Østmarka; på ski fra Haraløkka til Bjørndalen – Mariholtet….

26 februar 2016. Det var kalt og det knirket i snøen, men med bøffen tredd godt over hodet med lua utenpå, satte jeg avsted fra Haraløkka til Sørli ved Nøklevann. Her sklir jeg ut på vannet og staker over myra før jeg setter kursen rett mot Bremsrud. Derifra følger jeg lysløypa til Mariholtet.

Jeg svinger til venstre og fortsetter i lysløypa mot Ellingsrud et stykke før jeg krysser Ellingsrudbekken og tar løype mot Bjørndalen. Jeg hadde GripTape dekket med blå ekstra (v40) og festet var bra, men det var litt trå snø og det gled ikke som best, men helt ok.

På motsatt side av Bjørndalen langs Mariholtveien ligger Bråten (Bråtan) – Østmarka

Fra Bjørndalen tar jeg løypa forbi Elvågaseter til Ekerud og derifra inn i lysløypa mellom Vallerud og Mariholtet. Det var ikke så lenge siden at Terje og jeg gikk denne løypa motsatt vei, men løypa som har endel stigninger opp til Lintjern og videre til Igletjern (ca 4-4,5 km), er nokså lik det man får i “Birkebeinerrennet” på vei opp til Skramstad. Fin trening dette.

Underveis nyter jeg turen, men registrerer at det er vesentlig kaldere her på østsiden av Elvåga enn på den andre siden – akkurat som da Terje og jeg gikk her for noen dager siden. Men så lenge man ikke fryser, er alt ok.

Jeg suser ned den siste bakken og over demningen før jeg fra Mariholtet tar delvis samme vei tilbake til Haraløkka som jeg kom.

Ca 20,3 km

#østmarka #oslomarka #skiing #skitur #crosscountry #mosjon #trening

Se hele turen på Strava

Østmarka; på ski fra Haraløkka til Deledalen – Påskeløypa – Bjørndalen…

22 februar 2018. En tidlig ettermiddag med strålende sol fra en blå himmel, skulle jeg møte nabo og kollega Terje på Haraløkka for felles skitur i Østmarka – trim i arb.tiden.

Fra Haraløkka følger vi løypa inn til Bråten før vi sklir ut på Nøklevann. Vi staker over vannet til Katisa og Katismyra hvorfra vi tar til venstre mot Ødegården og Høyås. Underveis møter vi løypemaskinen og i helt ferske spor nyter vi hvert stavtak. Vi følger løype på skogsvei forbi Ødegårdsmåsan før det “bikker” nedover til Langvannsbekken og Petersbråtan. Her i fra, setter vi kursen mot Deledalen. Forholdene er fine og det går greit over Nord-Elvåga.

Fra Petersbråtan og forbi Tangenøya til Deledalen

Deledalen – Østmarka

Så langt alt vel, men Terje måtte legge på noen lag med mykere voks for å sikre festet. Jeg imidlertid som gikk med GripTape hadde bra feste. Vi følger Elvågaveien et stykke før vi tar inn Stakanløypa.

Meningen var at vi skulle til Halssjøen og Drettvann, men i første løypekryss tar vi feil da vi svinger til venstre. Vi skulle ha fortsatt videre til neste løypekryss, men løypa som vi nå tok var maskinkjørt og siden ingen av oss hadde tatt denne tidligere, var det jo litt spennende å se hvor vi kom. Løypa er småkupert, men morsom å gå.

Valstadløypa eller «Påskeløypa» som den først ble kalt, men etter Knut Valstads død i 1976 fikk den navn etter ham. Knut Valstad som var en aktiv motstandsmann under annen verdenskrig var også troppssjef i Milorggruppe 13132, som hadde tilhold i Østmarka. Knut Valstad var sammen med sin kone Tullik og Kjell «Stakan» Staxrud med å starte Ola Dilt i 1967.

Løype (Ø114 – Valstadløypa) Nuggerud – Vangen

Jeg hadde en anelse om hvor vi havnet og ganske riktig, så kom vi ut i hovedløypa mellom Vallerud og Mariholtet. Etter en rask rådslagning om veien videre valgte vi å fortsette mot Vallerud et stykke før vi etter Lintjern tok første vei til venstre mot Ekerud og deretter Bjørndalen.

