27 mai 2013 Haukåsen – Puttåsen

27 mai

Møtte Einar på p-plassen ved Harløkka kl 17.30 og sammen satte vi kursen mot Nøklevann og Lutvangen. Hilste på Odd (en kollega) som passerte oss i bakken opp fra Ulsrud mot Korketrekkeren. Fra Lutvangen tok vi blå sti mot Kroktjern og videre til grusvei. Her tok vi til venstre og veien opp til Haukåsen og Branntårnet.

 


Her på Haukåsen (357 moh – nr 14 i Østmarka) står radartårnet også kjent som Golfballen, Branntårnet og for sine mange blå stier i alle retninger

 

Vi rundet tårnet og fant en blå sti mot Lautjern. Det var overraskende gode forhold og ikke så blødt som fryktet. Vi passerte en speiderhytta ved Ulvenseter , over en myr på klopper og så var vi fremme ved Lautjern. Vi valgte sti rett frem over Puttåsen som er Oslo`s høyeste topp i Østmarka med sine 363 moh. Toppen som er nr 9 av de høyeste i Østmarka, er bevåkst med trær og har ingen utsikt. Her kunne det med fordel ha vært hugd noen trær, og det hadde blitt en flott utsikt mot Ellinsrud osv. Underlaget over åsen er fint og det heller nå slakt nedover mot Grønlia. Vi hadde tenkt oss til Grønlihytta og videre til Lut ved Lutvann, men et sted i nærheten av hytta har vi ubemerket fulgt sti forbi, og brått kom vi ut på en grusvei. Vi skjønte at dette var lysløypa mellom Lindeberg og Furuset og svingte så til venstre og fulgte grusveien videre til Lindebergåsen.

 
Gang-og sykkelsti fra Ole Reistad vei mot Haugerud

 

Her i fra og videre fulgte vi gang- og sykkelvei forbi Trosterud, Haugerud kirke og frem til veikryss ved Haugerudveien. Vi krysset denne og fortsatte så langs Hellerudveien til Trasop og langs Generalen tilbake til Olav Nygårds veg og Haraløkka. Til tross for at vi bommet på hytta, var dette uansett en flott tur der også sola bidro med sitt.

 

Ca 15,9 km

 

1 t 46 min

Ulsrudvannet rundt (UVR)

23 mai

UVR 2013 – 1 løp. Så var det igjen klart for Ulsruvann rundt. En treningskarusell i vårt nærmiljø til Østmarka med start og mål på grusveien mellom Haraløkka og Østmarksetra. Løpet som er åpent for alle, er i tillegg også gratis.

 


        Løypekart UVR –  2950 m

           

Jeg var tidlig ute med å hente startnummer og så straks at det her ville komme til å bli mange startende i dag, kanskje ble det også deltakerrekord?

Det ble i god tid før start informert om at det var et stort antall deltakere (ny rekord 98 stk), og at det ville bli start i 2 puljer. kl 18.00 for herrer og kl 18.05 for damer.

Klokken nærmet seg start og jeg stilte meg opp litt bak i feltet. Ønsket gamle kjente lykke til og godt tur. Været var nå ok, og det så faktisk ut som at YR skulle få rett da det var spådd opphold med gløtt av sol fra kl 18.

 
UVR – 1 løp (gml.bilde)

Mine ambisjoner for UVR, er å komme under 15 min (pers 15.13) men med dagens forhold ville dette bli vanskelig og det gjaldt å komme seg rundt uten uhell av noen slag. Klokken 18 gikk starten og vi satte avsted. Leif Trøhaugen var raskt ute og tidlig i front, noe han også var helt til mål. Jeg ble som vanlig hengende noe etter fra start, men fant en bra rytme og tok noen igjen da vi begynte på bakken opp røysa. Det var stort strekk i feltet og jeg fikk heng på to yngre løpere. Vi holdt følge lenge og tempoet varierte på den måten at når disse to slakket noe av så ville jeg forbi, men da svarte de ved å øke farten igjen…og slik holdt vi på til den ene av disse to brått begynte å gå. Jeg og han andre (Vetle) fortsatte slik et stykke og da stien delte seg ca 200-300 m før mål, så jeg mitt snitt til å passere. Jeg fikk en luke og denne holdt jeg inn til mål. Synes jeg hadde en god avslutning der jeg også passerte Jon Harald rett føre mål. Tross stedvis vanskelige forhold med sleipe steiner og gjørme, var jeg fornøyd med eget løp på tiden 15.47.

Leif Trøhaugen – Bøler IF Friidrett ble vinner av løpet på tiden 10.27 mens Ina Høie – Bøler IF Friidrett var raskeste dame/jente på tiden 12.32.

