Østmarka; Grønmo – Skjeldbreia – Franskeplassen….

23 februar 2015. I og med at jeg fortsatt hadde en vond legg og ikke kunne løpe, passet det bra med mye snø siste døgn. Selv om snøen var våt og at det fortsatt snødde, reiste jeg ut til Grønmo for skitur. Hadde sett på nettet at det skulle være kjørt spor fra Grønmo. Jeg hadde blå klister som jeg dekket med VR70. Tenkte også at det kunne være lurt å ta med skrape. Jeg fulgte løype 692 til Trollvann og Smørhullet.


Nord for Trollvann


Smørhullet

Det snødde tett og det ble tungt med 3-4 cm våt nysnø men, ellers greit. Fra Smørhullet fortsatte jeg mot Klokkerud og videre utover forbi Eriksvann til Skjeldbreia. 


I løypa mot Eriksvann. Så utsikt over Eriksvann sett mot nord.


Skjeldbreia og Oslo Trekkhundklubb
 

Fra Skjeldbreia var det imidlertid nye spor mot Krokhol, så derfor valgte jeg denne veien videre.


Over deler av Skjeldbreimyra


Tretjernkoia i Høykrokholveien – brukes av Siggerud speidergruppe

Det gikk nå bedre og ved Franskeplassen, tar jeg til høyre mot Sandbakken. Her var sporene dekket med nysnø og det gled dårlig, men straks etter var jeg på Tømmerholen og Sandbakken.


Sandbakken sportsstue

Her like nord for Sandbakken, tok et foto av Jesusbildet før jeg skled ned bakken til Klokkerud. 


Jesusbilde malt på fjellet 

Jeg returnerte så tilbake til Grønmo, samme vei som jeg hadde kommet via Smørhullet og Trollvann.

Ca 21,8 km

 

#østmarka #skitur #vinter #friluftsliv #mosjon

Landevei; Nesøya rundt fra Sadvika…

18 februar 2015. Trim i arb.tiden. Løpetur på glatta uten pigger skulle koste meg den ene leggen. På vei til Billingstad hvor jeg skulle møte NK for felles tur, fikk jeg en skikkelig strekk da jeg gled på isen. NK som hadde valgt sko med pigger, klarte seg rimelig bra på isen. Vond legg til tross, så satte vi kursen over brua for en runde på Nesøya. Her ble det en skravlerunde der vi både løp og gikk når jeg måtte.


Utsikt mot nord fra Nesøya

Vel tilbake på Billingstad takket jeg for turen og satte så kursen tilbake til Skattens hus. Benet fungerte bedre og det gikk greit å småløpe hele veien tilbake.

Ca 13,6 km

1:38

 

#løpetur #trening #mosjon

Østmarka; Sør-Elvåga – Eriksvann – Skullerud Idrettspark….

16 februar 2015. Fortsatt var det gode forhold i Østmarka og med varslet mildvær utover i uka, ble det til at jeg tok en tur på ski. Forholdene tilsvarte klister, men jeg valgte blanke ski da planen var å stake mest mulig.


Blindløypa – Haraløkka

Fra Haraløkka fulgte jeg en isete og hard løype til Bråten. Her skled jeg ut på isen og i spor uten snø, staket jeg over til Katisa og Katismyra. Her var løypene bedre og det gikk greit videre forbi Ødegården og Høyås til Gullsmeden. Ikke ofte jeg tar denne veien men løypa frem til Langvannsbekken er flott. Det går raskt videre og fra El-Paso, velger jeg å skøyte Sør-Elvåga på langs. Her var det tørrsnø i sporet og dårlig glid, men det gikk greit å skøyte på skaren. 


Eriksvann   (gml: foto)

Det ble mørkere og med påsatt hodelykt, fulgte jeg en kronglet løype til Eriksvann. Denne krysser jeg på langs og i hovedløypa mellom Skjeldbreia – Klokkerud, tar jeg til høyre. Sporene er bra hele veien og jeg nyter turen videre. Ved Smørhullet tar jeg til venstre for å fortsette mot Grønmo og Vannverket/ Skullerud. Jeg møtte nå en del som var på vei innover og foruten at hunder vimser i løypene uten lys, så var jeg også nær en kollisjon med en “gjeng” i mot som brukte begge sporene. Det er helt greit at man bruker begge sporene, men da må man følge bedre med, for dette var nære på.


