Sandvika – Stabekk – 1.løp i SLK 2019…

27 mars 2019. Bevegelse i arb.tiden (BIA) skulle bli starten på en ny sesong da jeg skulle ta 1.løp i Sportsmandens Løpskarusell 2019 (SLK-2019). På forhånd hadde jeg tenkt ut en løype fra Sandvika til Stabekk via Høvik – tur/retur.

 

Den første biten ca 800 m fra SBC-bygget og ned Jongsåsveien til Sandviksveien ble oppvarming. Og varmere skulle det bli for selv om været var strålende og man kunne ha løpt i kort, valgte jeg allikevel å løpe med lang bukse og jakke – det var jo skarp luft da!!

 

Sandvikselva

 

Jeg fulgte Sandviksveien over elva og forbi Rådhustorget før jeg fortsatte et stykke langs Gamle Drammensvei. Det gikk forholdsvis lett i starten og jeg var litt gira, men tenkte at jeg skulle holde jamn fart så lenge som mulig. Løypa er ikke helt flat, men det jeg løper opp eller ned – får jeg igjen på returen. Så da så.

Fra Høvik St. følger jeg Markalleen langs jernbanen og deretter Kveldsroveien til Stabekk. Så lang er alt greit, men litt varmt. Jeg krysser jernbanen og starter så på returen langs Jernbaneveien. Ettersom det nå var litt medvind ble det varmere, men helt ok.

 

Over jernbanen på gangbru, Stabekk i bakgrunn

 

Fra enden av Jernbaneveien tar jeg en gangbru over jernbanen til Markalleen som jeg følger tilbake til Høvik St.og deretter Sandviksveien. Det går tyngre og det blir varmere, men omtrent som jeg kommer til Solvikbukta, passerer jeg 10 km. Herlig sa jeg til meg selv da jeg stanset klokka på 53:36. Første løp i SLK-2019 fullført.

 

1.løp i SLK 2019 fullført.

Godt fornøyd med meg selv løper jeg rolig den siste biten (2,3 km) tilbake til SBC-bygget som jeg kom.

 

Utsikt mot Lakseberget båtforening og Kadettangen i bakgrunn

 

Om du ikke er en som deltar i ett- eller flere løp, men som allikevel liker å utfordre deg selv eller andre på tid, er nettopp Sportsmandens Løpskarusell 2019 noe for deg. La deg inspirere av nabo, venner eller andre og bli med på karusellen.

ca 10 km, 53:36

ca 2,3 km, 15;33

 

Se løp på Strava HER:

Flere bilder fra samme tur:

 

 

 

 

Sandvika – Fekjan – Nesøya Rundt…..

21 mars 2019. Bevegelse i arb.tiden. Siden jeg ikke har kjent noe til PF (Plantar Fascitt) i høyre fot den siste tiden skulle jeg denne gangen ta en langtur (>15 km).   Fra SBC-bygget fulgte jeg Jongsåsveien til Thon hotel Oslofjord og deretter Sandviksveien og Billingstadsletta videre til Fekjan. Været var strålende, passe varmt og det var bare å nyte. Underveis kjenner jeg også etter hvordan det er med foten, men den kjennes ok og da er alt bra.

 

 

Neselva

 

Jeg krysser Neselva og tar Nesbruveien videre forbi Ikea på Slependen før jeg fra en undergang tar inn Nesbruveien. Straks etter Nesøybrua (over Grønsund) tar jeg til avveksling inn Sundveien og deretter Øverbergveien til Broveien.

 

 

Utsikt fra Broveien mot nord

 

 

Fra veikryss ved Kiwi (Broveien-Otto Blehrs vei) starter liksom Nesøya rundt. En runde på 5,6 km som er like morsom, variert og kupert uansett hvilke vei man velger.

 

 

Otto Blehrs vei mot veikryss ved Kiwi og Broveien

 

 

Jeg velger denne gang å ta til høyre – Dvs; Vestre vei, Søndre vei, Østre vei og Otto Blehrs vei tilbake til Kiwi og Broveien. Etter gjennomført runde der jeg går noen bakker tar jeg Broveien tilbake til Nesøybrua.

 

 

Nesøya rundt er en fin tur

 

 

Her går jeg ned trappa til Kyststien som jeg følger videre langs sjøen til rundkjøring ved Slependveien-Sandviksveien. Herfra tar jeg så samme vei tilbake til SBC-bygget som jeg kom. En fin tur langs landeveien i Sandvika og omhegn. Og selv om det tidvis ble varmt, kjenner jeg ikke noe murring fra foten. Herlig!

 

Kanskje blir det løp i Sportsmandens Løpskarusell 2019 neste gang.

 

Se tur på Strava HER:

ca 16,5 km

1:37

Restitusjonstur i Favorittrunden…..

