Kolsås-runden fra Sandvika….

26 oktober 2018. Trim i arb.tiden – <<Kolsås-runden>>. Fra Sbc-bygget følger jeg langs jernbanen et stykke før jeg tar inn Industriveien til Sandvikselva og Bjørnegårdsvingen. Denne følger jeg videre forbi Kirkerudbakken til Vøyenenga hvorfra jeg følger Isielva frem til Nybrua. Været er bra, litt kjølig og glatt enkelte steder, men ellers ok.

 

Økriveien – Rykkin (gml: foto)

 

Jeg krysser Isielva og følger gangvei langs Økriveien hvor det er en lang sugende bakke, men jeg løper hele veien opp og vel over Rykkinveien, flater det ut. Bonusen er at det nå går litt nedover og straks etter Bryn kirke krysser jeg Lomma (Lommedalselva) før det stiger mot Kolsås. Det går greit og jeg nyter utsikten mens jeg følger gangvei langs Brynsveien forbi Kolsås, Gjettum brannstasjon og Evje før jeg tar turvei gjennom BI-parken forbi Sandvika VGS til SBC-bygget. En runde som jeg kaller “Kolsås runden” og som er like fin begge veier.

 

Brua over Sandvikselva til Bi-parken og Sandvika Vgs

 

ca 12,7 km

 

1:11

 

#løpeglede #trening #mosjon #løpetur

Østmarka; Haraløkka – Branntårnet – NVR….

21 oktober 2018. Møtte Einar og Nikki på Haraløkka for en felles tur retur til Branntårnet inkl. NVR (Nøklevann rundt).

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Rustadsaga og Trekanten før vi fortsatte i lysløypa langs Nøklevann til Sleppa. Herfra følger vi lysløypa forbi Hestehullet ti veikryss ved Mariholtet. Vi svinger til venstre inn Haukåsveien og straks begynner oppstigningen til Branntårnet på Haukåsen. Veien som er ca 2,3 km lang er nokså bratt enkelte steder og vi går og løper om hverandre, men opp kommer vi.

Branntårnet på Haukåsen i Østmarka

Utsikt fra Haukåsen – Østmarka

Vi tar en kort pause før vi returnerer samme vei tilbake til veikryss. Underveis begynner det å mørkne og i farten hilser vi på to karer med hodelykta på som kommer motsatt vei. Vel nede tar vi lysløypa til Sleppa hvor vi svinger til høyre mot Sarabråten og videre rundt Nøklevann. Det går greit med oss alle tre. Nikki dilter med uten en lyd – flink jente sier vi flere ganger underveis. Vi passerer Ulsrudvannet og straks etter er vi tilbake på Haraløkka.

Ca 16,6 km

1:54

#løpetur #runforfun #treningerbestute #østmarka #oslomarka #branntårnet

Sandvika – Slependen – Nesøya rundt…

19 oktober 2018. Trim i arb.tiden. En rolig tur med Nils Kristian i flott høstvær rundt Nesøya.

 

Fra SBC-bygget i Sandvika tok vi for variasjonens skyld gang- og turvei langs jernbanen til Slependveien (ca 1 km) før vi fulgte denne videre forbi Slependen St. til rundkjøring. Herifra tar vi grusvei langs sjøen til Grønsund før vi tar Broveien over sundet og ut på Nesøya.

 

Utsikt fra Broveien mot Halsbukta

 

Vi følger Broveien forbi Halsen til veikryss ved Otto Blehrs vei Vestre vei. Det er liksom her runden starter og siden NK flere ganger har tatt denne medsols skulle vi nå ta runden motsatt vei. Dvs., Vestre vei, Vendla, Søndre vei, Østre vei og Otto Blehrs vei. En runde på ca 5,5 km.

 

Det spirer og gror i Søndre vei – Nesøya

 

Underveis skravler vi om alt og ingenting mens vi nyter det flotte høstværet. Det er nok en stund siden sist gang jeg var på Nesøya for byggeaktiviteten er stor og det blir “tettere” mellom hvert hus.

 

Grønsund – Nesøybrua (gml: foto)

 

Fra veikryss tar vi Broveien tilbake til Nesøybrua hvor vi takker for følget. NK fortsetter mot Billingstadsletta og hjem mens jeg tar grusvei langs sjøen til rundkjøring hvorfra jeg følger Sandviksveien og Jongsåsveien tilbake til SBC-bygget. En fin og variert tur langs landeveien i flotte omgivelser.

