Sandvika – TourDeFinance – Kongsveien..

24 februar 2016. Siden været var så flott og veiene tørre og fine hadde jeg planlagt å løpe hjem fra jobb denne gangen. Og fra Skattens hus i Sandvika følger jeg Sandviksveien til Høvik og Markalleen videre. I passende tempo (5:40) følger jeg <<Tour De Finance>> vestfra – forbi Lysaker, Sjølyst og Frognerstranda til Aker Brygge.


Frognerstranda


Fra en skyfri himmel ligger båtene badet i sol, herlig.

Jeg krysser forsiden av Rådhuset og fortsetter så videre langs Rådshusgata til Langkaia og Operagata.


Operaen

Jeg følger Bispegata langs Barcode og Middelalderparken før jeg ved Oslo gate, bestemmer meg for å droppe Alna-elva og heller ta Kongsveien videre. Så langt (ca 16 km) alt vel. Kongsveien kjenner jeg fra tidligere løpeturer og vet at den er brattest i starten og opp til Sjømannskolen. Jeg finner en bra rytme og det går greit forbi Sjømannsskolen og videre til det flater ut ved Sportsplassen.


Sørenga og Vippetangen sett fra Kongsveien.

Fornøyd med tingenes tilstand selv om det nå går noe saktere, fortsetter jeg langs Kongsveien og Ekebergveien. Halvmaraton (21 km) blir passert omtrent ved Kastellet og straks etter er jeg ved Sæter. Her i fra, tar jeg Nordstrandveien til Skulleruddumpa før jeg går opp Skullerudbakken. Bena begynner å bli møre, men det går greit og fra Rustadsaga går jeg opp skolebakken. Den siste biten hjem langs Børlelia, forsøker jeg å avslutte med stigningsløp. Ble vel så som så med det, men godt fornøyd allikevel.

Ca 26,9 km

2:41

#tourdefinance #løpetur #trening #mosjon #running

Flere bilder følger:


Lysaker elva  (gml:foto)


Rådhusplassen sett fra aker Brygge


Kongsveien 


Sørenga sett fra Kongsveien

 

 

Østmarka; Bolletur til Rustadsaga….

Som avtalt møtte vi Arvid og Anne på p-plassen ved Skullerud skole for felles tur i Østmarka. Og siden Rustadsaga lokker med nystekte kanelboller, lot vi oss friste av dette, men først skulle vi spasere rundt Skraperudtjern.

Skullerud skole – en av flere innfartsveier til Østmarka med stor gratis p-plass


Klar for tur

Været var strålende og det var bare å nyte turen. Og mens vi skravler og rusler, hilser vi kjente som også var ute i det fine været.Ved Hullet tar vi veien videre langs hestehagen til Løkka og Rustadsaga.


Hullet (Holet, Hølet). På bilde Nord-Hullet som er en av to plasser øst for Skraperudtjernet ved veikrysset; Skullerudhullet og Rustadhullet. Ved den sørlige Hullet-plassen ligger <<Galleri Anneks>> som med sine 7 kvm er blandt byens minste galleri.


Fra Hullet mot Løkka og Rustadsaga (hestehagen)


Løkka; gammel husmannsplass sørøst for Rustadsaga. Opprinnelig plass under Rustad gård som en del av Hullet-plassen (Rustadhullet).

Med lukten av nystekte kanelboller m.m., ble vi trukket mot Sportsstua og her var vi heldige som fikk en ledig plass. For selv om vi var forholdsvis tidlig ute, var det allerede stor pågang.


Arvid, Anne og Heidi på Rustadsaga – Østmarka

Bollene var gode og kanskje de beste markabollene i Østmarka? – selv holder jeg en knapp på “Vangenbolla”, men uansett, så holder disse mål. Godt fornøyd rusler vi langs veien forbi Stallerud og ned bakken til p-plassen. Og var det ikke mange ute fra før, så ble det ikke noen færre nå som “alle” skulle innover i marka. Det er flott å se at det er mange som bruker marka.


Ned bakken fra Stallerud og her er det fortsatt mange på vei innover i marka.

På en nesten fullstappet p-plass, takker vi for turen og setter så kursen hjem.

#østmarka #rustadsaga #friluftsliv #mosjon #utno

Rustadsaga Sportsstue

Haraløkka – Valhallveien – Ekeberg….

