Nordmarkstravern 2010

Nordmarkstraver’n 2010

Jeg var tidlig på plass da jeg parkerte bilen på Sognsvann litt føre kl 08.00 og ble med første buss som gikk 10 min senere. Ca kl 09.00 var vi fremme på Stryken og jeg gikk av sted over elva og frem til sekreteriatet og fikk hentet tidbrikken (nr 51) som registerer anvendt tid.

 


En vakker morgen ved Harestua- vannet

 

Det var lenge til start og sammen med andre satte jeg meg langs veien og nøt solen der den kom frem over tretoppene. Spiste noe mat, skravlet litt med Leif , en av karene fra Team Paulsen – Rustad IL, samt noen andre.

 


Her sitter vi langs veien og venter på start.

 

Tiden gikk fort og snart var det klart for start. Startfeltet var inndelt i soner etter forventet tid i mål. Jeg stilte meg opp ved et skilt som det stod 3 t på og hadde gode forhåpninger om en bra tur til Sognsvann og kansje med noe bedere tid enn i fjor.

 

Kl 11.00 gikk starten og rekken satte seg i bevegelse. Jeg valgte å ta det rolig fra start og følte at dette kunne bli en bra tur. Etter 7 km på skogsvei og grus, kom vi frem til første drikkestasjon. So fare so good. Nå fortsatte løypa på sti og vi passerte Elvann, Langvann og frem til matstasjonen på 9,5 km ved Trehørningen. Her ble det kjeks og bananer samt drikke. Løypa forsatte så videre forbi Trehørningen og ut på grusvei som vi fulgte forbi Gørja hytta og nok en drikkestasjon.

 

Vi forlot grusveien og tok fatt på stigningen opp og over Gørjahøgda som var løypas høyeste punkt. Det gikk greit å ta seg opp, og på toppen som lå på 15 km, viste klokka 1 t 42 min., noe som var ca 3 min bedre enn i fjor. Været kunne ikke blitt bedre med klar, skarp høstluft og likevel noe av sommerens lunhet der sola tok tak. Stiene var delvis våte etter kraftig regnvær forrige helg, men svaberga var tørre, og løpsforholda må kunne kalles for gode. Etter ca1 km utfor på sleipt underlag  var det godt å komme ut på grusvei igjen. Denne fulgte vi frem mot neste drikkestasjon ved Rottungen. Kjente at det nå var nær krampe i leggene og måtte derfor ta det rolig. Så lenge det gikk oppover gikk det greit men verre å løpe flatt og nedover.

 

Fra Rottungen gikk løypa videre på sti og i terrenget merket jeg ikke noe til krampe og det fungerte bra. Kom meg greit over Kamphaugåsen og videre der stien nå gikk nedover mot Skjærsjøen og ny drikkestasjon.

 

Fra Skjærsjøen fortsatte vi på sti langs elva et stykke og passerte Nordseter med 5,5 km igjen til mål. Litt etter dukket siste matstasjon opp og nå var det bare resten igjen. Tok en titt på klokka som viste 2 t 50 min.

 

                                                        


Etter ca 25 km passerer vi Nordseter….og like blid.

 

Vi forlot elva og fortsatte på grus videre mot Sognsvann. I den noe kupperte løypa hadde jeg krampetendenser og tok det veldig rolig……tror ikke jeg hadde så mye mer å gi heller, men men jeg synes det gikk bedre enn i fjor. Siste biten over sletta ved fotballbanen og på gangvei gikk greit, og så bar det i mål ved Kringsjå skole. Sliten men fornøyd med gjennomført løp, registrerer jeg at tiden i mål ble på 3 t 22 min, noe som er 6 min bedre enn i fjor. Fikk en flott t-shorte med Nordmarkstraveren foran og løypekart bak som bevis på fullført løp.

