Follotrimmen 3.Løp – Hebekk i Ski

25 mai 2016

 

Enda en gang spilte værgudene på lag da Follotrimmen 3.løp i Hebekk gikk av stabelen. Med sol og passe varmt, var det bare å glede seg til en fin tur i deler av Nøstvedtmarka.

 

Jeg var ute i god tid og mens jeg gikk rundt for å ta bilder osv., treffer jeg flere kjente som jeg snakker med. Det var nok ikke like mange her i dag som sist i Ås, men fortsatt kommer det nye påmeldinger og Sidsel har nok å gjøre.

 

Bra med flere påmeldinger

 

Jeg tar en runde for oppvarming og da jeg kommer tilbake, møter jeg Stein som hadde med seg sin egen heiajeng eller…

 

Stein m.fl.

 

Steins datter Pia Helene og hennes venninde Emilie, var særlig interesserte i løypa og jeg svarte som best jeg husket denne. Det var kanskje derfor det gikk så bra med jentene, for ikke bare vinner Emilie dameklassen med Pia Helene på fin fin fjerde plass, så blir disse også nr 1 og 2 i K20-24. Gratulerer begge to. Imponerende!

 

På vei til start med Pia Helene og Emilie midt i bildet.

 

Etter å ha ønsket Christoffer,Lasse, Steinar, Roger, Stein og Ole Martin god tur og lykke til, stilte jeg meg opp litt lenger bak i feltet. Stemningen var god. Av hensyn til leggen var planen å starte rolig og så fikk jeg heller kjenne på denne underveis.

 

 

Straks klart for start i FT 3.løp

 

Klar, ferdig gå, og så var vi var i gang. Jeg kom meg greit avsted og tempo var ok. Etter å ha løpt opp Løvliveien-Hebekkveien og Lynneveien, tok løypa av på sti ett stykke før den forsatte langs Myrveien. Det går greit og løypa videre er lettløpt. Vi følger Gamle Kongevei i landlige omgivelser til Stuene. Her i fra, fortsetter løypa på skogsvei/sti. Og jammen var det en drikkestasjon også – herlig.

 

Tross mye nedbør de siste dagene var løypa overraskende bra, men litt søle der store skogsmaskiner hadde satt dype spor. Forholdene ellers var veldig gode.

 

I det vi passerer Hebekkmåsan får jeg øye på Karsten. Jeg øker farten og i det jeg skal til å passere, kvikner han til og formlig flyr ned bakken og ut på Oppegårdsveien. Her ble forspranget for stort og jeg hadde ingen sjans. På vei mot mål ser jeg en kar som har samme trøye som meg og jeg forsøker å ta ham igjen, men rekker ikke helt frem. Uansett var jeg godt fornøyd med gjennomført løp.

Jeg fikk tak i ham med lik trøye og da jeg spurte om et foto, stilte han villig opp. Vi hadde begge deltatt i Bergen City Marathon – 2016.

 

 

Jon og jeg i klasse M55-59. Jon ble nr 8 (39:40) og jeg nr 9 ( 39:48).

 

Jeg gikk deretter litt rundt og snakket med flere kjente. Vi oppsummerte løpet og både Roger og Lasse var godt fornøyd med dagens innsats.

 

Lasse og Roger fra Team Sportsmanden – vinner hver sin klasse. Well done!

 

 

Ingen gevinst på meg…..

 

Nytt av året er at det også er utrekkspremier på startnummer og etter å ha skjekket disse, takket jeg for meg og satte kursen hjem. En flott kveld på Hebekk i Ski.

 

Ca 7,5 km

 

39:48

 

Resultater m.m., se Sportsmanden HER

 

#follotrimmen #løp #running #mosjon #trening

 

Flere bilder følger;

 

 

 

Østmarka; Langvann rundt….

23 mai 2016. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. I og med at jeg fortsatt hadde en litt vond legg, var planen å løpe mest mulig på sti, <<Langvann rundt>>.

Det regnet og det var litt surt, men dette til tross, så satte vi avsted langs grusvei mot Rustadsaga, Ødegården og Høyås. Og her var det jammen utplassert en helt ny benk med den flotte påskriften <<Østmarka>>.

Nye benker er utplassert på flere steder i Østmarka – Høyås

I det vi forlater Høyås slutter det å regne og mens vi fortsetter på skogsvei til Langvannsbekken, kjenner jeg at leggen er helt ok. Fra Langvannsbekken tar vi blå sti over Sotåsen til Smørhullet. Forholdene var tross mye regn bra og det gikk greit. Selv bena var ok.

