Østmarka; Nøklevann – Rundtjern – Haugerud…..

26 oktober 2015. Einar og jeg møttes på Haraløkka for felles tur og siden klokka var blitt justert siden sist, var det nå helt uaktuelt med stiløping. Heldigvis er det bra med lysløyper i Østmarka og her er mulighetene mange. Planen ble derfor en tur i lysløypa mot Haugerud og tilbake inkl. Nøklevann rundt.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Rustadsaga og Løkka, før vi fortsatte innover langs veien til Katisa og Trekanten. Det er først de to siste årene at det har vært lys langs veien mellom Rustadsaga og Ødegården. Før denne veien ble lyssatt var det litt skummelt da man ofte var nær ved å kollidere med møtende som kom uten lys.

Det gikk greit videre og ved Bremsrud hilste jeg på Olav og Anita som var ute og gikk kveldstur. Ved Sleppa tok til venstre mot Sarabråten og deretter langs vannet til veikryss i nordenden av Nøklevann.


Nøklevann – Bremsrud  (gml: foto)

Her tar vi til høyre opp Rundtjernbakkene og forbi Rundtjern, før vi i neste kryss, fortsetter mot Varmesentralen på Haugerud. Her i fra, tar vi vei uten lys (ca 500 m) oppover til lysløypa ved Appelsinhaugen, før vi tar samme vei tilbake til Nøklevann. Denne gangen tar vi til høyre mot Korketrekkeren, Ulsrudvann og  tilbake til Haraløkka.


Appelsinhaugen – Hellerudtoppen  (gml: foto)

Ca 14,7 km

1:41

 #østmarka #nøklevann #oslomarka #mosjon #løpetur

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top