Skullerud Idrettspark   (gml: foto)

Fra Skullerud Idrettsplass fulgte jeg løype til Hullet, Løkka og Rustadsaga, før jeg skled ut på Nøklevann. Her staker jeg over til Bråten og Haraløkka. En flott tur i marka der forholdene innenfor Nøklevann var gode.

Ca 23 km 

#østmarka #skitur #trening #vinter #mosjon

 

Skitur fra Frognerseteren – Ullevålseter – Kikut….

Fredag den 13 til tross, så hadde vi likevel valgt denne dagen for felles skitur i Nordmarka. Men “det er fali det” var det en personlig pessimist fra Flåklypa som sa. Ikke det at vi er spesielt overtroiske heller, men det hjalp å vite at skiskytterne som befant seg i området hadde pause nettopp denne dagen. 

Etter invitasjon om “skitur” som trim i arb.tiden, var vi 5 kolleger som kl. 13.00 reiste fra jobb til Frognerseteren og Sportsplassen. Vi kunne nok ha vært flere, men fredag før vinterferie var kanskje en dum dag eller var det fordi det var fredag den 13…

 

som vanlig nær sagt så var tåka på plass

Etter å ha smurt skiene var vi klare for tur og ca kl. 13.45 satte vi avsted. Det gled godt og i de litt harde løypene, gikk det raskt unna. Vi hadde ikke bestemt oss for hvilke rute vi skulle følge, men målet var en tur til Kikut. Og i første løypekryss, valgte vi å ta til høyre. Vi fulgte på rad og rekke og straks etter dukket Ullevålseter opp i tåka. 

Vi skled så ned bakken, svingte brått til venstre og fra Auretjernet, fulgte vi løype nr.124 mot Bjørnsjøhelvete og Kikut.


Løype 124. Auretjern – Bjørnsjøhelvete – Kikut (8,8 km)

Vel fremme i neste løypekryss med oss alle tross noen knall og fall, så skled vi ut på Bjørnsjøen. Her var forholdene bra og i god fart staket vi over til Kikut.


Fra venstre: Nguyen, Nils Kristian, Carl Øystein, Roger og Arvid.  (Foto: ukjent men snakket dansk)

Etter en lengre pause med mat og drikke var det på med skia igjen. Vi tok samme vei over Bjørnsjøen som vi kom og frem til løypekryss. Her tok vi nå til høyre og etterhvert, passerte vi Appelsinhaugen, Kobberhaugen, Blankvannsbråtan før vi kom frem til Tryvannstua. For uten at tåka ble tettere, ble det også mørkere og sikten ble etterhvert ikke så god.


Roger på vei forbi Tryvann

Fra Tryvann staket vi over vannet og så fulgte vi lysløype videre mot Frognerseteren. Med at det ble mørkere og tåka tettere, ble det også vanskelig å se hva det stod på skiltene men vi mente at vi gikk rett vei og da det dukket opp en parkeringsplass, pustet vi lettet ut. Men hvor var våre biler og hvilke p-plass var dette? 

I tåka hadde vi klart å ta feil løype for dette skulle vise seg å være p-plassen på oversiden av Frognerseteren mens vi hadde parkert på nedsiden ved Sportsplassen. 

Så skulle det likevel bli noe dramatikk denne fredagen.

Ca 28,5 km

 

#skitur #vinter #mosjon #nordmarka #friluftsliv

Flere bilder fra samme tur:Landevei; Favorittrunden….

9 februar 2015. Fortsatt litt øm i tærne etter HK-marsjen, møtte jeg Einar på Haraløkka for felles tur. Han hadde vært og svømt tidligere samme dag og det passet derfor bra med en rolig løpetur i “Favorittrunden”.


Haraløkka p-plass

Været var ok og det var ikke glatt. Ettersom vi hadde løpt en stund langs Generalen og Enebakkveien, kjentes bena bra og det gikk greit videre. Vi passerte Abildsø og fortsatte så langs Enebakkveien til Ryen hvor vi tar en gangvei til Manglerud. Her tar vi til høyre og følger Plogveien til Enebakkveien hvor vi svinger til venstre. Tar så samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom. Avsluttet med stigningsløp den siste biten hjem.