Fra Smørhullet og videre mot Langvann og Trollvann, er det nokså vått, men her ligger det flere gangbaner og det går greit. Jeg måtte spørre Einar om hva forskjellen på en Gangbane og en Klopp var. Han svarte at det sier seg selv, men en Gangbane er stokker som henger sammen mens en Klopp er en enkel stokk. Ok svarte jeg – kjekt å vite.

Vi passerte Langvann før vi fra Trollvann tok blå sti videre. Det er fint i marka som nå er grønn og fordig og vi nyter turen videre. Vi følger sti nordover til sti- og løypekryss ved Gudbrandsdalen. Vi svinger til høyre mot Langvann, men innen vi kommer til vannet, snur vi, og fortsetter motsatt vei til Trolldalen og Breiåsen.

Langvann; vannet ligger vest for Sør-Elvåga. Rundt 1980 var det tømmerdrift ved Langvann, med vintervei fra Gullsmeden og hvilebrakke ved Langvannsbekken. Den kjente skiløperen Nils Slåttsveen kjørte en gang en tømmertraktor i 22 kuldegrader gjennom den smale delen av vannet og hele traktoren gikk gjennom isen med Nils på. Han spratt opp igjen som en pngvin og løp tilbake til den varme brakka. Der måtte han vente til klærne var tint før han klarte å brekke dem av seg. Etter dette er stedet gjerne kalt for Nilsesundet. Fakta; Skiforeningen.

Fra Breiåsen følger vi umerket sti nedover på “sva” til Ødegårdsletta før vi tar grusvei videre forbi Kattisa. Ved Løkka og hestegagen, hilser jeg på “turrenngruppa-spurdlegruppa” til Rustad IL som driver intervalltrening. Alltid hyggelig å treffe disse i Østmarka. Vi går opp Rustadsagabakken før vi løper over Skredderløkka til Haraløkka. Her takker jeg Einar for fin tur før jeg avslutter med stigningsløp den siste biten hjem. Bena var overraskende bra hele veien.

Ca 12,6 km

1:35

#østmarka #oslomarka #trening #mosjon #friluftsliv

 

Nordmarka – Skogsmaraton….

19 mai 2016.

Nils Kristian og jeg har lenge gått med planer om å ta en langtur i Nordmarka. Vi har flere ganger tidligere løpt traseèn til  Nordmarka Skogsmaraton, men ikke etter at løypa var blitt endret i 2015. Tidligere gikk jo løypa tur/retur – Vestre Hakloa, men nå gikk ny løype tur/retur – Helgeren. Vi var derfor blitt enige om at vi denne gangen skulle ta en gjennomløping av ny løype.

Siden vi begge er medlemmer av Team Sportsmanden fikk vi opprettet dette som et arrangement for gruppen – Langtur i Nordmarka Skogsmaratontraseèn. Responsen var tilsynelatende god og det var flere som meldte interesse, men dette til tross, ble vi bare tre som dro sammen på tur.

Klar for langtur i Nordmarka

Fra bommen fulgte vi Ankerveien forbi Svartkulp og videre til Nordseter i Ullevålseterveien. Denne følger vi så videre langs Skjersjøelva og opp til Skjersjødammen. Været var ok og det var passe varmt.

Skjersjødammen – Nordmarka

Vi krysser over “dammen” før vi fortsetter videre langs Nordmarksveien. Underveis mens vi prater, nyter vi utsikten mot Skjersjøen. Terrenget er kupert og vi går i de bratteste bakkene, men allikevel, kjenner jeg at det murrer i den ene leggen. Bare denne nå ikke blir verre tenkte jeg og straks etter var vi på Bjørholt og Nordmarka skole.

Bjørnholt og Nordmarka Skole – Nordmarka.

Vi tar en rask drikkepause før vi fortsetter videre. Leggen bekymrer litt, men foreløpig går det greit. Været er ustadig og det kommer litt regn, men kaldt er det ikke – så det er ok.

Siden sist gang NK og jeg tok denne turen, var løypa blitt endret med en “hale” frem og tilbake langs Helgeren, og da vi kom til veikrysset ved Bjørnsjøen/Fortjernet, forsatte vi derfor til høyre langs Fortjernet. Vi var ikke helt sikre på hvor løypa vender, men vi fulgte Gørjaveien forbi Helgeren, Lille Gørja til Gørjahytta  ved Store Gørja.

