Sentrumsløpet 2013

Sentrumsløpet 2013

 

Med kone, 2 barn og meg selv tok vi t-banen fra Bøler kl 13.35 til National. Vi var tidlig ute jfr. start kl 15.00. Ruslet bort til Universitetsplassen og her var det mye folk. Været var bra, litt skarp luft, men ellers flotte løpsforhold  og dette kom nok til å bli en flott dag.

 

Gratulerer så mye til jubilanten BUL som er 100 år og som feirer dette med sitt 33 Sentrumsløp. Som det pleier, nær sagt.. så er det nok engang perfekte forhold.

 

Det var Lena og jeg som skulle delta mens kona og minste datter Nina, var tilskuere. Klokka gikk fort og det var tid for litt oppvarming. Vi tok farvel med Heidi og Nina, og satte så kursen opp mot slottet. Lena synes det var ok å vente i bakken mens jeg løp litt rundt i slottsparken. Her hilste jeg på Harald Ringen som var ute og varmet opp, før jeg gikk tilbake til Lena som stod og ventet. Vi gikk deretter ned fra Slottsplassen for å finne våre plasser i den andre enden av Karl Johan mot Østbanen. Jeg i pulje 4 og Lena i pulje 7.

 

Lena som er eldste datter, har ikke tidligere deltatt i noen løp og debuterer med årets Sentrumsløp. Ambisjonene var derfor å fullføre på en best mulig måte og aller helst ikke mer enn 1,5 time. Vi fant frem i folkehavet til våre respektive puljer, ønsket hverandre god tur, og så var vi klare for start.

 


Ca 9000 løpere til start.    Foto: Per Inge Østmoen

 

For egen del var ambisjonene å komme i mål på en tid under 50 min, og aller helst litt bedre enn i fjor der tiden ble 49.05. Jeg følte meg pigg for dagen og gledet meg til å komme igang. Mens vi stod å ventet på at klokka skulle bli 15 og at første pulje skulle starte, kjente jeg at det kom noen regndråper og tenkte for meg selv,..neeei ikke nå, og så kom det ingen flere dråper.

 

Vi hørte det smalt og første pulje var igang, deretter neste og neste igjen, og så var det vår tur. På nytt smalt det og først gikk det sakte, men så fortere og fortere. Om jeg hadde noen plan så måtte det være å holde følge med pulja, finne en bra rytme og ta det derifra. Passerte slottet og det gikk greit videre. Noe trengsel ble det men, det fikk man heller tåle. Jeg tenkte på Lena og håpet at hun også hadde kommet seg greit avsted.

 

Langs Frogner stadion løp jeg på gress i midten og det var behagelig. Passerte flere løpere fra samme pulje og var fornøyd med tingenes tilstand. Gjennom Frognerparken var det bare å følge på og straks etter passerte vi 4 km. Fortsatt kjentes det bra og jeg hadde fin flyt. Hadde bestemt meg for at jeg ikke skulle følge med på tiden underveis, før passering 5 km. Siden jeg liker å løpe oppover, økte jeg farten opp Bygdøy Alle og ved passering 5 km viste klokka noe over 24 min. Jeg var fornøyd og tenkte at 48 min. kunne være mulig.

 

Passerte drikkestasjonen uten å ta drikke og fortsatte så videre nedover mot Rådhusplassen. Det gikk noe tyngre på vei ned til Rådhusplassen, men med mye folk langs løypa kviknet jeg til og det var moro å løpe. Synes jeg holdt god fart videre mot Stortinget og opp bakken langs trikkeskinnene der Heidi og Nina stod å heiet. Jeg rakk å vinke i det jeg passerte og med fornyede krefter, så jeg frem til en runde rundt festningen.

 


I Bøler IF`s flotte farger, passerer jeg Stortinget.

          Foto: Nina S Mathiesen

 

Det gikk greit rundt festningen og deretter slakt oppover til Karl Johan. Her synes jeg det gikk bra og passerte flere løpere som nok merket kjøret. Vel over Egertorget og forbi Stortinget, var det bare siste biten igjen og jeg spurtet det jeg orket i mål.

 

Godt fornøyd med gjennomført løp og med en flott medalje om halsen, kikket jeg på klokka som viste 47.32. Med negativ splitt på 50 sek, ble det også en solid forbedring av pers.

 


Godt fornøyd med egen innsat og med flott medalje.

Foto: Heidi S Mathiesen

 

Etter litt mat og drikke samt skifte til noe tørt, gikk vi tilbake til målområdet for å se etter Lena. Vi håpet det gikk bra med henne og dersom hun skulle klare 1 t 30 min, var hun nå ikke langt unna….

 


Heidi og jeg speider etter Lena

Foto: Arvid Mathiesen

 

..og så dukker hun opp. Tydelig stolt og med et smil om munnen passerer hun i mål.

 


Lena i rosa trøye mot mål.

Foto: Heidi S Mathiesen

 

Et mål er nådd og en bragd er gjennomført på tiden 1 t 28 min. Gratulerer med fullført SentrumsløpJ

 


Lena med tommelen opp for egen innsats…Gratulerer

 

Godt fornøyde med en flott dag i Oslo by, satte vi så kursen hjem til Bøler.

