Fornebuløpet 2018

Fornebuløpet 2018

Jeg reiste rett fra jobb i Sandvika og var derfor ute i god tid. Knotet litt med å finne rett parkeringsplass (var ikke merket), men fant denne etterhvert og satte så kursen mot Telenor Arena. Her henter jeg startnummer og straks etter møter jeg Hermann og Øyvind fra Bøler IF. Vi skravler en stund om løpet osv., før de drar ut for oppvarming da de begge skulle løpe 5 km. Jeg imidlertid skulle løpe 10 km og hadde fortsatt godt tid jfr. start kl 19.08.

Øyvind og Hermann fra Bøler IF Friidrett skulle begge prege 5 km i sine klasser

Ettersom jeg har god tid nytter jeg anledningen til å løpe en kort tur i varmen (oppvarming) før jeg tok bilder fra start og mål på 5 km.

Startfeltet på 5 km. Se Sportsmanden for resultater m.m.

God stemning og fin atmosfære i Fornebuløpet 2018

Tiden gikk fort og straks var det klart for start på 10 km. Og mens jeg gikk for å finne rett startpulje (10 km, 48-51 min – pulje 5) møtte jeg Ole Martin. Vi rakk å veksle noen ord før vi ønsket god tur og lykke til.

Kl 19.00 smalt startskuddet for pulje 1 og deretter hvert andre minutt. Om jeg hadde noen plan for løpet så var det først og frem å holde følge med puljen og finne en bra rytme. Pang sa det og så var løpet i gang.

Straks klart for start i Fornebuløpet 2018 pulje 5

Først sakte til vi rundet arenaen og så raskere ettersom feltet strakte seg ut. Jeg kom meg greit ut fra start og fant raskt en bra rytme. Hadde bra heng på en kar som løp jamt og han foran og meg like bak, forserte vi stadig fremover. Det var varmt svært varmt og derfor behagelig at det flere steder sto vannspreder som vi løp igjennom.

Etter drøyt 4 km dukker første drikkestasjon opp og her forsynte jeg meg med en våt svamp som jeg klemte over hodet. Herlig med litt avkjøling. Straks etter fortsetter løypa inn på kyststien ved Kokstadbukta og her var det flere skyggepartier, men det støver og det kjennes på pusten.

Passerer 5 km og alt vel så langt. Faktisk har det gått nokså greit og jeg forsøker å nyte både løypa og omgivelsene som er fine, men må innrømme at jeg ikke lenger klarer å holde følge med han jeg lå i rygg på da han øker farten. Fra før er jeg ikke vant med å løpe med gps-klokke osv., men siden jeg nå bruker denne, tar jeg meg selv i at det faktisk oppleves som et stressmoment da jeg venter på neste kilometerregistrering som ikke kommer ofte nok – puh.

Etter neste drikke- og vannstasjon på ca 6,8 km, skulle det bli både tøft og varmt. Jeg trodde jeg var i bedre form og at dette skulle gå greit, men de neste 2-3 km blir en kamp mot fristelsen av å gå. Slik holder jeg på en stund, men da jeg rundet Nansenparken med 1 km til mål, var det bare å fullføre som best man kunne. Det var både gøy og herlig å løpe inn porten på Telenor Arena og spurte i mål på kunstgresset.

Fullført Fornebuløpet 2018 – 10 km

Jeg var fornøyd med fullført løp, men det ble tøffere enn jeg trodd i varmen og kanskje var jeg ørlite skuffet over 53:11, men slik ble det denne gangen.

Ca 10 km

53:11

#race #running #runforfun #budstikka #fornebulopet #teamsportsmanden #turogtrening #mosjon

Flere bilder følger;

 

Østmarka; Haraløkka – Rundtjern – Slettfjellet – Pioneren…

22 mai 2018. Fra Haraløkka tar jeg ny turvei til Ulsrudvann og Østmarkveien før jeg fra baksiden av Østmarksetra ved Norsk Folkehjelp tar blå sti rett nordover mot Solbergvann. Været er strålende og underlaget bra – bare å nyte. Imidlertid skal man være litt påpasselig i dette området hvor det er et utall av stier og sykkelstier som går i alle retninger og dermed ikke alltid så enkelt å følge blå sti, men så lenge man vet hvor man er osv., går det greit. I et skiltet stikryss tar jeg til høyre mot Solbergvann og Rundtjern hvorfra jeg følger grusvei (lysløypa) forbi Sarabråten og Sleppa til Hestehullet.