 

ca 13 km

 

1:24

 

#løpetur #mosjon #trening #nesøya #sandvika #runforfun

Tur retur Skihytta – Skimtefjell i Spydeberg…

Høsttur fra Skihytta i Haugenveien til Skimtefjell den høyeste toppen helt nord i Spydeberg kommune. Fra Skihytta følger vi Svenskevegen et stykke før vi fortsetter på sti opp til Skimtefjell og Skimtefjell hytta – og her forteller bilder mer enn ord.

 

 

 

 

 

 

 

Skimtefjellhytta driftes av Stegen Turnlag. Hytta ble bygd i 1940, men i 2002 ble den så oppspist av stokkmaur at den ble revet og erstattet av en ny hytte (fakta; Skiforeninngen)

 

 

 

 

Her ved Langtjernet møtte vi Marius med familie og noen til

 

 

 

 

Tur retur Skihytta – Skimtefjell er en lett gått tur på 4,5 – 5 km som anbefales.

Takk for følget 🙂

#Spydeberg #skimtefjell #Østfold #friluftsliv #tur #mosjon #turglede

 

 

 

 

Haraløkka – Fjeldstadbakken – Østensjøvannet…..

15 oktober 2018. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Denne gangen skulle vi rundt Østensjøvannet, men først en sløyfe om Fjelstadbakken.

Fra Haraløkka følger vi grusvei forbi Rustadsaga og Løkka til Trekanten hvorfra vi tar til høyre mot Katismyr. Det regner lett og er litt ufyselig, men vi fryser ikke og det går greit. Vi passerer Fjelstadbakken før vi ved Hullet tar til venstre mot Skraperudtjernet. Herfra tar vi til høyre og følger gangvei videre til Bogerudmyra og Østensjøvann.

Østensjøvannet. Mai 1953

Østensjøvannet mai 1953. Foto: (oslobilder.no)

Østensjøvannet som ligger 107 m.o.h. er en innsjø som ligger midt i bydelen Østensjø i Oslo kommune. Vannet er omkranset av drabantbyene og boligstrøkene Lambertseter, Bogerud, Abildsø, Manglerud, Rognerud, Oppsal, Ulsrud og Bøler.

Vi tar en runde rundt Østensjøvannet før vi setter kursen mot Valborgs vei og Østensjø gård, men veien var stengt og vi måtte ta Østensjøveien videre. Denne følger vi til Ulsrudbakken som vi går opp før vi fra Ulsrud t-bane st. tar gangvei til Olav Nygårds vei og Haraløkka.

ca 14,9 km

1:38

#løpetur #trening #mosjon #østensjøvannet

Nesodden på langs (NPL-2018)

Lenge har jeg syslet med tanken om å løpe Nesodden rundt – faktsik helt siden NK og jeg løp <<Hurum – rundt>> for noen og år siden. Det har bare liksom ikke blitt tid til det, men da Nesodden IF Friidrett annonserte “Nesoddden på langs” tenkte jeg at det uansett ville være en flott erstattning. Og siden jeg er nokså kjent på Nesodden langs vannet mellom Tangen og Fagerstrand, var dette en flott anledning til å stifte bekjentskap med terrenget på oversiden av vannet mellom Fagerstrand i sør og Berg idrettspark i nord.

Jeg ankom Berg idrettspark i god tid og straks etter å ha parkert gikk jeg for å hente startnummer osv. Jeg var påmeldt “Hardhausen” som var det lengste (13,4 km) av 3 løp et kupert skogsløp på langs av nesten hele Nesoddlandet og som stort sett gikk på skogsstier hele traseen. Herlig tenkte jeg og ruslet litt rundt for å nyte god stemning. Eneste skår i gleden var at jeg de siste dagen hadde slitt med forkjølelse, men det fikk heller stå sin prøve uansett ville jeg ha en fin tur.

Logistikken var upåklagelig da første buss fra Berger til Myklerudbanen på Fagerstrand gikk litt føre kl 11.00 og selvsagt – var jeg med denne. Etter en stopp i Fjellkrysset for de som skulle løpe Styrkeprøven (6 km) fortsatte bussen til Fagerstrand.

