Follotrimmen 7.løp – Siggerud

26 august 2015. Follotrimmen 7.løp på Siggerud.

I øs pøs regn, ankom jeg Siggerud og etter å ha parkert på anvist plass, skyndte jeg meg bort til Siggerudhallen. Her tok jeg så plass under utspringet sammen med flere andre som også var tidlig ute. Her traff jeg også Christoffer m.fl. og mens vi skiftet sko osv., sier Christoffer – det var her på Siggerud vi møttes første gang. Det stemmer – svarte jeg. Og det var nettopp her for 2 år siden at jeg debuterte i Follotrimmen.

Jeg tok meg en runde for oppvarming og fra start fulgte jeg løypa ca 1 km frem til Siggerudbakken eller «hestedreperen» som den også blir kalt. Bakken som er ca 200 m lang er bratt og brattest på slutten. Jeg snudde her i bunnen av bakken og returnerte så tilbake til Siggerudhallen. Underveis hilste jeg på Lasse og andre som jeg møtte.

Det regnet nå noe mindre men, det var fortsatt greit å stå under utspringet og her snakket jeg litt med Jan Billy som var en av karene i «Team jan Billy og Ronny». Deretter snakket jeg også med Ronny. Vi var alle enige om at det med dagens forhold, gjaldt å være forsiktig. God tur og lykke til sa jeg og så ruslet jeg opp til startområdet.

Her begynte det å fylles opp med ivrige mosjonister og alle var klare for dagens løp. Jeg hilste på Stine, Svein og Marius før jeg stilte meg opp midt i feltet.


Christoffer med tommelen opp rett før start

Jeg tenkte at det ikke var forhold for ny pers, men at jeg denne gangen heller skulle løpe hele runden i ett, inkl. «hestedreperen». Planen ble derfor å starte rolig frem til bakken.

Så gikk starten og løpet var i gang. Det var ikke noe problem å starte rolig for etter ca 50 m stoppet det helt opp da løypa fortsatte på smal sti. Her gikk vi på rekke og rad før det ved Vevelstadveien løste seg opp. Feltet hadde strekt seg godt ut og jeg fortsatte i et greit tempo. Etter ca 1 km, bærer det rett inn i «hestedreperen» og her gjelder det å holde bena i gang. Jeg synes det gikk ok – faktisk egentlig ganske greit – og med tilrop fra de andre som «heia dere som løper», rundet jeg den siste «knekkeren» og fortsatte så videre. Bena var litt stive, men det gikk greit videre.

Vi krysset Oksrudveien, fulgte deretter en skogsvei ett stykke og så tok løypa inn på sti. Underlaget var sølete og det var sleipt, men det gikk greit videre og straks etter passerte jeg Frode som godt «kamuflert fotograf» for Sportsmanden.


Halvveis og alt vel. (Foto Frode Monsen – Sportsmanden)

Løypa fortsetter nå i lettere terreng og til tross for stedvis gjørme, økte jeg farten og forserte flere innen vi var tilbake på skogsveien som vi kom. Jeg hadde god flyt og vel nede «hestedreperen» økte jeg farten langs Vevelstadveien og opp den siste kneika, før jeg formelig stupte ned bakken og i mål.

Herlig tenkte jeg og var godt fornøyd med gjennomført løp, for jeg hadde jo tross alt løpt hele runden i ett.


Godt fornøyd med egen innsats. (Foto; Jan Erik Bjerkholt)

Etter å ha oppsummert løpet sammen med Svein, Marius og Christoffer, gikk jeg ned til hallen for å skifte til noe tørt.

Tross regn (ga seg under løpet), gjørme og vanskelige forhold, var det bare blide fjes å se etter løpet. Herlig!

Jeg takket Sidsel og de andre damene for drikke, og satte så kursen mot bilen. Dette har vært en flott dag med Follotrimmen.