 

Takk til BUL for en fin fin dag.

 

#sentrumsløpet #løp #mosjon #turogtrening #running 

 

 

 

 

 

24 april 2013 Nes øya rundt

 

Trim i arb.tiden. Frank, Nils og jeg møtte kl 13.00 for felles tur. Fra Skattens hus gikk i dag turen over Sanvikselva, forbi Storsenteret og videre langs Drammensveien (E18) til Slependen. Her krysset vi E18, over ei bru, og så var vi ute på Nes øya hvor det ble en runde a`ca 5 km. Tok en litt annen vei tilbake da vi fulgte en grusvei langs sjøen og under E18, før vi tok Drammensveien tilbake til Skattens hus.

             
             Skattens hus ? Sandvika

 

Ca 13,3 km

1 t 18 min

 

 193,9 km

22 april 2013 Nøklevann rundt med Lena

 

I og med at Lena (datter) skulle delta i Sentrumsløpet for første gang, var planen i dag å ta en runde rundt Nøklevann. Før vi kom avgårde, var jeg imidlertid en snartur bortom Nøklevann skole der Bøler IF hadde utdeling av effekter. Jeg fikk bestilt en t-skjorte og var så raskt tilbake på Haraløkka der Lena var klar for Nøklevann rundt (NVR).

 

Vi gikk over “løkka” og inn på grusveien bak klubbhuset til Bøler IF. Vi skulle gå raskt og løpe litt i lettere terreng, men uansett var det Lena som skulle bestemme tempoet. Vi passerte Korketrekkeren og det gikk greit videre mot Sarabråten der vi småløp langs vannet. På Sarabråten tok vi en pust i bakken før vi fortsatte videre mot Sleppa.

 

           

        Lena på Sarabråten

 

Det var overraskende lite snø/is og det var heller ikke så sølete som fryktet, men etter Sleppa og videre gjennom Paulsendalen til Bremsrud var det endel partier hvor det var blødt.

 

Ved Trekanten tok vi til høyre og etter å ha passert hestehagen var vi straks fremme på Rustadsaga. Vi pratet litt med geitene og hilste på Jan Olav som kom joggende forbi, og så gikk vi opp Rustadsagabakken.

 

        
            Lena i frata,… her ved Rustadsaga

 

Vel over toppen av bakken og noe mør i bena, gikk det greit videre over Skredderløkka og tilbake til Haraløkka.

 

Lena er i utgangspunktet ikke så glad i å løpe og trives best med rask gange, men gleder seg allikevel til å fullføre Sentrumsløpet 2013.

 

God tur og lykke til med Sentrumsløpet:)

 

 

18 april 2013 Sandvika – Lysaker

 

Trim i arb.tiden. Fra Skattens hus langs Engervannet til Blommenholm skole og ned til Solviksbukta. Følger så  Sandviksveien videre forbi Høvik kirke og Markalleen til rundkjøring hvor vi krysser under E6.

 


Markalleen


 

Her tar vi Michelletsv, Oksenøyveien til Fornebuveien og langs denne til Lysaker. Vi passerer i nærheten av Telenor arena og møter mange “beliebere” som er på vei til arenaen for å høre Justin Bieber.

 


Vi er nok ingen believere, så dette er nok det nærmeste vi kom J.Bieber. Telenor arena i bakgrunn

 

Fra Lysaker tar vi “sykkelveien” langs jernbanen forbi Stabekk og frem til Høvik. Opp  på brua og så til høyre inn Snoveien-Høvikveien til Gml.Drammensvei.

 


Høvik kirke

 

Denne følger videre forbi Ramstaddammen, Blommenholm skole, og Engervannet tilbake til Skattens hus i Sandvika. Fortsatt var det mye sand og grus på fortauet enkelte steder, men ellers greie forhold. Oppholdsvær og ok temperatur.

 

Ca 17,9 km

1 t 47 min

 

180,6 km

15 april 2013 Landevei

 

Fra Haraløkka og ned Olav Nygårds veg, så langs Generalen forbi Trasop skole til Hellerudveien. Denne følger vi til Haugerudveien som vi krysser og så gangvei forbi Haugerud kirke, Haukåsen skole til Lindebergåsen. Einar som var kjentmann, visste godt hvor gangveiene førte hen.

 

Vi krysser Lindebergåsen og fortsetter videre langs Pilestien til Lindeberg senter og Jeriko skole. Det var nå fint på gangveiene de fleste steder der de var børstet fritt for grus. Fra Jeriko skole fortsatte vi på gangvei under E6 og ned til Strømsveien. Passerer Ikea og tar til venstre i neste kryss. Krysser E6 igjen og videre langs Tvetenveien til Hellerudveien og tilbake til Haraløkka samme vei som vi kom.