Se link for resultater m.m.

http://www.bif-friidrett.no/index.php/news/634/58/Rekorddeltagelse-i-arets-forste-Ulsrudvann-rundt

Video finner du her: http://www.youtube.com/watch?v=yeLyKI_7nHk

se omtale her:   http://www.sportsmanden.no/archives/4448

 

Ca 7,5 km

1 t

#uvr #østmarka #oslomarka #løp #mosjon

 

 

20 mai 2013 Østmarka

 

Etter en flott langhelg på hytta med 17 mai, pinse, og en smak av sommer, var det godt å kunne ta på joggesko for en tur i marka. Fra Haraløkka til Rustadsaga og videre rundt Nøklevann. Hilste også på noen av karene fra Rustad IL (herregruppa) der de kom fra Skullerud langs hestehagen til  Rustadsaga. Det var nå fine forhold rundt vannet hvor grusen var tørket opp. Jeg tok til venstre ved Sleppa mot Sarabråten og så til høyre opp bakkene til Rundtjern.


Rundtjern

Passerer vannet og fortsetter mot Trasop men, tar til venstre etter bom og følger skogsvei mot Bjartbakken. Tar til høyre ved bakken, så langs Unnarennet og Hellerudveien til Østmarkveien. Denne følger opp til bom og grusvei ved Ulsrud og så tilbake til Haraløkka. En flott tur der jeg løp hele runden uten stans denne gangen.

 

Ca 11 km

1 t 4 min

15 mai 2013 Landevei

 

Trim i arb.tiden. Loc og jeg fulgte gangvei langs Engervannet, forbi Blommenholm skole og så langs Stasjonsveien til Gml.Drammensvei. Denne fulgte vi videre til brua over E18 og litt forbi Høvik kirke langs Sandviksveien til Glassverkveien som vi fulgte frem til Høvik banen. Her fant vi en sti som førte ned til Kyststien og denne kjente vi fra før. På grusvei-og sti passerte vi Veritasparken, Hennie Onstad senter og frem til Blommenholm båtforening i Solvikbukta.

langs E18 mot Sandvika

Her fulgte vi gangvei tilbake til Sandvika, men før vi avsluttet turen, tok vi også en runde rundt Kadettangen. Været var grått men, vi slapp med kun noen få regndråper.

 

Ca 11,2 km

1 t 6 min

13 mai 2013 Østmarka – Slettfjell

 

Møtte Einar kl 18.00 på p-plassen ved Haraløkka og sammen fulgte vi grusvei til Rustadsaga og videre til Høyås. Været var ok og det regnet ikke. Fra Høyås fulgte vi blå sti over Slettfjell til stikryss litt føre nedgangen til Hestehullet. Her tok vi sti til venstre og fulgte denne tilbake til Ødegården. Stiene over Slettfjellet er vanligvis flotte å ferdes på, men med et økende antall sykkelister bærer disse nå merker av dette.

 
på trillesti over Slettfjell (gml bilde)

“Underlaget som stedvis er blødt blir nå gjørmete, og er tydelig preget av at disse også blir brukt som sykkelstier. Enkelte steder er det mye gjørme og det er vanskelig å ta seg forbi. Underveis ble vi også forbipassert av 8 sykkelister som alle gjorde krav på sin del av stien og vi endte i lyngen da det ikke var plass til både oss og sykkel samtidig. Fra noen av de kom det også et tynt pip om unnskyld, i det de passerte så sølespruten skvatt.

 Vel vel, så lenge det tråkkes med hodet og man tar hensyn til hverandere, så er vel dette også ok.”

 

Fra Ødegården følger vi grusveien over Fjellstad, ned til Hullet og så til høyre mot Rustadsaga. Vi går opp bakken og løper siste biten over Skredderløkka til Haraløkka p-plass.

 

mellom Ødegårdssletta og Fjellstad (gml bilde)


Ca 10,5 km

1 t 16 min

8 mai 2013 Vestmarkseter

 

Trim i arb.tiden. NK,Frank,Loc og jeg møtte utenfor Skattens hus kl 13 for felles tur. Turen i dag skulle gå til Vestmarkseter. Vi fulgte langs Sandvikselva et stykke, krysset denne og fortsatte så langs Slependveien og Gml.Tanumvei til Reverudåsen. Været var grått og det var nokså klamt, men greit at det ikke regnet. Det gikk nå jamt oppover langs Tanumveien og Vestmarkveien. Vi passerte Asker og Bærum vannverk, Kattås, og så frem til bom ved Vestmarkseter. Her tok vi en pause på ca 5 min.

 
Ved bommen på Vestmarkseter. Fra venstre Loc, Nils Kristian (NK) og Frank

Godt fornøyd med turen opp som tok ca 45 min, satte vi så avgårde for retur samme vei som vi hadde kommet. Det gikk greit tilbake og etter ca 41 min var vi utenfor Skatten hus.

 

Ca 15,2 km

1 t 31 min

 

253,6 km

6 mai 2013 Lutvann rundt

 

Fra Haraløkka på grus forbi Ulsrud, Østmarksetra, Korketrekkeren og videre til Nøklevann. Tar til venstre mot Lutvangen og så sti videre opp Lutdalen til stikryss ved Lutvann. Det var herlig å kunne være ute i shorts og t-skjorte igjen.