Terje og jeg i løypa ved Ekerud

 

Bjørndalen, et småbruk nord for Fri-Elvåga var tidligere husmannsplass under gården Søndre Hauger, men ble i 1859 skilt ut som eget bruk.   

Fra Bjørndalen følger vi flott løype sørover til vi passerer Ellingsrudelva og deretter inn i hovedløypa mellom Ellingsrud og Mariholtet. Vi følger denne til Mariholtet og opp på demningen. Her tar vi en drikkepause før vi sklir ut på Nord-Elvåga. Vi går så denne på langs mot sør og med sola midt i mot, er det bar å nyte.

Vel over vannet tilbake på Petersbråten, skiller vi lag. Terje tar samme vei til Haraløkka som vi kom mens jeg går videre til El-Paso og over Sør-Elvåga til Tretjerna. Jeg staker over Torsmåsan til Klokkerud hvor jeg hilser på en gjeng veteraner fra Rustad IL før jeg setter kursen mot Smørhullet og Langvann.

El-Paso (Skyttenbrua) over sundet mellom Nord og Sør-Elvåga

Løypekryss ved Langvann

Først tenkte jeg å gå over vannet til Langvannsbekken, men ettersom jeg ikke har tatt løypa over Krugmyra og ned Gudbrandsdalen, var det nettopp det jeg gjorde. Løypa har sine utfordringer, men det går greit og straks etter er jeg ved Øgården. Her i fra, tar jeg samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom.

Takk for fin tur Terje. En herlig solskinnstur i delvis nye løyper var en positiv opplevelse.                            

Ca 30,9 km

#østmarka #oslomarka #skiing #crosscountry #nordicski #mosjon #friluftsliv #turogtrening #visitoslo

Flere bilder følger;

 

 

 

 

Ekereud – Elvågaseter – Bjørndalen

 

Østmarka; på ski fra Haraløkka til Gudbrandsdalen – Fingerbølmyrene – Deledalen…

19 februar 2018. Med GripTape under skiene satte jeg avsted fra Haraløkka mot Bråten via Skredderløkka før jeg skled ut på Nøklevann.

Gode forhold på Nøklevann

Her er forholdene overraskende bra og det går greit videre til Katisa og opp til løypekryss ved Katismyra/Aurtjern. Jeg svinger til venstre og fortsetter så innover Ødegårdssletta til Ødegården. Hadde egentlig tenkt å ta veien opp til Høyås, men bråbestemte meg for å ta løype (695) inn i Gudbrandsdalen. En scooterkjørt naturløype som er en av “perlene” i Østmarka når forholdene er så gode som nå.

Løypedele ved Cudriobakken som er en del av den gamle Plankeveien vest for Ødegårdsmåsan

Foreløpig er det nok dagslys og det går greit videre. Jeg velger å ta til høyre ved Cudriobakken vel vitende om at det er en lei nedkjøring til Langvann, men her er jeg svært forsiktig og vel ute på vannet, staker jeg denne på langs mot Smørhullet. Litt overvann, men inte problem. Fra Smørhullet tar jeg hovedløypa (170) over Fingerbølmyrene til Petersbråtan. Forholdene er bra, litt blanke spor, men festet er ok og det glir bra. Faktisk staker jeg hele veien.

Fingerbølmyrene; en myr mellom Langvann og Sør-Elvåga. Her ble en tømmerhoggerbrakke og stall satt opp rett vest for skiløypa på 1970-tallet. En kar som gikk under navnet <<Fuglemannen>> anekterte brakka og brukte den flere år fram til den ble brent ned midt på 1990-tallet. Mot slutten av annen verdenskrig hadde Milorg klargjort en slipplass ved myra, men mottok ingen slipp. (fakta: Østmarka fra A til Å)

Fra Petersbråtan sklir jeg ut på Nord-Elvåga hvor jeg setter kursen mot Tangenøya og Deledalen. Fortsatt er det lyst nok, men fra Deledalen til Mariholtet, må jeg sette på hodelykta. Forholdene på Elvågaveien er gode og jeg nyter turen videre i flotte omgivelser der trærne henger over løypa som en portal frem til lysløypa mellom Mariholtet og Vallerud. Her svinger jeg til venstre og straks etter suser jeg ned bakken og over demningen til Mariholtet.

