Østmarka; Nøklevann – Rundtjern – Haugerud…..

26 oktober 2015. Einar og jeg møttes på Haraløkka for felles tur og siden klokka var blitt justert siden sist, var det nå helt uaktuelt med stiløping. Heldigvis er det bra med lysløyper i Østmarka og her er mulighetene mange. Planen ble derfor en tur i lysløypa mot Haugerud og tilbake inkl. Nøklevann rundt.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Rustadsaga og Løkka, før vi fortsatte innover langs veien til Katisa og Trekanten. Det er først de to siste årene at det har vært lys langs veien mellom Rustadsaga og Ødegården. Før denne veien ble lyssatt var det litt skummelt da man ofte var nær ved å kollidere med møtende som kom uten lys.

Det gikk greit videre og ved Bremsrud hilste jeg på Olav og Anita som var ute og gikk kveldstur. Ved Sleppa tok til venstre mot Sarabråten og deretter langs vannet til veikryss i nordenden av Nøklevann.


Nøklevann – Bremsrud  (gml: foto)

Her tar vi til høyre opp Rundtjernbakkene og forbi Rundtjern, før vi i neste kryss, fortsetter mot Varmesentralen på Haugerud. Her i fra, tar vi vei uten lys (ca 500 m) oppover til lysløypa ved Appelsinhaugen, før vi tar samme vei tilbake til Nøklevann. Denne gangen tar vi til høyre mot Korketrekkeren, Ulsrudvann og  tilbake til Haraløkka.


Appelsinhaugen – Hellerudtoppen  (gml: foto)

Ca 14,7 km

1:41

 #østmarka #nøklevann #oslomarka #mosjon #løpetur

Lørenskog Halvmaraton – 2015

24.10.2015. Fra p-plassen hadde jeg følge med Trond Olav og Bjørnar mens vi ruslet mot Fjellammarhallen for å hente startnummer. Vi var tidlig ute og hadde derfor god tid, vi skravlet litt om vær og vind osv., før jeg etter å ha tatt ett bilde eller to, ruslet ut for oppvarming.

Fjellhammerhallen, henter startnummer

Jeg jogger rolig bortover gangveien, over brua og videre oppover langs Sykehusveien ett stykke, før jeg ved Lørenskog brannstasjon vender og tar samme vei tilbake. På brua merker jeg at det er litt vind og at denne vil komme midt imot langs Sykehusveien til Knatterudkrysset og kanskje også langs Nordliveien, før løypa svinger inn Gamleveien mot kirken.


Oppvarming – over gangbrua

Ved Fjellhammarhallen treffer jeg Ole Martin som kunne fortelle at han skulle være servicemann akkurat som han var det i fjor på samme sted ved kirken. Herlig sa jeg og tenkte på hvor bra dette hadde vært i fjorårets løp da det ble ny pers

Tiden gikk fort og det nærmet seg start, men før det, hadde jeg blitt enig med klubbkompis Ole Kristian, om at jeg skulle henge på ham så lenge som mulig. Hans plan var å holde et skjema til 1:43-1:44 – noe som ville bety ny pers for meg. Vi stilte oss opp midt i feltet og var klare for start.


Klar for start i Lørenskog Halvmaraton – 2015

Startskuddet smalt og så var vi i gang. Feltet strakte seg raskt ut og mens jeg enda var på brua, så jeg at de raskeste allerede var på vei bortover langs Sykehusveien. Det gikk greit fra start og jeg fant meg til rette bak ryggen til Ole Kristian mens vi løp langs Sykehusveien mot Knatterudkrysset. Vind imot var ikke så ille og langs Nordliveien var den knapt merkbar. Langs Gamleveien ble vi liggende i en gruppe og med Ole Kristian foran og meg bak, var det bare å henge på. Og slik fortsatte den første runden.


Ole Kristian og jeg – side om side (foto: Bjørn Hytjanstorp – Kondis)

På vei under gangbrua for neste runde, spør jeg Ole Kristian om hvordan vi ligger an. Vi er på “skjema” sier han, og så overtar jeg føringen for å ta min del av jobben. Vinden imot varierer, men er ikke sjenerende og det går greit videre. Vi passerer Ole Martin som kommer med oppmuntrende tilrop og straks etter, er vi på vei opp Nordbyhagen (sykehusbakken) for andre gang. Og i det vi er i gang med den tredje runden, har Ole Kristian overtatt føring.

