Lørenskog halvmaraton 2014

25 oktober 2014 – Lørenskog halvmaraton.

Med Vegard og Jon i bilen, ankom vi Fjellsrud skole i god tid før start som var kl 14.30. I hallen hvor vi henter startnummer m.m., treffer vi Trond Olav og andre kjente. Ole Martin som desverre var blitt syk og ikke kunne delta, lovet at han skulle ordne med både mat og drikke. Vi ble derfor enige om at han skulle stå ved Lørenskog kirke.


spente karer fra Bøler IF-Friidrett

Med snaut 30 min til start, gikk jeg ut for å legge yttertøy i bilen og var så klar for oppvarming. Her treffer jeg Frode som jeg veksler noen ord med og deretter Steinar som hadde parkert ved siden av min bil. Med ønske om god tur og lykke til, tok jeg en tur langs ganveien ved start og mål, for oppvarming. Været var perfekt og det var heller ingen nevneverdig vind, så dette lovet godt for en fin tur.

Straks klart for start

Jeg stilte meg opp litt bak i gruppa og var så klar for start. Klar ferdig gå sa starteren og så smalt startskuddet. Det ble raskt bevegelse i feltet og så bar det avsted. Vi krysset over veien på gangbru, og straks var vi igang med den første runden. Vi fulgte gangvei langs Sykehusveien til Norliveien og så langs denne slakt oppover til Gamleveien. Her vender løypa mot Lørenskog kirke og Akershus Universitetssykehus. Ved kirken står Ole Martin klar med sportsdrikke. Jeg venter til neste runde sier jeg i det jeg passerer og fortsetter så videre. Det går greit og tempo er ok men, jeg kjenner at bena er litt tunge. I sykehusbakken går det fint og så passerer vi 5 km merket. Løypa fortsetter nå nedover langs Nordbyhagen og straks er vi nede ved gangbrua og så ut på ny runde.

løypa følger gangvei langs Sykehusveien til Nordliveien

I og med at jeg denne gangen løp uten klokke, var jeg usikker på eget tempo men, jeg fulgte i hælene på to yngre gutter og slik fortsatte det videre. Forholdene var gode og det var bare å nyte den videre ferd. Litt før vi svinger inn Gamleveien, passerer jeg disse to guttene som løper litt i rykk og napp, og straks får jeg en luke. Ved kirken stod Ole Martin klar med drikke og spurte samtidig om jeg skulle ha banan. Den tar jeg på neste svarte jeg, og tømte i meg et beger med sportsdrikke.

I sykehusbakkene kommer de samme to guttene og de fyker forbi. Jeg hadde på det tidspunktet ingen sjanse til å holde følge og lot dem derfor gå. På vei nedover langs Nordbyhagen og gangbrua har jeg følge med en kar som jeg hadde tatt igjen. Han ser stadig på klokka og jeg spør ham om hvilke fart vi holder…ca 5:00 svarte ham…den er god svarte jeg, og så økte jeg farten i det vi startet på den tredje runden.

Det var nå lengre mellom hver løper men, like der foran var guttene. De løp ujamt og innen vi var i Nordliveien hadde jeg tatt dem igjen. Jeg holdt meg bak en stund, men så måtte jeg forbi. Det ble for mye løping i “rykk og napp” noe som passer meg dårlig. På vei opp mot kirken for tredje gang, tenkte jeg at det nå skulle smake med noe å spise, og ved kirken stod Ole Martin klar med banan og drikke. Dette smakte fortreffelig og med fornyede krefter forserte jeg sykehusbakkene for tredje gang. Rett føre gangbrua og ny runde, hører jeg noen raske skritt og tenker at nå er det guttene som er tilbake. Jeg kikker over skulderen og får så øye på en kjent drakt. Det var Jon Ilseng som nå hadde tatt meg igjen og som bare skulle over brua og i mål. Dette går bra sa jeg, i det han forsvant opp bakken mot gangbrua mens jeg skulle ut på den siste runden.