Gørjahytta som ble bygget i 1929 og som disponeres av OFA, ligger ved Store Gørja. Store Gørja er et vann i Nordmarka i Oslo og ligger 376 m.o.h. Vannet har tilløp fra Kalvsjøen i sør og har utløp mot nordvest til Lille Gørja. I nordenden av Store Gørja ligger en “tømmerkistedam” (demning laget av laftet rundtømmer). Dammen som opprinnelig var her, ble restaurert i 1995.

Vi tar en mat- og drikkepause før vi returnerer samme vei tilbake til veikryss som vi kom. Løypa som går på Gørjaveien er den samme som Holmenkollmarsjen (før den ble flyttet til Sørkedalen) og Grenaderløpet som starter i Hakadal. Vel tilbake i veikrysset, setter vi så kursen mot Kikutstua. Leggen er ikke helt god, men det går forholdsvis greit og ikke lenge etter, er vi på Kikut. Underveis hadde vi blitt enige om at Nina kun skulle etterfylle vann før hun fortsatte alene mens NK og jeg tok oss en lengre matpause.

Utsikt mot Bjørsjøen fra Kikutstua

Fra Kikutstua følger vi grusvei langs Østre Fyllingen forbi Fyllingen gård til Knappaveien. Her tar vi til venstre over brua og deretter videre på grusvei mellom Østre og Vestre Fyllingen. Her er det både grønt og frodig, stille og rolig og vi nyter turen videre.

Øverst – Østre Fyllingen og nederst – Vestre Fyllingen

Langs Sakariasveien stiger det jamt og vi går det meste av veien. Utsikten er formidabel og vi ser Kikuttoppen på motsatt side av Bjørnsjøen. Det kjennes at vi har vært ute en stund og da vi runder toppen, var det helt ok at det nå var et lengre parti med nedoverbakker. Det går rimelig greit og i neste veikryss svinger vi til venstre inn Kobberhaugveien. Denne følger vi nesten helt frem til Kobberhaughytta. Men like før hytta tar løypa inn på blå sti (trillesti) som den følger videre frem til Blankvann.

Her i fra, går løypa på grusvei forbi Øvre og Nedre Aurtjern til Ullevålseter. Vi både går og løper omhverandre og om den siste bakken var lei, så kom vi oss greit frem Ullevålseter. Her tar vi en ny matpause før vi gyver løs på den siste biten til Sognsvann.

Ullevålseter. Sliten men fattet – ikke langt igjen nå

Fra Ullevålseter fortsetter nå løypa på vestsiden av Sognsvann, men der denne tar inn Seterveien ned til Lille Åklungen, fortsetter vi rett frem. Vi passerer Lortjern før vi i neste veikryss tar til venstre. Her går det jamt nedover langs kraftledningene og selv om bena er nokså stive, klarer jeg å løpe ett stykke. Vi følger ikke løypa videre tilbake til bommen, men tar en sti ned til Sognsvann. Her tar vi veien langs vannet og opp til bommen der vi startet.

Jeg var dyktig sliten og selv om leggen hadde kranglet underveis, var jeg glad for vi fullførte hele runden. Uansett vondter, så var dette en fin tur i flotte Nordmarka.

Ca 45 km

#løpetur #treningerbestute #skogsmaraton #mosjon #friluftsliv #nordmarka #oslomarka #turogtrening #teamsportsmanden


Nordmarka Skogsmaraton


mellom Helgeren og Myrtjern


Store Gørja sett fra Gørjahytta


En hytte langs veien mellom Blankvann og Ullevålseter

Nils Kristian på Ullevålseter

 

 

Follotrimmen 2.Løp – NMBU, Ås

11 mai 2016. Follotrimmen 2.Løp – NMBU, Ås

Når det er et snev av sommer slik det er i dag,da er det flott her ved Andedammen på NMBU i Ås.


NMBU, Andedammen i Ås

Jeg var forholdsvis tidlig ute og tok derfor en runde rundt Andedammen med kamera. Været var strålende og alt lå til rette for en flott kveld i området rundt NMBU og Nordskogen.


Start ved Smia og Andedammen

Jeg skravlet med flere kjente, deriblandt noen karer fra tiden i Rustad IL. Gøy å treffe disse under andre forhold. Deretter ble det en enkel oppvarming med Frode før jeg gjorde meg klar for start.


Straks klart for start

Klar, ferdig, gå sa starteren og så var vi i gang. Fra Smia gikk det rett opp bakken før vi fortsatte langs Åsbakken og Syverudveien. Feltet hadde strekt seg godt ut og jeg hang greit med. 


