Østmarka; Klokkerud – Sør-Elvåga – Deledalen….

2 februar 2015. Møtte Einar på Haraløkka for felles skitur. Med minus 3-5 og V40 under skia, satte vi avsted mot Bråten. I nysatte “trikkeskinner”, staket vi inn til Bråten og ut på Nøklevann. Her var det oppgåtte spor som vi fulgte over til Katisa og Katismyra. Etter å ha satt på hodelykta, fortsatte vi over Ødegårdssletta, forbi Ødegården og opp til Høyås. Med så fine forhold som nå, var det bare og “nyte” turen der vi nå skled forbi Ødegårdsmåsan og ned til Langvannsbekken. Her tok vi til høyre og vel over Langvann, suste vi ned til Smørhullet og Klokkerud.

Vi fulgte løypa videre utover mot Tretjerna og Eriksvann ett stykke, før vi i neste kryss, tok en Gml. løype ned og ut på Sør-Elvåga. Vi staket over vannet på langs til El-Paso og Petersbråtan. Her skled vi ut på Nord-Elvåga og satte så kursen mot Tangen og Deledalen. Sporene var delvis føyket igjen, og med vinden midt i mot, ble det litt surt innen vi nådde land og Deledalen. Her i fra, fulgte vi Elvågaveien til lysløypa mellom Mariholtet og Vallerud.


Løypekryss Mariholtet-Vallerud

I like fine spor suste vi nedover og over demningen til Mariholtet. Tok så lysløypa videre mot Hestehullet og Sleppa. Til en forandring tok vi til høyre mot Sarabråten og ned til nordenden av Nøklevann. Her skled vi ned skrenten og ut på isen. Det var ingen spor (hadde føyket igjen) men, det gikk greit videre og ikke lenge etter var vi tilbake på Bråten og Haraløkka. En flott tur i marka der forholdene nå er svært gode.

23,7 km

#østmarka #trening #mosjon #skitur

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top