 978,3 km

 

Flere bilder fra samme tur:

 

 


 

 

 

15 oktober 2012 Østmarka

15 oktober

Tok med staver i dag. Fra Harløkka via Sarabråten til krysset ved Mariholtet. Tok så til venstre inn Haukåsveien, og gikk skigang hele veien opp til Branntårent.

 


Sarabråten – Merrapinna ned til høyre

 

Enkelte steder langs veien lå det rester av snø som hadde falt dagen før. Det er blitt fint og luftig på Haukåsen nå som skogen rundt er blitt hogd.

 

Jeg tok samme vei tilbake til Haraløkka. Litt surt og kalt var det med regn og vind, men så lenge man ikke fryser er det ok. Tar nok med hodelykt neste gang.

 

Ca 18,4 km, 1 t 44 min

Ca 963,6 km

 

11 oktober 2012 Landevei

11 oktober

Trim i arb.tiden. NK, Loc, Frank og jeg møtte for felles tur, og

ca kl 13.00 satte vi av sted langs Sandviksvelva og Skuiveien frem til Kirkerud.

 


Loc, Frank og NK i Skuiveien

 

Vi krysset Skuiveien og fulgte så en gangvei videre over elva og frem til Brynsveien.

 


Mot Brynsveien, Søndre Kolsåstopp i bakgrunn

 

Vi svingte så til venstre og fulgte Brynsveien forbi Kolsås, over elva og tok så grusvei på nedsiden av Bryn skole langs Isielva.

 


Grusvei langs Isielva

 

Ved veikryss, tok vi til venstre og fulgte Gml Lommedalsvei til Vøyen og Kirkerud.

 


På brua ved Vøyen-Kirkerud

 

Vi fortsatte så langs Skuiveien forbi Kirkerudbakken, Gml Franzefoss brug og Sandvikselva tilbake til Skattens hus.

 


Gml Franzefoss brug

 

En flott tur på en like flott høstdag.

 

 

Ca 14,7 km, 1 t 38 min

Ca 945,2 km

1 og 8 oktober 2012 Østmarka

 

8 oktober

 

Fra Haraløkka langs Bølerlia til Nøklevann skole, ned skolebakken og videre innover forbi Rustadsaga til info-tavla i krysset ved hestehagen. Tar blå sti til høyre, krysser lysløypa og følger sti videre forbi Fjellstadputten til Katisa.

 

blå sti mot lysløype mellom Rustadsaga-Fjellstadbakken

 

Grusvei opp til Høyås og Gullsmeden. Har tatt med staver i dag og tar 10 drag i bakkene fra Gullsmeden til Høyås. Går rask skigang den første kneika, spretten skigang i den neste og så elghufs til Høyås. Raskeste drag var på 2,05 og dårligst på 2,12, så det ble 10 jamne drag. Følger grusvei til Rustadsaga og videre til Haraløkka.

 

Ca 16,9 km, 1 t 47 min

        Ca 930,5 km

 

 

1 oktober

Møtte Einar på Haraløkka ca kl 17.30 for felles tur. Vi tok grusvei forbi Ulsrud, ned Korketrekkeren til Nøklevann hvor jeg hilser på Jan Olav der han med staver var i gang med egentrening. Vi fortsatte så forbi Sarabråten og videre til Mariholtet. Over demningen og følger lysløypa videre i ca 2-3 km til veikryss. Her tar vi til høyre mot Knuttjern.

 

 

Knuttjern

 

Fra Knuttjern følger vi en umerket sti ca 200-250 m til lysløype der den kommer fra Ekerud-Skårer. Vi tar til venstre, og følger løypa tilbake til Haraløkka via Mariholtet, Sarabråten og Ulsrud. En flott tur i Østmarka.

 

Ca 19 km, 1 t 56 min

        Ca 903,9 km

Nøklevann rundt 2012

6 oktober

 

NVR 2012 (Nøklevann rundt) høstens vakreste?? I sin vane tro, skinner sola fra en skyfri himmel og det er helt vindstille. En perfekt dag for NVR. Ny deltakerrekord var det også da ca 800 stk hadde funnet veien til Haraløkka fordelt på de forskjellige distanser.

 

Jeg var nede på løkka ca kl 12 og hentet startnummer for meg og NK. Det var da litt kjølig men ellers veldig flott, og dette ville bli en flott dag. NK som kommer fra Sætre i Hurum, skulle komme noe senere og ca kl 13 fikk jeg melding om at han var ankommet.

 

Sammen gikk vi ned på løkka hvor det nå var blitt mye folk og vi tok oss en runde i Blindløypa for oppvarming. Kroppen kjentes bra og jeg gledet meg til å komme i gang.

 

Starten var denne gang trukket noe tilbake langs grusbanen pga noen mindre justeringer for Korketrekkeren samt ny trase mellom Bjerke (Bjerke var i sin tid en cafe med servering i hagen) og Ulsrud.  Det var også puljeinndeling etter forventet sluttid, 3 puljer i alt. NK skulle starte i pulje 1 og jeg i pulje 2. Vi ønsket hverandre lykke til og god tur.