Langs Syverudveien før løypa tar inn på skogsvei etter ca 1,5 km

Fra Syverudveien tar løypa inn på skogsvei/sti. Denne følger vi innover i Nordskogen. Underlaget er bra og det går greit. Ved passering ca 2,5 km vender løypa nordover opp en kneik, før den fortsetter i kupert terreng. Det blir litt frem og tilbake og vi møter løpere som kommer motsatt vei, men det går greit og straks etter en sløyfe i Nordskogen, kommer vi ut på Fredrik A.Dahls vei. Så langt var alt greit og Karsten hadde jeg nylig passert. Jeg spurte om det gikk greit og han svarte med å henge seg på. Vi fulgte hverandre ett stykke, men da jeg valgte å gå opp trappa, smatt ham forbi og forsvant. Den siste biten mot mål går greit og hyggelig var det å bli heiet på av kjente fra turrenngruppa i Rustad IL.

Stemningen i målområdet er god og jeg snakker med mange kjente om løpet og ikke minst om hvor flott det er nettopp her på NMBU ved Andedammen i Ås. 


fin stemning og god atmosfære etter FT 2.løp

Jeg takket for meg og satte kursen mot p-plassen. Det var da det kom en kar og lurte på om jeg var Arvid. Ja det er meg svarte jeg. Vi hilste på hverandre og mens vi gikk, hadde Rolf og jeg en hyggelig prat. Takk for denne gang. 

Ca 4,9 km

25:26

Resultater m.m., se Sportsmanden

#follotrimmen #løp #mosjon #trening 
 

Flere bilder følger:

 

 

 

 

Østmarka; Branntårnet – Lauvtjern – Kroktjern…

9 mai 2016. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Lauvtjern rundt via Kroktjern – er en tur vi ofte tar om våren og i dag skulle vi ta denne turen men, motsatt vei.

Fra Haraløkka fulgte vi ny grusvei (under arbeid) til Ulsrudvann og Østmarksetra før vi fortsatte videre innover til Nøklevann. Vi var litt spente på om Oslo Kommune hadde startet på oppussingen av brua i Korketrekkeren, men den gang ei, her var det ingen tegn til at dette var påbegynt. Shame on you!

Siden vi ofte kombinerer turene med besiktigelse av blåmerket sti for nedfall, merking osv., tok vi blå sti over Sarabråtåsen. Her var det inte å bemerke og vel nede på grusveien, tok vi til venstre mot Mariholtet.

Fra veikryss ved Mariholtet tar vi Haukåsveien videre forbi Mariholtputten og opp til Branntåren. Artig å se toppen av “Branntårnet” som durer mer og mer ettersom man nærmer seg.


Branntårnet på Haukåsen

Vi går rundt tårnet og fortsetter på blå sti mot Lauvtjern. Underlaget er bra og det går raskt videre. Ved vannet står noen telt, men vi ser ingen. Vi fortsetter delvis rundt vannet via brygga til sti-kryss. Her tar vi til venstre ett stykke før vi tar gammel blå sti videre nedover til sti og løypekryss ved Kroktjern.


Kroktjern (gml: foto)

Vi passerer Kroktjern og følger blå sti mot sørvest over en kolle og deretter ned en skrent til Lutdalen. Her svinger vi til venstre forbi Lutvangen før vi ved Nøklevann tar til høyre. Vi går opp Korketrekkeren og tar så samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom. Fine forhold for stiløping.

Ca 14,5 km

1:49

#østmarka #oslomarka #løpetur #treningerbestute #mosjon

Flere bilder;


Haukåsveien

Lauvtjern

 

 

 

 

Kolsås rundt med joggesko fra Sandvika….

6 mai 2016. Trim i arb.tiden. Fra Sandvika fulgte jeg Engervannsveien, Prestveien, Kirkeveien til Haslum kirke. Det går greit og leggen er ikke noe problem. Fra kirken følger jeg Gamle Ringerikesvei videre til Bærums Verk. Underveis passerer jeg Stein gård og Steinsvann.


Steinsvann (Steinstjern); tjern like ved Gamle Ringeriksvei ved Steinshøgda og Nordre Kolsås. Her ble en del av opptakene til “De dødes tjern” spilt inn. Denne norske filmen fra 1958 bygger på Bernhard Borges (Andrè Bjerkes) roman fra 1942. Tjernet ligger mellom den nye og den gamle traseen for Gamle Ringeriksvei. I 1891 ble den nye traseen anlagt nord for tjernet.

Fra Bærums Verk følger jeg langs Lommedalsveien ett stykke før jeg tar turvei langs Lomma. Det er flott langs elva og jeg nyter turen videre. Etter å ha krysset Brynsveien fortsetter jeg videre langs elva til jeg kommer til Wøyen Mølle.