Jeg henger på som best jeg kan, men merker at det går tyngre og på vei opp mot kirken, sliter jeg med å holde følge og må gi noen meter. Heldigvis står Ole Martin klar med drikke og jeg heller i meg noen slurker, før jeg tar opp jakten på Ole Kristian. Jeg nærmer meg sakte og var neste ajour da vi skulle opp Nordbyhagen, men her må jeg igjen se at han får noen meter. Bakken var tyngre enn sist og vinden imot gjorde sitt til at det ble tungt, men jeg kom meg over og på vei nedover for siste runde, så jeg Ole Kristian sige ifra.

Vel i gang med siste runde var jeg godt fornøyd med at det var nettopp «siste runde» og inspirert av dette samt at jeg passerte noen løpere, begynte jeg å glede meg til slutten. Nok en gang stod Ole Martin klar med drikke og etter å ha tømt i meg Cola og takket for hjelpen, var det bare å gyve løs på den siste biten til mål. Muligens klarte jeg å øke farten noe for Ole Kristian var ikke lenger foran enn at om han fortsatt holdt skjema så var ny pers innen rekkevidde. Opp Nordbyhagen for siste gang ble tungt med vind midt i fleisen og det føltes som at bakken aldri tok slutt, men etter å ha passert 20 km kviknet jeg til og økte farten nedover mot brua. I øyekroken skimter jeg Ole Kristian på den andre siden av veien idet jeg svinger opp på brua og jeg tenker at dette skal jeg klare. Jeg spurter så godt jeg kan og vel i mål er jeg godt fornøyd med gjennomført løp. 

Jeg takker Ole Kristian for drahjelp underveis for med tiden 1:45:42 ble det ny pers med snaue 2 min. Selv takk sa Ole Kristian som også var fornøyd med gjennomført løp. Og selv om det for ham ikke ble ny pers., så ble det allikevel en flott bronsemedalje i KM-Oslo. Gratulerer!


KM-medalje til Ole Kristian og ny PB på meg.(foto: Ingrid Brastad)

Etter å ha tatt farvel med Ole Kristian og takket for en fin dag, ruslet jeg inn i hallen for å overvære premieutdelingen. Her treffer jeg tre kjente karer fra Follotrimmen. Vi oppsummerer løpet. Og så er det klart for premieutdeling. For i tillegg til at løpet inngår som 1.løp Vinterkarusellen på Romeriket, så er løpet også KM for Akershus og Oslo for seniorer og veteraner.

Morten Gammelsæter løp 5,9 km og vant sin klasse (nr 2 totalt

Roger Thompson sølv i KM-Akershus

Steinar Lien sølv i KM-Akershus


Fra venstre; Morten, Roger og Steinar. Gratulerer!


Seierspallen damer og herrer – Lørenskog Halvmaraton – 2015

 Ca 21,1 km

1:45:42

RESULTATER

Mer om Lørenskog Halvmaraton kommer på SPORTSMANDEN

#løp #lørenskoghalvmaraton #mosjon #trening 


Ny pers. Well done! Og mange takk til Ole Marin som servet drikke.

 

Sandvika – Skui Idrettspark….

21 oktober 2015. Trim i arb.tiden. Siden det bare er noen dager til Lørenskog halvmaraton, hadde jeg planlagt en slags test i tilnærmet lik løype. Av flere alternative ruter som Lysaker tur-retur eller Holmen, valgte jeg denne gangen å ta turen til Skui. Litt også fordi er lenge siden jeg hadde tatt nettopp den turen. 

Været var ikke som best da det regnet og med litt vind, ble det nokså ufyselig, men greit nok. Fra Sandvika fulgte jeg gangvei ett stykke, før jeg krysset Sandvikselva og fortsatte langs denne. Jeg passerte Franzefoss Kalkemølle og Kirkerudbakken. Tempo var ok, men det gikk tyngre enn jeg hadde trodd. Etter ca 6,8 km var jeg oppe ved Skui Idrettspark – et flott anlegg.


Skui Idrettspark; den gamle Skuibakken er ikke lenger i bruk, men det er mange andre aktiviteter her i Skui Idrettspark. Her finnes flere fotballbaner samt et par sandvolleybaner. Om vinteren er det stor aktivitet her med lysløyper og preparerte skispor. Lokalt idrettslag – IL Jutul 

Etter å ha tatt noen bilder og fått igjen pusten, setter jeg kursen tilbake samme vei som jeg kom. Det kjennes bedre på returen og alt i alt, så er jeg fornøyd med gjennomført test.