 

Ca30 km, 3 t 22 min

 

#nordmarkstravern #nordmarka #oslomarka #mosjon #turogtrening

 

 

Østmarka; Mariholtet – Branntårnet – Kroktjern…

23 august

Møtte PK som hadde med hunden Tinka på Haraløkka. Vi tok veien innover til Mariholtet og videre langs Fri Elvåga ett stykke før vi tok blå sti opp til Haukåsen. De første 300-500 m var svært bratte, men vel oppe på toppen, var det en fantastisk flott utsikt mot Romeriksåsen og Lørenskog/Rælingen

Været var strålende og underlaget bra.

 

 
Radaren på Haukåsen (Branntårnet). 

 

På Haukåsen treffer vi mange sykkellister som bruker Haukåseveien for trening til neste

helgs Birkebeinerritt. Vi følger veien ned fra Haukåsen ca 300 m og tar så blå sti til høyre og videre

forbi Kroktjern, ned Lutdalen til Nøklevann hvor vi tar til høyre. Vi går opp Korketrekkeren og strakse etter, er vi tilbake på Haraløkka.

 

       
              På skogssti forbi Kroktjern en kveld i august

Ca13 km

 

1 t 58 min

 

#østmarka #oslomarka #mosjon #trening #løpetur

 

Ferie på hytta 2010 – Lyseren

22 juli

Ferie på hytta. Fra hytta gjennom skog på sti til grusvei, forbi ?fiskedammen? til Haugen gård. Svinger til høyre og følger asfaltert vei i ca 1 km og så Kulaveien tilbake til hytta på grus. Henter avisa i boks 20 underveis.

 

Ca 4,8 km, 28 min

 

24 juli 

Ferie på hytta. Henter avisa.

           

            Ca 4,8 km, 29 min

 

             

             utehuset

 

 

 

 

 

26 juli

Fra hytta langs Kulaveien til Holli og Frøhaugen. Tar Ligotveien videre og passerer ?Mumihuset? hos Henning Solberg. Tar til venstre i veikrysset og følger Stegenveien til Godheim og på grusvei videre forbi Vøyen, Haugen gård og ?fiskedammen? til hytta. En flott tur på grus og asfalt langs de mange grønne enger.

 

Ca 11 km, 1 t 4 min

 


singing in the rain

 

28 juli

            Ferie på hytta.Henter avisa.

 

            Ca 4,8 km, 28 min

 

Østmarka; Dølerud – Tømmerås – Sandbakken…

17 juni

Ny dag og ny tur. Målet for turen i dag var å se Dølerud og den høyeste toppen i Ski kommune, Tømmerås med sine 313 m.o.h.

 

Dro tidlig ut ca 8.30 og kjente at jeg var noe mør i bena fra dagen før, men det gikk bedre etterhvert. Passerte Rustadsaga, opp Fjellstadbakken og videre forbi Østmarkkpl. og på grusvei ned til Sølvdobla. Her tar jeg sti videre og kommer så frem til Dølerud.

 

 
Dølerud

 

I det jeg passerer over tunet på Dølerud, blir jeg var noe ved siden av meg og da det knakk i kvister, skvatt jeg til da en elg setter på sprang. Jeg ble litt kald med det samme, men skjønte at elgen nok ble like skremt som meg. En flott og morsom opplevelese tross alt. Faktisk er dette første gang jeg opplever et møte med skogens konge i Østmarka.

 

Jeg følger sti videre og tar til venstre i neste kryss og kommer så frem til Askevann.

 

 
Askevann

 

Jeg passerer Askevann og kommer ut av skogen ved p-plassen på Sandbakken. Går opp forbi Sandbakken og følger så en gammel vei opp og rundt Tømmerholtjern.

 


Tømmerholtjern

 

Følger sti videre frem til skogsvei  ved Storslåtten og veien videre til Skjeldbreia. Bak kafe`n i løypekrysset tar jeg til høyre mot Svartoren og Tømmerås. Like etter treffer jeg noen karer (ØX) som rydder sti for nedfall og kvist, et flott stykke arbeid. Jeg passerer over bekken som renner ut i Skjeldbreiavannet og tar til høyre i neste kryss. Til venstre ville jeg ha kommet til flåtan i Svartoren.