Lysløypa fra Mariholtet mot Sleppa….

Jeg følger lysløypa mot Sleppa hvorfra jeg tar en ekstra sløyfe tur/retur Sarabråten før jeg fortsetter i lysløypa til Katismyra. Her tar jeg til høyre og straks etter er jeg på Nøklevann. Jeg staker over til Bråten og avslutter med en halv runde i Hadicapløypa via Sørli før jeg er tilbake på Haraløkka.

Ca 20 km

#skitur #crosscountry #skiing #nordicski #mosjon #østmarka #oslomarka

Se noen av løypene her;

Løype nr 695

Løype nr 283

Løype nr 170

 

Østmarka; på ski fra Haraløkka – Sør-Elvåga – Klokkerud….

13 februar 2018. Det var minus 2-3 grader da jeg fra Haraløkka gikk til Bråten og Nøklevann før jeg fra Katismyra satte kursen over Ødegårdssletta forbi Ødegården og opp til Høyås.

Over Ødegårdsletta til Ødegården og Høyås – Østmarka

Herlig at det nå er lenge lyst om kvelden og enn så lenge, gikk det greit uten lys. Jeg fulgte flotte løyper på skogsvei forbi Ødegårdsmosen og ned til Langvannsbekken og Petersbråten. Og siden jeg skulle ut på Sør-Elvåga fortsatte jeg i samme løype til El-Paso. Her setter jeg på hodelykta før jeg sklir ut på vannet. Det var ca 30 cm dype spor og det ble så som så med staking, men ellers helt greit.

Planen var å ta til venstre for øya og ned til enden for retur samme vei, men her var det ingen spor. Jeg fortsatte derfor i samme spor på høyre side av øya og videre mot sørvest. Vel over vannet følger jeg en opgått naturløype et stykke før jeg kommer innpå hovedløypa ved Tretjerna og Torsmåsan.

Her svinger jeg til høyre mot Klokkerud. Dette er et flott stakeparti og jeg staker som best jeg kan. Underveis får jeg følge av en kar som hadde gått tom for strøm til lykta. Skal du til Grønmo spurte han, og jeg svarte – at det skulle jeg. Da holder jeg følge med deg om det er ok. Og slik gikk vi videre med meg foran og han bak til Smørhullet, Trollvann og Grønmo. Takk for følget sa han mens jeg fortsatte forbi p-plassen og videre til Skullerud Idrettsplass.

Skiforeningen i gang med skiskole for de minste og det er gøy å se at så mange er med. Stor innsats og stor idrettsglede – honnør til Skiforeningen.

Jeg staker over sletta før jeg følger veien opp til Hullet hvorfra jeg svinger til venstre mot Løkka og Nøklevann. Her sklir jeg over vannet til Bråten og deretter en halv runde i Hadicapløypa innen jeg er tilbake på Haraløkka. Det var mange ute denne kvelden, men det er bare trivelig.

Ca 19 km

#østmarka #oslomarka #skitur #crosscountry #mosjon

Skullerud Idrettsplass

Skitur i Spydeberg til Skimtefjell – Lyseren…..

Skitur til Skimtefjell den høyeste toppen lengst nord i Spydeberg kommune. Løypene kjøres av Spydeberg løypelag og hytta på Skimtefjell driftes av Stegen turlag.

Området i seg selv har nok sine begrensninger, men det er fullt mulig å forlenge turen med en tur til Spydeberg sentrum, Larsbråten i Enebakk og- eller en tur på Lyseren. Og det var nettopp disse mulighetene jeg nå skulle teste.

Med utgangspunkt fra Skihytta til Spydeberg IL i Haugenveien skulle jeg gå til Skimtefjell, men først, skulle jeg prøve løypene fra stadion og sørover mot Spydeberg.