Ca 13,6 km

1:10 

#trening #mosjon #løpetur

Østmarka; Lutvann rundt…..

19 oktober 2015. Møtte Einar på Haraløkka for felles trening og denne gangen, var det han som hadde valgt tur – Lutvann rundt. Lutvann rundt er en krevende tur og siden vi ikke skulle ha med lys og at det kom til å bli mørkt, valgte vi å ta runden mot klokka.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei forbi Ulsrudvann og Korketrekkeren, før vi ved Nøklevann tar til venstre og fortsetter i rød løype innover mot Lutvangen. I sørenden av vannet, tar vi blå sti til høyre over Lutåsen på østsiden av vannet. Underlaget er for det meste ok, men mye løv enkelte steder gjør at det er lett å snuble og på vei ned til Lut i nordenden av vannet, er vi svært forsiktige.


Lutvann sett mot sør fra Lut – Østmarka

Fra Lut følger vi Lutveien ett stykke, før vi ved Fagerholt tar blå sti videre. Det går nokså greit, men enkelte steder er det vanskelig å se blåmerkene ettersom mørket faller på og vi er nær ved å ta feil flere ganger.

I neste stikryss, tar vi til høyre mot Rundtjern og lysløypa. Vi kommer oss greit ned skrenten uten uhell, og vel nede, fortsetter vi i lysløypa mot Oppsal/Trasopp. Mørket til tross, så tar vi en turvei fra bommen og videre mot Unnarennet, før vi følger Hellerudveien, Generalel og Olav Nygards veg til Haraløkka. En flott tur rundt Lutvann og siste tur på sti uten lys.

Ca 12,5 km

1:47 

#østmarka #oslomarka #mosjon #løpetur #trening

Østmarka; Askevann (Askvann)

Askevann (Askvann) ligger nord for p-plassen ved Sandbakken. Fra p-plassen går det en Natursti rundt vannet. Det er gode fiskemuligheter rundt hele vannet. Godkjent bålsted nordøst for vannet. 


Både løype og Natursti starter på p-plassen ved Sandbakken


Askevann – Østmarka


godkjent bålsted nordøst for vannet


her er det også gode fiskemuligheter


Askevann (Askvann) – Østmarka

God fornøylese!

#østmarka #oslomarka #friluftsliv

 

 

Østmarka; Mariholtet


Mariholtet; serveringssted vest for Fri-Elvåga. Er et sentralt veikryss for veiene mot Oppsal/Skullerud, Ellingsrud, Haukåsen og over demningen mot Losby/Vallerud. Gamlestua, som fortsatt er rød, står sør for der Mariholtet ligger i dag og disponeres av Bymiljøetaten. Fra 1965 til nybygget ble åpnet i 1971 ble det drevet servering i regi av Oppsal Idrettsforening i den lille stua. I 1971 stod det nye Mariholtet ferdig med stor kafeteria og bolig for stedets bestyrerfamilie. Eier er Oslo Kommune.

www.mariholtet.no

fakta; Østmarka fra A til Å

Østmarka; “Deledalsrunden” fra Haraløkka….

13 oktober 2015. Ettersom jeg var tidlig hjemme fra seminar (2 dager) og at været var så flott, brukte jeg ikke lang tid på å bestemme meg for en tur ut i marka. Og straks etter var jeg ferdig skiftet og klar for tur.

Fra Haraløkka fulgte jeg grusvei til Rustadsaga og Løkka, før jeg svingte rundt “hetsehagen” og ned til Hullet. Her tar jeg til venstre og løper opp bakken til Fjellstad og videre. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å ta Nøklevann rundt motsatt vei, men da jeg passerte Katismyra, bråbestemte jeg meg for å ta “Deledalsrunden” eller Nord-Elvåga rundt. 

Jeg løper hele veien opp forbi Ødegården til Høyås og så videre til Ødegårdsmåsan. Pulsen var høy, men den roet seg raskt på vei nedover mot Langvannsbekken og Petersbråtan.


