Østmarka; Nøklevann rundt – Mariholtet

7 september 2015. Fortsatt noe stiv og støl etter Nordmarkstravern, men ikke verre enn at det skulle bli fint med en tur rundt Nøklevann sammen med Einar. Vi hadde jo sett bilder og hørt om skadene på veien ved Sleppa og andre steder etter kraftige regnskyll med mye vann.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Rustadsaga, Løkka og Hullet, før vi her i fra, fortsatte i lysløypa langs Nøklevann til Sleppa. Underveis så vi tydelige spor etter vann, men inte problem. Det var først da vi kom til Sleppa at vi fikk “hakaslepp”, for her hadde vannet dratt med seg deler av veien ned mot Nøklevann og etterlatt en dyp kløft på vel 1-2 m.


Store skader på veien ved Sleppa


Her har det virkelig vært voldsomme krefter i gang. Vi nærmest klatret over kløfta og litt lenger opp i bakken, ser vi at Oslo kommune var i gang med å utbdere skadene.


Oslo kommune med utbedring av vei 

Vi følger lysløypa videre til Mariholtet og Demningen. Det var mye vann i Nord-Elvåga og det var flott å se at vann sprutet ut av demningen.


Demningen som deler Nord-Elvåga ved Mariholtet 

Vi tar samme vei tilbake til Sleppa, men holder til høyre mot Sarabråten. Vi var litt spente på hvordan det så ut ved fossen, men her var det ikke så ille selv om veien hadde fått sine skader.

Vi passerte Sarabråten, Korketrekkeren og Ulsrud, før vi fulgte sti- eller ny grusvei til Grusbanen og Haraløkka. Den siste biten hjem avslutter jeg med stigningsløp.

Ca 13,6 km 

1:30

#østmarka #oslomarka #løpetur #mosjon #friluftsliv

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1236

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top