I strålende høstvær var stemningen god og det var bare å nyte. Jeg ruslet litt rundt, knipset noen bilder og skravlet litt med Svein. En hyggelig kar jeg hadde truffet den gang da vi begge skulle løpe Østmarka Trail Challenge (Flykningerute løpet 2017). Deretter var det tid for oppvarming og sammen med andre løp jeg litt frem- og tilbake i den første delen av løypa. Det kjentes bra og det var behagelig å løpe i kort.

Fem minutter til start var det en som sa før jeg stilte meg opp litt bak i feltet. Stemning var litt anspent, men god. Og presis kl 12.00 smalt startskuddet. Det ble litt kø i første bakken ut fra start, men så strakte feltet seg ut og det var bare å følge på. Jeg kom greit i gang og kjente lite til forkjølelsen, men pusten var litt tung. Løypa som går på fint underlag i småkupert terreng er bra og jeg nyter flotte omgivelser. Underveis passerer vi noen tjern og jeg tenker at løypa som er blå- og rødmerket litt omhverandre er blandt de fineste jeg har løpt.

Fra drikkestasjon i Fjellkrysset (foto: arrangørens fb-side)

I Fjellkrysset er det en drikkestasjon hvor jeg tar et beger med saft før det bærer videre over Kirkeveien og rett inn i løypas tyngste parti opp til Nesoddens høyeste punkt Gaupefjell (210 m.o.h.). Jeg løper halvveis opp i bakken, men ser at det bare blir brattere og går derfor den siste biten opp. Herfra følger vi samme trasè som den korte løypa (6 km) som starter med et lett parti ned mot Bleikslitjern.

På vei nedover mot Bleikslitjern (ca 8-8,5 km)

Fra Bleikslitjern følger et tyngre parti med noen kneiker som jeg går opp før vi fra To gård – hvor det var mye folk og god stemning – følger Toveien videre. Fra veien tar løypa inn på sti hvor det nå går slakt nedover mot Berger stadion. Jeg forsøker her å øke farten for om mulig å passere noen av de jeg har holdt følge med, men de tenker nok det samme for vi holder stillingen og etter en runde på tartandekket inne på stadion, passerer vi mål i samme rekkefølge som vi har hatt det meste av løpet.

Herlig, tenkte jeg i det jeg passerte målstreken og fikk en flott medalje om halsen. Dette hadde gått bedre enn forventet og hvilke herlig løype det var – kanskje en av de fineste jeg har løpt.

Med en flott medalje om halsen, en bolle og et beger med saft, takket jeg for meg og satte så kursen hjem. Takk til Nesodden IF Friidrett for en flott dag på Nesodden. Dette kan virkelig anbefales og hit kommer jeg gjerne igjen.

ca 13,4 km

1:30:48

Mer om NPL på Sportsmanden HER

For resultater m.m., se HER

#nesoddenpålangs #trailrunning #runforfun #mosjon #running #turogtrening #npl2018 #løp

flere bilder følger:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Østmarka; Haraløkka – Grønmo – bautaen på Spinneren…

8 oktober 2018. Fra Haraløkka tar jeg Bølerlia til Nøklevann skole og ned “skolebakken” til Rustadsaga og Generalen før jeg fra Skullerud skole tar grusvei til Skullerudstua. Her hilser jeg på en kar fra veterangruppa til Rustad IL innen jeg satte kursen over elva og rett inn i brattbakken opp til Vannverket. Deretter tar jeg lysløypa videre til Grønmo hvorfra jeg tar skogsvei Trollvann.

Herfra følger jeg Flyktningeruta et stykke mot Langvann/Smørhullet før jeg tar umerket sti til høyre. Det er litt vått og sleipt enkelte steder og det gjelder å være forsiktig, men på Spinneren, er det bedre. Det går jamt oppover og selv om det ikke er noen svimlende høyder så er utsikten mot øst bra. Plutselig dukker den opp “Bautaen” på Spinneren en helt spesiell stein som ingen vet når og hvorfor den er satt opp, men likefult, er den litt majestetisk der den står.