 

 
Bekken fra Svartoren til Skjeldbreiavann

 

I neste kryss følger jeg sti opp til Tømmerås og etter ca 700 m er jeg oppe på toppen. Her står det en tavle med opplysninger om høyde osv, samt et bord med siktepunkter og navn for det man ser. En fantastisk utsikt der man kunne se utover Oslofjorden og Norefjell, til Varingskollen den andre veien.

 


Tømmerås. Høyeste topp i Ski kommune  313 moh.

 

Etter mat og drikke tar jeg fatt på nedturen og fortsetter så på sti videre til Krokholveien og på denne videre forbi Speiderhytta og frem til neste kryss ved Franskeplassen.

 


På klopper over myra mot Krokholveien

 

Jeg tar så vei- og sti videre mot Sandbakken. Her går jeg rundt hushjørnet for å fylle vann og der treffer jeg Irene. Vi slår av en prat om “gamledager” da vi var  kollegaer.

 

Jeg følger skiløypa over toppen og ned til Klokkerudstallen. Her i fra, tar jeg blå sti frem til Smørhullet før jeg fortsetter over Sotåsen på østsiden av Langvann til Langvannsbekken. Går deretter opp langbakken til Høyås, forbi  Ødegården, Rustadsaga og tilbake til Haraløkka.

 

En flott dag i Østmarka der et møte med elgen og Tømmerås var en flott opplevelse. Hyggelig å hilse på Irene var det også.

 

Ca 28 km, 4 t 28 min

 

#østmarka #oslomarka #tur #friluftsliv #mosjon #trening

Sørmarka; Ytre Enebakk – Mjærskaukollen – Gaupesteinen….

16 juni

Planen i dag var en runde i Sørmarka med en tur opp på Mjærskaukollen som er den høyeste toppen i Sørmarka med sine 300 moh, og en tur rundt Gaupesteinen.

 

Jeg startet fra Haraløkka kl 08.30 på sykkel og var fremme på Østmarka golfklubb i Ytre Enebakk litt føre kl 10. Her satte jeg igjen sykkelen og etter å ha snakket med en kar om løypene rundt om i marka, satte jeg av sted i angitt retning.

 


Østmarka golfklubb – Ytre Enebakk

 

Jeg hadde studert et kart på forhånd og ruta jeg hadde tenkt å ta, var på ca 11 km. Allerede etter ca 300-400 m  klarte jeg å ta feil sti (umerket) og endte dermed opp med en runde rundt Vågvassåsen før jeg igjen var tilbake og fant rett sti.

 

Jeg fulgte nå en godt merket sti (både rød og blå) som førte mot Mjærskaukollen. Vel oppe på toppen var det ingen  utsikt da skauen dekket for denne og at det gamle vakttårnet var i en så dårlig forfattning at det ikke var tilrådelig å klatre opp.

 


Vakttårnet på Mjærskaukollen 300 m.o.h

 

Fulgte en sti videre over toppen og til høyre i neste løypekryss. Stien fortsatte mot Gaupesteinen og gikk over myrområder delvis på klopper og ellers i flott skogsterreng.

 

Je klatret til slutt ned en skrent og vips der var steinen. Gikk en runde rundt steinen som ligger i hjørnet av Hobøl kommune, Ski kommune og Enebakk kommune.

 


Gaupesteinen

 


Fra Gaupesteinen mot Langen.

 

Etter en flott tur ned dalen til Langen, tar jeg til høyre og kommer etter hvert frem til Bråtan. Et sted som den lokale skiforening disponerer og der det er bevertning i helgene. Følger en grusvei 300-400 m og så videre på sti tilbake til Østmarka golfklubb.

 

Etter mat og drikke er jeg klar for sykkelturen hjem.