 

Her i fra, tar jeg en av mine favorittløyper da jeg følger blå sti over Slettfjellet til Høyås. Det er nokså varmt, men ok i skogen.

blå sti over Slettfjellet

Ved Høyås bråbestemmer jeg meg for å ta en ekstra sløyfe da jeg følger skogsvei et stykke mot Ødegårdsmåsan før jeg tar blå sti videre til grusvei ved Ødegården. Deretter følger jeg veien videre til Trekanten og Katismyr før jeg går opp bakken og løper videre mot Fjellstad. Hadde ikke helt bestemt meg for hvilke vei videre, men da sykkelstien “Pioneren” dukket opp, bråsvingte jeg inn denne. Sykkelstien som er morsom å løpe når underlaget er så bra som nå, går like forbi Fjellstadputten før det ender ved grusveien. Her svinger jeg til venstre og setter så kursen mot Haraløkka via Rustadsaga.

ca 12,6 km

1:30

#østmarka #oslomarka #trening #runforfun #løpetur #turogtrening

flere bilder fra samme tur;

rotvelt over blå sti

Rundtjern – Østmarka

Slettfjellet – Østmarka

Østmarka; Bestemoråsen – Sarabråtåsen….

14 mai 2018. Siden det er lenge siden jeg har tatt turen fra Gullsmeden og over Bestemoråsen til Mariholtet var det nettopp dette jeg skulle gjøre i dag.

 

Fra Haraløkka følger jeg grusvei til Rustadsaga og Løkka før jeg tar blå sti til Fjellstadmyra og Fjellstabakken. Underlaget er tørt og det går greit. Fra Fjellstabakken tar jeg lysløypa videre til Katismyr og Ødegårdsletta. Deretter følger jeg veien opp forbi Ødegården til Høyås før det bikker nedover til Gullsmeden.

 

Her i fra, tar jeg blå sti nordover langs Nord-Elvåga. Det er fint på denne siden av vannet hvor stien delvis går ute på kanten med flott utsikt. Bare å nyte.

 

Blå sti fra Finfallåsen og Bestemoråsen til Dalbakk ved Mariholtet

 

Straks etter Bestemoråsen kommer man til Dalbakk hvor det har vært en del skogsarbeider. Og i det åpne terrenget like sør for Mariholtet dukker gamlestua opp. Idyllisk plassert mellom Mariholtet og Dalbakk.

 

Gamlestua på Mariholtet – Østmarka

 

Fra veikryss ved Haukåsveien tar jeg til venstre et stykke før jeg tar blå sti opp Sarabråtåsen. Det er nokså bratt i starten, men fint over åsen der omgivelsene er frodige og lyse grønne. På vei ned fra åsen på motsatt side passerer jeg vannreservoaret som Heftye junior fikk laget for å sikre vintervann til Sarabråten.

 

Vannreservoaret til Sarabråten

 

Vel nede fra Sarabråtåsen tar jeg til høyre og følger lysløypa videre forbi Sarabråten, korketrekkeren og Østmarksetra før jeg fra Ulsruvannet tar ny turvei til Haraløkka. Her avslutter jeg den siste biten hjem med stigningsløp.

 

ca 11,7 km

 

1:29

 

#østmarka #oslomarka #stiløping #løpetur #mosjon #treningerbestute

 

Flere bilder fra samme tur;

 

 

 

 

 

 

Stomperudkarusellen 2.løp – Aasgaardsrunden

I god tid før start ankommer Frode og jeg Lørenfallet der Sørum IL arrangerer Stomperudkarusellen for 38. gang. Vi rusler over gressmatta på stadion og hilser på kjente og ukjente. Her var det fin stemning og god atmosfære. Været kunne neppe bli særlig bedre og det var passe varmt – bare å glede seg.