6,1 km

35:35

For Resultater m.m., se Sportsmanden

#sørmarka #follotrimmen #mosjon #siggerud

Flere bilder følger:


løypa ved start/mål – oppvarming


oppvarming langs Vevelstadveien


Hestedreperen – 200 m rett opp


Stine i gult rett før start. Stine vant dameklassen


her kjempes det helt til mål


flere løpere mot mål


 


 


Svein, Torstein og Marius – alle fornøyd med dagens løp


bare blide fjes etter løpet

 

 

 

 

Østmarka; stiløping over Slettfjell og Bestemoråsen…..

24 august 2015. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Og siden det nærmet seg start i Nordmarkstraveren , hadde jeg denne gangen lagt opp til en tur med mest mulig stiløping.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Rustadsaga og Løkka. Her hadde jeg tenkt at vi skulle fortsette på sti innover forbi Fjellstadputten til Katisa, men siden det hadde regnet mye tidligere i dag og at dette var en rød løype, droppet vi denne og fortsatte derfor på grusvei til Ødegården.

Her i fra, tar vi blå sti langsmed Slettfellet ett stykke, før vi tar ny blå sti tilbake over Slettfjellet til sti og løypekryss. Forholdene var til tross for mye nedbør bra og det gikk greit videre.

 
Slettfjell – 291 moh  (gml: foto)

Fra sti og løypekryss tar vi til venstre og etter å ha passert øst for Finfallåsen, kommer vi frem til Gullsmeden. Her i fra, fortsetter vi på blå sti langs Nord-Elvåga og over Bestemoråsen, før vi kommer frem til veikryss ved Mariholtet. Vi følger grusvei ett stykke mot Hestehullet, men tar så en blå sti til høyre. Den er bratt i starten, men ellers en fin sti på bra underlag og etter å ha vært over deler av Sarabråtåsen, kommer vi ned mot Sarabråten via vannreservoaret som Thomas Heftye fikk bygget for å sikre vintervann til Sarabråten.


Vannreservoaret – bygget av T. Heftye for å sikre vintervann til sarabråten

Vi følger deretter grusveien videre til Korketrekkeren hvor vi tar umerket sti til venstre. Helt umerket er den riktignok ikke, da det er en Natursti. Vi krysser rød løype under kraftledningen og fortsetter så videre i deler av løypa til UVR, men fortsetter rett frem der denne svinger til høyre før kloppene. Det er et utall av stier og løyper her i Ulsrudskogen og det er lett å rote seg bort, men vi finner rett sti og løype som fører rett mot Nøklevann like til høyre for Bokkeberget. Her har jeg aldri vært før – sa Einar, før vi begge to stupte ut i vannet. Det var herlig og forfriskende.

 

Fin badeplass ved Nøklevann  – sett mot Rustadsaga (gml:foto)

Det måtte bli nå eller aldri, dersom vi skulle fortsette en tradisjon vi startet med i fjor. En tradisjon som går ut på at vi minst bader en gang hvert år på våre turer i Østmarka. I fjor ble det Ulsrudvann og nå Nøklevann. Hvor blir det neste år?

For å vise Einar at det er mange stier i Ulsrudskogen, valgte vi selvfølgelig en annen sti da vi forlot badeplassen. En fin smal sti med barnåler som underlag. Stien svinger opp forbi noen flyttblokker fra siste istid, før den kommer innpå hoved-stien som vi følger til Haraløkka ved Sørli. Her i fra, fortsetter vi langs grusvei bort til p-plassen. Litt vått enkelte steder, men stort sett greie forhold.

Ca 17,5 km

2:13

#østmarka #friluftsliv #mosjon #trening

Vestmarka; Stovivann – Jordbru – Kattås….