Favorittrunden, haraløkka-skullerud-abildsø-ryen/manglerud-abildsø-skullerud-haraløkka

ca 13,2 km

1:28

#løpetur #trening #mosjon 

 

 

 

Holmenkollmarsjen 2015

Med Terje, som dagen før hadde fått ordnet med startnummer, reiste jeg tidlig opp til Holmenkollen. Vi fikk parkert langs Holmenkollveien et stykke forbi Midstubakken, men rett i nærheten av bussen. Terje som forøvrig er turkompis, nabo og kollega, har tidligere deltatt i HK-marsjen mange ganger. Han har også mottatt “Statuetten” men, har fortsatt til gode å gå denne fra Sørkedalen etter at løpet ble flyttet dit i 2011.

Da bussen kom, ble den raskt fylt opp og så bar det avsted til Bogstad og Sørkedalen. Turen hit tok ikke lange tiden, og ca kl 07.45 var vi på plass. Vi gledet oss stort til dagens tur, for ikke bare var vi begge registrert med Sportsmanden som klubb, så skulle vi også begge to starte i pulje 15.

Det ble fort mye folk i området og det var mange som ivret avsted for oppvarming med og uten ski. Vi ruslet litt rundt for å kjenne litt på atmosfæren, hilste på flere av karene fra Rustad IL, og etter å ha snakket med Jan Olav om dagens smøreforhold osv., gikk vi så tilbake til vår plass der ski og annet utstyr stod.

Stor aktivitet var det i og rundt startområdet

Med minus 10-11 var det nokså kaldt, men Skiforeningen hadde satt opp flere bålpanner rundt om som vi kunne varme oss på. All honnør til Skiforeningen:)… og her har Birken noe å lære.

Tiden gikk allikevel fort og straks var det klart for eliten som sammen med pulje 1, skulle starte kl 08.15. Det ble opplyst at Øystein Pettersen hadde valgt blanke ski og skulle stake hele veien. Lykke til tenkte jeg, for dette ville bli tøft. Så smalt startskuddet og Øystein var førstemann forbi der vi stod.

Eliten har startet og pulje 1 følger like bak

…og hvordan det gikk med Øystein og de andre??… mer om dette her på Sportsmanden

Tiden gikk fort og etter å ha vært en tur nede ved elva for hvilke gang….vet jeg ikke….var det straks vår tur. Vi stilte oss opp ved siden av hverandre nokså langt fremme og var klare for start. To minutter til start ble det ropt og samtidig kom det et vindkast midt i mot. Denne var ikke kald eller sur, men en varm vind, akkurat som om noen hadde satt på en gedigen varmevifte…

Vi ønsket hverandre god tur og lykke til og så smalt startskuddet. Vi var enige om å gå sammen så lang det var mulig og etter å ha fulgt Sørkedalselva forbi Sandbråten og Skansebakken, la jeg meg inn bak og fulgte Terje tett videre. I lett kupert terreng ca 1 km, så fortsetter løypa videre på Gråseterveien. Det har gått greit hit, men det koster å tette luka da Terje nok har bedre gli. Ved Storbekkhytta som er første drikkestasjon, begynner løypa for alvor å stige mot demningen og Søndre Heggelivann. Terje som har en god dag, siger i fra og jeg må slippe.

På vei opp mot demningen og Søndre Heggelivann 

Foreløpig hadde vi ikke merket noe til vinden, men da vi nådde demningen og Søndre Heggelivann, møtte vi “Ole” som til de grader ville vise seg frem. Det blåste slik at briller ble helt nødvendig for siktens skyld.

Løypa fortsatte nå på Nye Heggeliveien forbi Bymyr og frem til Nordre Heggelivann hvor vi sklir ned bakken og ut på isen. Ute på isen møter vi igjen “Ole” og her var det han som regjerte. Han brysket seg med voldsomme vindkast og trofeene ble liggende langs løypa, for her lå det luer i alle regnbuens farger. Jeg staker så over vannet til neste mat-og drikkestasjon ved Heggelia.