Ved Lomma ligger Wøyen Mølle
 

Fra Mølla følger jeg Lomma til Isielva for så å følge Sandvikselva til Sandvika, men her var turvei sperret pga gravearbeid og jeg måtte snu. Følger derfor Isielva til Kølabrua og Vøyenenga. En ekstra sløyfe men, helt ok.


Langs Isielva til Kølabrua

Jeg passerer Kirkerudbakken som er nesten fri for snø før jeg fortsetter langs Sandvikselva tilbake til Sandvika og Skattens hus.

Ca 19,3 km

1:51


Utsikt fra Gamle Ringeriksvei

#treningerbestute #løpetur #mosjon #running #budstikka

Østmarka; St.Hansåsen – Slettfjell…

02 mai 2016. Med en litt vond legg siden helgens løp i Bergen (BCM), bestemte jeg meg for å ta en rolig tur for «stiløping» på mykt underlag.

Fra Haraløkka til Rustadsaga og Løkka gikk det greit, men leggen var ikke som best og fra Løkka tok jeg sti rett opp skråningen ved info-tavla. Og siden jeg ikke har vært på St.Hansåsen tidligere, var dette en flott anledning for nettopp det.

Jeg fulgte en av flere stier og oppover bar det. Og på det jeg trodde var toppen, stod det en Lavvo. Men hvor var utsikten? dette stemte jo ikke med bilder jeg hadde sett fra St.Hansåsen – for her var det mye trær og null utsikt.


På åsen mellom Løkka og St.Hansåsen står denne lavvoen

Litt skuffet fortsatte jeg på en sti i retning av Fjellstadbakken. Det ble litt frem og tilbake, men etter å ha fulgt en sti som gikk oppover, fikk jeg øye på en topp uten trær. Yes tenkte jeg dette må være St.Hansåsen. Og ganske riktig var det en flott utsikt mot sørvest.


Flott utsikt mot sørvest fra St.Hansåsen (224 moh)


St.Hansåsen (224 moh) ligger øst for Hullet og nord for Fjelstad. Denne åsen var samlingssted på St.Hansaften for familiene som bodde på Fjelstad og de andre plassene rundt. På plassen Fjelstad bodde Martin Fjelstad sammen med sin kone Karen (fra Katisa) og disse to var besteforeldrene til naturfotograf og forfatter Sverre M.Fjelstad. Fakta: Østmarka fra A til Å

Jeg tar noen bilder og nyter utsikten før jeg finner en sti som jeg følger ned til den gamle varmestua som ligger ved Fjellstadbakken. Her i fra, tar jeg grusvei videre mot Ødegården og Høyås. Underveis møter jeg Trond Inge som kommer motsatt vei. Vi veksler noen ord før vi fortsetter hver vår vei.

Fra Høyås tar jeg blå sti innover Slettfjell som er en av mine favoritter for stiløping i Østmarka. Tross regn tidligere på dagen, var forholdene gode og jeg nyter turen videre over Slettfjell til stikryss.


Blå sti over Slettfjell (gml: foto)

Her tar jeg 180 grader til venstre og følger en like flott sti langsmed Slettfjell tilbake til grusveien ved Ødegården. Leggen som var vond i starten, ble bedre underveis og på vei tilbake til Rustadsaga og Haraløkka, gikk det greit å øke farten. En fin tur og artig med St.Hansåsen.

Ca 10,5 km

1:16

#østmarka #oslomarka #stiløping #mosjon #trening #friluftsliv

Bergen City Marathon – 2016

I stålende vær, litt kjølig, stod vi der blandt flere tusen og var klare for Bergen City Marathon som skulle arrangeres for femte gang. Det var mye folk på Bryggen og til tross for at det var en spent stemning, var atmosfæren god.

 

Tidligere samme dag hadde Heidi og jeg vært en tur ute for å se på løypa. Det var merkelig stille, men så dukket det opp noen løpere og deretter enda fler…

 

BCM – 2016. Start og mål på Bryggen

 


Både løpere og tilskuere strømmer til Bryggen

 

Og siden vi ankom Bergen fredag, hadde jeg hentet startnummer for både Frode og Hanne. Disse møtte jeg som avtalt og innen vi ønsket god tur og lykke til, hadde Frode forklart litt om løypa. Bl.a skulle det være en liten kneik før Nordnesparken.