 

Tur- retur Haraløkka og Ytre Enebakk på sykkel ca 50 km

Løping i Sørmarka inkl. Vågvassåsen på ca 3 km, 14 km

 

Ca 14 km

 

5 t 40 min (inkl sykkel 50 km)

 

#sørmarka #enebakk #gaupesteinen #mosjon #friluftsliv #turogtrening

 

 

Østmarka; Sandbakken – Vangen….skitur

18 mars 2010. Trening i arb.tiden. Kjetil, Einar og jeg skulle på skitur i dag. Vi reiste utover Enebakkveien og parkerte ved Sandbakken

p-plass. Været var grått men det regnet ikke. På forhånd hadde jeg varmet isklister og lagt på KR40 (violett). Vi fulgte løypa langs veien

opp til Sandbakken og forsatte så videre mot Krokholvn og langs denne opp til krysset ved Skjeldbreia vannet. Vi hadde godt med feste

men gli hadde vi ikke, og det var tunkt å ta seg frem. Måtte jobbe hele tiden for fremdriften.

 

Vi forsatte så inn Paradisdalen til Paradisputten, over Flømyra og videre mot Vangen via Vælsputten, Askevann og Steinsjøen.

 

Vælsputten.

Det var nysatte løyper med finkornet snø og gliden var ikke god, men men flott alikevel. Vel fremme på Vangen tar vi en pause med mat

og drikke.

               

Fra Vangen fulgte vi hovedløypa mot Bysetra, tok så til høyre i neste kryss og passerte Skjelbreia. I enkelte partier var gliden noe bedre

ettersom det var mer grovkornet og det ble enklere å ta seg frem. Vi kom så frem til løypekrysset ved Skjeldbreia vannet igjen og nå tok

vi hovedløypa tilbake til Sandbakken p-plass via Klokkerudstallen. Glien ble noe bedre og Kjetil var nok den med best glid der han forbi

Klokkerud seilte ifra Einar og meg. En flott tur på en fin dag i marka.

2 t 38 min

22 km

 

Da er skia renset og satt i kjelleren for denne gang. Det har i hele vinter vært fantastiske forhold i Østmarka og det har således ikke vært

nødvendig å reise andre steder. Mange flotte turer og mange fine opplevelser har det blitt med Vasaloppet som vinterens høydare.

Til sammen har det denne vinteren blitt gått 482,9 km.

#skitur #østmarka #oslomarka #friluftsliv

Vasaloppet 2010

7 – 8 mars 2010.

                  VASALOPPET 2010

                  Terje og jeg, satte kursen for Dalarna i Sverige lørdag formiddaig kl 09.30. Vi tok veien om Elverum, Trysil, og over Salenfjellet. Sola skinner fra en skyfri himmel og fjellet med sine alpinsentre, viste seg i all sin prakt og var nokså mektige der de sto.

                       
På vei over Salenfjellet 

Vel fremme i Salen gjør vi en stopp og handler på “Bolaget” m.m., og reiser så til Berga by hvor vi henter startnummer og gjør oss litt kjent på skistaioen for morgendagen.

                      
I kø for å hente startnummer

                              
Startgroup 9 – dagen før dagen

                             Etter en stund på stadion med foto osv, setter vi kursen mot Mora der vi skulle bo i en leiliget som vi skulle disponere frem til mandag morgen.

Vi fulgte Vasavegen og enkelte steder gikk bilveien tett ved veien og vi gjorde noen stopp underveis. Vi var innom Mångsbodarna, Evertsberg og Oxberg. På hvert sted var det stille og rolig og jeg kunne bare forestille meg om hvordan det ville være å komme frem til disse drikke-og matstasjoner neste dag blant alle de tusner som skulle passerer her.


Mångsbodarna

                       Fra Mångsbodarna går løypa videre til Risberg ca 11 km og deretter ca 14 km til Evertsberg som er omtrent hallveis til Mora.

                       

                      Etter 47 km kommer man frem til Evertsberg

 

Vi kom frem til Mora litt føre kl 17.00, fant rett adresse der Anders en yngre kar, tok imot oss. Vi fikk en leilighet for oss selv og disponerte alt hva man kunne tenke seg. Anders som skulle bo hos sin??morsa? ønsket oss lykke til, og dro sin vei.

  Etter 90 km ender man i Mora “I feders spår..for fremtids segrar”.

                       

Vi gikk over brua, forbi kirken og langs løypa til målseglet. Gjorde oss kjent i målområdet og fant så et spisested som lå tett opptil løypa ved mål. Her ble det både pizza og øl før vi ruslet fornøyde tilbake over brua til leiligheten.