 

<!–[if !vml]–>
Stikryss i sydenden av Lutvann

 

I krysset tar jeg til høyre og klyver opp på østsiden av Lutvann. Det går bratt opp og like bratt ned på andre siden mot Lut.

 

<!–[if !vml]–>
Lutvann sett mot Lut

 

Følger grusvei ca 300-400 m, så blå sti til venstre langs Lutvann på vestsiden. Her er det mange fine utsiktsplasser og det er flott å se vannet fra høyden.

 

<!–[if !vml]–>
Lutvann sett mot nord.

 

Det var enkelte partier hvor det var blødt, men ellers tørt og fint rundt vannet. Jeg tar en sti til høyre og straks etter er jeg på grusveien ved Rundtjern. Tar til høyre, passerer vannet og så blå sti til venstre mot Solbergvann.

 

<!–[if !vml]–>
Solbergvann. Kun rester av is nå

 

Fra stikrysset på andre siden av vannet, tar jeg til venstre mot Ulsrud og baksiden av Østmarksetra. Svinger så til venstre og deretter til høyre. Følger delvis “UVR-runden” frem til stikryss hvor UVR tar til høyre. Jeg imidlertid, fortsetter rett frem mot Sørli og Haraløkka.

 

Ca 12,4 km

1 t 46 min

 

flere bilder samme tur:


Lutvann sett fra øst


fra Lut


denne ligger på vestsiden, fra siste istid


flott sti på vestsiden


2 mai 2013 Søndre Kolsåstopp

 

Trim i arb.tiden. Frank, NK og jeg møtte kl 13.00 og sammen satte vi kursen mot Søndre Kolsåstopp som var dagens mål. Vi fulgte Evjebakken opp forbi Evje skole, passerte Sandvika brannstasjon og videre langs veien frem til veikrysset Brynsveien ? Bærumsveien. Vi kom oss over krysset og straks etter tok vi til høyre inn Toppåsveien som vi fulgte opp til p-plass. Turen videre mot toppen gikk på kjerrevei, sti, steinrøys og trapper. Våren var kommet lenger her enn i Østmarka da det var mye blåveis, hvitveis og andre blå blomster langs stien. Været var også flott og det var fint å se at det faktisk var ganske mange som var ute denne dagen.

 

 

        NK og jeg på Søndre Kolsåstopp. Kirkerud bakken i bakgrunn

 

Vi står en stund på toppen og nyter utsikten. Langt i det fjerne skimter vi noen snødekkede fjell og tror det kan være Norefjell, men det er vi ikke sikre på.

 


Frank og NK

 

Nedstigningen går greit og vi returnerer tilbake til Skattens hus samme vei som vi kom.

 

Ca 8,5 km

1 t 31 min

29 april 2013 Landevei

 

Fra Haraløkka til Nøklevann skole, ned “skolebakken” til Rustadsaga, så langs Generalen forbi Skullerud/Langerud til Abildsøkrysset og Ryen. Passerer under E6, følger Svartdalsveien nedover til Furuvn og så langs denne til Høyenhall t-bane st. Krysser Østensjøveien på gangbru og går opp Skøyenbakken til Promenaden. Denne løper jeg videre over toppen forbi Skøyen alle, ned til Låveveien og frem til Godlia t-bane st.

 


Sletta ved Skøyen hovedgård, sett fra Promenaden (gml bilde)

 

Fulgte så Damfaret ca 200-300 m, tar så gangvei til venstre, krysser Solbergliveien og fortsetter så videre opp forbi Godliabakken gjennom Trasopskogen, til Trasopbanen.

 

På vei opp gjennom Trasopskogen mintes jeg alle de gangene jeg som gutt hadde hoppet i Godliabakken, stått slalom og gått langrenn i lysløypa som kom tidlig på 70`tallet. Vi deltok også i Donald Duck renn som ble arrangert den gang. Minnes også en tid som fotballspiller i Oppsal IF der jeg nå løp langs Trasopbanen på vei opp til høyblokka i Kranveien. Jeg er jo oppvokst i Mekanikerveien som ikke er lang unna, og gikk barneskolen på Godlia skole.

 

Fulgte Kranveien til Filerveien og videre til Oppsal kirke hvor jeg tok grusveien til Oppsal og krysset Håkon Tveters vei ? Østmarkveien.

 

 

Østmarkveien (gml bilde)

 

Tar Østmarkveien videre og hilser på Bent Chr., som kom motsatt vei. Han var i gang med trening sammen med de yngre guttespillerne i Oppsal IF hånball. I rundkjøringen tar jeg til høyre og så venstre opp Olav Nygårds vei til Haraløkka.

 

Olav Nygårds veg (gml. bilde)

 


Haraløkka (gml.bilde)

En flott tur og artig var det å se igjen Trasopskogen m.m.

 

Ca 13,6 km

1 t 20 min

 

217,5 km