Østmarka; Branntårnet – Lauvtjern – Kroktjern…

9 mai 2016. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Lauvtjern rundt via Kroktjern – er en tur vi ofte tar om våren og i dag skulle vi ta denne turen men, motsatt vei.

Fra Haraløkka fulgte vi ny grusvei (under arbeid) til Ulsrudvann og Østmarksetra før vi fortsatte videre innover til Nøklevann. Vi var litt spente på om Oslo Kommune hadde startet på oppussingen av brua i Korketrekkeren, men den gang ei, her var det ingen tegn til at dette var påbegynt. Shame on you!

Siden vi ofte kombinerer turene med besiktigelse av blåmerket sti for nedfall, merking osv., tok vi blå sti over Sarabråtåsen. Her var det inte å bemerke og vel nede på grusveien, tok vi til venstre mot Mariholtet.

Fra veikryss ved Mariholtet tar vi Haukåsveien videre forbi Mariholtputten og opp til Branntåren. Artig å se toppen av “Branntårnet” som durer mer og mer ettersom man nærmer seg.


Branntårnet på Haukåsen

Vi går rundt tårnet og fortsetter på blå sti mot Lauvtjern. Underlaget er bra og det går raskt videre. Ved vannet står noen telt, men vi ser ingen. Vi fortsetter delvis rundt vannet via brygga til sti-kryss. Her tar vi til venstre ett stykke før vi tar gammel blå sti videre nedover til sti og løypekryss ved Kroktjern.


Kroktjern (gml: foto)

Vi passerer Kroktjern og følger blå sti mot sørvest over en kolle og deretter ned en skrent til Lutdalen. Her svinger vi til venstre forbi Lutvangen før vi ved Nøklevann tar til høyre. Vi går opp Korketrekkeren og tar så samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom. Fine forhold for stiløping.

Ca 14,5 km

1:49

#østmarka #oslomarka #løpetur #treningerbestute #mosjon

Flere bilder;


Haukåsveien

Lauvtjern

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

2 thoughts on “Østmarka; Branntårnet – Lauvtjern – Kroktjern…

  1. Fin vårtur dette, Mattis. Drar nå ut i marka og kombinerer jobb og stiløping. Syns denne tiden er finest i marka med hvitveis og lysegrønt over alt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top