 


Klokka 14.05 gikk stratskuddet for første pulje 1 og ca 2 min senere var også pulje 2 i gang.

(foto Per Inge Østmoen)

 


Med start nr 80, kom NK greit i gang…. (foto T.Nilsen)

 

Det gikk greit fra start og vel over plenen og ut på grusvei, var det bare å følge på. Løypa kjenner jeg svært så godt etter mange runder rundt vannet men om det er noen fordel, tja si det??

 


…og her er jeg også kommet godt i gang.     (foto T.Nilsen)

 

Fant en bra rytme (om det er mulig i en så kuppert løype), og var tilfreds med å passere Sarabråten på snaut 16 min. Her i fra og videre, liker jeg løypa godt og synes det gikk bra. Ned Sleppa gikk det greit og jeg ble heller ikke fraløpt av så mange som før og jeg var fornøyd.

 

Hver kilometer var godt merket og etter litt opp og litt ned, kom vi frem til Bremsrud og drikkestasjon. Denne passerte jeg imidlertid uten å ta noe drikke og ikke lenge etter var vi på vei opp lille Fjellstad. Jeg kortet inn steget og holdt det i gang til toppen var nådd og så passerte vi Fjellstadbakken.

 

Videre gikk det greit og nedover bar det mot Hullet, så til høyre opp forbi Løkken, Hestehagen og frem til Rustadsaga.

 

For andre året var det spurtpris opp Rustadsagabakken og som i fjor, hadde jeg ikke til hensikt å ta denne… det fikk andre ta seg av. Jeg satset på å løpe jevnt opp hele bakken, og det synes jeg gikk brukbart tross noe sikk sakk da det var mange som gikk. Vel oppe og over toppen, var jeg fornøyd med egen prestasjon. Godt hjulpet med tillrop fra flere kjente som sto langs løypa i bakken. Terje som stod på toppen heiet og viftet med mameraet, så det var bare å smile pent.

 


NK på vei opp Rustadsagabakken      (foto T.Nilsen)

 


Her er jeg straks oppe….                        (foto T.Nilsen)

 


..og nå er det ikke langt igjen til mål             (foto T.Nilsen)

 

Vel over toppen og ned bakken mot Skredderløkka passerte det en kar og jeg hang meg på ham. Det gikk greit å ligge bak og da vi passerte bommen sa karen at han ikke hadde mer å gi og vinket meg forbi. Jeg svarte at jeg heller ikke hadde så mye igjen og ble liggende bak. Da det gjennsto ca 300 m klarte jeg allikevel å øke farten og passerte både ham og noen til før målgang.

 

Her traff jeg NK som hadde kommet i mål litt føre meg og med en flott medalje om halsen som bevis på fullført løp, var jeg fornøyd med eget løp mens NK ikke var helt fornøyd med sitt løp.

 

Jeg fikk tiden 51,33 som ikke var langt fra pers (51,03), og var godt fornøyd. Alt i alt, var vi begge enige om at dette hadde vært en flott dag og artig med så mange deltakere.

 

Mange takk til Bøler IF for flott arrangement.

 

          Se www.bif-friidrett.no for resultater m.m

 

Ca 9,7 km

 

51:33

 

#nøklevannrundt #nvr #mosjon #løp #running #østmarka #oslomarka

 

27 september 2012 Østmarka – Slettfjell

27 september

Bena kjentes bra etter lørdagens maraton og jeg skulle ta en rolig tur rundt Nøklevann. Fra Haraløkka forbi grusbanen og sti videre til Ulsrud og så grusvei til Sleppa og Hestehullet.

 


Fossen mellom Sarabråten og Sleppa

 

 Sti over Slettfjell til Ødegården og grusvei videre til Fjellstad.

 


Solnedgang på Slettfjell

 

Ned bakken til Hullet, så til høyre forbi hestehagen, Rustadsaga, opp Rustadsagabakken, over Skredderløkka og tilbake til Haraløkka.

 

Ca 10,5 km, 1 t 22 min

884,9 km

 

flere bilder samme tur:

 


største fossen i Østmarka

 


Slettfjell i solnedgang


fra Slettfjell mot Ødegården og Ødegårdsletta

 

 

 

 

 

Oslo Maraton 2012

22 september

       

       

                                    OSLO MARATON 2012.

 

Så var endelig dagen kommet da jeg skulle delta i Oslo Maraton for første gang. Har hatt denne dagen i bakhodet lenge og visste ikke om jeg skulle glede eller grue meg men mest av alt, var jeg spent på hvordan dette ville bli. Synes jeg var godt forberett og hadde Fredrikstad maraton friskt i minne fra i fjor høst.

 

Jeg reiste med t-bane til byen og ruslet bort til Kontraskjæret ved festningen for avlevering av sekk. Her var det stor kø og tiden gikk fort.

 


Sekker, bagger og lignende ble oppbevart i egne telt på Kontraskjæret

 

Traff Dennis og Trond Inge som ønsket lykke til og god tur, takk det samme,..svarte jeg. Tok så en tur innom toalettet og fant deretter min plass i startfeltet for pulje 2.

 


Kun få minutter til start

 

Pulje 1 startet kl 10.25 og kl 10.28 ble det vår tur.