Terje bestiller pizza og  øl

Det var svært kaldt og vi småløp tilbake over brua. Da vi hadde satt klokka på 03.20 gikk vi tidlig til sengs. Det bled ikke så mye søvn men men, man fikk alikevel slappet av.

Klokka ringte og opp vi spratt. Hoppet inn i fremlagte klær, spiste en skive og var klare for avgang.


Frokost en grytidlig morgen

Vi gikk ombord på bussen ca kl 04.40. Turen skulle ta ca 1,5 time og vi skulle ha god tid på stadion med det som måtte ordnes med der. Hadde kvelden før smurt en real nistepakke som skulle spises før start kl 08.00.

Reisen gikk greit i starten men etter hvert gikk det saktere og saktere til det stoppet helt opp. I sneglefart nærmet vi oss startområdet i Berga by. Benyttet tiden på bussen til å spise frokost. Ca kl 07.30 gikk vi av bussen og det ble nokså hektisk  med mye folk som virret omkring. Vi fikk lagt skiene på plass i rett startfelt (startgroup 9) og så  bar det  av sted igjen for å avlevere sekken på rett lastebil. Lastebilen stod selvførgelig nesten helt i den andre enden av startfeltet og det ble en springmars frem- og tilbake for å være på plass til start. Med 10 min igjen til start, var vi klare for en laaang tur.

Jeg hadde stilt meg opp på bakskiene til Terje og etter at starten gikk og vi så smått begynte å bevege oss , var det med en skrekkblandet fryd jeg kikket fremover og skuet en endeløs mølje av forventningsfulle skiløpere. Mitt mål for dagen var å komme til Mora så nære ca kl 17.00 som mulig. Det vil bety ca 9 timer med pluss-minus noen minutter.


Over 16000 løpere på vei fra Salen til Mora

Nå var det ingen vei tilbake. Vi hadde ikke gått langt før jeg mistet bakskiene til Terje der løpere smatt inn i sporet mellom oss, mulig var jeg passiv men men, det gjalt å komme seg helskinnet av sted uten noe uhell. Jeg fulgte køen stille og rolig og det tok ca 18 min til vi krysset veien og skulle opp den første bakken.

Etter ca 40 min var vi oppe og terrenget flatet ut. Her staket vi og gliden var god. Takk til deg Dennis, for god glid. Det var flotte spor, noen grader minus og ingen vind så dette lovet godt for en fin tur i de svenske Dalarskogene.

Feltet strakk seg ut og skiltene passerte vi for hver km og minnet oss om hvor langt det hele tiden var igjen. Jeg fokuserte kun på hva jeg skulle gjøre og på de som var rundt meg til enhver tid. På den måten tenkte jeg aldrig på slutten. Passerte Smågan,  Mångsbodarna og kom deretter til Risberg. Syntes det foreløpig hadde gått greit men at det var mer skigang enn jeg hadde trodd, men mange flotte stakepartier der løypa snirklet seg fram over myrer og i skog. Etter å ha passert 50 km merket begynte det å bli tyngre ettersom det var noe kupperte områder og vel fremme på Evertsberg begynte jeg å bli nokså sliten. Bestemte meg her får en real pause med mat og drikke. Her spiste jeg en Bixit, en Gel, drakk blobærsoppa og 2 kopper kaffe. JMed det kviknet jeg til igjen, og etter å ha latet vannet satte jeg av sted.

Fra Evertsberg var det bare resten igjen tenkte jeg nå som halveis var passert. Fikk bra heng på en kar som gikk passe fort og vi holdt sammen forbi “Lundbackbakkarna” og frem til Oxberg og videre til Hokberg. Skiftet på med å ligge foran og hadde en fin flyt, ble ikke så sliten og mye gikk av seg selv. Sporene var nå enkelte steder slingrete og med is. Stod derfor en del mellom sporene og det ble ikke så slitsomt å holde ballansen. Vekslet mye mellom skigang og staking for å “spare” ryggen mest mulig da jeg var redd for at denne skulle lage problemer. Så lenge jeg ikke tok i,  gikk det greit.