Over Nordre Heggelivann til drikkestasjon ved Heggelia – 16 km

Hvor Terje befant seg i forhold til meg nå, visste jeg ikke, men vi var nokså nær hverandre på dette tidspunktet.

Fra Heggelia går løypa videre over Skamrek og inn i lett terreng mot Storflåtan. Været var strålende og jeg nyter turen videre. Vi staker over noen myrområder før vi kommer til elva og neste drikkestasjon ved Storflåtan. 


Mat-og drikke på Storflåtan – 21 km 

Fra Storflåtan vender nå løypa østover forbi Bleiksjøen. Løypa går i lett kupert terreng og etter en lengre nedkjøring mot Auretjernet, følges traseen til Langlia. Føret var varierende da det enkelte steder gled bedre enn andre steder, men sporene var gode, og det gikk greit. Etter å ha forsert noen stigninger, kom det så et langt strekk med lett terreng ned mot Langlia og ny mat-og drikkestasjon.

Etter å ha fylt på rikelig med mat og drikke, bar det avsted igjen. Stigningene opp mot Kveldsroshøgda koster og nytelsen er ikke lenger helt den sammen, men det er fortsatt mer å ta av…det bare går litt saktere. Løypa følger så et fint strekk over mot Knappaveien og så videre langs denne til Vestre Fyllingen. Her møter vi nok en gang “Ole” men, denne gangen kommer vinden skrått inn fra høyre og er ikke like plagsom. Det føyker allikevel nok snø til at sporene viskes ut og det glir dårlig, men så dukker neste mat-og drikkestasjon opp ved Fyllingen.


Vestre Fyllingen mot Østre Fyllingen


Mat-og drikkestasjon – Fyllingen 

Løypa krysser Østre Fyllingen og fortsetter over Smedmyra før den svinger til venstre inn i lettere terreng mot Sulutjern. Nokså sliten stabber jeg opp noen fiskebensbakker og mens jeg går, tenker jeg på neste mat-og drikkestasjon, der United Bakeries stod. Mulig det hjalp for plutselig var jeg oppe ved Appelsinhaugen og straks etter på Kobberhaugen.

Her spiste jeg brød med syltetøy og drakk en kopp lunken kaffe før jeg fortsatte videre. Det føltes nå mye bedre og jeg synes det gikk greit selv om farten nok ikke var særlig høy….

Humøret var for oppadgående og det gikk greit videre. Passerte Blankvannsbråtan og siste drikkestasjon på Tryvann, før jeg blid og fornøyd, skled avsted mot Holmenkollen. Det ble noen bakker opp og ned, men hva gjorde vel det da man over en bakketopp hadde hele Oslo fremfor seg. Herlig, sa jeg høyt i det jeg svingte inn på stadion og i mål.

Jeg gratulerte meg selv med gjennomført løp og godt fornøyd som jeg var, fikk jeg en til å ta et foto. 


Godt fornøyd med dagens løp

Jeg ble så sluset videre og med en pose fra United Bakeries under den ene armen og ski under den andre, ruslet jeg ned mot varmeteltet for å finne Terje.

Stor takk til Skiforeningen for at Holmenkollmarsjen ble så bra som det ble:). Løyper og spor hold godt hele dagen, servicen før og etter og ikke minst underveis på drikke/matstasjonene, var upåklagelig. Mange takk for denne gang!


Terje ringte og fortalte at han allerede var ved bilen. Vi ble enige om at han skulle plukke meg opp i krysset nedenfor Skiforeningen. Det tok litt tid og surt ble det, men du verden hvor gått det var å sette seg i en varm bil.

Vi var begge fornøyd med egne løp og Terje som likte den nye løypa fra Sørkedalen, oppsummerte som følger:

 “Denne gangen ble det HK marsj med kort betenkningstid for undertegnede, kjøpte startnr fredag og start lørdag morgen.

Hyggelig da å være to kollegaer/ naboer som startet i samme pulje.

Etter en iskald lang ventestund startet vi kl 9:25 og bakkene til Heggelivann ble greit forsert i rolig tempo, langt igjen til mål?.