21 august 2015. Trim i arb.tiden. Fra Sandvika følger jeg Sandvikselva ett stykke før jeg fortsetter langs Slependveien og Gml.Tanumvei. Det er varmt og mindre varmt blir det ikke da jeg fortsetter oppover langs Tanumveien forbi Tanum skole til neste veikryss. Etter at de verste stigningene er unnagjort flater det ut og det går greit videre. Fra Vestmarkveien tar jeg neste til høyre inn Sopelimekroken. Denne går innover “Tanumplatået” forbi Bjerketun og Sopelimekroken. Utsikten er flott og jeg nyter turen videre.


Sopelimekroken – mot Nedre og Øvre Ringi gård

Jeg tar til venstre i neste kryss og fra Nedre-og Øvre Ringi gård, følger jeg sti under noen kraftledninger før jeg igjen er på grusvei. Denne følger jeg mot Butterud gård, men tar så en sti til høyre rundt gården og videre nedover Butterudveien ett stykke, før jeg svinger til venstre og følger sti/turvei til Ståvi. Underveis er jeg nær å tråkke på en Buorm ? faktisk den eneste ormen jeg har sett i sommer.


Butterudveien

Fra Gml.Jahrenvei ved Nedre Horni gård, tar jeg sti ned og delvis rundt Stovivann før jeg fortsetter på ny turvei (lysløype) langs Jorbruveien og opp til Jorbru. Det er nokså bratt og jeg gikk det meste av veien.


Stovivann, sett fra nord mot syd

Fra Jordbru går det lysløyper i flere retninger, men jeg velger å følge Løype nr. 990 Jordbru-Kattås.


fra Jordbru mot Kattås – Løype nr 990 (Skiforeningen)

Underlaget er for det meste bark, men det er helt ok nå som den er tør og straks etter er jeg ved Kattås. Her i fra, følger jeg Vestmarkveien til Tanum skole og så tilbake til Skattens hus i Sandvika samme vei som jeg kom. En fin tur i flotte omgivelser.

Ca 19,8 km

1:59

#vestmarka #mosjon #trening #friluftsliv #løpetur

Follotrimmen 6.løp – Langhus skole

19 august 2015. Selv om Follotrimmen nå er i gang med høstsesongen, så betyr ikke det at sommeren er over, tvert i mot, for ikke har det vært varmere i august siden 50-tallet. Været som denne gangen er strålende, står i sterk kontrast til fjoråret da det var ekstrem vær med regn, hagl, lyn og torden…

Som vanlig nær sagt så var jeg også denne gangen tidlig ute men, kanskje skyltes det mest at jeg gledet meg til å komme i gang igjen. Jeg tok noen bilder og fikk hentet et glass for fire fullførte løp, og etter å ha vært en tur innom bilen, tok jeg en tur for oppvarming. Vi var mange som løp sammen over Ramstadsletta og mens noen snudde for retur, fortsatte jeg oppover langs Bøhlerveien til der løypa tar inn i skogen.


fra Bøhlerveien og inn i skogen (1 km)

Her hilser jeg på Marius som forsvinner innover i skogen og deretter Steinar, før jeg returnerer til start.

Etter å ha snakket med Lasse, Svein, Christoffer og Karsten, var det tid for å innta sin plass i startfeltet. Jeg stilte meg opp midt i feltet og var klar til start.


Straks klart for start – på gangvei ved Langhus skole

Klar – ferdig – gå, sa starteren og så satte vi av sted. Først sakte siden vi startet i en motbakke, men så økte farten og det tok ikke lang tid før hele feltet hadde strekt seg ut over Ramstadsletta. Jeg startet forholdsvis rolig og fulgte greit med de rundt meg. Etter ca 700 m på gangvei, fortsetter løypa opp langs Bøhlerveien før den fortsetter inn i skogen etter vel 1 km. Så langt gikk alt greit og i en småkupert skog på fint underlag, var det bare å nyte den videre ferd.


På rekke og rad i åpent terreng (ca 1,5 km)

Etter å ha passert et åpent strekke langs ett jorde, fortsetter løypa inn i skogen. Jeg liker terrenget og det føles bra. Vi passerer flere gårder som Søndre og Midtre Bøler før vi fortsetter på grusvei mot Nordre Bøler gård.