 


General Ruges vei (Generalen) mot Østmarkveien -rundkjøring (gml bilde)


 

Ca 16,9 km

1 t 39 min

 

162,7 km

11 april 2013 – Appelsinhaugen i Østmarka

 

Fra Haraløkka i lett snøvær og ned Olav Nygårds vei til Generalen. Følger denne videre forbi Trasop skole til Hellerudveien og langs denne til Haugerudveien. Det var behagelig å løpe på fortauet som nå var fri for sand og grus. Varierte tempoet underveis med noen drag på 3-4 min. Tar så Haugerudveien videre opp forbi varmesentralen til lysløype. Denne følger jeg så videre til Appelsinhaugen ved Hellerudtoppen, forbi Rundtjern og ned til Nøklevann.

 

 
Appelsinhaugen sett fra Trasop mot Haugerud

 


Appelsinhaugen

 


Appelsinhaugen sett fra haugerud mot Trasop

 

Fra mine guttedager i Østmarka, husker jeg at det var nokså langt fra Godlia til Appelsinhaugen der fatter`n og jeg gikk gjennom Trasopskogen og videre inn i Østmarka.

 

Ved Nøklevann tok jeg til høyre mot Korketrekkeren og så til venstre. Følger natursti tilbake til Haraløkka via Sørli.

 


Natur sti mellom Korketrekkeren-Ulsrud-Sørli

 

Her var det fortsatt mye snø og is, stedvis vanskelig å passere men ellers greie forhold.

 

Ca 11 km

1 t 21 min

 

145,8 km

8 april 2013 Landevei

 

Møtte Einar på Haraløkka p-plass for felles tur. Vi satte avsted over løkka, ned Olav Nygårdsvei, krysset Generalen og opp til Ulsrud st. Fortsatte så videre langs Østmarkveien til Oppsal og Skøyenåsen skole.

 


Håkon Tveters vei ? Oppsal

 

Ned bakken hvor det fortsatt var mye is, men ned kom vi. Fulgte Østensjøveien til Bryn og gangvei videre forbi Manglerud til Ryen. Vårveien opp til Ekeberg skole og grusvei over sletta til Ekebergveien som vi følger hele veien frem til Sæter krysset.

 


Sæter krysset ? Ekebergvn/Nordstrandvn. (gml bilde)

 

Her tar vi Nordsrandsveien til Skulleruddumpa hvor vi går opp bakken. Passerer Skullerud og Skullerud skole langs Generalen til Rustadsaga.

 


Skolebakken

 

Opp skolebakken til Nøklevann skole og så langs Bølerlia tilbake til Haraløkka. Mye grus enkelte steder men veldig bra på gangvei og som var blitt kostet.

 

Ca 16,8 km

1 t 40 min

 

134,8 km  

4 april 2013 Landevei

 

Trim i arb.tiden. Fra Skattens hus i Sandvika til Sandvikselva og langs denne til Slependveien. Var fortsatt øm i lår og legger etter siste tur, men bedre etter som man ble varm. Fulgte Slependveien et stykke og så Gml.Tanumsvei videre opp til veikryss. Tar så Vestmarkveien videre og løper hele veien opp til Vestmarkseter.

 


Kattås (Vestmarkvn)

 

Her var det fortsatt full vinter med masse snø og nykjørte løyper.

 

 

Vestmarkseter – nykjørte løyper

Jeg returnerer til Skattens hus, samme vei som jeg kom.

 


Tanumplatået

 

Veien opp til Vestmarkseter er nokså bratt enkelte steder og det pussige er at jeg bruker nesten lik tid opp som ned. Dvs., 47 min opp (7,8km) og 46 min ned.

 

Ca 15,6 km

1 t 33 min

 

118, 0 km

2 april 2013 Landevei

2 april

Med sol og bar asfalt var det godt å ta på joggesko for en løpetur langs landeveien igjen. Jeg fulgte Bølerlia til Nøklevann skole, ned skolebakken og videre langs Generalen forbi Skullerud – Langerud til Abildsøkrysset. Følger så Enebakkveien til Ryen. I en undergang, plumper jeg med begge bena i sørpe/vann til anklene. Det så da virkelig ut som at det her var frossen is… men men, søkk våt på begge bena tar jeg gangveien til Manglerud st.

 


gangvei mellom Ryen og Manglerud langs t-banen

 

Fortsetter over brua og Plogveien videre forbi Manglerud skole til Enbebakkveien. Tar til venstre og følger samme vei som jeg hadde kommet, tilbake til Haraløkka. Det var godt å løpe langs landevei igjen tross tunge ben, men neste tur blir nok bedre.

 

Ca 13,7 km

1 t 17 min

 

102,4 km

Tur langs Alna-elva osv,.

Så bled det Langfredag og været var fortsatt strålende. Med sola på plass, tok Heidi og jeg  t-banen til Brynseng og her starter vår tur.


…vart du skræmt no

Ved Kværner tok vi Enebakkveien videre til Galgeberg, Krysset brua og gikk langs St.Halvardsgate til Middelalderparken, og videre på ny gangbru. Kom over til sjøsiden mellom Sørenga og Operaen..

Vi tok veien videre mot Operaen og her gikk vi opp på taket, og for en utsikt….

Fra Operaen gikk vi videre langs Rådhusgaten til Rådhuset og her havnet vi på Amundsen Bryggeri & Spiseri.

 

her tok vi årets første utepils…..hmmm, herlig

Takk for følget, skål:)