22 februar 2016. Fra Haraløkka til Oppsal senter via Generealen og Østmarkveien. Ved Skøyenåsen skole tar jeg gangvei ned mot Østensjøveien. Og mens jeg er ved skolen, husker jeg de gangene vi med Oppsal IF hadde innendørs fotballtrening nettopp her på skolen. Vel nede ved Østensjøveien fortsetter jeg langs denne til Høyenhall. Her svinger jeg til venstre og passerer Breidablikk før jeg fortsetter langs Furuveien til Svartdalsveien.


Oslo sett fra Svartdalsveien

Jeg følger Svartdalsveien nedover et stykke før jeg svinger til venstre inn Valhallveien. Planen for kveldens tur var jo å løpe opp til Ekeberg langs denne veien. Jeg finner raskt en passende rytme og det går greit, men da jeg kom til svingen ved Kunstnerstien, bare måtte jeg stoppe, for her var utsikten mot byen så flott at jeg bare må ta bilde.


Oslo by eller Tigerstaden som den også kalles. Valhallveien – Ekeberg

Vel oppe etter ca 1,6 km med stigning svinger jeg inn Stamhusveien og følger denne og Vårveien videre til Ryen. Her i fra, velger også denne gangen å ta deler av Favorittrunden – Enebakkveien – Skullerudveien – Generalen til Rustadsaga før jeg går opp “skolebakken”. Avslutter deretter med stigningsløp den siste biten hjem. Det var nokså glatt enkelte steder, men stort sett greit.

Ca 15,8 km

1:37

#trening #løpetur #mosjon #running

Flere bilder følger:


Mye is her i Svartdalsveien

 

Sandvika – Valler – Kolsås….

17 februar 2016. Trim i arb.tiden. Fra Sandvika følger jeg langs Engervannet til Prestveien og videre opp til Kirkeveien og Bærumsveien. Her svinger jeg til venstre og fortsetter på en gangvei langs Bærumsveien. Været var ok – men det blåser fra alle kanter og særlig midt i mot, men ellers greit. Det føles bare litt tyngre.

Det stiger jamt og etter å ha passert Valler og Gjettum, flater det ut og straks er man i neste veikryss. Jeg krysser Bærumsveien og fortsetter så langs Brynsveien. Med fortsatt vind i mot – tross flere retningsendringer,går det greit og ikke lenge etter, krysser jeg elven Lomma. 


Lomma. (Lommedalselven/Sandvikselven)

Det var flott å se vann og is omhverandre og jeg måtte ta et bilde. Vel over elven følger jeg Brynsveien videre forbi Bryn skole og Bryn kirke før jeg fortsetter videre langs Økriveien til Nybrua.


Rykkinnveien – Økriveien. (gml:foto)

Fra Nybrua følger jeg Isielva og Sandvikselva tilbake til Sandvika og Skattens hus. 

Ca 16,4 km

1:31

#mosjon #trening #løpetur #budstikka

Haraløkka – Hellerud – Østensjøvannet….

15 februar 2016. Selv om bena fortsatt var stive fra lørdagens langtur tok jeg allikevel en tur langs landeveien. I rolig tempo fulgte jeg Olav Nygards veg fra Haraløkka til Generalen og Østmarkveien, før jeg fortsatte langs Vetlandsveien. Det var litt ømt i starten, men bedre etterhvert og etter å ha fulgt Stordammveien og Tvetenveien til Hellereud, tar jeg Låveveien til Østensjøvannet.


Generalen (General Ruges vei) – Hellerudveien.  (gml:foto)

Planen var egentlig å fortsette langs Østensjøveien til Haraløkka via Ulsrud, men siden den gikk så bra, bestemte jeg meg for å ta turen videre til Manglerud og Ryen. Her i fra følger jeg deler av “favorittrunden” Enebakkveien – Skullerudveien – Generalen til Rustadsaga, før jeg går opp skolebakken. Avslutter med stigningsløp langs Bølerlia til Haraløkka. En fin tur der bena ble bedre og bedre.

Ca 14,7 km

1:31

#trening #mosjon #løpetur #running

Greverudåsen rundt….

13 februar 2016. Jeg var tidlig oppe og klar for tur da jeg denne gangen hadde planlagt en langtur fra Haraløkka og rundt Greverudåsen via Siggerud. Turen skulle være en slags erstatning for at jeg droppet HK-marsjen som denne gangen var flyttet til Kollen hvor det skulle gås 4 x 10 km.