 


Oslo Maraton er i gang

 

Starten gikk rolig og det var bare å finne sin plass i køen. Målet mitt for dagen var å fullføre på en best mulig måte og gjerne innefor 4 t 30 min. De første 3-4 km gikk i greit tempo og jeg synes jeg hadde en bra rytme, alt fungerte og det var bare å følge på.

 


Med 4:00 ballongen i sikte nærmet vi oss Skøyen

 

Fikk kontakt med en fartsholder fra Kondis som hadde en ballong og et skilt oppetter ryggen, med tiden 4:00. Jeg tenkte at jeg skulle ha kontakt med ham så lenge som mulig og så fikk jeg se hvordan det ville bli underveis.

Ved Skøyen krysset vi over veien og så gikk det videre langs Frognerstranda og frem til drikke/matstasjon på ca 5 km.

 

Fra Skøyen mot Frognerstranda

 

Her ble det et beger med vann og så fortsatte vi videre forbi Hjortneskaia, Philipstad, Aker brygge og ut på sjøsiden av Rådhuset.

 


Aker brygge. Trangt om plassen her på første runde

 


Rådhuset

 


festningen

 

Vi var mange som fulgte ballongen og foreløpig gikk det greit. Vi fortsatte så forbi festningen på sjøsiden, passerte Operaen og så utover mot Sjursøya der løypa vender. Været var ok, men surt her etter vending da vind og regn kom rett i fleisen. 

 


Mot Sjusøya og vending…

 


Etter vending.

 

Vi tok så av til høyre ved Operaen, over brua og videre mot Grønland og Grønlandsleiret. Det ble noen gater og kvartaler frem og tilbake før vi igjen krysset brua og så fortsatte vi videre mot Karl Johans gate.

 


Grønland

 

Ved Stortinget var det mange som hadde trosset været der de sto og heiet på kjente og ukjente. Artig at det sto navn på startnummeret da jeg flere ganger ble heiet på med navn.

 

Vi fulgte Stortingsgaten tilbake et stykke, tok til høyre og passerte skiltene 800m, 600m, 400m før vi kom til  Rådhusgaten der det gikk nedover mot rådhuset og passering halvveis. Jeg sjekket klokken som viste noe i underkant av 2 timer og jeg var fornøyd. Må innrømme at jeg nå da vi begynte på andre runden, begynte å kjenne det i bena men at det fortsatt gikk greit.

 

Ved passering av gangbru på Skøyen for andre gang og ca 25 km, forsvant ballongen ut i buskene for å slå lens. Jeg og to karer til ble dermed fartsholdere. Vi skiftet på den jobben frem til neste drikke/matstasjon og ca 26 km. Her benyttet jeg anledningen til å ta en gel, en halv banan og sportsdrikke. Fant igjen de jeg til nå hadde vært sammen med men, oppdaget at vi var blitt færre.

 

Vi passerte nok en gang over Rådhusplassen på sjøsiden og nærmet oss 30 km. Fikk noen oppmuntrende tilrop fra Ingrid Vaksvik der hun var ute og varmet opp for sin halvmaraton. Litt forbi Operaen og utover mot Sjusøya, passerer 4:00 ballongen. Han har en høyere fart og jeg kjente straks at jeg ikke kan være med i hans tempo. Jeg konsentrerer meg om å holde det i gang og er tilfreds med at jeg stadig tar igjen løpere.

 

I bakken opp på brua og videre mot Grønland, får jeg krampe bak i låret og må gå et stykke før jeg forsiktig kan løpe videre. Det går forholdsvis greit rundt på Grønland og ved mat/drikkestasjonen hilser jeg på NK der han kom motsatt vei. ca 8-10 min føre meg. Hilste også på Petter Ruud som sa at dette så bra ut og jeg kviknet til for et øyeblikk. 

 


Over brua fra Grønland for andre gang. Her er det flere som må gå

 

På vei ut fra Grønland og over brua går det etter forholdene greit og jeg hilste på Oline for andre gang i dag der hun kom motsatt vei. Jeg gledet meg nå til å komme i mål og med kun 3 km igjen, skulle jeg nok klare dette tenkte jeg for meg selv. Med krampe på lur i legger og lår, passerer jeg Stortinget, svinger venstre og så venstre igjen, opp Stortingsgata forbi 800 m skiltet, så mot festningen og ned Rådhusgata mot mål. Genialt å legge avslutningen denne veien tenkte jeg, og synes jeg fikk til en bra avslutning der jeg etter beste evne spurtet i mål.

                                     

                                     
                                       Mot mål

 


Etter målpassering vanket det en flott medalje

 

Med medalje for fullført løp om halsen og stive bein, var jeg tilfreds med løpet og gjennomføringen av denne. Synes det var et nokså kontrollert løp og at tiden ble 4:07:50 var over all forventning.

 

 


Fokus Bank Oslo Maraton 22.09.2012

 

Godt fornøyd med egen innsats, ruslet jeg til Kontraskjæret for å hente sekken med skifte tøy.

 

Ca 42 km

 

4:07:50

 

#oslomaraton #running #løp #mosjon #turogtrening