Så langt var jeg godt fornøyd med eget løp men, det var blitt tyngre og derfor helt greit at dette var den siste runden. Langs Nordliveien og Gamlevein tok jeg igjen noen som hadde fått det tungt. Ved kirken fikk jeg nok et beger med drikke. Mange takk for servicen Ole Martin:) dette var til stor hjelp. Det gikk greit opp sykehusbakkene for siste gang og guttene så jeg heller ikke mer til, så da jeg passerte 20 km, var det bare å la det stå til nedover langs Nordbyhagen. Endelig tenkte jeg da jeg så brua, for nå var det min tur til å ta til venstre opp bakken og ut på brua. På vei over brua, hørte jeg at det kom noen der bak, så jeg satte opp farten og avsluttet med en langspurt. Og fort nok gikk det, siden ingen passerte meg på den siste biten til mål.

Vel i mål og med en flott medalje om halsen, skjekker jeg tiden som viste 1:47:28. Jøss tenkte jeg, ny pers med 35 sek. Glad og fornøyd rusler jeg mot bilen for å skifte til noe tørt. Her treffer jeg igjen Frode, Steinar og resten av “Bølerbanden”. Vi oppsummerer løpet og går så inn i hallen for premieutdeling.

flott medalje for fullført løp som endte med ny pers  (foto: Frode Monsen – Sportsmanden)

Lørenskog halvmaraton var for uten at det var første løp i Romerikets vinterkarusell også KM i Oslo og Akershus. Premier for klassevinnere og KM Oslo og Akershus, ble utdelt og jeg knipset bilder. Plutselig ble mitt navn ropt opp for premie i KM-Oslo M50-54. Dette var både overraskende og uventet, men desto mer moro. Om Oslo Maraton hadde vært en nedtur så var dette en solid opptur og en herlig avslutning på løpsåret 2014.

 

Stor takk til Ole Martin som ivrig servere både mat og drikke. Dette var til stor nytte og utvilsomt med på å gjøre denne dagen så bra, mange takk:)

 

Vi i “Bølerbanden” Trond Olav, Vegard, Jon og jeg, hadde alle tatt medaljer i KM-Oslo og atpåtil, ny pers for flere av oss. (Foto: Frode Monsen – Sportsmanden)

For KM-Akershus ble det gull til Steinar og sølv til Frode. Gratulerer begge to 🙂

Ca 21,1 km

1:47:28

Mer fra Lørenskog halvmaraton, se Sportsmanden her:

#løp #trening #mosjon #kondisjon

 

Landevei; Nesøya rundt….

24 oktober 2014. Trim i arb.tiden. Fra Skattens hus fulgte jeg Sandvikselva som nå gikk stor og brun til Slependveien og så langs denne til Slependen. Passerte over brua og så ut på Nesøya hvor jeg tar en runde. Været var grått med litt regn, men ellers ok.

over brua til Nesøya  (gml: foto)

Tok noen bilder fra Sør brygga mot Brønnøya, før jeg fortsatte rundt øya. Tempo i dag var svært rolig siden jeg skulle løpe Lørenskog halvmaraton i morgen. Fra Nesøya fulgte jeg Drammensveien tilbake til Sandvika og Skattens hus.


Sandvika   (gml foto)

Ca 14,2 km
1:31

#landevei #løp #mosjon #trening #kondisjon

 

Landevei; Haraløkka – Furuset – 4h-gården…

20 oktober 2014. Fra Haraløkka og ned Olav Nygårds veg til Generalen. Denne følger jeg videre til Hellerudveien og Hellerud. Det var oppholdsvær og ok temperatur. Fra Hellerud tar jeg gangvei forbi Haugerud kirke til Dr Dedichens vei som jeg følger opp til turvei og videre til Lindeberg. Her i fra, følger jeg gang/sykkelvei mot Furuset og straks etter, krysser jeg E6 på fin gangbru. Ved Furuset skole finner jeg så en gangvei som går forbi 4h-gården på Lindeberg.