Fra Hokberg til Mora var det nå mindre enn 20 km og det føltes bra. Jeg traff igjen ham jeg hadde gått sammen med fram til Hokberg og vi fortsatte nå videre til Eldris. Fikk greie på at han het Øyvind, var fra Kongsberg og at dette var hans andre Vasalopp. På stadion før start var det opplyst at det var flere enn 6000 debutanter til årets lopp.

Etter mat og drikke på Eldris satte Øyvind og jeg av sted igjen. Jeg så at klokken hadde passert 16.30 og med 9 km igjen, skjønte jeg at det ville bli noe over kl 17 innen målgang i Mora. Vi staket oss videre og merkene for avstand igjen til mål syntes å komme tettere. Med 3-4 km igjen i en kneik oppdager jeg at Øivind ikke er med og jeg fortsetter uten ham. Kirken dukker opp og det er nå kun 1,5 km til mål. Herlig tenker jeg, og nyter de siste 100-150 m før målpassering.

Med fortsatt mye folk langs gjerdet og på tribunen, glemte man hvor slitsom det hadde vært og med en arm i været gikk jeg i mål på tiden 9 t 18 min 45 sek. For en tur og hvilken opplevelse, smått fantastisk, vil jeg si.

 

Etter å ha skiftet til noe tørt, hentet diplom ruslet jeg  over brua tilbake til leiligheten. Her satt Terje og koste seg med en vel fortjent Jaegermaister og øl. Vi gratulerte hveransdre med vel gjennomført og skålte for det.

Fra diplomen hitsettes:

Arvid Mathiesen som år 2010 gjenomført Vasaloppet på tiden

9 tim 18 min 45 sek

90 km

#vasaloppet #skitur #mosjon

 

Skitur i Romeriksåsen; Tærud – Høgsmåsan – Ringdalshytta….

24 februar 2010.          

                       Trening i arbeidstiden. Terje, Einar og jeg reiste til Tærud for skitur i Romeriksåsen. Vi satte

                       av gårde ca kl 14.00 og med minus 7-8 var forholdene gode. Skia var trå og Terje som

                       ikke hadde gjort noe med skia hadde nok best glid? hmmm. Vi staket over Høgsmåsan

                       og tok en rask drikkepause ved Ringdalshytta.

 

                       
 Terje og Einar i fint driv over Høgsmåsan

                       

                        Fortsatte så  videre gjennom skogen og frem til Kokstadvangen. Her fulgte vi løypa videre til enden (så langt denne var preppa) og tok en pause med mat og drikke.

 

                        
Ved enden av preppa løype

I følge Odd Vidar som er kjent her, skulle det herifra være en løype som gikk videre i en runde slik at vi kom innpå hoveløypa et stykke lenger nede mot Kokstadvangen. Vi fant løypa og gikk denne tilbake. Noe kuppert men ellers veldig flott i fine omgivelser der også sola bidro med sitt.

Vi kom så inn på hovedløypa og fulgte denne tilbake til Kokstadvangen, gjennom skogen, forbi Ringdalshytta og opp til Høgsmåsan. Her skinner sola og det er aldeles nydelig.


Over Høgsmåsan tilbake til Tærud

Terje som hadde den beste glien satte opp farten skled ifra Einar og meg nedover og tilbake til Tærud. En flott  tur i fine omgivelser. 3 t

30 km

#romeriksåsen #skitur #mosjon #friluftsliv

 

Skitur i Romeriksåsen; Tærud – Kokstadvangen…

16 februar  2010

Som trening i arbeidstiden dro jeg  til Tæruddalen for skitur i deler av Romeriksåsen. Jeg reiste ca 1 time føre Odd Vidar, Roger, Morten, Øyvind og Thore. Hadde glidet skiene med LF6 og som feste hadde jeg fortsatt teip som jeg dekket med V40. Det var noe glatt i starten men bedre høyere oppe og  over Høgsmåsan.

Høgsmåsan

Her var det flotte stakepartier og jeg gled pent videre forbi Ringdalskoia og frem til løypekryss ca 200 m føre bommen der jeg tok til

venstre. Det snødde lett og glien var ikke veldig bra, men ok. I småkuppert skogsløype langsmed en vei, kom jeg frem til

Kokstadvangen.