Fra Midtre mot Nordre Bøler gård – Bøhlerveien (3,5 km)

Fra Bøhlerveien svinger løypa inn i tett skog og så bærer det nedover over stokk og stein. I motsetning til i fjor da det rant mye vann nettopp her, var det tørt og fin denne gangen. Det går jamt nedover og straks etter å ha passert Skav hytta, kommer vi ut på gangvei. Med los på far og sønn økte jeg farten og passerte disse på Ramstadsletta men, sønnen kontret og med ham kom også faren, og så snek de seg foran i mål. Herlig.

 
FT 6.løp – Well done.

Godt fornøyd med fullført løp, takket jeg far og sønn for en morsom fight. Og deretter snakket jeg med Marius og Frode, før jeg takket for meg å satte kursen hjem. Det var herlig å være i gang igjen.

Ca 5,3

27:18

For resultater m.m., Sportsmanden 

Se mer om Søndre, Midtre og Nordre Bølergård her: 

#follotrimmen #løp #mosjon #trening

Flere bilder følger;

far og sønn – oppvarming


oppvarming på Ramstadsletta

 


Steinar er alltid like blid


Svein,Lasse,Steinar,Marius m.fl., klar for start


God stemning etter løpet

 

 

 

 

 

Landevei; Lambertseter – Ljan – Klemetsrud….

17 august 2015. Siden Einar var på hytta valgte jeg denne gangen å ta en tur langs landeveien for å teste nye joggesko. Fra Haraløkka til Nøklevann skole og ned “skolebakken” til Rustadsaga. Følger deretter Generalen og Skullerudveien forbi Langerud før jeg tar gangvei over E6. Går opp Grisebakken og fortsetter så langs Glimmerveien og Langbølgen til Lambertseter. Her i fra, tar jeg Lambertseterveien til Ekebergveien ved Kastellet. Skoene kjentes bra, men uvant med 8 mm drop.

Etter å ha krysset Ekebergveien følger jeg Kastellveien ett stykke, før jeg fortsetter videre langs Solveien.


Kastellveien – under brua og rundt til høyre og så over brua langs Solveien


Solveien mot Nordstrandveien

Det er fint her i Solveien og stedvis er det også en flott utsikt mot sjøen. Jeg krysser Nordstrandveien og fortsetter langs Solveien til jeg i enden av denne, bare måtte stoppe for å nyte utsikten.


Utsikt fra Solveien mot Ulvøya og Oslo – Bundefjorden

Jeg passerte Ljan st. og fortsatte så videre langs Ljabruveien til Hauketo hvor jeg krysser Nedre Prinsdalsvei. Skoene kjentes bra og det føltes ok. Jeg hadde tenkt å ta Mortensrudveien videre, men her langs Gjersrudbekken, var det så behagelig med skygge, at jeg fulgte denne helt frem til Klemetsrud.


Gangvei langs Ljabruveien – Gjersrudbekken  (gml: foto)

Mer om Gjersrudbekken her:

Fra Klemetsrud tar jeg gangvei til Brennaveien og Vinterveien videre til Skulleruddumpa og Sagdammen. Klyver opp skråningen til Skullerudbakken og passerer Skullerud før jeg fortsetter til Rustadsaga langs generalen. Det var godt og varmt og mens jeg gikk opp «skolebakken» drakk jeg resten av medbrakt drikke.


Skolebakken – mellom Nøklevann skole og Rustadsaga

Den siste biten tilbake til Haraløkka langs Bølerlia, avslutter jeg med stigningsløp. Med sko som stod til forventningene, så ble dette en flott tur.

Ca 18,6 km

1:50

 

#trening #løpetur #mosjon #landevei

Kyststien – Veritasparken – Engervann…

17 august 2015. Trim i arb.tiden. Fra Skattens hus fulgte jeg Gml.Drammensvei og Sandviksveien til Solvikbukta. Det var godt og varmt men, med litt vind imot, var det ok.