 


Preben og jeg. Klar for start i BCM-halvmaraton – Team Sportsmanden
 

God stemning blandt deltakere og tilskuere

 

Det var nå blitt mye folk på Bryggen og det var tid for felles oppvarming, men først, skulle vi minne alle de som så tragisk hadde mistet livet i en helikopterulykke dagen før og deres etterlatte med ett minutt stillhet. Og i stillhetens stund, var det rørende å se at folk bryr seg.

 

Vi tok deretter farvel med Heidi og Nina og satte kursen mot startfeletet for 1:40 – 2:00. Og mens vi ventet på at klokka skulle bli 10.00 ønsket vi god tur og lykke til. Preben som ville høre på musikk underveis, satte denne på og var klar for start.

 

Straks klart for start i BCM-2016.

 

Vår plan, eller i alle fall min plan, var å holde følge med 1:50- skiltet så lenge som mulig og aller helst ikke bli tatt igjen av 2:00-skiltet.

 

Klar ferdig sa starteren og så smalt det. Først gikk det sakte fremover, men så økte farten og vi var i gang. Faktisk så gledet jeg meg til en sightseeing i Bergen, for makan til flott vær og fine forhold, kan man neppe få.

 

Vi kom oss greit avsted og hvor 1:50-skiltet var i forhold til oss, visste jeg ikke, men så lenge den var bak, var alt ok. Det tok imidlertid ikke lang tid før Preben sa takk for følget og forsvant fremover i feltet. Ja ja tenkte jeg og håpet at han nå ikke var for ivrig.

 

Jeg hold greit følge med de rundt meg og tempo var ok. Vi fulgte Sandviksveien gjennom Gamle Bergen før vi tok av til høyre under motorveien. Her passerer vi Sandviken sykehus og Munkebotn før vi kommer til Fjellveien. De neste 4-5 km stiger det jamt, men det går greit og fortsatt har jeg 1:50-skiltet bak meg. Underveis hilser jeg på Per Inge som står i Fjellveien og tar bilder for Kondis. Og mens vi løper i Fjellveien, beundrer jeg utsikten mot kanskje “verdens vakreste by” og tar noen bilder i farten.

 


BCM-2016 – Fjellveien

 


Utsikt fra Fjellveien

 


<<Verdens vakreste by?>> sett fra Fjellveien – Bellevue

 

Underveis er stemningen god og det er gøy med de som heier langs løypa. Jeg nyter turen videre og så lenge 1:50 ikke har passert, er alt vel.

 


Vi løper forbi Bellevue og ned Søndre Bellevueveien før Lappen og Stemmveien mot Svartediket.

 

Her på nedsiden av Svartediket vender løypa og etter å ha fulgt langs Bjørndalen til drikkestasjon ved Haraldsplass, er vi halvveis. Så langt alt vel.

 

Jeg tar to begre med drikke og fortsetter så videre i samme tempo. Det går greit og mens vi følger Ulriksdalen tenker jeg at nå er det verste unnagjort. Hvor Preben befant seg i forhold til meg visste jeg ikke, men jeg håpet at det stod bra til.

 

Fornøyd med tingenes tilstand nærmet vi oss Møllendalsveien. Her svinger løpa til høyre og følger Strandpromenaden rundt Store Lungegårdsvann.

 

Over brua og videre langs Strandpromenaden rundt Store Lungegårdsvann.

 

Ved Amalie Skram Vgs svinger løypa skarpt til venstre og det var akkurat her, at Heidi og Nina stod og heiet. Og her passerer noen av Team Sportsmandens medlemmer i tur og orden.

 


..først kom Frode Monsen.. (foto: Heidi og Nina Mathiesen)

 


…deretter en smilende Preben Knutsen… (foto; Heidi og Nina Mathiesen)

 

..før jeg selv passerer (foto; Heidi og Nina Mathiesen)


Det hjalp med tilrop for det skal innrømmes at det begynte å røyne på og etter vending, fikk jeg øye på 1:50-skiltet som kom motsatt vei. Jeg hadde hele tiden bevisst ikke sett meg bakover, men nå som denne var like bak, ble jeg brått mer sliten. Og mens vi fulgte Nonnestien videre, tok jeg sakte men sikkert igjen 4:00-skiltet som lå en runde foran. Det hjalp på humøret å se at man tok noen igjen.

 


Forbi HIB-bygget mot sjøen og videre på marineholmen forbi Vilvite og inn i Nygårdsparken.

 

Det ble noen kvartaler frem og tilbake før det bar rett inn i Nygårdsparken hvor vi følger en gangvei gjennom denne. Det var mye folk i parken som heiet og man glemte for en stund at man var sliten.