Nordre Lindeberg gård, i dag også kjent som 4h-gården, ligger på Lindeberg i bydel Alna i Oslo. Gården har vært i bruk siden middelalderen. Den var i likhet med Tveten gård på Tveita, kirkegods inntil reformasjonen hvor driften ble tatt over av kronen og senere solgt. Fra 1979 til 2002 ble gården drevet av ungdomsorganisasjonen 4h-klubben og Oslo Kommune/Bydel Furuset. I dag eies gården av Oslo Kommune, drives av bydel Alna, og har status som besøksgård. Gårdens hovedhus er trolig fra 1700-tallet.

Etter å ha tatt et foto av denne flotte gården, fulgte jeg gangvei videre ned til Strømsveien. Denne følger jeg så forbi Ikea til Alna. Her tar jeg til venstre og fortsetter så langs Tvetenveien til Hellerud og Hellerudveien. I Hellerudveien /Trasoppveien tar jeg igjen en annen løper som jeg henger meg på. Jeg hadde noe større fart og ville forbi men, da økte han farten og jeg la meg rett bak. Slik fulgte vi hverandre i ca 1,5 km, til han skulle krysse Generalen ved Tyristubbveien. Jeg takket for drahjelp…bare hyggelig svarte han.., og så fortsatte vi hver vår vei. Jeg tok til venstre opp Olav Nygårds veg til Haraløkka hvor jeg avsluttet med stigningsløp.

Ca 16,7 km

1:37

#landevei #trening #løp #mosjon #kondisjon

Landevei; Sandvika – Lysaker tur retur…

15 oktober 2014. Trim i arb.tiden. Fra Sandvika fulgte jeg Sandviksveien forbi Høvik kirke til nye Høvik stasjon. Her fortsetter jeg så langs Markalleen som går parrarelt med jernbanen ett stykke, før jeg tar Professor Kohts vei til Lysaker. Været var grått og det var litt surt men, greit nok.

Lysaker   (gml. foto)

Jeg krysser jernbanen og fortsetter så langs Marstranderveien, Platåveien, Nyveien og langs denne frem til Stabekk.


Marstranderveien

Her i fra følger jeg Gamle Drammens vei videre. Veien som er nokså kupert, gir fine variasjoner i tempo, og det er morsomt å følge denne. Etter å ha passerert Høvik skole, tar jeg til høyre inn Kirkeveien ett stykke, før jeg svinger til venstre i neste veikryss. Følger Stasjonsveien til Gml.Drammensvei, og så langs denne til Blommenholm skole og Halvorsens vei. Ved Engervannet, tar jeg en turvei som går mellom jernbanen og vannet tilbake til Sandvika og Skattens hus. En fin tur langs landeveien som avsluttes med stigningsløp den siste biten.


Sandvika, elva fra Engervann  (gml. foto)

Ca 15,1 km
1:26

#trening #landevei #mosjon #kondisjon

Østmarka og landevei

13 oktober 2014. Siden Einar var på Kypros for å klatre rundt på toppene der, ble det en tur alene denne gangen. Etter de voldsomme nedbørsmengdene de siste dagene var det helt uaktuelt med stiløping men, jeg valgte allikevel en tur i Østmarka.

Fra Haraløkka til grusbanen og sti opp til Ulsrud hvor jeg fortsetter langs grusvei til Mariholtet via Sarabråten og Sleppa. Det var litt småsurt og tåka la seg langs veien men, kalt var det ikke.