Jeg snakket med to karer om hvor jeg skulle gå og de forklarte som best de kunne. Mange takk sa jeg og satte av sted ut fra stadion. Både forhold og spor var upåklagelig og straks etter at jeg rundet kollen ut fra stadion stupte jeg rett inn i en lang motbakke. At det går opp og ned er jeg vant med fra Østmarka, men her i Spydeberg, hadde jeg trodd at terrenget var enklere. Uansett fortsatte jeg videre og etter hvert skjønte jeg at jeg fulgte konkuranseløype/lysløype. Merkingen eller skiltingen var dårlig og jeg tok den veien jeg trodde gikk mot Holli, men etter å ha gått noen jorder opp og ned, frem og tilbake, endte jeg på stadion der jeg startet. Men uansett fikk jeg testet fine løyper i flotte omgivelser på ca 4 km. Se bilder.

Vel vel tenkte jeg mens jeg tok av skiene for å krysse Haugenveien. Deretter fulgte jeg løype på skogsvei innover mot Skimtefjell og Gulltjermosen naturreservat. Et område jeg kjenner fra flere fot-turer vår og sommer (se tur til Lysefjell – Gulltjernmosen – Skimtefjell HER) og som jeg nå gledet meg til å gå på ski.

Jeg følger en flott løype oppover et stykke før det flater ut på et myrområde. Her er omgivelsene flotte og jeg nyter hvert stavtak. Sola dukker plutselig opp og skinner fra en skyfri himmel. Dette er jo “berre lekkert” sa jeg til meg selv mens jeg staket over flere myrområder.

Jeg passerer noen løypekryss med bra skilting og etter hvert kommer jeg meg rundt Gulltjernmosen naturreservat. Tar så løype nr. 1446 (Brevik-Skimtefjell) videre og straks kommer jeg til Bjørnehidråget. Her var det både bratt og kronglete, men vel over toppen, gikk løypa over Sandumsfjellet før den fortsatte i lett småkupert terreng over noen flotte furumoer nedover til Steinenga ved Brevikveien. Underveis kjente jeg meg igjen fra tidligere turer, men da med joggesko. Se Lyseren rundt med Team Sportsmanden.

Jeg var litt usikker på hvilke vei jeg skulle, men valgte å følge løype nr. 1445 mot Larsbråten et stykke før jeg ved Nordre Brevik, skar over et jorde og ut på Lyseren.

Her finner jeg en oppgått løype som jeg følger mot Bermerud før jeg vender helt om mot sør. Jeg har alltid hatt lyst til nettopp dette – en skitur på Lyseren og når sola attpåtil skinner fra en skyfri himmel, er det bare å nyte. Og her forteller bilder mer enn ord.

På Lyseren ved Bermerud

Fra Bermerud mot sør

Spikern – Lysern

Forbi Merraholmen og Åkerøya

Hemnestangen – Lysern

I sundet mellom Hemnestangen og Grønøya

I sundet mellom Grønøya og Hemnestangen med Svines i bakgrunn

Mot Svines

Etter å ha gått rundt om kring på Lysern der vi vanligvis kjører båt, går jeg i land ved Breivik og opp til Steinenga. Her tar jeg en mat- og drikkepause før jeg returnerer mot Skimtefjell i samme løype som jeg kom.

Mat- og drikkepause ved Steinenga (Brevikveien).

I et løypekryss like føre Bjørnehidråget tar jeg til venstre mot Stegen stadion. Løypa er småkupert, men morsom å gå. Den siste biten går langs Stegenveien til Stegen stadion.

Løypa mot Stegen stadion

Stegen stadion er ett av flere utgangspunkt sommer og vinter. Her blir det brøytet parkeringsplass om vinteren. Om man tenker seg noen minusgrader, nysnø, blå himmel og nykjørte spor oppe på myrene, så var det akkurat slik jeg opplevde det.

Og mens jeg staker innover tenker jeg at man her får en følelse av å være langt høyere enn 200 m.o.h. Jeg nyter ferden videre til Gulltjernmosen og neste løypekryss hvor jeg tar til venstre. Straks etter er jeg ved hytta på Skimtefjell.