18 mars 2019. Løpetur i Favorittrunden for å få TurBirken ut av bena.

 

Fra Haraløkka langs Bølerlia til Nøklevann skole og ned “skolebakken” til Rustadsaga. Bena kjennes bra og det går greit. Jeg tar Generalen, Skullerudveien og Enebakkveien til Ryen før jeg fra veikryss i Svardalsveien svinger til høyre inn Plogveien.

 

 

Svartdalsveien-Manglerudveien – 1950 (oslobilder.no)

 

 

Denne følger jeg forbi Manglerud senter og Manglerud skole til Enebakkveien. Deretter tar jeg samme vei tilbake til Haraløkka som jeg kom. Underveis ved Nøklevann skole hilser jeg på Erik som er trener for de yngste løperne til Bøler IF Friidrett.

 

ca 13,2 km

1:22

 

 

TurBirken Ski 54 km – 2019

15 mars 2019.Terje og jeg som hadde overnattet på Scandic Victoria i Lillehammer skulle møte Einar som kom direkte fra egen hytte for felles avgang med buss.

 

Presis kl. 06:00 gikk vi om bord i en av bussene som gikk fortløpende ettersom de ble fylt opp. Einar og jeg fikk plass ved siden av hverandre litt bak i bussen mens Terje satt lenger fremme. Atmosfæren er som vanlig litt spent, men praten gikk løst og stemningen god. Vi hadde imidlertid ikke kjørt mange minuttene før sjåføren kunne opplyste om at det på Rena var ca 5 plussgrader og striregn. I flere sekunder ble det helt stille på bussen og de som spiste sluttet å tygge, hmm. Nei nei, jeg bare tuller sa han etter en stund – det er fine forhold med ca 7 blå på start.

 

Underveis tenkte jeg for meg selv at dette er 10.gang jeg går denne fine turen fra Rena til Lillehammer. I all slags vær og føre har jeg gått over fjellet med en sekk på minst 3,5 kg og hver gang, har det vært like flott å fullføre. Men denne gangen skulle det liksom bli et slags farvell siden dette skulle bli min siste reise i Birkebeinerens rike.

 

Lavt stressnivå på Tingstadjordet der de siste forberedelser gjøres

 

 

Terje og Einar med siste finpuss før starten

 

Foruten at vi er 3 turkompiser, naboer og tidligere kollegaer, går vi alle for samme klubb – Team Sportsmanden. Fra Høyre mot venstre Einar, Terje og Arvid

 

 

På Tingstadjordet er stemningen rolig når vi gjør de siste forberedelsene. Vi avleverer returbagasjen på rett plass, tar noen bilder og skravlet litt med de rundt oss før vi finner plassene våre i rett startpulje. Dvs, Terje og jeg i Pulje 1 mens Einar som har ambisjoner om sub 5 skulle starte i pulje 3. Dette fordi det er mer motiverende å ta igjen løpere enn å bli forbigått. Og med et ønske om God tur og lykke til! – var vi klare for start.

 

Pulje 1 klar for start. Terje med gul lue og jeg like bak

 

 

Straks etter smalt startskuddet og så var vi i gang. Først sakte og så fortere ettersom feltet strakte seg ut. Utgangspunktet mitt var å ha en fin tur som skulle nytes underveis. Det var kanskje derfor jeg også hadde valgt felleski. For å kompansere for dårlig teknikk og at jeg ville gå så billig som mulig oppover, da fikk det heller stå sin prøve med dårligere glid.

 

 

Mat- og drikke på Dambua

 

 

Det gikk greit og jeg passerte flere mat- og drikkestasjoner hvor jeg forsynte meg godt. Forholdene var bra med faste fine spor hele veien. Å gå Birken tenkte jeg, er litt historisk. Bak sagaen om Birkebeinernes ferd ligger en dåd som tiltaler oss til alle tider. Man kan liksom se for seg to Birkebeinere som kjemper seg fram over fjellet i forrykende uvær uten tanke for å snu eller gi opp. Å være en Birkebeiner er slitsomt, men mest av alt, moro!

 

På vei mot Kvarstadsetra

 

Ettersom jeg skulle nyte både turen og omgivelsene, var det et skår i gleden at tåka lå nokså tjukk langs løypa. På en måte var det kanskje greit da man ikke så toppen før man pluteselig var over Dølfjellet, Raudfjellet og Midtfjellet, men fra Sjusjøen og ned ble det en utfordring da vi ikke så hvilke vei sporene gikk. Det ble en del knall og fall, men jeg kom meg greit ned og staket den siste biten inn på Birkebeiner stadion og i mål.

 

Fullført TurBirken Ski 54 km – 2019. Well done!

 

Godt fornøyd med egen innsats fikk jeg noen til å ta et bilde før jeg ble sluset videre gjennom målområdet. Med diverse godsaker som mat og drikke under armen og i lommene, satte jeg kursen mot bussen for videre transport til Haakons hall.