Ved demningen smalt nordvesten i ansiktet og vedvarte en stund, men inne i skogsområdene var det bare et og annet kraftig vindkast.

Bra spor, bra ski og en lang og slitsom tur, omtrent like tøff som Birken.

Ved målgang ventet bakervarer og andre godsaker, hyggelig avslutning.

Fin tur med godt selskap!”

TN

Takk det samme, Terje:)

Ca 54 km

 For resultater m.m. se  

 

4396 Terje Nilsen – Sportsmanden 54 km M55-59 4:58:22

4390 Arvid Mathiesen – Sportsmanden 54 km M50-54 5:18:51

#skitur #nordmarka #holmenkollmarsjen #skiforeningen #turrenn #sportsmanden

 

Landevei; Vestmarkvn -Tanumplatået…..

4 februar 2015. Som en av de siste forberedelser til Holmenkollmarsjen lørdag 7 februar, hadde jeg i dag tatt med joggesko for trim i arb.tiden. Hadde tenkt meg en tur langs sjøen rundt Hennie Onstad senteret og Veritasparken, men i det flotte været, valgte jeg heller en tur i høyere områder mot deler av Vestmarka og Tanumplatået.

Fra Sandvika fulgte jeg Sandvikselva et stykke, før jeg fortsatte langs Slependveien og Gml.Tanumvei. Forholdene var bra og det var ikke glatt noen sted. Med sol og blå himmel var det bare å nyte turen videre. Jeg passerte Tanum skole og fortsatte så videre langs Vestmarkveien til Nordre Hole. Her tok jeg av fra veien og fulgte så en sti/vei innover Tanumplatået og Stovivann. Her sier nok bilder mer enn ord;


Fra Vestmarkveien og innover Tanumplatået

Øvre Ringi gård 


Utsikt mot Stovivann. 


Det var magisk på Tanumplatået i dag – Vestmarka


her følger jeg brøytet vei mot Butterud gård. Kolsåstoppene (nordre – søndre) i bakgrunn

Gml. hus langs sti

Fra Butterudveien tok jeg opptråkket sti forbi et gammelt hus, før jeg kom ut på vei ved Søndre og Nordre Stovi. Jeg fulgte Gml.Jahrenvei videre forbi nedre-og øvre Horni og svingte så til høyre i neste veikryss og inn Horniveien.

Horni gård – Søndre Kolsåstopp

Denne gikk bratt nedover og litt glatt var det, men jeg kom meg greit ned til Ringeriksveien/Skuiveien hvor jeg tar til høyre. Ved passering av Kirkerudbakken, øker jeg farten den siste biten (ca 3,5 km) tilbake til Skattens hus. En flott tur over Tanumplatået.

Ca 15,1 km

1:34

#løpetur #trening #mosjon #vestmarka

 

Østmarka; Klokkerud – Sør-Elvåga – Deledalen….

2 februar 2015. Møtte Einar på Haraløkka for felles skitur. Med minus 3-5 og V40 under skia, satte vi avsted mot Bråten. I nysatte “trikkeskinner”, staket vi inn til Bråten og ut på Nøklevann. Her var det oppgåtte spor som vi fulgte over til Katisa og Katismyra. Etter å ha satt på hodelykta, fortsatte vi over Ødegårdssletta, forbi Ødegården og opp til Høyås. Med så fine forhold som nå, var det bare og “nyte” turen der vi nå skled forbi Ødegårdsmåsan og ned til Langvannsbekken. Her tok vi til høyre og vel over Langvann, suste vi ned til Smørhullet og Klokkerud.

Vi fulgte løypa videre utover mot Tretjerna og Eriksvann ett stykke, før vi i neste kryss, tok en Gml. løype ned og ut på Sør-Elvåga. Vi staket over vannet på langs til El-Paso og Petersbråtan. Her skled vi ut på Nord-Elvåga og satte så kursen mot Tangen og Deledalen. Sporene var delvis føyket igjen, og med vinden midt i mot, ble det litt surt innen vi nådde land og Deledalen. Her i fra, fulgte vi Elvågaveien til lysløypa mellom Mariholtet og Vallerud.