Skimtefjell den høyeste toppen nord i Spydeberg kommune

Her tar jeg noen bilder mens jeg nyter utsikten – skriver meg så inn i gjesteboka til Stegen turlag før jeg setter kursen ned bakken og ut på myra. Deretter returnerer jeg til Spydbank skiarena (Skihytta til SIL) samme vei som jeg kom.

Jeg var godt fornøyd med dagens tur og gøy var det å gå på ski til hytta på Skimtefjellet og ikke minst på Lyseren. En herlig skitur i et vakkert område. Kan anbefales.

Spydbank skiarena (skihytta til Spydeberg IL) ved Haugenveien mellom Holli og Godheim

Ca 30,5 km

Se hele turen på Strava HER:

#skitur #crosscountry #nordicski #skiing #mosjon #turogtrening #friluftsliv #spydeberg #visitøstfold

Flere bilder følger;

Østmarka; på ski fra Haraløkka til Geitsjøen – Biritjern – Børtervanna…

Møtte Einar på Haraløkka for felles langtur på ski. Planen var å gå minst 50 km.

Fra Haraløkka skled vi av sted til Bråten og så ut på Nøklevann. Her satte vi kursen mot Bremsrud hvorfra vi følger lysløypa videre forbi Mariholtet og over demningen til Vallerud i Lørenskog. Forholdene underveis var gode og skiene satt bra. Jeg hadde god glid og til Einars fortvilelse som hadde “felleski”, skled jeg ifra når det gikk nedover. 

Fra Vallerud tar vi en løype over «Lørenskogvidda» til Losbylinja ved transformatoren (14,5km). Her tar vi en drikkepause før vi staker innover Losbyvassdraget til Mønevann. Sporene vi fulgte var helt ferske, kanskje litt trå, men ok.

Vel ute på Mønevann følger vi flotte spor utover et stykke før vi tar en løype til venstre. Jeg var sikker på at denne skulle gå videre til Geitsjøen og Badstudalen, men Einar som mente vi svingte for tidlig, fikk rett da vi kom frem til Djupdalskrysset hvorfra vi fulgte løype på skogsvei til Geitsjøen. Underveis ble vi tatt igjen av løypemaskinen og med denne rett fremfor oss kunne vi neppe få ferskere spor. Og jammen svingte den til høyre mot Morterudvann akkurat som oss, men nå pakket den uten å sette spor. Den forsvant for en stund, men så kom den i retur og resten av veien mot Morterudvann, hadde vi flotte spor. Været hadde vært skiftende siden vi startet med lokal tåke osv., men så letnet denne og sola skinte fra en skyfri himmel.

 

Mot Morterudvann i ferske løyper – Østmarka

Vi tok av fra veien like før Morterudvann og fulgte så en med to flotte spor. Det var ingen av oss som hadde gått her tidligere på ski, men vi har en gang løpt denne løypa da vi tok «Store Losbyrunden» fra Losby besøksgård. Løypa som er en naturløype går over Biritjernet før den fortsetter ut på Nordre Krokvann og her nyter vi hvert stavtak over vannet. Herlig!!

Nordre-Krokvann – Østmarka

Ettersom vi går sørover passerer vi det ene vannet etter det andre og hele tiden med sola midt i mot. Vi staker over Tappenbergvann, Midtre Krokvann, Søndre Krokvann og ut på Dæliseterfjorden som er en del av Børtervanna. Denne går vi over mot sør, men underveis tar vi en mat- og drikkepause ved en holme (31 km).

Mat- og drikkepause på Børtervann – Østmarka

Børtervanna – Østmarka

Einar på Dæliseterfjorden-Børtervann – Østmarka

Fra Børtervann følger vi en naturløype til Forfoten som vi krysser på langs. I enden av vannet er det et løypekryss hvor jeg mener vi må ta til høyre siden vi skulle ta den såkalte «drømmeløypa» over Andersrudåsen til Bysetra, men i stede, havnet vi på Raudsjøen. Vi skulle nok ha fulgt løypa til Grusbakken sa Einar mens vi gikk over Raudsjøen. Planen om Bysetra fikk ny spire da jeg så at det ikke var strødd på Raudsjøvegen. Dermed tok vi denne videre. Det gikk rimelig greit å skøyte/stake, men å skøyte med felleski var ikke så enkelt.