Solvikbukta – Blommenholm og Solvik båtforening

Jeg passerte Solvik og fulgte deretter en turvei langs sjøen på utsiden av Henie Onstad kunstsenter, før jeg fortsatte på Kyststien i Veritasparken.


Kyststien – Høvikstranda badeplass-Veritasparken


Kyststier i Bærum – Veritasparken

Etter ca 4,5 km, tar jeg av fra stien og fortsetter så videre langs Glassverkveien og Sandviksveien til Høvik hvor jeg krysser E18. Her i fra, følger jeg Snoveien, Høvikveien til Gml.Drammensvei og Kirkeveien. Fra Kirkeveien ved Haslum tar jeg en turvei langs Øverlandselva, før jeg fortsetter til Engervannet langs Bekkeveien.


Turvei langs Øverlandselva


Fugleliv på Engervann

Ved Engervannet, velger jeg å ta til venstre for å fortsette på en turvei mellom jernbanen og vannet, før jeg er tilbake i Sandvika og Skattens hus.

Ca 10,8 km

1:01

#mosjon #løpetur #trening

Østmarka;Lauvtjern – Puttåsen – Lindebergåsen…

10 august 2015. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. I utgangspunktet skulle vi til Grønlihytta via Kroktjern, Lauvtjern og Puttåsen, men slik ble det ikke…

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Nøklevann via Ulsrudvann og Korketrekkeren, før vi fortsatte på sti innover Lutdalen til stikryss. Her tar vi til høyre opp skrenten og videre til Kroktjern. Underlaget var greit, men vått enkelte steder. Vi passerer tjernet, krysser rød løype og holder så til venstre der løype-og sti, skiller lag. Her var det nokså vått den første biten men, bedre etterhvert som vi kom inn i gammel skog med mose som underlag. Straks etter kommer vi frem til ny blå sti og her tar vi til venstre. Dette er et flott parti og vi nyter turen videre mot Lauvtjern. Etter en kort fotopause, fortsetter frem til stikryss på østsiden av Lauvtjern.


Her var jeg for en uke side og “frisket” opp gamle merker sa Einar, mens jeg lurte på hvem som hadde merket hvem, siden de var like blå. (hehe)

I og med at vi skulle til Grønlihytta, valgte vi sti videre mot Grønlia og Furuset. Over Puttåsen som er Oslos høyeste topp i Østmarka (9. høyest i Ø.- 363 moh), var forholdene bra og det gikk raskt videre.

Til nå hadde alt gått som planlagt og vi nærmet oss Grønlihytta, men så delte stien seg og istedenfor å ta til venstre og videre til Grønlihytta, valgte vi å fortsette rett frem. Vi visste ikke hvor denne stien førte, men trodde at den også ville ende ved Grønlihytta. Og etter en stund på en sti som minnet mest om en gammel kjerrevei, kom vi ut i åpent lende under noen kraftledninger. Nå vet jeg hvor vi er sa Einar og straks etter kom vi frem til en grusvei. Jeg kjente meg ikke igjen med det samme, men Einar som var helt sikker på at vi skulle til venstre, tok føringen og ikke lenge etter var vi ved Lindebergåsen. Hvor ble det av Grønlihytta tenkte – tenkte jeg.

Dette er ikke noe problem sa Einar – vi tar en blå sti rett her borte, og så forsvant han inn i krattet. Jeg har ikke tidligere vært i dette området og fasinert av omgivelsene, fortsatte vi mot Lutvann.


Blå sti fra Lindebergåsen til Lutvann (1 km)

Fra Lutvann skulle vi ta blå sti over Fageråsen og deretter grusvei fra Haugerud til Trasop, men vi tok til høyre i første stikryss og straks etter kom vi ut på en vei ved noen bolighus. Her har jeg aldri vært – sa jeg, og lurte på hvor vi var. Jeg tror vi er på toppen ved Trosterud – svarte Einar.