 

Her treffer jeg en fornøyd Terje som kom med samme buss. Hvordan har det gått med Einar spør vi og straks etter fikk vi følgende melding fra ham;  “Helvete!! Tid: 5,06. Ser ut som det er umulig å komme under 5 timer 🙁 – blir nok en tur til”

 

Det fine med å gå Birken på en fredag er at det går pent og pyntelig for seg, lite trengsel, mindre køer og ikke minst at det er varmt vann i dusjen. Herlig!

 

Jeg henvender meg til sekreteriatet og for her bekreftet at dette var 10.gang. Og som lønn for strevet, fikk jeg et flott glassfat som bevis på at jeg er en Birkebeiner. Tusen takk!!

 

Ca 54 km

 

5:53:47

 

#turogtrening #teamsportsmanden #birken2019 #birkebeinerrennet #crosscountry #nordicski #mosjon #skitur

 

Resultater m.m., se Sportsmanden HER

Se tidligere renn under Kategorien – Konkuranser vinter

 

Flere bilder fra samme tur;

 

 

 

 

Mat- og drikke på Dambua

 

 

 

Skitur fra Sognsvann til Kikutstua via Glåmene og Bjørnsjøhelvete…

I og med at Kong vinter har gjort sin inntreden for andre gang denne vinteren nyttet Einar og jeg anledningen for en skitur fra Sognsvann til Kikut – tur/retur. Og siden jeg har skaffet meg fellski var det nettopp disse jeg ville prøve denne gangen. Utvalget av fellski er stort og etter litt om og men – falt valget på Atomic Redster C7.

 

Fra Sognsvann tok vi løype på sørsiden mot Ullevålseter. Det var noe harde spor i starten, men bedre ettersom vi kom lenger innover. Jeg hadde justert bindigene med 3 knepp bakover for bedre glid og faktisk gled det ganske bra der vi staken forbi Lille Åklungen akkompagnert av morsom “plystrelyd” fra skiene. Straks etter Lille Åklungen var planen å fortsette mot Aurtjern og Bjørnsjøhelvete, men det var ikke kjørt spor og dermed kravlet vi opp bakken til Ullevålseter.

 

Fra Østre Aurtjern mot Vestre Aurtjern – Nordmarka

 

Fra Ullevålseter setter vi kursen videre mot løypekryss ved Østre Aurtjern før vi fortsetter i nysatte spor til Vestre Aurtjern, Langmyr og Kobberhaugsmyr. Forholdene er flotte og selv om det snør, føyker og blåser, nyter vi turen videre over Glåmene og ned til Østre Fyllingen.

 

Løypekryss på Glåmene – Nordmarka

 

 

Her sklir vi ut på vannet og følger scooterspor over Kalven. Men her må vi brøyte oss videre i spor som var føyket igjen og knapt synlig, men da vi kom over og inn i skogen, gikk det greit videre til Kikutstua.

 

Kikutstua ligger midt i Nordmarka på nordsiden av Bjørnsjøen

 

Etter å ha vært innom varmestua for mat og drikke, hilst på andre som er på tur, setter vi kursen tilbake i samme løype som vi kom mellom Østre Fyllingen og Bjørnsjøen. I neste løypekryss møter vi en tråkkemaskin som kom fra Bjørnsjøhelvetet. Og i nysatte spor skled vi avsted langs kraftleningen mot Bjørnsjøhelvete som ligger midtveis mellom Bjørnsjøen og Skjærsjøen. Løypa som er småkupert er både morsom og fin, men har sine utfordringer – som da jeg i stor fart skulle skifte spor og skia skar rett ned i løs snø mellom sporene med det resultat at jeg tok et svalestup og landet på tryne. Det tok noen sekunder før jeg fortumlet ser at Einar kommer i full fart og jeg rekker akkurat å sette meg opp før han suser forbi. Puh! det var nære på.

 

 

Med skrubbsår på nesa fortsetter vi i samme løype til Østre Aurtjern hvorfra vi tar løype mot Sognsvann på nedsiden av Ullevålseter. Langs Lille Åklungen og Sognsvann var sporene blanke og fellen fikk midre feste, men det gikk greit og straks etter var vi tilbake ved start.

 

Selv om forholdene varierte underveis, er det alltid hyggelig å komme til Kikutstua som ligger midt i Nordmarka på nordsiden av Bjørnsjøen. En fin tur i flotte Nordmarka som kan anbefales.