Straks etter bommen ved Bysetra tok vi av fra veien og fulgte en flott løype over Bysetermosen og videre til Skjeldbreia. Forholdene er hele veien fine og ettersom festet er borte, glir det desto bedre. Og om vi ikke har møtt så mange før, så kom det nå stadig flere motsatt vei.

Her sjekkes antall kilometer før vi forlater Skjeldbreia

På Skjeldbreia tar vi en drikkepause mens vi sjekker hvordan vi ligger an jfr. 50 km. Min klokke som varslet lavt batterinivå viste 41,5 km. Spørsmålet var om vi skulle følge løypa til Klokkerud og Smørhullet eller om vi skulle ta Eriksvann og Sør-Elvåga. Det ser vi an underveis sa Einar, men allerede langs Vesle Skjeldbreiavann, bestemte vi oss for å ta Eriksvann på langs. Og som tenkt så gjort. Fra enden av vannet tar vi imidlertid løypa videre over Tretjerna før vi fra brekket ved Torsmåsan tar til mot Sør-Elvåga.                           

Og vel ute på vannet med sola i ryggen og et branntårn som ruvet i horisonten, nyter vi ferden videre mot El-Paso og Petersbråtan. Der i fra følger vi løype på skogsvei over Høyås og ned forbi Ødegården til Katismyra hvor vi svinger til høyre mot Nøklevann. Vi sklir over vannet til Bråten og deretter Haraløkka.

Vi var begge enige om at dette hadde vært en drømmedag i Østmarka vi sent ville glemme.

Ca 54,6 km

#østmarka #oslomarka #crosscountry #skitur #skiglede #turogtrening #mosjon #friluftsliv

Flere bilder fra samme tur:

Østmarka; på ski fra Haraløkka – Branntårnet – Gullsmeden….

5 februar 2018. Skitur fra Haraløkka til Branntårnet tur retur med en avstikker fra Hestehullet til Gullsmeden. 

Fra Haraløkka med flere lag V40 under skia staket jeg til Bråten og deretter over vannet til løypekryss ved Katismyra. Her svinger jeg til venstre og følger lysløypa videre til veikryss ved Mariholtet. Setter på hodelykta og så begynner oppstigningen til Branntårnet. Det går greit og skiene har ok feste og jeg klarer nesten å holde sporet hele veien opp.

Branntårnet på Haukåsen – Østmarka

Det går raskt ned Haukåsveien til veikryss. Her i fra, tar jeg delvis samme vei tilbake som jeg kom, men ved Hestehullet, bestemmer jeg meg for å ta en gammel løype (Ø21) til Gullsmeden.

Løype Ø21 eller 166 fra Sleppa til Gullsmeden – Østmarka. (foto: Skiforeningen)

Løypa som er en naturløype går rett sørover, men først opp to kneiker, deretter er det bare å stake hele veien frem til Gullsmeden. En flott løype som anbefales og særlig når forholdene er så bra som nå.

Fra Gullsmeden tar jeg løype 687 til Høyås og Ødegården før jeg fra Katismyra tar til høyre ned til Katisa og Nøklevann. Her staker jeg over vannet til Bråten og Haraløkka.

Ca 16,6 km

#skitur #crosscountry #mosjon #østmarka #oslomarka #friluftsliv                                                           

Oslo WinterRun – 2018

Velkommen til Oslos største vinterfest der fakirer vil skape magisk atmosfære ved starten, og DJs og lysshow holder trykket oppe under hele arrangementet. Opplev en annen side av Oslo, med familie og venner – stod det på hjemmesiden til Winterrun. Og det var akkurat slik det skulle bli da Heidi og Lena var med som heiagjeng.