Vi svingte nå til høyre og etter å ha fulgt Johan Casbergs vei til Haugerudveien, fortsatte vi på en gangvei til Hellerud. Her i fra, fulgte vi Hellerudveien, Generalen og Olav Nygård vei tilbake til Haraløkka. En flott tur som ble noe legere enn tenkt men, fint allikevel.

Ca 16,9 km

2:10

#østmarka #mosjon #trening #løpetur

flere bilder følger:


Ved Lauvtjern står denne flotte hytta


Lauvtjern – sett fra hytta


ikke lett å se at det her går en blå sti

 

Landevei; Klemetsrud – Hauketo – Nordstrand…

7 august 2015. Hadde tenkt å ta en tur i Østmarka men, etter skybruddet tidligere på dagen valgte jeg heller en tur langs landeveien.

Fra Haraløkka til Nøklevann skole og ned “skolebakken” til Rustadsaga, før jeg fortsatte langs Generalen forbi Skullerud til Skulleruddumpa. Her tar jeg Vinterveien videre opp til Dal og Brenna. Det var mye vann og flere steder rant vannet over veien.

Ned den ene og opp av den andre

Ved Klemetsrud tar jeg til høyre og følger gangvei videre mot Hauketo langs en brun og flomstor Gjersrudbekk. Underveis registrerer jeg at det er mange brunsnegler i veien, og stor blir derfor overraskelsen da jeg oppdager at sneglene som ligger i flere titalls på gangveien langs Gjersrudbekken, er svarte skogssnegler. Dette var da merkelig tenkte jeg mens jeg fortsatte videre mot Hauketo.


Nedre Prinsdalsvei – Hauketo

Jeg går over Nedre Prinsdalsvei på gangbru og fortsetter så videre langs Ekebergveien opp til Sæter og frem til neste veikryss. Her tar jeg til høyre inn Lindbäckveien, Freidigveien og Mikrobølgen, før jeg fra Langbølgen fortsetter langs Glimmerveien. Tar deretter turvei ned Grisebakken og over E6 før jeg fortsetter langs Generalen til Rustadsaga. Går opp skolebakken før jeg avslutter med stigningsløp langs Bølerlia til Haraløkka.   

Ca 16,8 km

1:37

#trening #mosjon #løpetur

 

Ferie på hytta i Spydeberg ved Lyseren….

Uke 31-32, ferie på hytta i Spydeberg ved Lyseren. 

Været har vært litt av og på, men for det meste har det vært pent. Allikevel skal det nevnes at vi også hadde et uvær med flere lynnedslag ubehagelig nært, men hytta står enda og det har den gjort siden 1961.


we grilling in the rain…

Uansett vær eller ikke, så har vi hatt flere fine turer i nærområdet med både tur-sko og joggesko. Og i området Skimtefjell – Lysefjell, plukket vi foruten blåbær også multer. Her forteller nok bilder mer enn ord, se bilder under fra Skimtefjell,…

og noen bilder fra båtturer på Lyseren,..

..og noen turer med joggesko,..

– frisk morgentur på landeveien rundt hytta

– 
morgentur – Ruud gården, 6,6 km

– fra hytta til Hallerud og ned Svennebyveien til Enebakkveien. Deretter opp Lyserenveien fra Mjærvann til Amundrud og tilbake til hytta via Hallerud og Holli


Lyserenveien fra Mjærvann og opp til Amundrud. 14 km

– Fra hytta til Skihytta, Skimtefjell, Gulltjernmosen og Lysefjell før retur til hytta.


Gulltjernmosen


Lysefjell (243 moh), 13,4 km

En herlig ferie på hytta i Spydeberg ved Lysern er over for denne gang men, det venter fortsatt mange fine helger utover sensommeren.

 

Med en flott bilde av månen, takker vi for følget:)

#spydeberg #friluftsliv #mosjon #østfold