 

ca 32 km

 

#nordmarka #crosscountry #skitur #turglede #mosjon #friluftsliv #kjentimarka #kikutstua

 

Flere bilder fra samme tur;

 

 

 

 

 

På bar asfalt i “Favorittrunden” med Einar…

4 mars 2019. Etter en altfor tidlig vår og førefall i Østmarak møtte jeg Einar på Haraløkka for felles tur med joggesko. Og siden det er lenge siden sist jeg tok “Favorittrunden” var det nettopp det vi skulle denne gangen.

 

Fra Haraløkka setter vi kursen mot Nøklevann skole og Rustadsaga før vi følger Generalen videre. Det er liksom her runden starter langs Generalen, Skullerudveien og Enebakkveien. Det er behagelige 5-6 grader, lengre lyst og bar asfalt – bare å nyte, men jeg kjenner at jeg er litt rufsete. Brygger jeg på noe?

 

Abildsø gård – Østensjøvannet(oslobilder.no)

 

Underveis mens vi løper diskuterer vi TurBirken (FredagsBirken) som nærmer seg fort. Einar som gjerne vi se fire tallet (under sub 5) er avventende jfr. vær og forhold mens nabo Terje og Jeg går uansett. Jeg for 10.gang og mest sannsynlig den siste. Forholdene i fjor var bra, litt kalt, men helt ok.

 

FredagsBirken 2018

 

Fra Enebakkveien tar vi inn Plogveien som vi følger videre forbi Manglerud skole og Manglerud senter til veikryss ved Svartdalsveien. Her svinger vi inn på gang- og sykkelvei og straks etter passerer vi Ryenkrysset.

 

Ryenkrysset foran til venstre. Mot høyre fra krysset går Ringveien og langsmed denne går trikkesporet til Lambertseterbanen. Manglerudhjemmet sykehjem til høyre for krysset. Boligblokker i Plogveien og Emil Korsmos vei bak. Villabebyggelse på Høyenhall i bakgrunnen – 1962. (oslobilder.no

 

Derifra følger vi Enebakkveien til Abildsø og videre samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom. En fin tur med passe variasjon av flate partier, nedover bakker og oppover bakker – rett og slett en “Favorittrunde”.

 

ca 13,9 km

1:26

#løpetur #favorittrunde #mosjon #løpeglede #treningerbestute #running

 

Se Favorittrunden på Strava

 

Sandvika – Gjønnes – Solvikbukta….

28 februar 2019. Bevegelse i arb.tiden. med Per Magnar i Sandvika og omegn. Planen var en tur til Høvik og deretter Veritasparken, men dit skulle vi ikke komme denne gangen….

 

Engervannet (gml: foto)

 

Fra SBC-bygget satte vi kursen mot Engervannet før vi tok turvei på sørsiden mellom vannet og jernbanen. Her var det mer snø og is enn vi trodde, men det går greit. Og straks etter Blommenholm og Sandvika tennisklubb fortsatte vi inn Engerjordet til turvei ved Øverlandselva. Vi følger elva et stykke oppover før vi forlater denne og tar Kirkeveien videre. Det har vært mer kupert enn jeg husket fra sist, men vi løper alle bakker.

 

Pulsen ble tidvis nokså høy og kanskje var det derfor vi tok feil vei da vi svingte inn Dragveien/Høvikveien mens vi trodde at vi fortsatt var i Kirkeveien. Meningen var at vi skulle komme til Høvik så overraskelsen var derfor stor da vi plutselig var ved Gjønneshallen. Kanskje skravler vi for mye underveis og glemmer hvor vi er osv., men uansett, vi passerer Gjønnes t-bane St. før vi er på rett kurs dvs. langs Høvikveien. En vei vi nettopp hadde kommet uten at vi kjente oss igjen (hehe), men vi reagerte begge to da vi for andre gang passerte Ramstad skole.

 

Men det var ikke helt slutt på overraskelsene denne dagen for da vi trodde at vi nå fulgte Kirkeveien mot Høvik dukket Blommenholm St. opp. Altså hadde vi fulgt Stasjonsveien og ikke Kirkeveien slik vi trodde. Men ha oss unnskylt for det er mange veier og lett å ta feil når man ikke følger med.

 

Blommenholm båtforening i Solvikbukta

 

 

Mellom Lakseberget Båtforening og Kadettangen i Sandvika ligger denne holmen som kalles Lille Danmark (gml: foto)

 

 

Vi følger Stasjonsveien ned til Solvikbukta hvor vi svinger til høyre langs sjøen. Deretter tar vi Sandviksveien til Rådhustorget og Sandviksekva. Vi avslutter med en runde rundt Sandvika Storsenter før vi er tilbake til SBC-bygget i Sandvika. Selv om det ikke ble tur i Veritasparken som planlagt så var det uansett en fin tur i Sandvika og omegn.

 

ca 12,2 km

 

1:12

 

#bevegelseiarbeidstiden #løpetur #mosjon #trening #budstikka #runforfun #Sandvika #visitbærum

 

Se tur på Strava HER