Sør-Elvåga – El Paso – Østmarka

Jeg krysser over El Paso og tar samtidig noen bilder, før jeg fortsetter på sti langs Nord-Elvåga til Deledalen. Det er to alternative stier langs vannet, men på grunn av mye vann i Elvåga, må man ta “sti ved høy vannstand”, og dermed bærer det opp skrenten. Heldigvis er det trapper i det bratteste partiet.

 
“Sti ved høy vannstand” – Nord-Elvåga 

Fra Deledalen går det greit og jeg følger den nokså medtatte Elvågaveien etter mye regn- og vann tidligere i høst, men som nå er under utbedring av Lørenskog kommune. I neste veikryss tar jeg til venstre og følger lysløypa (Vallerud – Mariholtet) over demningen til Mariholtet. Her i fra, tar jeg lysløypa til Sleppa, Sarabråten og Ulsrud, før jeg avslutter turen med stigningsløp til Haraløkka og hjem.

Ca 16,2 km

1:44

#østmarka #oslomarka #friluftsliv #løpetur #mosjon

Se mer om NVR (Nøklevann rundt) på Sportsmanden og Bøler IF Friidrett 

Flere bilder fra samme tur følger:


Nord-Elvåga sett fra Petersbråtan 


El Paso – sundet mellom Sør og Nord-Elvåga 


sti langs Nord-Elvåga mellom El Paso og Deledalen 


Nord-Elvåga – Tangen 


Nord-Elvåga – Deledalen

Østmarka rundt med joggesko….

Lenge har jeg tenkt å ta en real tur med joggesko i Østmarka og da særlig en tur jeg flere ganger har gått på ski. Og da sjansen bød seg en dag, var jeg ikke sen om å klargjøre for en slik tur. Jeg var ivrig etter å komme avsted og med mat og drikke i sekken, satte jeg avsted fra Haraløkka ca kl 07.45. Det var ikke mer enn såvidt blitt dagslys og en slags soloppgang synes der langt mot øst.

Fra Haraløkka fulgte jeg grusvei til Sarabråten og Sleppa, før jeg fortsatte innover til Mariholtet. Det var litt kjølig og skarp luft, men kaldt var det ikke. Og siden jeg var så tidlig ute, håpet jeg etterhvert å se snurten av dyr, men sjansen for å se ulv er nok liten tenkte jeg. Jeg krysset over demningen og fulgte blå sti opp to skrenter, før jeg fortsatte på grusvei (lysløypa mellom Mariholtet og Vallerud). I neste veikryss holder jeg til høyre og straks etter er jeg ved Knuttjern. Det er ikke så lenge siden Einar og jeg hadde en tur nettopp hit, men denne gangen skulle jeg videre. Jeg krysset bekken og fortsatte i rød løype ett stykke, men tok så en umerket sti videre og etter å ha passert under kraftledningene, kom jeg frem til Skullerudtjern.


Skullerudtjern – Østmarka; lite vann sørøst for Knuttjern. I 1938 ble det drevet sagbruksvirksomhet ved vannet. Lørenskog jeger- og Fiskeforening, drifter og vedlikeholder en natursti som kalles <<Veidemannstien>>  med poster. Bl.a. en modell av et vannhjul som ligger langs stien. Stien går mellom Skulerud og Skullerudtjernet. (Østmarka fra A til Å)

Etter å ha tatt noen bilder av dette flotte tjernet, fortsetter jeg i <<Veidemannstien>> og like etter dukker denne posten opp…


…modell av vannhjul

Jeg passerer flere poster underveis, men tar meg ikke tid til å lese dem alle og straks er jeg på en skogsvei som jeg følger frem til Skulerudstua. Her tar jeg meg noe mat og drikke samt flere bilder, før jeg fortsetter langs veien forbi Våler til Losbyveien.


Skulerudstua


Skulerudstua – Østmarka – Lørenskog; våningshuset som står her i dag er satt sammen av to bygninger, den eldste er muligens så gammel som fra 1669, og er av de få gjenværende 1600-talls trebygningene i Akershus og muligens de eldste våningshuset i Lørenskog. (østmarka fra A til Å)

Langs Losbyveien går det greit videre til Losby Gods og Losby Besøksgård. Det er fortsatt tidlig og ikke så mange ute enda, men hestene er på plass.


Losby Besøksgård – Østmarka – Lørenskog

I og med at det ikke er så lenge siden kona og jeg var på tur i dette området ( se link HER), droppet jeg bilder, og satte heller kursen innover mot Mønevann og Gapahuken. Underveis passerer jeg Malmeren. Et lite vann vest for Fløyta. Malmeren skal være ett av de dypeste vannene i Østmarka.