Med mat og drikke i sekken satte jeg avsted langs Bølerlia til Nøklevann skole. Det snør lett og med ca 3-5 cm nysnø, var jeg spent på om det var is under snøen, men det gikk greit ned "skolebakken" og jeg fortsetter så videre langs Generalen til Skullerud og Sagdammen. Her tar jeg Vinterveien som er fri for snø og is til Dal, Brenna og Klemetsrud. Det har gått greit så langt, men langs Enebakkveien er det tyngre å løpe siden det ikke er brøytet. Allikevel går det greit og ikke lenge etter er jeg ved Sværsvann.


Sværsvann; ligger 136 moh på grensen mellom Oslo og Ski kommuner ved fylkesvei 155 – Enebakkveien. Vannet henger sammen med Svartkulp, Setertjern og Bråtentjern.


Kommunegrense mellom Oslo og Ski – Sværdsvandsbro


…og så dukket sola opp – Enebakkveien fra Sværsvann

Jeg tar noen bilder og litt drikke før jeg setter kursen videre utover langs Enebakkveien. Være blir bedre og ettersom sola er i ferd med å bryte igjennom, nyter jeg turen videre. Det er ikke så enkelt å løpe i veikanten på løs snø, men siden det fortsatt er tidlig og liten trafikk, løper jeg i veibanen når jeg kan. Jeg passerer Krokhol før jeg kommer til Fjell og her tar jeg en pause med mat og drikke.


Fra Fjell mot Bru langs Bru-Fjellveien

Fra Fjell følger jeg Bru-Fjellveien videre mellom Fjellstadåsen og Sponåsen mot Bru. Det er stille og rolig og nesten ingen trafikk, men jammen kommer det en kar løpende motsatt vei. Vi smiler og hilser idet vi passerer – mest for å si at alt er vel. Og ikke lenge etter passerer jeg Nordre- og Søndre Greverud før jeg kommer til Bru. Og så langt alt vel.


Utsikt mot Langen og Brueleven fra Bru. Brueleven er en kort og stilleflytende elv mellom Tangentjern og Langen i Ski kommune. I Tangentjern samles tilsig fra deler av Østmarka, Bindingsvann, Rolandssjøen og Sværsvann med flere. Elvas totale lengde fra Tangentjernet til Langen ved Bru er 1 km, og den renner uten fall fra 128 moh til 127,6 moh.

Etter å ha tatt flere bilder og litt drikke setter jeg kursen mot Siggerud langs Siggerudveien. Gangveien er ikke brøytet og det begynner å gå tyngre, men fortsatt greit. Følger gangvei forbi Siggerudhallen og Siggerud skole før jeg kommer til Vevelstadveien og Siggerud.


Siggerud; er et tettsted i Ski kommune i Akershus. Tettstedet har ca 1500 innbyggere og ligger omtrent 8 km øst for Kolbotn og ca 11 km nord for Ski sentrum.


Siggerud kirke; en markant langkirke fra 1905. Byggverket er i tømmer og har 140 plasser. Se mer om Siggerud kirke


Etter ca 20 km er jeg på Siggerud.

Fra Siggerud følger jeg turvei langs Brueleven til Ekornveien og deretter en gangvei langs Siggerudveien. Været er skiftende med litt sol innimellom, men det er ikke kaldt og det går greit videre selv om farten er for nedadgående. Glad for å se Uno X ved Sværsvann, svinger jeg til venstre og følger så mine egne spor tilbake. For her var det ingen andre synlige spor. Jeg spiser New Energi mens jeg løper og om det hjalp eller ikke, så gikk det greit videre forbi Stensrudtjern og ned til Klemetsrud.


Gangbru over Sørliveien – Klemetsrud

Fra Klemetsrud tar jeg samme vei tilbake som jeg kom. Det er herlig at Vinterveien er fri for snø og is, men tungt blir det i enkelte bakker som jeg går opp. Og vel oppe den siste kneika "skolebakken" til Nøklevann skole, er det bare den siste biten igjen.


Nøklevann skole

I det jeg passerer butikken og forbereder meg på et stigningsløp, hilser jeg på Oline. En voksen dame fra Rustad IL som i fjor jubilerte med sitt maraton nr 100 i Athen. Imponerende!

Jeg forsøkte å øke farten den siste biten hjem, men bena lystrer ikke og jeg avslutter i samme rolige tempo som da jeg startet. Sliten Ja, men en flott tur!