 

Mariholtet   (gml: foto)

Fra Mariholtet fulgte jeg grusvei til Ellingsrud. Ved Bråtan stod tre rådyr og beitet men, da jeg stanset for å finne frem kameraet, forsvant de raskt avsted. Kanskje en annen gang.

langs veien mellom Ellingsrud og Mariholtet ligger Nuggerud   (gml:  foto)

Fra Ellingsrud fulgte jeg Gml.Strømsvei til Lindeberg og så langs gangvei/landevei til Hellerud. Her i fra tar jeg Hellerudveien og Generalen til Olav Nygårds veg. Denne tar jeg så opp til Haraløkka og Bølerlia hvor jeg avslutter med stigningsløp.

Ca  19,1  km

1:56

 #løp #mosjon #landevei #østmarka #trening

 

 

 

Sandvika – Vestmarkseter…

9 oktober 2014. Trim i arb.tiden. Etter at det hadde regnet nokså kraftig hele formiddagen, fikk jammen Yr.no rett da det skulle klarne opp fra kl 12, for ca 20 min senere var jeg klar for dagens tur, og da kom også sola fram.

Planen i dag var å løpe motbakker og hva var vel da bedre enn å ta turen opp til Vestmarksetra. Det er ca 7,4 km en vei og 5 av disse, er stigninger fordelt på 3 partier.

Fra Skattens hus fulgte jeg Sandvikselva ett stykke før jeg fortsatte langs Slependveien til Gml.Tanumsvei og første parti med stigning. Det går greit videre og i det neste parti med stigning passeres Tanum skole før jeg er opp ved veikryss. Her fortsetter jeg så langs Vestmarkveien og straks begynner siste stigning opp mot Vestmarksetra. Litt opp og ned i starten men, fra Gml.Gupuvei stiger det nokså kraftig opp forbi Kattås til bom på Vestmarksetra. Jeg hadde på meg både jakke og lue (?) og det ble svært varmt innen jeg nådde toppen, men greit nok.


Vestmarksetra ved bom

Tok en rask drikkepause og så bar det samme vei tilbake som jeg kom. Jeg forsøkte å få til å “rulle” der jeg nå løp nedover og synes det gikk brukbart. Vel tilbake til Skattens hus, registrerer jeg at anvendt tid er mindre enn før, og særlig hadde det gått fortere nedover enn tidligere.

Opp til Vestmarksetra (7,4 km) 45:50

Ned fra Vestmarksetra (7,4 km) 39:14

Ca  14,8  km

1:25

#løp #mosjon #landevei #vestmarka #trening

 

 

Østmarka; Haraløkka – Smalvann – Dølerud….

6 oktober 2014. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Planen var en tur til Dølerud for å se om det hadde skjedd noe nytt der siden forrige besøk tildigere i sommer. Fra Haraløkka følger vi grusvei forbi Rustadsaga og frem til Ødegårdsletta. Her tar vi til høyre langs en skogsvei og så videre oppover åskammen mellom Gudbrandsdalen og Trolldalen, til Breidåsen. Her i fra, fortsetter vi på sti til Smalvann som vi følger fra nord til sør og så videre i Flyktningeruta (Timian) til Trollvann. Her tar vi til høyre og følger grusvei forbi Trollvann ett stykke, før vi tar blå sti til Dølerud.


Smalvann   (gml. foto)
 


Vi tok en runde rundt Dølerud men, konstaterer at det ikke har skjedd noe nytt siden sist


Einar på Dølerud

Fra Dølerud tar vi samme sti tilbake til grusveien hvor vi nå tar til venstre. Passerer Sølvdobla og Grønmo, før vi fortsetter på grusvei til Vannverket. Følger Vannverksveien ned og over brua. Går ned “skrenten” til grusvei, og så langs denne til Skullerudstua og Skraperudtjern. Tar så grusvei til venstre forbi Skullerud skole, til Rustadsaga. Her går vi opp skolebakken før vi fortsetter langs Bølerlia til Haraløkka. Jeg takker Einar for fin tur og løper siste biten hjem som stigningsløp.

