Østmarka; Fri-Elvåga rundt fra Haraløkka…

1 oktober 2018. Møtte Einar på Haraløkka for felles løpetur rundt Fri-Elvåga (Nord-Elvåga).

Fra Haraløkka tar vi grusvei til Ulsrudvannet og Østmarksetra før vi tar lysløypa videre til Mariholtet. Underveis registrerer vi at det er gjort rydningsarbeider m.m. langs lysløypa fra Sleppa til Mariholtet. Og særlig fint er det blitt rundt Hestehullet hvor man nå lett kan se om det kommer noen motsatt vei.

Fra Mariholtet tar vi Mariholtveien som vi følger nordover langs Fri-Elvåga til enden av denne. Underveis hilser vi på en kar med sykkel og en flott samojed som kommer trippende i mot. Var ikke det ham vi møtte sist gang på Branntårnet – spurte Einar. Ja, det stemmer svarte jeg mens vi krysset Ellingsrudbekken. Straks etter Bjørndalåsen kommer vi til et løypekryss hvor vi tar til høyre.

Løypekryss ved Bjørndalsmyra – Østmarka

Vi tar løype nr. 288 (Ekerud-Bjørndalen-Igletjern) rett sørover. Underlaget er bra og det går greit videre langs Igletjernbekken til Igletjern og lysløypa mellom Vallerud og Mariholtet.

Igletjern – Østmarka

Herfra tar vi lysløypa til demningen og Nord-Elvåga før vi fra Mariholtet tar samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom. Det skal nevnes at vi ved Mariholtet møtte samme kar med hund som kom motsatt vei. Sikkert vært på Branntårnet som sist tenkte vi mens vi smilte og sa hei igjen.

Ca 18,3 km

2:02

#østmarka #oslomarka #mariholtet #noblad #mosjon #løpetur #trening

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top