Malmeren – Østmarka

Foreløpig har det meste av veien vært på grus, men fra Gapahuken til Vangen venter et flott stiparti gjennom reservatet. Og har jeg ikke sett ulven før, så er kanskje sjansen størst i dette området. 


Stikryss ved Gapahuken – Østmarka

Fra stikryss velger jeg blå sti mot Tonevann og Vangen. Det er flott i denne delen av marka og jeg nyter turen videre. Underlagte er for det meste bra og det går greit videre. Jeg speider til alle kanter og sansene er i helspenn og derfor skvetter jeg når det rasler like ved. Hva var det tenkte jeg og skvetter igjen da en svart fugl flakser i været. Jammen er du lettskremt sa jeg til meg selv mens jeg fortsatt videre over Vesle Tonekollen og ned til Tonevann. Det er vakkert her ved Tonevann og jeg bare måtte ta noen bilder.


Tonevann – østmarka, nordvest for Mosjøen

Her i fra, følger jeg Flyktningeruta over Pølseberget til Vangen.


Vangen Sportsstue – er Skiforeningens storstue i Østmarka

Her på Vangen var det liv og røre da det var skoleelever som var på dagstur. Det er både hyggelig og fint å se at marka blir brukt av skolene i nærområdet til Østmarka. Jeg tar meg en rask pause med drikke, før jeg setter avsted langs grusveien til Skjelbreia. Hadde planlagt å ta en lengre matpause i løypekrysset ved Vesle Skelbreiavann.


Skjelbreia; tidligere plass under Rausjø Bruk og skjenkestue for plankekjørerne på plankeveien som gikk forbi. Skjelbreia eies av Oslo kommune og har blitt disponert av Oslomarka Trekkhundklubb siden 1965. Klubben driver servering i helgene i vintersesongen i nystua som ble bygd på 1980-tallet. (Østmarka fra A til Å)

I det jeg passerer Skjelbreia, starter først en hund å ule og så den neste osv., og så var hele hylekoret i gang. Jeg grøsset litt med tanke på at lyden ikke var helt ulik en ulveflokk, men heldigvis roet dette seg da jeg fortsatte langs Store Skjelbreiavann og frem til løypekrysset. Her kunne jeg riste løs og sammen med matpakka, unnet jeg meg en cola som smakte fortreffelig.


Løypekryss ved Vesle Skjelbreia – Østmarka

 Jeg hadde ikke bestemt meg for om jeg skulle ta sti mot Eriksvann og Sør-Elvåga eller mot Tømmerholtjern, men det var det nye Dølerud som fristet og derfor valgte jeg sti til Tømmerholtjern og Sandbakken. Tømmerholtjern er et flott vann og etter flere bilder, fortsetter jeg mot Sandbakken.


Tømmerholtjern – Østmarka

 


Sandbakken sportsstue – Østmarka

Jeg droppet å dra innom Sandbakken denne gangen og fortsatte derfor langs veien videre ned til p-plassen. Her er det tatt ut mye tømmer som ligger i svære stabler på p-plassen. Jeg har en gang tidligere tatt veien om Askevann, men da kom jeg motsatt vei. 


P-plassen ved Sandbakken

Siden det ikke er blå sti videre mot Askvann, hadde jeg ikke annet valg enn å følge rød løype. Og helt til nå var jeg tørr på bena, men her var det stedvis nokså vått og det var heller ikke til å unngå å bli våt. Så lenge man ikke fryser eller blir kald er det allikevel ok.


Askevann (Askvann) – Østmarka; ligger nord for p-plassen ved Sandbakken. Natursti rundt hele vannet og en godkjent bålplass nordøst for vannet.

Jeg følger sti langs vannet da jeg treffer på en kar som står og fisker. Vi slår av en prat og da jeg spør om han hadde fått noen fisk, så svarte han at middagen lå i sekken (4 ørret) og at denne var tatt i Rundvann i løpet av natten. Jeg skjønte at dette var en “markatraver” som var godt kjent og hadde jeg ikke sagt at jeg måtte videre, så hadde vi nok pratet enda.


En hyggelig kar jeg møtte ved Askevann

Jeg hadde tenkt meg videre til Dølerud, men siden det var ventet helikopter dit med utstyr til hytta, valgte jeg heller å fortsette i rød løype til løypekryss ved Spinneren. Her satte jeg så kursen mot Svartkulp.