Bautaen på Spinneren Østmarka

Fra Bautaen tar jeg samme sti tilbake til Trollvann før jeg fortsetter i Flyktningeruta til stikryss ved Milorghula. Jeg sviger til høyre opp skrenten og videre til løypa melleom Skullerud og Langvann. Tenkte jeg skulle gå opp til Breidåsen og deretter ned Lauvdalen, men tok heller “blåbærstien” (ny favoritt sti) over åskammen langs Gudbrandsdalen til Cuidrobakken og ut på grusvei ved Ødegården.

Blåbærstien, en umerket sti langs Gudbrandsdalen. (gml: foto)

Her svinger jeg til venstre og følger grusvei til Rustadsaga og Nøklevannsbakken. Vel over toppen hilser jeg på Tore Henning før jeg løper over Skredderløkka og tilbake til Haraløkka. Det var litt vann enkelte steder, men stort sett, bra forhold i marka.

ca 15 km

1:48

#østmarka #oslomarka #trailrunning #run4fun #mosjon

 

Sandvika; Sportsmandens Løpskarusell – Høstkarusell

5 oktober 2018. Som trim i arb.tiden skulle jeg ta mitt 10. løp i Sportsmandens løpskarusell og mitt første i <<høstkarusellen>>. Og lenge har jeg tenkt at noen runder rundt Engervannet måtte være perfekt. Jeg antok at korteste veien rundt var ca 3 km – og ganske riktig, så var det nettopp det.

Engervannet i Bærum kommune i Akershus tilhører Øverlandsvassdraget og ligger ved Sandvika mellom Løkkeåsen og Sandviksåsen. Se mer om Engervannet HER:

Fra SBC-bygget følger jeg Elias Smiths Vei forbi Sandvika St. til Engervannet hvor jeg etter ca 1 km (tilførsel) starter på første runde. Været er strålende og mulig blir det varmt med langbukse og jakke, men det får heller stå sin prøve.

Ettersom jeg er i gang med rundene merker jeg at det er nokså varmt den ene veien med sol og flau vind i ryggen mens det er bedre på motssatt side langs jernbanen med litt vid i mot, men i runde etter runde, nyter jeg høstens flotte farger. Jeg knotet nok litt med å stanse klokka og det rant på noen sekunder, men er fornøyd med 53:21 som er den raskeste 10 km i år.

Øverlandsbekken renner ut i Engervannet

Godt fornøyd med gjennomført løp til høstkarusellen, tar jeg en ekstra sløyfe på ca 4 km før jeg er tilbake ved SBC-bygget. Løpskarusellen er en fin anledning til å teste seg selv.

ca 14 km

1:18

#trening #løpetur #mosjon #sportsmandensløpskarusell #høstkarusell

Østmarka; Fri-Elvåga rundt fra Haraløkka…

1 oktober 2018. Møtte Einar på Haraløkka for felles løpetur rundt Fri-Elvåga (Nord-Elvåga).

Fra Haraløkka tar vi grusvei til Ulsrudvannet og Østmarksetra før vi tar lysløypa videre til Mariholtet. Underveis registrerer vi at det er gjort rydningsarbeider m.m. langs lysløypa fra Sleppa til Mariholtet. Og særlig fint er det blitt rundt Hestehullet hvor man nå lett kan se om det kommer noen motsatt vei.

Fra Mariholtet tar vi Mariholtveien som vi følger nordover langs Fri-Elvåga til enden av denne. Underveis hilser vi på en kar med sykkel og en flott samojed som kommer trippende i mot. Var ikke det ham vi møtte sist gang på Branntårnet – spurte Einar. Ja, det stemmer svarte jeg mens vi krysset Ellingsrudbekken. Straks etter Bjørndalåsen kommer vi til et løypekryss hvor vi tar til høyre.

Løypekryss ved Bjørndalsmyra – Østmarka

Vi tar løype nr. 288 (Ekerud-Bjørndalen-Igletjern) rett sørover. Underlaget er bra og det går greit videre langs Igletjernbekken til Igletjern og lysløypa mellom Vallerud og Mariholtet.

Igletjern – Østmarka

Herfra tar vi lysløypa til demningen og Nord-Elvåga før vi fra Mariholtet tar samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom. Det skal nevnes at vi ved Mariholtet møtte samme kar med hund som kom motsatt vei. Sikkert vært på Branntårnet som sist tenkte vi mens vi smilte og sa hei igjen.

Ca 18,3 km

2:02

#østmarka #oslomarka #mariholtet #noblad #mosjon #løpetur #trening