Med egen heiagjeng i Oslo WinterRun-2018 (foto:Heidi S.Mathiesen)

I god tid før start kl 16:45 var vi på Rådhusplassen. Vi ruslet litt rundt omkring, tok noen bilder osv., før vi satte kursen mot Starbucks på Aker Brygge. Her ble vi sittende med hver vår kopp med varm drikke så lenge som mulig før det var på tide å gjøre seg klar for start.

Oslo Winter Run – 2018 (foto: Heidi S.Mathiesen)

Jeg tok farvel med Heidi og Lena og stilte meg deretter opp litt bak i startfeltet. Straks etter en felles oppvarming med hopp og sprett, var det klart for start. Presis kl 16:45 gikk starten og så var løpet i gang. Først sakte og så fortere etterhvert. Det var litt trangt om plassen flere steder, men jeg hadde ingen hast, tvert i mot. Det var gøy med lys, fakler og lignende langs løypa og det var bare å følge på.

På vei mot Kontraskjæret (foto: Lena Mathiesen)

Om det ikke var spesielt glatt 1 km så ble det straks vanskelig og svært glatt da løypa tok av fra Rådhusplassen og opp på Kontraskjæret. Heldigvis hadde jeg i siste liten valgt å løpe med brådder og det gikk derfor rimelig greit over Kontraskjæret og inn på festningen. Her gikk løypa på brostein og grus, med og uten is, og ikke visste jeg at det var så mange steder å løpe inne på festningen, men gøy var det.

Inn på Akershus festning

Ettersom vi kom ut på veien ved festningsplassen hvor det var nesten bart og uten is, gikk det fint å øke farten. De siste 2-3 km gikk greit og det var bare å nyte på vei mot mål. Hadde fin flyt og god progressjonen og vel i mål, etter en slags spurt, var jeg godt fornøyd med gjennomført løp.

Dette var bare moro fra ende til annen – god atmosfære, både for løpere og tilskuere, kanskje litt kalt, men det kjenner man ikke underveis.

Oslo WinterRun 2018 – Well done!

På avtalt sted møtte jeg Heidi og Lena etter løpet og sammen avsluttet vi en flott dag på Peppes med Pizza og øl.

Ca 5 km

30:29

Resultater m.m., se Sportsmanden

#winterrun #oslowinterrun #runforfun #race #mosjon #løp #turogtrening

Haraløkka – Sæter – Hauketo – Gjersrudbekken….

29 januar 2018. I utgangspunktet var planen å gå på ski, men ettersom det snødde våt nysnø som ville være lim under skia, valgte jeg heller en tur med joggesko langs landeveien.

I tett snøvær satte jeg avsted langs Bølerlia til Nøklevann skole og ned til Rustadsaga før jeg tok Generalen til Skullerud. Deretter tok jeg Skullerudbakken ned til Skulleruddumpa og så videre langs Nordstrandveien til Sæter. Her svinger jeg til venstre inn Ekebergveien som jeg følger ned til Ljabruveien-Nedre Prinsdalsvei ved Hauketo.

Nedre-Prinsdalsvei – Hauketo

Gangbru over Nedre-Prinsdalsvei

Her i fra, tar jeg gangvei langs Gjersrudbekken til Klemetsrud. Underveis snør det tett, men 2-3 cm snø er god demping og det går greit å løpe. Fra Klemetsrud følger jeg gangvei opp mot Brenna. Midt i bakken kommer jeg til å tenke på en gang da jeg syklet opp den samme bakken hvor en kar på rulleski brukte meg som hare. Han tok meg igjen innen jeg nådde toppen og da han var på vei ned igjen for et nytt drag, så jeg at det var Anders som kom susende nedover. “Anders har senere foruten flere verdenscupseiere tatt en individuell VM-bronse i Ski-Vm i Falun samt at han også er verdensmester i stafett”. Gratulerer!!

Jeg smilte litt for meg selv mens jeg fortsatte nedover til Dal og deretter langs Vinterveien til Skulleruddumpa. Her går jeg opp Skullerudbakken før jeg tar samme vei tilbake til Haraløkka som jeg kom. Snøværet til tross – så var dette en fin tur.

Ca 16 km

1:48

#mosjon #løpetur #trening #runforfun #treningerbestute #løpeglede