Rød løype mot Svartkulp – Østmarka


Svartkulp – Østmarka, vann mellom Trollvann og Dølerud.

Fra Svartkulp går det umerket sti i alle retninger, men jeg finner en som går den veien jeg vil og straks kommer jeg innpå blå sti mellom Dølerud og Sølvdobla. Vel ute på grusveien, tar jeg til høyre og følger denne mot Østmarkkpl. og Rundvann. Vannet er som speil og jeg tar flere bilder.


Rundvann – Østmarka

Det går greit, men begynner å kjenne at det har gått noen timer. Jeg er nøye med drikke og tar stadig noen slurker så også her ved Rundvann før jeg følger blå sti delvis rundt vannet og videre over Skullerudåsen og Fjellstadbakken. Vel nede (steinrøysa) langs Fjelstadbakken, fortsetter jeg i lysløypa mot Rustadsaga, men ved Fjelstadmyra tar jeg en tur bort til Fjelstaputten.


Fjelstadmyra/Fjelstadputten; myr med lite tjern mellom Katisa og Fjelstad.

Etter et bilde eller to, tar jeg blå sti fra Fjeldstamyra til hestehagen ved Løkka og Rustadsaga.


Rustadsaga – Østmarka.

Jeg går opp Rustadsagabakken og løper over Skredderløkka, før jeg er tilbake på Haraløkka. En herlig langtur i Østmarka, og om det ikke var hele Østmarka rundt, så føltes det i alle fall slik. Og kanskje ser jeg ulv neste gang.

ca 42 km

5:40

#østmarka #oslomarka #friluftsliv #mosjon #tur #utno #trening

Flere bilder fra samme tur:


Østmarka rundt markert i kart ca 40-42 km

Mariholtet – Nord-Elvåga – Fri-Elvåga


Knuttjern


Skulerudtjern


Tonevann


TømmerholtjernAskevann


Skullerudtjern – Østmarka


Fra Skulerudstua forbi Våler til Losbyveien


Gapahuken – Østmarka


Pølseberget ved Vangen – Østmarka


Nystua på Skjelbreia – Østmarka


Beverhytte i myra ved Sjelbreia – Østmarka


Store Sjelbreiavann – Østmarka


Godkjent bålplass ved Askevann (Askvann) – Østmarka

Østmarka; 10 vann i nærområdet….

5 oktober 2015. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Og siden jeg har tenkt å lage en ny kategori til Turogtrening “Vann i Østmarka”, hadde jeg tenkt ut en tur der vi skulle innom 10 vann. Det er mange vann i Østmarka både små og store, men denne turen, skulle gå mest mulig i nærområdet mellom Rundtjern i nord og Rundvann i sør.

Fra Haraløkka satte vi kursen mot Ulsrudvann og Østmarksetra. Her på p-plassen, var det artig å se igjen “gamle kara” fra Oppsal med Pål Bye i spissen der de gjorde seg klare for dagens tur. Disse aktive karene ser vi rundt omkring med jevne mellomrom.

Fra Østmarksetra følger vi rød løype- og blå sti til Katteputten og Skøyenputten. Det var noe vått enkelte steder, men ellers greie forhold.

  

Katteputten – Østmarka


Skøyenputten er et vann med stemning, like innenfor bebyggelsen på Oppsal og Trasop – et typisk Østmarka-vann.

Fra Skøyenputten tar vi blå sti sørover ett stykke, før vi skråner over åskammen til blå sti langsmed Solbergvannet. I neste stikryss, tar vi til høyre mot Solbergvann og Rundtjern.


Rundtjern – Østmarka  (gml: foto)

I og med at det er vindstille, er vannet som et speil og det er fantastisk flott. Vi følger lysløypa nedover Rundtjernbakkene til Nøklevann, før vi fortsetter til Sarabråten og Sleppa. Underveis hilste vi på Per Inge som kom motsatt vei. Ved Sleppa fortsetter vi til Hestehullet. Her tar vi blå sti over Slettfjellet. Og når underlaget er så bra som nå, så nyter vi turen videre til Høyås.