I skogsløypa mot Kokstadvangen

Tok en drikkepause og fortsatte så videre i flotte løyper på skogsvei opp over Henimåsan til der løypa stoppet etter ca 4 km. Etter mat

og drikke satte jeg kursen tilbake til Kokstadvangen.

Siden jeg var ca 1 time føre de andre, tok jeg en ny runde og  etter ca 22-23 min var jeg fremme ved enden så langt løypa var oppkjørt, og snudde for retur til Kokstadvangen. Etter noen minutter møter jeg  Øyvind, Morten og Roger på full fart opp og like etter dem kom Odd Vidar og Thore. Etter en kort prat forsatte jeg videre til Kokstadvangen.

Tok en kort pause med mat og drikke, fortsatte så videre i rolig tempo og ventet etter hvert å bli tatt igjen av de andre. Forholdene hadde nå endret seg med at det hadde blitt litt kaldere og skiene satt bra med god glid. Jeg   staket mest mulig og passerte Ringdalskoia, over Høgsmåsan og var tilbake på Tærud uten å se noe til de andre. Etter ca 5 min dukket de frem på parkeringsplassen.

3 t 24 min.

36 km

#romeriksåsen #skitur #friluftsliv #mosjon

 

Stenfjellrunden 2010

Stenfjellrunden 2010 

 

Terje og jeg reiste til Gåsbu for å starte i Stenfjellrunden 2010. Vi hadde forhåpninger om en bra tur i flotte omgivelser og med ca minus 4-5 på start og 7-8 på fjellet, ingen vind, tegnet dette til å kunne bli en veldig bra dag. Terje var etteranmeldt og skulle starte i siste pulje kl 11.45. Jeg  skulle starte i pulje 7 kl 11.30 og mitt mål ble derfor denne gangen å holde Terje bak meg så lenge som mulig.

 


Pulje 1 startet kl 11.00

 

Jeg stilte meg opp ytterst i høyre spor og var klar da startskuddet smalt. Kom greit i gang og etter 2-3 km med nokså kuppert terreng flatet det noe ut og jeg fant en passende rytme. Skiene kjentes ok, bra feste men ikke så god gli men bevares, det var mye bedre enn året før. Jeg ble liggende bakerst i pulja og etter hvert kom de bakenforstartende puljene opp og forbi. Jeg var litt redd for at Terje skulle dukke opp men så heldigvis ikke noe til ham underveis.

 


På vei opp Stenfjellet 

 

Etter første matstasjon på 23 km var stigningene unnagjort og de neste 10-12 km går i

høyden over myrområder og i lett terreng. Her fikk jeg staket det meste av strekningen

og det gikk brukbart.

                       

Nytt av året var en drikkestasjon på ca 35-37 km og den var kjærkommen. Jeg hadde

frem til hit hatt en kar på bakskiene de siste 5-6 km som ikke ville frem og dra. Da vi kom 

frem til drikkestasjonen, skyntet han seg videre og forsvant etter hvert ut av syne. 

 

De siste 3 km er nokså kuppert med flere bratte bakker og man får gå fiskebein. I siste

bakken føre nedkjøring, over brua og inn på skistadioen, fikk jeg kontakt med ham jeg

hadde hatt på bakskiene tidligere og jeg satte alt inn på å passere ham før mål. På oppløpet

hadde han noe forsprang men på de aller siste meterne fikk jeg karret meg forbi og var først

i mål. Speakeren på stadioen kommenterte vår fight og etter målgang takket vi hverandre

med et klapp på skulderen.

 

Jeg var svært fornøyd med gjennomføringen av årets renn og siden dette var femte gang,

fikk jeg en flott “plakett” med følgende inngravering: 

 

Vang Skiløpetrforening – Stenfjellrunden 5 gang.

 

158 Mathiesen, Arvid Rustad IL 3:46:05 +1:37:40  

                          

Ca 42,5 km

#stenfjellrunden #skitur #mosjon