 

Vel gjennom parken fortsetter løypa videre langs T.Nedresgate ett stykke før den går inn jernbaneporten på havneområdet. På vei gjennom havneorådet hører jeg lenger bak at det er en som roper og da jeg kikker bakover, ser jeg at dette er ham med 1:50-skiltet på ryggen. Og med at han roper for å motivere eller oppildne de rundt seg, fortsetter jeg i samme tempo og venter bare på å bli tatt igjen.

 

Jeg holder ham bak ennå en stund, men da jeg kom frem til det Frode kalte liten “kneik” (en vegg vil nå jeg si), dundret ham forbi. Han ropte og skrek at vi skulle korte inn steget. Pokker heller tenkte jeg og skulle til å henge meg på, men da en kar rett fremfor meg brått stanset, måtte jeg gjøre en unnamanøver for ikke å få ham rett i fanget. Jeg tar et steg ut til siden og i det jeg sparker i fra, smeller det i leggen. Vondt var det, men jeg nektet å gå og fortsetter derfor å løpe opp bakken. På vei nedover mot Nordnesparken ser jeg 1:50-skiltet forsvinne og med det forsvinner motet, men nå er ikke langt igjen tenker jeg. Tross vond legg går den siste biten greit og da jeg svinger innpå Fisketorget og Bryggen, var jeg veldig glad for at jeg ikke skulle ut på enda en runde. Jeg spurter det jeg orker og vel i mål, er jeg fornyød med gjennomført løp.

 


Godt fornøyd med gjennomført løp i BCM – 2016. Herlig!

 

Med en flott medalje om halsen setter jeg kursen mot hotellet. Og her på utsiden av hotellet, sitter Heidi, Nina og Preben.

 

Preben som debuterte på halvmarathon, oppsummerte sitt løp med at det stort sett hadde gått greit – særlig der det gikk oppover og ikke så bra nedover, men at han var fornøyd med gjennomført løp. Vi gratulerte hverandre med fullført Bergen City Marathon – 2016. Well done!

 

21,1 km

1:53:23

 

Resultater m.m., se Sportsmaden

 

#bergencitymarathon #løp #mosjon #running

 

Flere bilder følger;

 

 

 

 

 

 

Akerselva fra Kjelsås til Grønland…

Elvevandring i «tigerstaden» – Oslo. Fra topp til bunn.

Sammen med Arvid og Anne skulle Heidi og jeg på tur langs Akerselva. Og etter å ha tatt bussen fra Jernbanetorget til Kjelsås ved Teknisk museum, startet vår tur.

Vi var forholdsvis tidlig ute og det var ikke så mange langs elva enda, men ettersom sola dukket opp, ble det langt flere. 

Underveis ble det tatt bilder og disse forteller mer enn ord…

Været ble bedre og bedre og det ble etter hvert, nokså varmt. Og da passet det bra at Bryggeriet i Nydalen som var vår første stopp, nettopp hadde åpnet.

Nydalen Bryggeri & Spiseri, en oase langs Akerselven

Fra Bryggeriet ved Nydalen går ferden videre nedover langs elva. Det er etter hvert mye folk, men det er jo bare trivelig.

Vårt neste stopp blir en tur innom Hønse-Lovisas hus «hønsreiret». Huset som eies av Kulturetaten – Oslo Kommune, er fylt med historie. Og mens vi nyter kaffe og vaffel fra det gamle kjøkkenet, står Hønse-Lovise i hjørnet og følger med.


Hønse-Lovise; er en viktig litterær figur i skuespillet “Ungen” av Oskar Braaten. Hun er en dame som bor ved Akerselva på 1800-tallet. Hun ble kalt Hønse-Lovisa og huset hennes ble kalt «Hønsereiret» fordi hun tok seg av enslige mødre. Hønse-Lovise ga fabrikkjentene som hadde «kommet i ulykka» tak over hodet og omsorg slik at de kunne beholde ungene sine selv om de var utenomekteskapelige barn. På den måten kunne de være i arbeid slik at de slapp å gi fra seg ungene til oppfostring eller adoptering. Figuren “Hønse-Lovisa” er hedret med en egen statue på Sagene.


Anne og Heidi hos Hønse-Lovise i «hønsereiret»

Vi forlater «hønsreieret» og rusler videre langs elven, men først et bilde fra fossen ved huset.


Fossen ved Hønse-Lovisa – Akerselva

Deretter rusler vi videre nedover…..