Blå sti over Slettfjellet – Østmarka

Fra Høyås tar vi skogsvei til Ødegårdsmosen, før vi fortsetter på blå sti til Langvann. Vi følger vannet på vestsiden til løypekryss hvor vi svinger til høyre. Her følger vi løypa forbi Gudbrandsdalen, over Breidåsen og Trolldalen, før vi tar til venstre mot Smalvann. Vi følger sti langs vannet forbi OFA-hytta, før vi tar til høyre og fortsetter på Flyktningeruta til Rundvann.


Rundvann – Østmarka (foto – av nyere dato)
 

Fra Rundvann tar vi blå sti over Skullerudåsen mot Fjellstad. Det begynner å bli mørkt og det gjelder å være forsiktig. Einar og jeg skravler ofte mens vi løper, men da vi nærmet oss Fjellstadbakken, hørte vi mange stemmer. Hem tenkte jeg, før jeg sa til Einar at dette er nok karene i Rustad IL. Og ganske riktig, for da vi kom ut på «steinete» vei fra blå sti, møtte vi hele gjengen fra «turrenngruppa». Disse hadde trent spretten Skigang og Elghufs i Fjellstadbakken. Jeg hilste på Bernt og Dennis i det jeg passerte og det var gøy å rope «løype» slik at vi kom lettere frem.

Einar og Jeg fortsatte i lysløypa mot Rustadsaga mens karene i «turrenngruppa» svingte til venstre mot Hullet og Skullerudstua. Det var nå blitt så mørkt at det var så vidt vi kunne skimte Fjellstadputten som var vann nr.10 på denne turen. Vi gikk opp Rustadsagabakken og videre over Skredderløkka, før vi var tilbake på Haraløkka. Vi var begge enige om at det hadde vært en flott tur og helt på «håret» uten lys.

Ca 17,7 km

2:25

#østmarka #stiløping #oslomarka #mosjon #friluftsliv

Sandvika – Nesøya – Brønnøya….

30 september 2015. Trim i arb.tiden. Fra Skattens hus tok jeg veien om Rådhuset før jeg krysset Sandvikselva og fortsatte utover langs E 18 og Drammensveien til rundkjøring ved Slependen. Og siden jeg hadde tenkt å ta en runde på Nesøya, så fulgte jeg grusvei langs sjøen fra rundkjøringen til Nesøybrua.


Nesøybrua – Kyststien – Broveien

Den siste biten frem til brua følger jeg kyst-stien før jeg tar noen trapper opp på brua. Her svinger jeg til venstre over brua og fortsetter så videre langs Broveien. Jeg øker tempo underveis siden jeg i utgangspunktet skulle ta en runde på Nesøya og så tilbake, men da jeg tok inn Vendla og fikk øye på pontongene som var lagt ut, ble fristelsen for stor og jeg bare måtte ut på Brønnøya.


Fra september til mai – er det lagt ut pontonger i Vendelsundet mellom Nesøya og Brønnøya.

Vel over pontongbrygga til Brønnøya, fulgte jeg Brønnøyveien videre. Her var det flere gressbelagte grusveier i alle retninger og siden det var første gangen jeg var ute på øya, valgte jeg å holde meg til vei med lyktestolper.


Jeg passerte en stor gresslette med beitende rådyr og ikke lenge etter var jeg på Søndre brygge.


Brønnøya – Søndre brygge


Sundet mellom Brønnøya og Nordre Langåra ved Søndre Brygge

Jeg spurte en dame om veien videre og etter hennes forklaringer, satte jeg av sted langs Viernveien mot nordvest og deretter langs Vierndroget nordover. Det var småkupert og noen bakker var det, men det gikk greit og i neste veikryss tar jeg til venstre inn Bregneveien. Det er flott her på øya og jeg formelig koser meg der jeg nå løper langs Bregneveien og Vendelveien sørover tilbake til pontongbrygga i Vendelsundet.


Pontongbrygga mellom Brønnøya og Nesøya

Tilbake på Nesøya, fortsetter jeg langs Vendla, Østre vei og Otto Blehrs vei til Broveien og Nesøybrua. Her i fra, tar jeg samme vei tilbake til Skattens hus i Sandvika som jeg kom.

Ca 18,7 km

1:47

Mer om Brønnøya HER:

#løpetur #trening #mosjon #brønnøya #friluftsliv

Flere bilder fra samme tur:


over Sandvikselva ved Rådhuset


Nesøya sett fra kyst-stien


Vendelsundet


Brønnøyveien


Vierndroget