Løypekryss Mariholtet-Vallerud

I like fine spor suste vi nedover og over demningen til Mariholtet. Tok så lysløypa videre mot Hestehullet og Sleppa. Til en forandring tok vi til høyre mot Sarabråten og ned til nordenden av Nøklevann. Her skled vi ned skrenten og ut på isen. Det var ingen spor (hadde føyket igjen) men, det gikk greit videre og ikke lenge etter var vi tilbake på Bråten og Haraløkka. En flott tur i marka der forholdene nå er svært gode.

23,7 km

#østmarka #trening #mosjon #skitur

“Tour de Finance” med joggesko fra Sandvika

28 januar 2015. I og med at det i dag skulle være en politisk streik mot endring av Arbeidsmiljøloven og at NSB m.fl. skulle stanse all trafikk, nyttet jeg anledningen til å ha med tøy for å løpe hjem. Og ca kl.13.30, var jeg ferdig skiftet og klar for tur. Planen var å ta sykkelveien vestfra og inn til Aker Brygge. Været var ok, men overhengende fare for regn.


Klar ferdig gå?..Tour de Finance med joggesko

“Sykkelveien vestfra inn til Aker Brygge i Oslo kalles gjerne <<Tour de Finance>>, mer om denne her: Sporstmanden.no “

Fra Sandvika fulgte jeg Sandviksveien et stykke, før jeg krysset E 18 og fortsatte på en gangvei videre forbi Solvikbukta og Blommenholm båtforening. Det var svært glatt enkelte steder og uten pigger, gjaldt det å være forsiktig. Jeg fortsatte på Sandviksveien langs E 18 forbi Høvik kirke til Høvik st. Her i fra, fulgte jeg Markalleen (mye is og svært glatt) ? og Kveldsroveien til nye Stabekk st., og Gml.Drammensvei-Prof.Kohts vei til Lysaker.


“Tour de Finance” fra Lysaker

Fra Lysaker startet liksom “Touren” skjønte jeg, for nå endret forholdene seg vesentlig. Her i fra, var det ikke is noe sted ei heller så mye som et sandkorn var å se, og det var bare å nyte turen videre. Etter å ha passert Sjølyst og Skøyen, begynte det å regne og langs Frognerstranda blåste det sur vind midt i mot, men det gikk greit foreløpig og ikke lenge etter var jeg ved «Tourens» ende ved lyskrysset på Tjuvholmen. Se bilder under:

 


Bestumkilen-Sjølyst


Frognerstranda med Kongen-Dronningen og Bygdøy museum i bakgrunnen


Her ved Tjuvholmen ender «Tour de Finance»

Fra Tjuvholmen og Aker Brygge, fortsatte jeg mot Operaen langs Rådhusgata. Det regnet nå ganske mye og det ble kaldt på føttene i og med at skoene var gjennomvåte. Jeg knyttet nevene og vannet piplet ut av hanskene. Det føltes bedre for en stund, men så ble det vått igjen og med knyttede never fortsatte jeg videre.

 


Barcode – Bispegata

Langs Bispegata passerte jeg Barcode og Middelalderparken før jeg fortsatte langs St.Halvardsgate og opp til Galgeberg. På gangveien forbi Vålerenga kirke og langs Alnaelva, var forholdene ikke i nærheten av hva de var på «Touren», for her var det mye vann og is.

 


Statens veivesen på Bryn

Vel oppe ved Bryn og Østensjøveien, var det bedre og det gikk greit videre. Fortsatt regnet det mye og jeg knyttet stadig nevene der jeg nå fulgte langs Østensjøveien. Jeg krysset denne etter rundkjøring og gikk så opp bakken forbi Skøyenåsen skole til Håkon Tveters vei. Fra Oppsal fulgte jeg Østmarkveien til Generalen og deretter opp Olav Nygårds veg. På den siste biten forbi Snapper`n, var det så glatt at skøyter hadde vært ok, men jeg kom meg over. Og innen jeg var hjemme, så begynte det jammen å sludde også. Uansett vær og føre, så er dette en fin tur. Kan anbefale «Tour de Finance» om du ikke har prøvd denne før.  

Ca 23,9 km

2:28

#landevei #mosjon #løpetur #trening #trim

Flere bilder fra samme tur:


Solvikbukta


Aker Brygge


Operaen