Ferdig skiftet som vi var så tok jeg meg en runde for oppvarming mens Frode skravlet med Arnstein. Og mens jeg løp litt frem og tilbake over gressbanen, lurte jeg på – hvem var egentlig denne Stomperud?

August Stomperud på tur i skogen med sin forlovede, Petra, en vårdag i 1957. I bakgrunnen nr. 87, den grumme rival.

Den svenske figuren 91:an Karlsson er opphavet til nr. 91 Stomperud. Stomperud er en klassisk, norsk, humoristisk tegneserie om soldater. Serien viser situasjonskomikk rundt livet i en norsk militærleier. Stomperud begynte som fast innslag i Norsk Ukeblad 17. april. 1937. Stomperud er i dag den eldste norske tegneseriefiguren som fremdeles kommer i nye serier. Se mer om Stomperuds gård i Sørum HER:

Tiden gikk fort og straks etter barneløp m.m., var det tid for å innta starfeltet. Vi skulle starte i veien på utsiden av stadion mens målgang var inne på stadion. Vi ønsket hverandre god tur og så forsvant Frode fremover mens jeg inntok en mer beskjeden plass lenger bak. Jeg var litt spent på egen form osv., men med et startnummer jeg hadde fått av Sportsmanden (tusen takk!!) gledet jeg meg til å debutere i Stomperudkarusellen.

På vei ut fra start (foto: Olav Engen/Kondis)

Baktroppen på vei ut fra start (foto: Olav Engen/Kondis)

Klar ferdig gå var det en som sa før startskuddet smalt. Jeg kom meg greit avsted og det var herlig å være i gang. Alltid spennende med nytt løp og nytt sted. Løypa som skulle gå på terreng/vei, grus og asfalt, startet med en noe kupert vei før den tok inn på grusvei som vi følger videre. Omgivelsene er fine og jeg forsøker å nyte, men det går overraskende tungt og pulsen er høy.

Etter ca 3,5 km tar løypa inn på skogsvei og her kvikner jeg til. Underlaget er stort sett greit, men det er endel våte partier der snøen nylig har smeltet. Sammen med 2-3 stk holder vi delvis følge frem til drikkestasjon. Jeg tar et beger med saft og en pust i bakken før jeg setter avsted sammen med en av de jeg kom sammen med. Vi skifter litt på hvem som drar og slik fortsetter det igjennom lysløypa til vi kommer utpå grusvei og asfalt. Og selv om det nå går oppover klarer jeg å øke farten tilstrekkelig til å avgjøre duellen til min fordel. Fornøyd med egen innsats og oppmuntrende tilrop fra Frode – spurter jeg i mål på tiden 50:58.

(foto: Arnstein/Sportsmanden.no)

Og selv om jeg ble slått av “sjefen” med over 11 min. er jeg godt fornøyd med fullført løp. Om første halvdel var tung så gikk det bedre etterhvert. Et flott løp med god atmosfære både før under og etter løpet – akkurat slik det skal være.

Stomperudkarusellen 2. løp – Aasgaardsrunden fullført.

Ca 9 km

50:58

For resultater m.m., se Sportsmanden

#stomperudkarusellen #teamsportsmanden #tuotrening #running #runforfun #mosjon #terrengløp

Flere bilder følger:

Arnstein og Frode ved klubbhuset til Sørum IL

Sandvika – Spiradammen rundt fra Sandvika…

3 mai 2018. Løp nr. 5 i Sportsmandens løpskarusell skulle bli enda en halvmaraton – Spiradammen rundt fra Sandvika.

Fra SBC-bygget svinger jeg bortom Sandvikselva og Storsenteret før jeg fra Thon Hotel Oslofjord følger Sandviksveien videre. Været er ufyselig med regn og blåst, men det preller av og det går greit. Fra rundkjøring følger jeg langs Billingstadsletta og Fekjan til Holmen. Tempo underveis er jamt og jeg er fornøyd med tingenes tilstand.