Akrobatikk på line


Været er strålende og det er mye folk langs elva


Gammelt og nytt langs Akerselva

Vel nede ved Vaterland som ligger helt øst i Oslo sentrum, følger vi Brugata til Grønland og Asylet. Her avslutter vi turen med lunsj på Asylet – Grønland

Asylet – Kommunegården. Datert 1890-1900  (oslobilder.no)

Asylet; er det populære navnet på en bygning på Grønland i Oslo. Bygningen er også kalt «kommunegården».

Asylet ble bygget som kjøpmannsgård omkring 1730 (tilbygg 1798), i laftet tømmer, bindingsverk og pusset fasade. Huset var barneasyl 1839-65 og sykehus 1868-1903. I perioden 1903-1965 huset bygningen et aldershjem. Det har også fungert som tinghus og banklokaler (Akers Sparebank 1844 og Spareskillingsbanken 1851).

Bygningen ble fredet i 1967 og har vært bydelshus siden 1982. Det drives kafè og restaurant med utleielokaler og uteservering i bygningen, samtidig som den også huser diverse kontorer og verksteder.”


Asylet – Grønland gamlehjem – 1929 (oslobilder.no)


Lunsj på Asylet – Grønland

Takk for følget!

Se Turguiden “Akerselva” HER:

#akerselva #elvevandring #mosjon #nydalen #friluftsliv #oslo #visitoslo

Follotrimmen 1.løp – Ski Idrettsplass

27 april 2016. Follotrimmen 1.løp – Ski Idrettspark.

“en sommer er over” lyder det fra Kirsti Sparboe i 1972, men kanskje skulle man heller endre dette til “en vinter er over” for nå er Follotrimmen i gang og da er det vår. Herlig!!

Tross lang bilkø forbi Vevelstad var jeg ute i god tid. Og etter å ha hentet startnummer for årets 1.løp i Follotrimmen, var jeg klar for oppvarming osv., men først, ble det hyggelig prat med flere kjente.

Jeg møtte også min “gamletrener” Stein fra den gang da jeg var med i Rustad IL`s Turrenngruppe. Jeg tildeler Stein litt av æren for at jeg fortsatt finner stor glede i å gå på ski og å løpe. Og mens vi skravler løper vi en runde eller to for oppvarming. 


Det varmes opp før start
 


været er ok og alt ligger til rette for en fin start på årets FT-karusell.

Klokken nærmet seg 18.00 og vi inntok våre plasser i startfeltet. God tur og lykke til sa starteren og så smalt det.


Mens Jan Billy viser tommelen opp, er Roger konsentrert. Straks klart for start.

Herlig tenkte jeg og satte avsted. Etter en runde inne på Idrettsplassen bar det ut “maratonporten” og videre langs Idrettsveien. Jeg kom greit i gang og fulgte pent med i strømmen av ivrige løpere og mosjonister. Mine ambisjoner for årets FT-løp er øvre halvdel av resultatlisten for M55-59.


Ut porten og videre langs Idrettsveien. (foto: Trond T.Hansen / Sportsmanden.no)

Innen vi kom ut på Kjeppestadveien hadde feltet strekt seg godt ut. Og her langs veien var det litt vind i mot, men bedre da vi tok av og fortsatte på grusvei mot Drømtoprjordet. Her svinger løypa til venstre opp mot Idrettsveien. Denne gangen lot jeg meg ikke lure av at man ser langt frem og oppover, men konsentrerte meg heller om å holde trykket oppe og da vi svingte inn Idrettsveien, fikk jeg øye på ryggen til både Karsten og Stein.

Straks etter å ha passert Idrettsparken tar løypa til venstre inn Gymnasveien. Jeg forsøker å øker farten for å nærme meg disse, men i det jeg passerer Ski Vgs, forsvinner disse i skogen og ut av syne. Jeg hadde forøvrig mer enn nok med å holde farten oppe og vel gjennom skogen og ut på gangvei, var det bare å spurte det man orket mot mål. Godt fornøyd med gjennomført løp ruslet jeg rundt for å nyte atmosfæren. Stemningen var god og det var gøy å være i gang igjen.


God stemning etter løpet


her oppsummeres løpet osv.


Stein som er førstereis i FT, er fornøyd med gjennomført løp

Dette var mitt tredje FT-løp her i Ski og som en “klokke” skiller det kun 9 sek. Denne gangen ble det kun 3 sek bak pb. Jeg oppsummerer løpet med Stein, Joar og andre, før Frode og jeg som de siste rusler til p-plassen ved ishallen. En flott dag på Ski Idrettsplass.

Ca 5 km

24:31

Resultater m.m., se SPORTSMANDEN

#follotrimmen #mosjon #løpetur #trening #løp

Flere bilder fra målpassering følger. Litt dårlig bildekvalitet men men…