Ca 33,4 km

3:44

#løpetur #mosjon #sørmarka #turogtrening #trening

Flere bilder følger:


Sværsvann


Veikryss ved Bru


Brueleven sett mot nord – Bru


Brueleven ved Siggerud


Turvei til Ekornveien – Siggerud


Uno X – Sværsvann


Skolebakken – Nøklevann skole


Sværsvann

 

Kalvøya rundt….

Som trim i arb.tiden skulle jeg denne gangen rett og slett ta med kamera for en runde rundt Kalvøya. Og her taler nok bildene for seg selv…


Utløpet av Sandvikselva


Kalvøybrua

Kalvøya; er en øy på ca 260 da i Indre Oslofjord. Øya ligger i Bærum kommune og er tilgjengelig over gangbru fra Kadettangen. Øya ligger nord for Nesøya og vest for den store Ostøya, med lille Borøya mellom disse. Kalvøya har badestrender, turstier og fotballbaner. På nordsiden er Kalvøya naturreservat med fossil-førende bergarter tilhørende Oslofeltet. Midt på øya er det flere gravrøyser fra bronse- og jernalderen. Mer om Kalvøya HER

Kalvøya rundt i bilder. Takk for følget.


…sliten?  prøv denne:)

#friluftsliv #mosjon #budstikka #kalvøya 

 

  

 

 

 

 

 

Sæter – Kastellet – Lambertseter…..

8 februar 2016. Fra Haraløkka langs Bølerlia til Nøklevann skole og ned skolebakken til Rustadsaga. Været var ufyselig og det regnet. Tidligere på dagen hadde det kommet noe våt snø og da jeg passerte Nøklevann skole, ble jeg søkk våt på bena men, så lenge man ikke fryser er det ok.

Jeg følger Generalen til Skullerud og Skulleruddumpa før jeg fortsetter langs Nordstrandveien. Det var endel slaps og med et plask, for hvert steg, tok det ikke lang tid før jeg var ved Sæter. Planen var å følge Solveien til Kongsveien og langs denne tilbake til Sæter, men fra Nordstrandveien tok jeg av litt for tidlig og dermed rett inn i Florabakken. Denne var nokså bratt, men jeg løper opp bakken før jeg svinger til venstre inn Lillebakken. Straks etter er jeg “back on track” og følger Solveien frem til Kongsveien.

Denne og Ekebergveien følger jeg tilbake mot Sæter et stykke men, til tross for regn, slaps og våte sko, går det greit og ved Linbäckveien setter jeg kursen mot Lambertseter.

 

Lambertseter 1965 (oslobilder.no). “Lambertseter; er en drabantby i Oslo. Den ble bygget to år etter Norges første drabantby ? på Etterstad. Den første familien flyttet inn 29 desember 1950, og OBOS startet sin utbygging her i 1951.Lambertseter som lenge var egen bydel ble i 2004 en del av bydel Nordstrand.Nær Lambertseter stadion ligger den populære akebakken Griser`n som går fra Feltspatveien og ned mot Enebakkveien (E 6)”.

Etter å ha fulgt Langbølgen fra Munkelia til Lambertseter svinger jeg til høyre og følger Lambertseterveien videre over E 6 til Abildsø.


Abildsøkrysset 1960  (oslobilder.no) 

Her fortsetter jeg imidlertid videre rett over brua ved Østensjøvannet og så langs Østensjøveien til Ulsrudveien. Her svinger jeg til høyre opp bakken og forbi Ulsrud t-bane st. og deretter en gangvei ned til Generalen. Fortsatt er bena ok og det går greit å øke farten opp Olav Nygårds vei. Vel forbi Snapper`n, avslutter jeg med stigningsløp den siste biten hjem. En flott kveldstur tross ufyselig vær og godt fornøyd med å ha løpt hele runden uten stans.

Ca 16,8 km

1:43

#mosjon #trening #treningerbestute #lambertseter #løpetur

Se flere bilder nedenfor:

 


Lambertseterbanens åpningsdag 28 april 1957  (oslobilder.no)

Kong Olav åpner Lambertseterbanen,
mai 1966.
Fra venstre fylkesmann Petter Koren, kong Olav og ordfører Brynjulf Bull.
Nye Lamberseterbanen åpnes i mai 1966 av Kong Olav (oslobilder.no)


Lambertseter 1959  (oslobilder.no)

 

Sandvika – Lysaker tur retur…

3 februar 2016. Trim i arb.tieden. Fra Sandvika fulgte jeg langs Engervannet et stykke før jeg tok til høyre inn Halvorsens vei. Denne følger jeg forbi Blommenholm skole til Gml.Drammensvei som jeg følger videre. Underlaget er stort sett bra, men glatt enkelte steder og det gjaldt å være forsiktig. I rundkjøring ved Høvik skole tar jeg til høyre og straks er jeg ved Høvik st.