 Ca  15,7  km

1:49

#løp #mosjon #østmarka #stiløping #trening

 

Vestmarka; Horni gård – Stovivann – Skui……

2 oktober 2014. Trim i arb.tiden. Fra Sandvika langs Sandvikselva og forbi Franzefoss Kalkemølle til Kirkerud. Her i bunnen av bakken, starter en merket turvei som går i gjennom bebyggelse, og opp til Butterudveien. Det er bratt i enkelte partier men, jeg løper hele veien opp. Turveien som krysser Butterudveien, fortsetter på sti i fint skogsterreng frem til Stovi og Horni gård. Her tar jeg til venstre og følger sti bort til Stovivannet og så langs denne til grusvei.


Horni gård; gårdsbruk i Gamle Jarenvei nordøst for Stovivann. Allerede i eldre jernalder var det bosetning på Horni gård. Gården var en periode delt i tre enheter (Nedre, Midtre og Øvre Horni), men ble på begynnelsen av 1900-tallet samlet igjen. På 1960-tallet ble Mellom Horni og Nedre Horni solgt til Bærum kommune. En del av gårdene er etter hvert skilt ut som boligtomter og Horni regnes derfor som en grendt.

Stovivann

Her i fra, følger jeg lysløype videre til Skui Idrettspark. Løypa som ligger i ytterkanten av skogen, gir en flott utsikt mot Skui gård og med Rykkin i bakgrunn.


Skui gård

Fra Skui skole følger jeg Ringeriksveien, Skuiveien og Sandvikselva tilbake til Skattens hus i Sandvika. En flott tur i pent vær til Stovivann og Skui Idrettspark.


Skui Idrettspark    (gml: foto)

Ca  15,2  km

1:26

#trening #mosjon #løp #vestmarka

 

 

Østmarka; på gammel sti fra Kroktjern til Lauvtjernmåsan…..

29 september 2014. Med lite nedbør den siste tiden, skulle det nå være gode forhold for stiløping og med sol og fint vær, var det ikke vanskelig å velge dagens tur. Fra Haraløkka til grusbanen og sti opp til Ulsrud. Følger grusvei til Nøklevann hvor jeg tar til venstre innover Lutdalen til stikryss. Her tar jeg blå sti til høyre og denne følger jeg forbi Kroktjern og litt videre men, tar så en rød løype til venstre. Det var tørt og fint og ingen problem med å følge rød løype. Underlaget som besto av mose, gjorde sitt til at skogen ble svært så grønn i dette området. Enkelte steder var det fortsatt noen merker som tydet på at dette også var en gammel blå sti.


gml. sti fra Kroktjern til Lauvtjernmåsan og Lauvtjern…
 

Siden jeg hadde tenkt meg rundt Lauvtjern, tok jeg til venstre da jeg kom innpå en nyere blå sti. Denne følger jeg over Lauvtjernmåsan på klopper og i neste stikryss, tok jeg til høyre. Straks etter var jeg ved Lauvtjern.


Lauvtjern sett mot sør
 

Jeg rundet vannet på østsiden og fulgte deretter en sti til Speiderhytta og Branntårent på Haukåsen. Nå var ny kuppel på plass, hvit og fin:)


Branntårnet med nyvasket kuppel

Fra Haukåsen valgte jeg en sti som gikk sørover og som kom ut på Haukåsveien like på oversiden av Mariholtputten. Jeg passerte vannet og i veikrysset ved Mariholtet, tok jeg til høyre. Ved Hestehullet tar jeg så til venstre og følger blå sti over Slettfjellet til Ødegården. Det var fint over Slettfjellet og vakkert ble det med solnedgang der strålene blinket mellom trærne.


solnedgang sett fra Haukåsen

Fra Ødegården følger jeg grusvei forbi Katisa til Rustadsaga. Jeg løper opp Rustadsagabakken og videre over Skredderløkka til Haraløkka. En flott tur med mye stiløping på fint underlag.

Ca  15,1  km

1:47

#trening #mosjon #østmarka #stiløping #friluftsliv #tur