Fra Holmen langs Slemmestadveien og inn Leangbukta til Vettre

Faktisk er jeg litt ivrig, men holder igjen av erfaring. Først halvveis og så er det bare resten igjen tenker jeg mens jeg følger gangvei langs Slemmestadveien og deretter langs sjøen innover Leangbukta. Løper opp en lang seig bakke til Vettre hvorfra jeg svinger til venstre inn Konglungveien. Været til tross så nyter jeg turen langs Konglungveien utover Løkenesodden til Spiradammen.

Spiradammen var i sin tid en av Askers største isdammer. Skjæring og frakt av is beskjeftiget mange mennesker helt frem til 1940 da nye kjøle- og frysemetoder overtok.

Her tar jeg en runde rundt vannet og underveis, varsler klokka 11 km. Godt fornøyd med å ha passert halvveis setter jeg kursen tilbake til Vettre og Slemmestadveien. Det har regnet hele tiden og jeg er våt tvers igjennom, men likefult, synes jeg det har gått greit. Jeg følger deretter samme vei tilbake til SBC-bygget som jeg kom. Synes det gikk bedre denne gangen enn sist og spesielt er jeg fornøyd med de siste 3-4 km som ble en god avslutning. Synd jeg skulle bikke 2 timer med 33 sekunder, men dette får bli neste mål.

Se mer om Sportsmandens løpskarusell HER 

21,2 km

2:01

#sportsmandenskaruselløp #budstikka #sandvika #løpetur #mosjon #trening #runforfun

Østmarka; Haraløkka – Kroktjern – Branntårnet – Slettfjellet…

30 april 2018. Møtte Einar på Haraløkka for vår første felles tur i marka – en vårtur som vi pleier å ta til Branntårnet via Kroktjern. Så også denne gangen.Fra Haraløkka følger vi grusvei til Ulsrudvann og Østmarksetra før vi fortsetter i lysløypa innover til Nøklevann. Været var ok, men utrygt for regn som varslet utover kvelden.

Vi svinger til venstre i nordenden av vannet og setter så kursen innover Lutdalen et stykke før vi tar blå sti mot Kroktjern. Det er litt vått i starten, men bedre ettersom vi kommer høyere og over åskammen, er forholdene gode.

Ved Kroktjern var det som forventet, litt snø og is, men ikke problematisk. Vi krysser gammel skiløype mellom Kroktjern og Hauktjern før vi klyver opp en skrent og følger blå sti videre til Ulvensetermosen.

Sti fra Ulvensetermosen til Branntårnet og Haukåsveien

Her svinger vi til høyre mot Branntårnet. Det er en del råtten snø og det er ikke til å unngå å bli våt på bena, men så lenge man ikke fryser osv., så er alt ok.Straks etter kommer vi ut på Haukåsveien like nedenfor Branntårnet. Her hilser vi på en kar som er på vei opp til tårnet med sykkel.

Vi derimot dropper den siste biten opp og løper derfor videre nedover langs Haukåsveien. Lurer på om det fortsatt er snø i svingene sier jeg til Einar som også tenker det samme som meg. Og ganske riktig, så er det fortsatt en del snø og is i svingene før Mariholtputten.

Fra veikryss ved Mariholtet (Haukåsveien – Mariholtveien) tar vi til høyre og følger lysløypa et stykke før vi fra Hestehullet tar blå sti langs Slettfjellet. Her er forholdene svært gode og vi nyter turen videre til Ødegården. Derifra tar vi grusvei tilbake til Haraløkka via Rustadsaga. Underveis hilser vi på Tom som var på sykkeltur med sin sønn. En fin første vårtur som vi har tatt mange ganger og som er blitt en tradisjon. En tur å anbefale. Og jammen holdt regnet seg unna all den tid vi var ute.

ca 14,1 km

1:50

#østmarka #oslomarka #trening #mosjon #friluftsliv #løpetur #runforfun