Høvikveien – Snoveien. Høvik

Fra Høvik følger jeg vei langs jernbanen forbi Stabekk st. og langs Norderaaks vei den siste biten frem til Lysaker.


Stabekk st.

For å ikke ta den samme veien tilbake til Sandvika som jeg kom, følger jeg nå deler av sykkelveien vestfra til Aker Brygge i Oslo <<Tour De Finance>>. Og med sola midt imot og behagelig temperatur, nyter jeg turen tilbake til Sandvika og Skattens hus. 


Solvikbukta – Sandvika. Et passende navn nå som sola er på plass.

Ca 15,4 km

1:27 

#trening #mosjon #løpetur #budstikka #tourdefinance


mot Stabekk st. og Lysaker


Solvikbukta – Blommenholm båtforening

3 ganger Bogerud rundt – Mental trening?

Hva er mental trening og hvordan gjør man det?

Det er sikkert mange måter å gjøre dette på men, min plan for kveldens treningstur var nettopp å teste dette og derfor hadde jeg valgt å ta 3 runder rundt Bogerud. Kanskje litt kjedelig javel, men fin mental trening. Men først litt om hva mental trening i en idrettslig sammenheng er.

–    mental trening er viktig enten man skal fullføre et kortere- eller lengre løp, et sykkelritt, skirenn eller en fotballkamp. Det finnes metoder som kan gjøre deg bedre.

Mental trening handler om å fjerne de sperringene vi har satt oss for oss selv, og på den måten ta bort vårt potensiale opp til et nytt nivå. Mental trening kan avdekke styrker man har og områder man kan bli bedre på. innen idrett er den mest sentrale faktoren å ha dynamisk oppmerksomhet. Det gjør at man er mer fokusert og kan håndtere utfordringer som kommer fortløpende. For å nå et mål, må du ha mer enn bare lyst, du må også bruke egen vilje til å gjennomføre.

Det er nok ingen fasit svar på hvordan gjøre dette – men å lage seg nye forestillinger, kan påvirke hvordan den destruktive tanken skal oppfattes. Man kan forestille at du bare løper videre. Tenke seg at man nettopp har startet og at det bare er et kort stykke igjen. Tenke positive og glade tanker. Og når melkesyre og stive muskler melder sin entre, løft blikket, for da aktiveres visualiseringsdelen i hjernen og smerten vil få mindre fokus. Eller som Stein pleier å si ” når du møter HELVETE, så knip igjen øya og løp igjennom, det er garantert bedre på andre siden”. 

Mental trening handler om å være fokusert på det man gjør og om å overvinne destruktive tanker.

At jeg hadde valgt Bogerud rundt var ikke helt tilfeldig. Denne runden (ca 4,6 km) starter i veikrysset Rustadsaga og Generalen, går forbi Bogerud, Multehaug, Langerud og Rustad før man er tilbake ved start. Det er en utfordring i seg selv å løpe flere runder med de samme slettene, de samme bakkene osv., og med 2 cm våt nysnø og dårlig feste, skulle det bli nokså tungt. 


Bogerud-Multehaug-Langerud-Rustad. 

Underveis fra Haraløkka til veikryss <<Rustadsaga-Generalen>>, snødde det i starten, men gikk så over til regn. Og slik var det da jeg startet på første runde. Stedvis var det glatt med is under snø men, ok. Første og andre runde gikk greit i samme tempo. Ut i den tredje runden går det fortsatt greit, men langs Skullerudveien for siste gang, trekker jeg hanskene av hendene – akkurat som kusken gjør da han trekker øreproppene på hesten når det tutes for oppløp. Jeg formelig flyr avsted…nåja, fløy og fløy – men, det hjalp for straks var jeg tilbake til utgangspunktet der første runde osv., hadde startet. 


Bogerud 1964 – (oslobilder.no)

Både våt og sliten var jeg fornøyd med gjennomført trening, og etter å ha gått opp skolebakken til Nøklevann skole, avsluttet jeg med stigningsløp den siste biten tilbake til Haraløkka.

Mental trening – det er viktig det.

ca 16,3 km

1:43

#mosjon #trening #treningerbestute #turogtrening #løpetur