3 ganger Bogerud rundt – Mental trening?

Hva er mental trening og hvordan gjør man det?

Det er sikkert mange måter å gjøre dette på men, min plan for kveldens treningstur var nettopp å teste dette og derfor hadde jeg valgt å ta 3 runder rundt Bogerud. Kanskje litt kjedelig javel, men fin mental trening. Men først litt om hva mental trening i en idrettslig sammenheng er.

–    mental trening er viktig enten man skal fullføre et kortere- eller lengre løp, et sykkelritt, skirenn eller en fotballkamp. Det finnes metoder som kan gjøre deg bedre.

Mental trening handler om å fjerne de sperringene vi har satt oss for oss selv, og på den måten ta bort vårt potensiale opp til et nytt nivå. Mental trening kan avdekke styrker man har og områder man kan bli bedre på. innen idrett er den mest sentrale faktoren å ha dynamisk oppmerksomhet. Det gjør at man er mer fokusert og kan håndtere utfordringer som kommer fortløpende. For å nå et mål, må du ha mer enn bare lyst, du må også bruke egen vilje til å gjennomføre.

Det er nok ingen fasit svar på hvordan gjøre dette – men å lage seg nye forestillinger, kan påvirke hvordan den destruktive tanken skal oppfattes. Man kan forestille at du bare løper videre. Tenke seg at man nettopp har startet og at det bare er et kort stykke igjen. Tenke positive og glade tanker. Og når melkesyre og stive muskler melder sin entre, løft blikket, for da aktiveres visualiseringsdelen i hjernen og smerten vil få mindre fokus. Eller som Stein pleier å si ” når du møter HELVETE, så knip igjen øya og løp igjennom, det er garantert bedre på andre siden”. 

Mental trening handler om å være fokusert på det man gjør og om å overvinne destruktive tanker.

At jeg hadde valgt Bogerud rundt var ikke helt tilfeldig. Denne runden (ca 4,6 km) starter i veikrysset Rustadsaga og Generalen, går forbi Bogerud, Multehaug, Langerud og Rustad før man er tilbake ved start. Det er en utfordring i seg selv å løpe flere runder med de samme slettene, de samme bakkene osv., og med 2 cm våt nysnø og dårlig feste, skulle det bli nokså tungt. 


Bogerud-Multehaug-Langerud-Rustad. 

Underveis fra Haraløkka til veikryss <<Rustadsaga-Generalen>>, snødde det i starten, men gikk så over til regn. Og slik var det da jeg startet på første runde. Stedvis var det glatt med is under snø men, ok. Første og andre runde gikk greit i samme tempo. Ut i den tredje runden går det fortsatt greit, men langs Skullerudveien for siste gang, trekker jeg hanskene av hendene – akkurat som kusken gjør da han trekker øreproppene på hesten når det tutes for oppløp. Jeg formelig flyr avsted…nåja, fløy og fløy – men, det hjalp for straks var jeg tilbake til utgangspunktet der første runde osv., hadde startet. 


Bogerud 1964 – (oslobilder.no)

Både våt og sliten var jeg fornøyd med gjennomført trening, og etter å ha gått opp skolebakken til Nøklevann skole, avsluttet jeg med stigningsløp den siste biten tilbake til Haraløkka.

Mental trening – det er viktig det.

ca 16,3 km

1:43

#mosjon #trening #treningerbestute #turogtrening #løpetur

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

4 thoughts on “3 ganger Bogerud rundt – Mental trening?

  1. Fint innlegg, mental trening er absolutt viktig innenfor trening men kommer jo til nytte på alle områder i livet=) Og bra jobba med 3 runder!
    Fredrik // friluftsfredrik.wordpress.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top